X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    No u mnie jest sytuacja taka, że nie ma opcji żeby pracować . Dźwiganie po 30 kg w ciąży...
    Na Twoim miejscu też bym się nie zastanawiała, są rzeczy ważne i ważniejsze. :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.

Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostaję z wami. Beta 97! :)

Pchelkaaa, Selja, Marzenie27, Jaguś_7810, gabi544, PannaNatalia lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she86 swietnie! Gratulacje :)

Natalke rodzilas sn czy cc?

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziewczyny zostaję z wami. Beta 97! :)
    Super wiadomość: )

She86 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huuurrrraaaa :D

She86 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie obawiam ze i ja dołącze ale jeszcze nic nie wiem hmm jak do poniedziałku @ nie bedzie ide na bete test wczoraj negatywny małpy brak hmmm do trzech razy sztuka ????? a miała byc tylko dwója jestem przerażona

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 super:-) gratulacje!

She86 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.

Ja mieszkam za granica (USA) i mam prace biurowa, u nas nie ma zwolnien lekarskich, chodzi sie do konca ciazy do pracy (no chyba, ze bezplatne).na razie sie dobrze czuje i mam duzo energii dzis jest ostatni dzien 4 tygodnia.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Autorka wątku opuściła lipcówki, ale może Luz Maria :) ?
    Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).

Co Wy na to?

gabi544 lubi tę wiadomość

• Okilaa Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie odpoczęła kilka dni bo jestem śpiąca ciągle. Ale czekam na umowę w pracy. Trochę głupio, że dopiero zaczynam nową pracę a tu się okazuje, że jestem w ciąży ale co zrobić. Najbardziej wkurza mnie ich gadanie "jutro będzie umowa" co słyszę od dwóch tygodni.

f2w3yx8d9zvq9pa1.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.

Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?

Pcgełka, mój synek ma 13 miesięcy :) różnica między dziećmi będzie niecałe 2 lata :)
    Ja też od początku ciąży miałam plamienia, ale na szczęście leżałam w domu :)
    No i później przyplatała się cukrzyca i miałam wywoływany poród w 38 tyg. W sumie to dobrze, bo już wtedy ważył 4260, jak by był większy to bym chyba nie urodziła :D

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeśli wszystko pójdzie dobrze chciałabym od razu isc na L4. Tak sie składa,że pracuje z małymi dziećmi jako terapeuta wczesnego rozwoju i naoglądam się trochę różnych problemów wynikających np. z przebytych przez mamy chorób podczas ciąży... A,że nie na wszystko chorowałam to od razu zmykam :) z resztą moje niektóre dzieci są...nieobliczalne i nie raz od nich dostałam:D

Marciiik lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).

Co Wy na to?
    Ja mogę się zająć listą :) jeśli nie macie nic przeciwko :) jutro wezmę się do roboty :)

jednataka, MaagdaM, Marzenie27, She86, Selja, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsze usg. Dwa pecherzyki ciazowe :)))!!!!

madzialenka84, Marzenie27, jednataka, She86, gabi544, Selja, Marciiik, PannaNatalia, PiKi, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy wrote:
    Dziś pierwsze usg. Dwa pecherzyki ciazowe :)))!!!!

Super!

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    PannaNatalia gratuluje Bety! Niech rośnie zdrowo!

Macie jakieś sposoby na nudności i zmęczenie? Cały czas czuje jakbym miała zwymiotować, i po 8 godzinach pracy (a nie pracuje jakoś ciężko), mam ochotę tylko walnąć się spać. W pracy też ogarniam jak najwięcej w pierwsze 4h, bo potem już słabo mam siłe. Często po prostu wypycham rzeczy zrobione rano, żeby nie było, że nie pracuje.

Jutro wizyta u lekarza, ale u nas to i tak tylko do omówienia, no może zobaczenia pęcherzyka. Bo owulacja była późno, a z bety wynika, że zagnieżdżenie też. No nic, musimy być cierpliwi :).

MaagdaM a jak twoja wizyta?:)

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że po moich testach owulacyjnych i becie jest jeszcze za wcześnie na usg i zrobimy za 2 tygodnie, więc właściwie wizyta nic nie wniosła. Kolejna umówiona na 17.11.

I gratuluje pęcherzyków! Czyżby bliźniaki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:20

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:

U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.

madzialenka84 u mnie mija dziś dwa tygodnie odkąd jestem świadomie w ciąży i nadal nie mogę do końca uwierzyć :)

Dziewczyny a jak to jest z tą betą? Do kiedy powinna się podwajać co 48 godzin, a kiedy już jej wzrost zwalnia?

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ