X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki :-) mam w zespole koleżankę która jest na połówce swojej ciąży i idzie już na L4. Mamy zwyczaj, że przyszła mama dostaje prezent tematyczny jak idzie na zwolnienie lub jak urodzi. Ostatnia mama dostała dużego rogala do spania.
    Podpowiedzcie co można sprezentować tej mamie :-)

Jaki macie budżet? Bo to jest chyba najważniejsze jak mamy podpowiedzieć prezent. Możecie kupić szumisia. Taki miś co szumi jak brzuch mamy i uspokaja dziecko. Można kupić komplecik kocyk + podusia do wózeczka z wyszywanym imieniem jak mama już wybrała.

She86 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaagdaM wrote:
    Jaki macie budżet? Bo to jest chyba najważniejsze jak mamy podpowiedzieć prezent.
    Pewnie 200 pln. Myślimy nad prezentem dla mamy więc kocyki dla dziecka odpadają, ale w sumie SZUMIŚ to super sprawa :-)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew na bete i progesteron oddana ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano :/
    Zrobiłam test przed chwilą i taki wynik:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/964544607fb8.jpg

Wczoraj o tej samej czułosci był bledszy więc chyba dobrze to wróży ;)

Leoparde, gabi544, She86, Marzenie27 lubią tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Krew na bete i progesteron oddana ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano :/
    Zrobiłam test przed chwilą i taki wynik:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/964544607fb8.jpg

Wczoraj o tej samej czułosci był bledszy więc chyba dobrze to wróży ;)

Pozytywny jak nic :-) <3

• Alis* Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wczoraj poszłam do lekarza i tak jak weszłam na recepcję to tak szybko wyszłam bo okazało sie ze juz mnie zlikwidowali z listy bo za dlugo nie chodziłam (czyli pół roku temu bylam) i juz nie mam lekarza. A i tak sa długie terminy czekania. Myślałam ze wybuchne tam i jeszcze te wredne panie na recepcji chyba nie lubią jasno skorych. MASAKRA!! dzisiaj mam w planach isc sie zapisać ale juz do innego lekarza. Mam nadzieję ze tam mnie miło potraktują.

c55f3e3ka5j4kmdt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Aleście się rozpisały :)
    kamika - pozytyw jak nic. :) daj znać jak będą wyniki bety, choć to na pewno tylko formalność :)
    madzialenka - czekam na wieści również od Ciebie <3 trzymam kciuki, żeby wszystko było w ja najlepszym porządku <3

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Pewnie 200 pln. Myślimy nad prezentem dla mamy więc kocyki dla dziecka odpadają, ale w sumie SZUMIŚ to super sprawa :-)

Szumiś rzeczywiście super sprawa, moje dziecko długo słuchało szumu fal, suszarki i startującego odrzutowaca z aplikacji na telefonie ;) więc przy drugim na pewno zafunduje sobie Szumisia :)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki- sa tu może mamy z dwójką dzieci? Tak się zastanawiam jak sobie radzicie. Mój maluszek będzie miał troche ponad dwa latka jak sie dzidzia urodzi i nie wiem jak ja to ogarnę...

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Czy mogę dołączyć?
    Wczoraj zrobiłam test, 12dpo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6822c70d88e.jpg

gabi544, Leoparde, She86, Alis*, Marzenie27 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis spadla mi temp.. :/ mam nadzieje ze zle to nie wrozy..
    Bylam rano u ginekologa
    Progesteron 2x1
    Wyniki krwi w czwartek.
    Nastepna wizyta 25.11
    Nic wiecej nie wiadomo.. Pozostaje czekac ale progesteron jest. To najwazniejsze.
    A zapomialam sie zapytac czy mozliwy spadek pomino ciazy w dniu gdzie piwinna byc @ ale tak poogladalam te wykresy ciazowe i na wielu byl spadek 12-15 po..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Dzis spadla mi temp.. :/ mam nadzieje ze zle to nie wrozy..
    Bylam rano u ginekologa
    Progesteron 2x1
    Wyniki krwi w czwartek.
    Nastepna wizyta 25.11
    Nic wiecej nie wiadomo.. Pozostaje czekac ale progesteron jest. To najwazniejsze.
    A zapomialam sie zapytac czy mozliwy spadek pomino ciazy w dniu gdzie piwinna byc @ ale tak poogladalam te wykresy ciazowe i na wielu byl spadek 12-15 po..

Duży ten spadek u Ciebie?

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Duży ten spadek u Ciebie?

0,20

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    0,20

U mnie w terminie miesiączki spadek był o 0,10 następnego dnia wzrost o 0,20

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry :)
    Czy mogę dołączyć?
    Wczoraj zrobiłam test, 12dpo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6822c70d88e.jpg
    Czekałam na Ciebie Kochana :) już dopisuję Cię do listy <3

rosax - ja też, tydzień temu zmierzyła temp i miałam bardzo niską, 36,2 - jak na początku cyklu. Ale się nakręciłam, że poronię, że coś, choć miałam objawy ciąży i do tej pory cisza, brak miesiączki, plamienia, czegokolwiek. Nie mierz tempki, mi gin jeszcze przed ciążą mówił, że to tylko stres a każda z nas jest inna i może mieć niskie temp a wszystko jest ok. Dlatego ja termoemtr wypierniczyłam za szafę. Najważniejsze, że masz progesteron, stosuj sie do zaleceń lekarza i ciesz się ciążą. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:56

bulkaasia lubi tę wiadomość

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zy cos wylaczylyscie ze swojej diety?

czytalam ze nie mozna watrobki
    surowego miesa

i jak z wasza aktywnością? Cwiczycie cos?

ja mierzylam temp poprzedni cykl i bylo mi przykro nak spadla na okres i postanowiłam ze termometru nie tykam.

martwię sie troche tym ze nie mam juz zadnych objaw3os. Do wizyty zostalo 9 dni :D

moja siostra tez w ciazy. 17 t i druga dziewczynka. Wgl u mnie w rodzinie teraz wysyp: na moim slubie bylo 9 ciężarnych. Teraz doszly 2 kolejne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:07

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka23 a szybko zobaczyałaś ( do 5 minut czy po dłuzszym czasie?)cień kreski i w którym dniu cyklu to było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    Dziewczyny zy cos wylaczylyscie ze swojej diety?

czytalam ze nie mozna watrobki
    surowego miesa

i nak z wasza aktywnością? Cwiczycie cos?
    NIc takiego nie wyłączałam, bo zabronionych rzeczy rzadko kiedy jadłam - sery pleśniowe, tatar, wątróbka - blee.. kawa - w życiu :D
    Co do ćwiczeń - ćwiczyłam w sumie do momentu aż zrobiłam test, bo odchudzałam się (schudłam 24 kg :D ), a potem już dla podtrzymania wagi - jakies pół godz dziennie cardio, jogi. Ale zrobiłam test i na razie odpuściłam, bo bałam się jednak bez zgody lekarza, mam jedno poronienie za sobą, jeszcze miałam lekkie bóle podbrzusza w okolicy miesiączki. pogadam z nim na wizycie :) poza tym w tym tyg zaaczęła mi się senność i dziś mdłości, więc za bardzo energii nie mam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:14

PiKi lubi tę wiadomość

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Kamilka23 a szybko zobaczyałaś ( do 5 minut czy po dłuzszym czasie?)cień kreski i w którym dniu cyklu to było?

Ja jak zrobilam 10 dpo pierwzzy test to cien byl dopiero po wyschnieciu testu czyli po kilku godzinach. Po ok 5 dniach od tego momentu kreska wychodzila od razu

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gabi :)
    Odważyłam się tu zapisać, choć lęk jest i nie chce zspeszac. Nawet suwaczek boję się wstawić, hehe.
    A na jaką listę i gdzie ona jest?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista lipcowych brzuszków :) jest tutaj, prawie na samym dole strony

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipiec-2017,11403,14.html

Kiedy planujesz wizytę u lekarza?

bulkaasia lubi tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ