X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zaraz zbieram do sklepu. Musze kupić pieczarki i cukier waniliowy.

Wzięło mnie dzisiaj na zupe pieczarkowa i naleśniki z serem ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    hej kobietko- a Ty nie powinnaś iść na L4, ja z bliźniakami od razu poszłam- bodajże w 6tc???
    Niestety w uk do 12tc nie ma szans na nic bo dla nich to nie ciąża. L4 nie ma czegoś takiego.
    Ale ja nie chcę iść na zwolnienie bo dobrze się czuje, fizycznie się nie przemeczam więc jest ok ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala pracowac tak jak tylko maluszek mi na to pozwoli:)

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie zimowo,alez u nas mroz!!
    Zjadlam kanapki z wedlina na sniadanie,zobaczymy czym to sie skonczy bo to moje pierwsze podejscie od dluzszego czasu..
    Jutro krotka wizyta u poloznych,ciekawa jestem na kiedy mi scan ustala,wspaniale byloby przed swietami ale watpie...znow sie zaczynam niepokoic,powrocilo to klucie w pochwie,ale np na jednej stronie tylko...mam nadaieje ze nic tam sie nie rozszczelnia..

Bulkaasia,znam jedna konitke tutaj ktora byla na zwolnieniu w ciazy ze wzgledu na dlugie dojazdy do pracy a byla po 4 poronieniach,dalo sie zalatwic ale podejrzewam ze musialo tez istniec ryzyko powtorki...jak dobrze sie caujesz to nie ma narazie co panikowac mysle,wogole jak fajnie ze masz takie samopoczucie przy podwojnej ciazy.

Tez cierpie na jakas dziwna bezsennosc,jak cos mnie przebudzi to juz koniec...dzisiaj maz jak wychodzil do pracy przed 6 i tak sie staralam dospac nieco,ale lipa..nie dalo sie...wstalam ,mialam nawet duzo energii i planow i teraz wlasnie mi przeszlo...chce mi sie spac a podobnie jak rosax mam domek do wysprzatania bo tak olewam...w weekend do pracy to tez nic nie zrobie a na pn zamowilam sobie prezentacje thermomixa wiec wypadaloby sie ogarnac troszke

0MPT.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Zjadlam kanapki z wedlina na sniadanie,zobaczymy czym to sie skonczy bo to moje pierwsze podejscie od dluzszego czasu..
    Jutro krotka wizyta u poloznych,ciekawa jestem na kiedy mi scan ustala,wspaniale byloby przed swietami ale watpie...znow sie zaczynam niepokoic,powrocilo to klucie w pochwie,ale np na jednej stronie tylko...mam nadaieje ze nic tam sie nie rozszczelnia..

Bulkaasia,znam jedna konitke tutaj ktora byla na zwolnieniu w ciazy ze wzgledu na dlugie dojazdy do pracy a byla po 4 poronieniach,dalo sie zalatwic ale podejrzewam ze musialo tez istniec ryzyko powtorki...jak dobrze sie caujesz to nie ma narazie co panikowac mysle,wogole jak fajnie ze masz takie samopoczucie przy podwojnej ciazy.

Tez cierpie na jakas dziwna bezsennosc,jak cos mnie przebudzi to juz koniec...dzisiaj maz jak wychodzil do pracy przed 6 i tak sie staralam dospac nieco,ale lipa..nie dalo sie...wstalam ,mialam nawet duzo energii i planow i teraz wlasnie mi przeszlo...chce mi sie spac a podobnie jak rosax mam domek do wysprzatania bo tak olewam...w weekend do pracy to tez nic nie zrobie a na pn zamowilam sobie prezentacje thermomixa wiec wypadaloby sie ogarnac troszke

Kluciami sie nie martw, macica sie powieksza, to normalny objaw na poczatku. Gorzej jakby takie cos wystapilo po 20 tyg co oznacza skracanie szyjki. Tak mi powiedziała wczoraj gin :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też nie włącza dopplera, bo uważa, że jest za mocny dla tak małego dziecka. Miałam fatalną noc, bezsenność a kiedy chciałam iść spać to córka się obudziła i 2h ją lulalam :/ jeszcze ulubiona piosenka córki chodziła mi przez 2h po głowie w środku nocy. Dziś mam wrażenie jakby mnie przeziębienie brało tak mnie głowa boli i mdli. Przypominam, że już jutro wizytuję i wszystkie kciuki chętnie przygarnę :D mam nadzieję,że i ja zobaczę serduszko :) powodzenia na dzisiejszych wizytach ;) Rosa chyba często masz wizyty?

sisi, Selja, Aguuuś, Uszko lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Kluciami sie nie martw, macica sie powieksza, to normalny objaw na poczatku. Gorzej jakby takie cos wystapilo po 20 tyg co oznacza skracanie szyjki. Tak mi powiedziała wczoraj gin :)

Tak? Uf dobrze uslyszec ze tak moze byc,dzieki

Jak juz o bolesciach mowa to ogolnie duzo ich nie mam w tej ciazy ale np zdarzylo mi sie 2 razy w tym dzis rano ze nerki mnie zabolaly tak mocniej,albo to kregoslup,nie wiem tak nisko z tylu....pomyslalam ze nerki i wypilam szklanke wody bo to jedyne co mi przyszlo do glowy..w koncu puscilo,moze za malo pije? Miala ktoras z Was takie bole?

Fatim,oddam Ci moje kciuki bo mimo ze ja jutro tez wizytuje to niczego sie konkretnego nie dowiem,moje wizyty takie jalowe teraz juz beda,zostaly mi tylko 2 scany do wybrania do konca ciazy...

Ja tez serce widzialam 2 razy ale nie slyszalam,mi to tak w sumie nie robi roznicy,wystarczy swiadomosc ze bije...na usg tym szczegolowym wszystko pomierza i sprawdza,nie wydaje mi sie zeby mogli cokolwiek zrobic nawet jakby teraz wolniej bilo...to troszke wczesniej i chyba teraz liczy sie obserwacja

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:

Termomix- fantastyczny sprzęt!!! Mam od roku i jestem zachwycona:)
    Co do zwolnienia- to chyba zależy kto i jak pracuje i co z ciążą, jeżeli się dobrze kobietka czuje i praca nie jest męcząca to czemu nie. Ja w pierwszą ciąże zaszłam po wielu trudnościach więc pewnie dlatego tak i jeszcze cała ciąża leżąca- na zmianę w domu i szpitalu. Teraz też jestem na zwolnieniu ale z własnej woli, bo prowadzę własną działalność, więc skoro mogę...

Aguuuś lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zoja trzymam kciuki za Twoja wizytę i za resztę dziewczyn również :)

Ja wczoraj dostałam okropnej zgagi wieczorem, wiecznie mi się odbijało sokami żołądkowymi, myślałam, że nie zasnę. Dopiero pozycja poł leżąca pomogła.

Miłego dnia dziewczyny! :)

Zoja lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Termomix- fantastyczny sprzęt!!! Mam od roku i jestem zachwycona:)
    Co do zwolnienia- to chyba zależy kto i jak pracuje i co z ciążą, jeżeli się dobrze kobietka czuje i praca nie jest męcząca to czemu nie. Ja w pierwszą ciąże zaszłam po wielu trudnościach więc pewnie dlatego tak i jeszcze cała ciąża leżąca- na zmianę w domu i szpitalu. Teraz też jestem na zwolnieniu ale z własnej woli, bo prowadzę własną działalność, więc skoro mogę...

Moja mama ma pierwsze wydanie thermomixa,ja na nim wychowana to wiem ze cudo,mama ma grubo ponad 20 Lat ten sprzet i jest niezawodny...ja chce zobaczyc czym sie rozni ten nowy model,nie ukrywam ze cena mnie nie powala ,ale z ciekawosci chce zobaczyc jak ulepszyli te machine to moze sie skusze ;)

0MPT.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka spokojnie :)
    Ja juz nie wariuje, jesli nie ma plamien badz krwi to musi byc dobrze :)

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Selja cudowne wiesci <3

Leoparde ja mam na imie Kamila a kazdy w rodzinie mowi na mnie Kala ;D

Uszko cale szczescie ze to ten krwiaczek. Dbaj o siebie i nie panikuj.

Zoja trzymam movno kciuki i WIEM ze to nic groznego tak samo jak wiem ze schodzisz na zawal w kazdej wizycie w wc :) trzymaj sie kochana, zaraz ranek i raz dwa wizyta na ktorej wszystko bedzie dobrze! <3

A co do mnie to 4 dzien z rana bylo plamienie o ile to plamieniem mozna nazwac. Kolor taki toffi i to jest z ranca jedna kropa taka malutka przewaznie.
    A no i szykuje sie bezsenna noc. :/
    Rosa i Sisi dziekuję Wam z całego serca za wiare i dobre słowa!!! Były mi naprawdę potrzebne! Jesteśmy po wizycie. Lekarz stwierdził, że plamienia mogą być z szyjki bo jest jakaś delikatna. W środku wszystko ok, nic się nie odkleja. Zbadał tętno 171, nie zmierzył CRL tylko stwierdził, że wielkość prawidłowa jak na 10tc. Teraz nic tylko czekać na prenatalne 16/12. Buziaki

Nasza Kuleczka:

d314558f40f110eemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 11:58

Anga1989, Leoparde, gabi544, Nicka789, Fatim, bulkaasia, Selja, She86, sisi, Solane, Asik_kk, Marzenie27, DTEM, Marciiik, Uszko, asiczka11, AniaKami lubią tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja super wiesci :)

Zoja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Rosa i Sisi dziekuję Wam z całego serca za wiare i dobre słowa!!! Były mi naprawdę potrzebne! Jesteśmy po wizycie. Lekarz stwierdził, że plamienia mogą być z szyjki bo jest jakaś delikatna. W środku wszystko ok, nic się nie odkleja. Zbadał tętno 171, nie zmierzył CRL tylko stwierdził, że wielkość prawidłowa jak na 10tc. Teraz nic tylko czekać na prenatalne 16/12. Buziaki

Nasza Kuleczka:

d314558f40f110eemed.jpg
    Cudowny widok! Gratuluje <3

Zoja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, cudownie :-)

Zoja lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja super mały czlowieczek :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja boski widok :)
    zaglądam sobie tu czasem bo termin w om na lipiec, ale wiem,ze owu była bardzo poźno :)

Zoja lubi tę wiadomość

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja super wieści :)

Zoja lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Magdziunia12 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gorzej z samopoczuciem. Syn mi się rozchorowal więc nie jestem w pracy i chwała Bogu bo nie podolalabym dziś. Boli brzuch i mdli mnie jak cholera.

f2w3rjjgaua4gbje.png

74di9vvjgrdnsmro.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Zoja boski widok :)
    zaglądam sobie tu czasem bo termin w om na lipiec, ale wiem,ze owu była bardzo poźno :)
    Awangarda u mnie też była bardzo późna owulacja około 30 dnia. Ale cykle miałam średnio 40 dniowe. Żeby nie robić zamieszania podaję datę OM 22/09 a nie faktyczną 8/9 bo nie chcę za każdym razem tłumaczyć , że mam długie cykle i nie wiadomo jak późną owulację.

Dziękuję Dziewczyny! Jesteście Kochane! Teraz czekam na wieści o waszych Maluszkach i 3mam kciuki z całych sił! <3

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ