Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.
Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.
Ja mieszkam za granica (USA) i mam prace biurowa, u nas nie ma zwolnien lekarskich, chodzi sie do konca ciazy do pracy (no chyba, ze bezplatne).na razie sie dobrze czuje i mam duzo energii dzis jest ostatni dzien 4 tygodnia.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).She86 wrote:Autorka wątku opuściła lipcówki, ale może Luz Maria
?
Co Wy na to?
gabi544 lubi tę wiadomość
-
Ja bym sobie odpoczęła kilka dni bo jestem śpiąca ciągle. Ale czekam na umowę w pracy. Trochę głupio, że dopiero zaczynam nową pracę a tu się okazuje, że jestem w ciąży ale co zrobić. Najbardziej wkurza mnie ich gadanie "jutro będzie umowa" co słyszę od dwóch tygodni.

-
Pchelkaaa wrote:w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.
Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?
Pcgełka, mój synek ma 13 miesięcy
różnica między dziećmi będzie niecałe 2 lata 
Ja też od początku ciąży miałam plamienia, ale na szczęście leżałam w domu
No i później przyplatała się cukrzyca i miałam wywoływany poród w 38 tyg. W sumie to dobrze, bo już wtedy ważył 4260, jak by był większy to bym chyba nie urodziła
[/url]
[/url] -
ja jeśli wszystko pójdzie dobrze chciałabym od razu isc na L4. Tak sie składa,że pracuje z małymi dziećmi jako terapeuta wczesnego rozwoju i naoglądam się trochę różnych problemów wynikających np. z przebytych przez mamy chorób podczas ciąży... A,że nie na wszystko chorowałam to od razu zmykam
z resztą moje niektóre dzieci są...nieobliczalne i nie raz od nich dostałam:D
Marciiik lubi tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyJa mogę się zająć listąLuz Maria wrote:Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).
Co Wy na to?
jeśli nie macie nic przeciwko
jutro wezmę się do roboty
jednataka, MaagdaM, Marzenie27, She86, Selja, Marciiik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaagdaM wrote:PannaNatalia gratuluje Bety! Niech rośnie zdrowo!
Macie jakieś sposoby na nudności i zmęczenie? Cały czas czuje jakbym miała zwymiotować, i po 8 godzinach pracy (a nie pracuje jakoś ciężko), mam ochotę tylko walnąć się spać. W pracy też ogarniam jak najwięcej w pierwsze 4h, bo potem już słabo mam siłe. Często po prostu wypycham rzeczy zrobione rano, żeby nie było, że nie pracuje.
Jutro wizyta u lekarza, ale u nas to i tak tylko do omówienia, no może zobaczenia pęcherzyka. Bo owulacja była późno, a z bety wynika, że zagnieżdżenie też. No nic, musimy być cierpliwi
.
MaagdaM a jak twoja wizyta?
-
Lekarz powiedział, że po moich testach owulacyjnych i becie jest jeszcze za wcześnie na usg i zrobimy za 2 tygodnie, więc właściwie wizyta nic nie wniosła. Kolejna umówiona na 17.11.
I gratuluje pęcherzyków! Czyżby bliźniaki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:20

-
madzialenka84 wrote:
U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.
madzialenka84 u mnie mija dziś dwa tygodnie odkąd jestem świadomie w ciąży i nadal nie mogę do końca uwierzyć
Dziewczyny a jak to jest z tą betą? Do kiedy powinna się podwajać co 48 godzin, a kiedy już jej wzrost zwalnia?

27.03.2016