X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    No u mnie jest sytuacja taka, że nie ma opcji żeby pracować . Dźwiganie po 30 kg w ciąży...
    Na Twoim miejscu też bym się nie zastanawiała, są rzeczy ważne i ważniejsze. :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.

Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostaję z wami. Beta 97! :)

Pchelkaaa, Selja, Marzenie27, Jaguś_7810, gabi544, PannaNatalia lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she86 swietnie! Gratulacje :)

Natalke rodzilas sn czy cc?

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziewczyny zostaję z wami. Beta 97! :)
    Super wiadomość: )

She86 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huuurrrraaaa :D

She86 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie obawiam ze i ja dołącze ale jeszcze nic nie wiem hmm jak do poniedziałku @ nie bedzie ide na bete test wczoraj negatywny małpy brak hmmm do trzech razy sztuka ????? a miała byc tylko dwója jestem przerażona

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 super:-) gratulacje!

She86 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.

Ja mieszkam za granica (USA) i mam prace biurowa, u nas nie ma zwolnien lekarskich, chodzi sie do konca ciazy do pracy (no chyba, ze bezplatne).na razie sie dobrze czuje i mam duzo energii dzis jest ostatni dzien 4 tygodnia.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Autorka wątku opuściła lipcówki, ale może Luz Maria :) ?
    Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).

Co Wy na to?

gabi544 lubi tę wiadomość

• Okilaa Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie odpoczęła kilka dni bo jestem śpiąca ciągle. Ale czekam na umowę w pracy. Trochę głupio, że dopiero zaczynam nową pracę a tu się okazuje, że jestem w ciąży ale co zrobić. Najbardziej wkurza mnie ich gadanie "jutro będzie umowa" co słyszę od dwóch tygodni.

f2w3yx8d9zvq9pa1.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.

Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?

Pcgełka, mój synek ma 13 miesięcy :) różnica między dziećmi będzie niecałe 2 lata :)
    Ja też od początku ciąży miałam plamienia, ale na szczęście leżałam w domu :)
    No i później przyplatała się cukrzyca i miałam wywoływany poród w 38 tyg. W sumie to dobrze, bo już wtedy ważył 4260, jak by był większy to bym chyba nie urodziła :D

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeśli wszystko pójdzie dobrze chciałabym od razu isc na L4. Tak sie składa,że pracuje z małymi dziećmi jako terapeuta wczesnego rozwoju i naoglądam się trochę różnych problemów wynikających np. z przebytych przez mamy chorób podczas ciąży... A,że nie na wszystko chorowałam to od razu zmykam :) z resztą moje niektóre dzieci są...nieobliczalne i nie raz od nich dostałam:D

Marciiik lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).

Co Wy na to?
    Ja mogę się zająć listą :) jeśli nie macie nic przeciwko :) jutro wezmę się do roboty :)

jednataka, MaagdaM, Marzenie27, She86, Selja, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsze usg. Dwa pecherzyki ciazowe :)))!!!!

madzialenka84, Marzenie27, jednataka, She86, gabi544, Selja, Marciiik, PannaNatalia, PiKi, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy wrote:
    Dziś pierwsze usg. Dwa pecherzyki ciazowe :)))!!!!

Super!

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    PannaNatalia gratuluje Bety! Niech rośnie zdrowo!

Macie jakieś sposoby na nudności i zmęczenie? Cały czas czuje jakbym miała zwymiotować, i po 8 godzinach pracy (a nie pracuje jakoś ciężko), mam ochotę tylko walnąć się spać. W pracy też ogarniam jak najwięcej w pierwsze 4h, bo potem już słabo mam siłe. Często po prostu wypycham rzeczy zrobione rano, żeby nie było, że nie pracuje.

Jutro wizyta u lekarza, ale u nas to i tak tylko do omówienia, no może zobaczenia pęcherzyka. Bo owulacja była późno, a z bety wynika, że zagnieżdżenie też. No nic, musimy być cierpliwi :).

MaagdaM a jak twoja wizyta?:)

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że po moich testach owulacyjnych i becie jest jeszcze za wcześnie na usg i zrobimy za 2 tygodnie, więc właściwie wizyta nic nie wniosła. Kolejna umówiona na 17.11.

I gratuluje pęcherzyków! Czyżby bliźniaki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:20

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:

U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.

madzialenka84 u mnie mija dziś dwa tygodnie odkąd jestem świadomie w ciąży i nadal nie mogę do końca uwierzyć :)

Dziewczyny a jak to jest z tą betą? Do kiedy powinna się podwajać co 48 godzin, a kiedy już jej wzrost zwalnia?

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ