Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewuszki.
Alimak - ja mialam USG, badanie ginelologiczne i pobierana cytologie.
Zoja - czekam na wiesci, ze wszystko ok. Ja wczoraj wieczorem znowu mialam sluz podbarwiony, ale to takie jednorazowe, nawet tego plamieniem nie moge nazwac, bo to tak jakby w srodku takie jasne kakao, nawet nie brąz. No i z każdą wizytą w toalecie jaśniało, więc naprawdę nie wiem skąd to może być. Idnetycznie jak w szpitalu. Zanim bym doszla na IP to znowu nic by nie było. Na szczęście wizyta już za 6 dni i wiem, że wszystko będzie dobrze.
Rosa - a Ty kiedy masz wizyte?
My mielismy dzis wyjezdzac do Zakopanego do niedzieli, ale mój mąż sie rozchorował, bierze wolne i będzie się kurował. Biedny, całą noc się męczył z potwornym kaszlem.. Cały wyjazd szlag trafił, ale zdrowie wiadomo - wazniejsze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMusiałam nadrobić cały wczorajszy wątek, bo nie miałam za bardzo kiedy Was wczoraj podczytać
Mieliśmy wczoraj wizytę. Maleństwo ma 22 mm, było pięknie widać jak macha rączkami i nóżkami, serduszko też słyszeliśmy! Wszystko jest jak na razie wzorowo i oby tak zostało
Co do płci, to mój mąż twierdzi, że będzie chłopak, bo u niego w rodzinie większość to mężczyźni. Nawet twierdzi, że widział wczoraj siusiaka ale to w wyobraźni swojej - wiadomo! haha! Mnie również bardziej się wydaje, że chłopiec, ale nie jestem aż tak przekonana... W sumie wszystko mi jedno. Choć większość moich ciężarnych koleżanek będzie miała córki, to chyba w końcu pora na chłopca!
Imiona u nas będę polskie i po dziadkach... Choć może nam się jeszcze odmieni, kto wie
A co do zwolnienia... Moja szefowa uważała zawsze, że w ciaży można pracować bardzo długo, niemal do porodu (choć sama nigdy w ciąży nie była), ale ostatnio mamy w pracy babyboom i niestety jedna z koleżanek straciła maleństwo, choć wcześniej było wszystko ok. W szpitalu jej powiedzieli, że mogła złapać coś w pracy. No i szefowej się odmieniło, nie ma nic przeciwko pójściu na zwolnienie. Ja chciałam troszkę dłużej popracować, ale po tej historii też zmieniłam zdanie i ryzykować nie zamierzam...
Dobrego dnia wszystkim!
Ja mam po wczoraj mega pozytywne nastawienie! I życzę Wam wszystkim równie dobrych wieści na najbliższych wizytach!She86, DTEM, Aguuuś, Nicka789, Leoparde, bulkaasia, sisi, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Moja szefowa też myslała że będe długo pracować, ale złapałam infekcję i pod koniec 5 miesiaca poszłam już na zwolnienie. Teraz w drugiej ciaży nie mam tego problemu bo jestem na macierzyńskim We wtorek 6 grudnia zamierzam wpaść do pracy (będą paczki dla dzieci) i powiedzieć że nie wracam. Boję się niemiłej reakcji szefowej
Ja dziś o 15.00 wizytuję! W końcu!!! Mam nadzieję, że zobaczę serduszko... Trzymajcie kciuki..!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 08:13
Anga1989, Marciiik, Selja, Nicka789, Madlene.:), monika1991, sisi lubią tę wiadomość
Natalia 27.03.2016
-
Uszko wrote:Rosa na pewno to nic groźnego,kiedy kolejna wizyta?
I dlaczego bezsenna noc, Kropek nie pozwala?
Ja tylko obudzilam sie na siusiu i poki co tez oczy jak pieciozlotowki
A co do nocy to nie wiem co jest. Jedna przesypiam a nastepna bezsenna. Spac mie moge krece sie a jak zasne to po to by po chwili wstac...
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Cześć kobitki
Tak sie zastanawiam jak to jest z tym sprawdzaniem tetna serduszka. To ze pika to ok ale tez trzeba sprawdzic czy dobrze dlatego sie sprawdza tetno, duzo dziewczyn tak ma przed 10 tyg a mi gin powiedziała,ze dopiero takie sprawdzanie po 10 tyg,ze teraz jest niebezpiecznie sprawdzac dopplerem,zeby maleństwa nie nagrzewac. Co o tym myslicie? -
DTEM wrote:Cześć mamuśki:)
Ja dziś wyjątkowo wyspana- choc chęcie do działania brak, każdy coś już działa, sprząta na święta. A ja myślę jak się do tego w ogóle zabrać...
Z wróżby "obrączkowej" wysła nam dziewczynka i tak mgłoby zostać, ale jeżeli będzie chłopiec to też cudnie- byle zdrowe:)
Wybrane imiona tak mniej- więcej, Alicja lub Ignacy
Tylko ze ja od czasu jak o ciazy sie dowiedzialam zaniedbalam mieszkanie.. Sprzatam widoczne, przydaloby sie okna umyc i kurze poscierac porzadmie.. Bo ostatnio tylko ogarniam... Zabiore sie za to dzis.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Nicka789 wrote:Cześć kobitki
Tak sie zastanawiam jak to jest z tym sprawdzaniem tetna serduszka. To ze pika to ok ale tez trzeba sprawdzic czy dobrze dlatego sie sprawdza tetno, duzo dziewczyn tak ma przed 10 tyg a mi gin powiedziała,ze dopiero takie sprawdzanie po 10 tyg,ze teraz jest niebezpiecznie sprawdzac dopplerem,zeby maleństwa nie nagrzewac. Co o tym myslicie?
07.11.2012 Julian
Tak sie zastanawiam jak to jest z tym sprawdzaniem tetna serduszka. To ze pika to ok ale tez trzeba sprawdzic czy dobrze dlatego sie sprawdza tetno, duzo dziewczyn tak ma przed 10 tyg a mi gin powiedziała,ze dopiero takie sprawdzanie po 10 tyg,ze teraz jest niebezpiecznie sprawdzac dopplerem,zeby maleństwa nie nagrzewac. Co o tym myslicie?
Kropcio miał tętno 160 -
No właśnie powiem wam ze tez mam zagwozdkę z praca. Myślałam ze będę pracować do konca 2trymestru, a teraz kurde tu bola plecy, tu brzuch, tu wzdęcia, biegunki...troche slaby zestaw w pracy.
Najlepiej mi się leży i rusza, mój organizm bardzo sie buntuje jak siedzęEverything you need will come to you at the perfect time
-
Selja wrote:Byłam u dwóch lekarzy w listopadzie - pierwszy nie sprawdza tętna przed 12 tc. Wczoraj, drugi puścił nawet dwa razy oczywiście króciutko ale jednak.
Kropcio miał tętno 160
Super!
Wlasnie powinno sie wczesniej sprawdzac czy nie? Jak to wyglada? No bo trzeba wiedziec jak jest z tetnem czy dobrze serduszko bije prawda?Selja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja też mam straszne problemy ze snem! Jedna noc przespana elegancko, a kolejna to pobudka o 1 czy 2 i problem z powrotem w objęcia Morfeusza! A potem w ciągu dnia chodzę jak zmobie... no ale teraz będę odsypiać
Nicka, jeśli chodzi o podsłuchiwanie serduszka, to ja ufam mojemu ginekologowi i skoro pozwolił posłuchać, to znaczy, że nie widział przeciwwskazańSelja lubi tę wiadomość
-
Nicka789 wrote:Super!
Wlasnie powinno sie wczesniej sprawdzac czy nie? Jak to wyglada? No bo trzeba wiedziec jak jest z tetnem czy dobrze serduszko bije prawda?Monika
4cs - podobno bezowulacyjny jednak okazał się szczęśliwy!!
15.11.2016 - 34 dc - test pozytywny w dniu 30 urodzin mojego Męża!! -
monika1991 wrote:mój wczoraj sprawdzał ale dosłownie 2/3 sekundy, myślę że nic się nie stanie w tak krótkim czasie
A który masz tydzien? Gdzie masz suwaczek? Ja mam wizytę za 2 tyg wiec zapytam sie czy juz bedzie mozna bo to bedzie 8t2d czyli początek 9tc -
Moja powiedziała mi tylko "nie będę narazie włączać dopplera co by maleństwa nie męczyć". U lekarzy zawsze kilka różnych szkół i raczej nie fa sie określić, która lepsza - nie przejmujcie sie tym, jak lekarz włączył na 2 sek to na pewno jest to bezpieczne, pewnie chodzi o dłuższe czasy, ze mogłoby zagrażać buziaczki dla wszystkich i miłego dnia!
-
Mnie gin tylko pokazuje na ekranie, powiedział, że za wcześnie na słuchanie, bo o ile samo usg jest absolutnie bezpieczne, to doppler dla takiego maleństwa już bardzo obciążający. Powiedział, że o ile zarodek rośnie prawidłowo i jest tętno, to nie ma się czym martwić.I tego się trzymam.
Może jak będę na wizycie za 2 tygodnie, to wtedy posłuchamy.Nicka789 lubi tę wiadomość