Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.
Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.
Ja mieszkam za granica (USA) i mam prace biurowa, u nas nie ma zwolnien lekarskich, chodzi sie do konca ciazy do pracy (no chyba, ze bezplatne).na razie sie dobrze czuje i mam duzo energii dzis jest ostatni dzien 4 tygodnia.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
She86 wrote:Autorka wątku opuściła lipcówki, ale może Luz Maria ?
Co Wy na to?gabi544 lubi tę wiadomość
-
Ja bym sobie odpoczęła kilka dni bo jestem śpiąca ciągle. Ale czekam na umowę w pracy. Trochę głupio, że dopiero zaczynam nową pracę a tu się okazuje, że jestem w ciąży ale co zrobić. Najbardziej wkurza mnie ich gadanie "jutro będzie umowa" co słyszę od dwóch tygodni.
-
Pchelkaaa wrote:w pierwszej ciazy chcialam pracowac do ok polowy ciazy a pozniej zajac sie przygotowaniami. Juz w 5tc trafilam do szpitala z silnymi bolami brzucha i plamieniami i tam raz w miesiacu trafialam do szpitala ze skurczami, w 34tc rozpoczela sie akcja porodowa ktora zostala wstrzymana. lezalam lacznie ok 5,5msc w szpitalu. teraz nie bede ryzykowala i od razu pojde na l4.
Czy sa tu inne mamy z mala roznica wieku dzieci?
Pcgełka, mój synek ma 13 miesięcy różnica między dziećmi będzie niecałe 2 lata
Ja też od początku ciąży miałam plamienia, ale na szczęście leżałam w domu
No i później przyplatała się cukrzyca i miałam wywoływany poród w 38 tyg. W sumie to dobrze, bo już wtedy ważył 4260, jak by był większy to bym chyba nie urodziła[/url]
[/url] -
ja jeśli wszystko pójdzie dobrze chciałabym od razu isc na L4. Tak sie składa,że pracuje z małymi dziećmi jako terapeuta wczesnego rozwoju i naoglądam się trochę różnych problemów wynikających np. z przebytych przez mamy chorób podczas ciąży... A,że nie na wszystko chorowałam to od razu zmykam z resztą moje niektóre dzieci są...nieobliczalne i nie raz od nich dostałam:D
Marciiik lubi tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyLuz Maria wrote:Mogę wrzucać na pierwszej stronie, ale tylko na zasadzie "Kopiuj/Wklej" - któraś z Was musiała by stworzyć listę i ją aktualizować... Nie ze złośliwości po prostu jestem zamotana i mogę nie ogarnąć tematu (przynajmniej do czasu L4).
Co Wy na to?jednataka, MaagdaM, Marzenie27, She86, Selja, Marciiik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaagdaM wrote:PannaNatalia gratuluje Bety! Niech rośnie zdrowo!
Macie jakieś sposoby na nudności i zmęczenie? Cały czas czuje jakbym miała zwymiotować, i po 8 godzinach pracy (a nie pracuje jakoś ciężko), mam ochotę tylko walnąć się spać. W pracy też ogarniam jak najwięcej w pierwsze 4h, bo potem już słabo mam siłe. Często po prostu wypycham rzeczy zrobione rano, żeby nie było, że nie pracuje.
Jutro wizyta u lekarza, ale u nas to i tak tylko do omówienia, no może zobaczenia pęcherzyka. Bo owulacja była późno, a z bety wynika, że zagnieżdżenie też. No nic, musimy być cierpliwi .
MaagdaM a jak twoja wizyta? -
Lekarz powiedział, że po moich testach owulacyjnych i becie jest jeszcze za wcześnie na usg i zrobimy za 2 tygodnie, więc właściwie wizyta nic nie wniosła. Kolejna umówiona na 17.11.
I gratuluje pęcherzyków! Czyżby bliźniaki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:20
-
madzialenka84 wrote:
U mnie mija wlasnie tydzien odkad zobaczylam 2 kreski czyli jestem juz tydzien swiadomie w ciazy.Bety jeszcze nie powtarzalam,czuje, ze na chwile obecna ta informacja nie jest mi potrzebna.
madzialenka84 u mnie mija dziś dwa tygodnie odkąd jestem świadomie w ciąży i nadal nie mogę do końca uwierzyć
Dziewczyny a jak to jest z tą betą? Do kiedy powinna się podwajać co 48 godzin, a kiedy już jej wzrost zwalnia?