Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety nie jednatka.
Mieszkam w de. I lekarze czekaja jeszcze z konkretnymi badaniami. Jutro dowiem sie czy trzeba mi cis wiecej czy da tylko progesteron.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Witam nowe mamuśki. Lipiec będzie na bogato
Dziewczynki, które macie opiekę w medicover, nie wiecie jak to jest z dopisaniem drugiego członka rodziny do pakietu? Czy obowiązuje jakaś karencja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 17:01
-
jednataka wrote:Dziewczyny, a tak z ciekawości, macierze takie intensywne sny? Ja to normalnie mam drugie życie w nocy to chyba zasługa progesteronu...
Umie objawów też jakoś tak wiele nie ma, ale np jak dłużej nie jem to po prostu robi mi się słabo! Poza tym trochę piersi dają się we znaki, czasem brzuch i odrzucilo mnie od kawy i słodyczy
Sen przez ktory obudzilam sie mokra i zdenerwowana..
A wczoraj sprawdzalam sie i wylecialo mi jajeczko, nagle przenioslam sie w kreskowke i rozmawialam z jajkiem.. Ono tak skakalo po mojej macicy i nie mialo sie gdzie wbic az w koncu wzielo lopate i sobie dziure wykopalo i weszlo hahajednataka lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Leoparde wrote:Witam nowe mamuśki. Lipiec będzie na bogato
Dziewczynki, które macie opiekę w medicover, nie wiecie jak to jest z dopisaniem drugiego członka rodziny do pakietu? Czy obowiązuje jakaś karencja?
Okres karencji od czego?
U mnie jak zapisujesz drugą osobę do pakietu, to mam czas na dopisanie do około połowy miesiąca (nie pamiętam dokładnie do którego dnia, ale około 15 dnia miesiąca). I opiekę otrzymuje ta osoba od kolejnego miesiąca.
Nie wiem tylko jak z ciążą. Czy można dopisać kogoś kto już wiadomo, że jest w ciąży (bo wiadomo automatycznie więcej badań i takie tam). Zaraz mogę zobaczyć czy są takie restrykcje może coś napisane u mnie jest.Leoparde lubi tę wiadomość
-
Tak czytam oświadczenia jakie się składa i nie ma tam zapytania o stan zdrowia, ani nic, więc po prostu dopisujesz osobę i od kolejnego miesiąca może korzystać. Pamiętajcie tylko, że czasem firma opłaca pracownikowi inny pakiet niż osobom dodatkowym. U mnie ja jako pracownik mam pakiet premium, jedna osoba towarzysząca też premium, ale już cała rodzina, można wybrać czy plus czy premium.
Leoparde lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, zbadal mnie gin recznie, kazal powtorzyc bete (w zeszlym pon mialam 25 tylko, ale nie powtarzalam). Powiedzial, ze to jest bardzo wczesnie i ze to moze byc wczesne poronienie jesli beda nie bedzie rosla. Rano poszlam na bete, ale wynik dopiero jutro najwczesniej.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Czy macie czasem bole z jakiejs strony?
Dzis posiedzialam chwile przy stole jedzac tort bo synus ma urodzinki i jak wstalam poczulam ciagniecie w lewym jajniku mialam juz 2 ciaze pozamaciczne i jakos mnie to zmartwilo..
07.11.2012 Julian
rosax3 wrote:Czy macie czasem bole z jakiejs strony?
Dzis posiedzialam chwile przy stole jedzac tort bo synus ma urodzinki i jak wstalam poczulam ciagniecie w lewym jajniku mialam juz 2 ciaze pozamaciczne i jakos mnie to zmartwilo..
Ja mialam z obu stron i na srodku w dole brzucha.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Tina85 wrote:MaagdaM, dzięki za rozpiskę, mam nadzieje, że u mnie jest podobnie, bo tyle usg by mi spokojnie wystarczyło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 23:39
-
rosax3 wrote:Na srodku tez mam. Na dole
Mnie boli z kazdej strony. Raz z lewej, raz nisko na dole (wrecz na wzgorku lonowym), raz z prawej. Czasem to jest takie ciagniecie az do uda a czasem skurcze jak przy @. Nie sa to uciazliwe bole ale sa codziennie od przeszlo 2 tygodni. Ponoc tak moze byc. Zadnych plamien nie ma dlatego narazie sie nie martwie
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Dziewczyny tak z innej beczki mam w zespole koleżankę która jest na połówce swojej ciąży i idzie już na L4. Mamy zwyczaj, że przyszła mama dostaje prezent tematyczny jak idzie na zwolnienie lub jak urodzi. Ostatnia mama dostała dużego rogala do spania.
Podpowiedzcie co można sprezentować tej mamie -
Rosax ja wczoraj mialam klucia w okolicy prawego jajnika i tez sie zmartwilam. Dzisiaj juz nic nie kluje. Musimy trzymac sie wersji ze bedzie dobrze. Kolo 8 ide zrobic bete
Madzialenka trzymam kciuki za ladny przyrost bety Ja do ginekologa ide w czwartek. Wiem ze za wcześnie i moze nic nie byc widac ale profilaktycznie potrzebuje recepty na duphaston bo zostalo mi za malo a biore 2 tabletki dziennie odkad widzialam cien kreski w czwartek. Raz mialam biochemiczna wiec wole byc zabezpieczona -
Witam.Kochane dołączam do was nie śmiało .Dzisiaj znów zobaczyłam dwie kreski i wierzę , że wszystko będzie w porządku :)Jestem mamą 9-miesięcznego Tomcia i czekamy na rodzeństwo dla niego .Termin 18 lipiec .Pozdrawiam wszystkie mamusie
She86, gabi544 lubią tę wiadomość
-
miłośćPonadwszytsko wrote:Witam.Kochane dołączam do was nie śmiało .Dzisiaj znów zobaczyłam dwie kreski i wierzę , że wszystko będzie w porządku :)Jestem mamą 9-miesięcznego Tomcia i czekamy na rodzeństwo dla niego .Termin 18 lipiec .Pozdrawiam wszystkie mamusie
Super! Moja córcia jeszcze młodszaNatalia 27.03.2016