Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, u nas już 10 tydzień. Załatwiłam właśnie wizytę u dentysty i skonsultowałam się z moim pulmunologiem w sprawie astmy i alergii, bo niestety nie wszystkie leki można bezpiecznie brać. A kolejne USG mam daleko, bo dopiero 2 stycznia
Za to od paru dni mam takie wrażenie pełności i rozpierania na dole brzucha, nie jest to bólowe, tylko takie rozciągające - wszystko się w końcu powiększa. Takie nagłe kłucia też mam, zwłaszcza jak siedzę w niewygodnej pozycji. Ale często towarzyszą im ruchy jelit i nasilają się zdecydowanie, gdy jestem głodna
-
rosax3 wrote:Blodmary tak zaczyna sie od 14 tygodnia.
13+0 to ukonczony 13 tydzien i zaczyna sie 14 tydzien czyli drugi trymestr. Sprawdz nawet w belly.
13+0 to 14tc
Hmmm... wg. wszystkich zrodel liczy sie skonczony tydzien czyli skoro od 14 tc jest 2 trymestr to 13t6d jest jeszcze 1 trymestrem. Tylko na belly jest wlasnie inaczejw sumie mi to duzej roznicy nie robi tylko sie zastanawiam skad takie rozbierznosci w interpretacji
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Jestem już po wizycie i Wasze kciuki przyniosły dobre wieści.
Bliźnięta mają się dobrze, serduszkabiły, najważniejsze że są w osobnych workach!!!
Wg usg 9t+1d, mają 2,4mm i 2,3mm. Szyjka 5 cm
Jestem taka szczęśliwa
A oto moje Krewetki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3dafedfe67dd.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 11:49
Anga1989, SteveS, Madlene.:), Leoparde, BloodMary, Nicka789, AniaKami, lottinka, Solane, krolikan, Amore, Junioer, Jaguś_7810, Asik_kk, Selja, DTEM, tweety89, sisi, Paula55, Mania25, Dooti, Marzenie27, She86, Uszko lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Jestem już po wizycie i Wasze kciuki przyniosły dobre wieści.
Bliźnięta mają się dobrze, serduszkabiły, najważniejsze że są w osobnych workach!!!
Jestem taka szczęśliwa
A oto moje Krewetki
Jakie słodkiegratulacje
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
bulkaasia super!!!! piękne maluszki
pfff nie mogę nawet czytać 'krewetka' tak mnie odrzuca od mięsa i owoców morzaa uwielbiałam całe życie!
u mnie dziś już znacznie lepiej, wczoraj cały dzień na 3 łyżkach ryżu, dzisiaj zjadłam trochę pieczonego jabłka, staram się pić, już nie wymiotuję i czuję że wychodzę na prostą. Dalej nie wiem czy się zatrułam czy wirus, mam nadzieję że wszystko jest ok ale nie czuję niczego niepokojącego. Boli mnie wszystko od wymiotów, każdy mięsień! Podziwiam kobitki które w ciąży mają tak na codzień.
Jestem na zwolnieniu do końca tygodnia, trochę odpocznę
no i ten, wózki przeglądam...łaaaadne, chyba zacieśniam wybór powoli, hehe
bulkaasia lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
bulkaasia wrote:Jestem już po wizycie i Wasze kciuki przyniosły dobre wieści.
Jestem taka szczęśliwa
A oto moje Krewetki
Super!! gratuluję!!i nie ukrywam, że zazdroszczę....
Amore, bulkaasia lubią tę wiadomość
krolikan
-
hej dziewczyny
bulkasia gratuluje, że z bliźniakami wszystko okej zresztą gratuluję wszystkimja dzisiaj mam wizytę u gina o 18 więc już się boję czy wszystko będzie dobrze.... bo to pierwsza wizyta belly pokazuję mi, że to 7 tydzień i 4 dzień a poród przewiduje na 25 lipca zobaczymy co powie ginekolog i zy to się potwierdzi jak będę wiedziała to zrobię suwaczek
. Dziewczyna a na której stronie jest teraz lista bo na początku była forum ale zniknęła.....
bulkaasia, Amore, sisi lubią tę wiadomość
-
tubispl wrote:hej dziewczyny
bulkasia gratuluje, że z bliźniakami wszystko okej zresztą gratuluję wszystkimja dzisiaj mam wizytę u gina o 18 więc już się boję czy wszystko będzie dobrze.... bo to pierwsza wizyta belly pokazuję mi, że to 7 tydzień i 4 dzień a poród przewiduje na 25 lipca zobaczymy co powie ginekolog i zy to się potwierdzi jak będę wiedziała to zrobię suwaczek
. Dziewczyna a na której stronie jest teraz lista bo na początku była forum ale zniknęła.....
U mnie pod suwakami jest
-
Alimak wrote:Rosa płyny w ciąży są ponoć bardzo ważne, polecam pić więcej
poczytaj sobie trochę to może Cię to przekona.
Sisi ja cały ubiegły tydzień miałam zawroty głowy, od niedzieli na szczęście powróciłam do żywych
Widzę, że wczoraj był jakiś dzień bólów podbrzusza, mnie też nie ominął, do tego jakieś kłucia.
Bulkaasia super wiadomośćto teraz możesz odetchnąć z ulgą, że stało się tak jak chciałaś i się bez liku cieszyć podwójnym szczęściem, gratulacje
Masz wiadomość ode mnie -
jak często pijecie i jakie ilości? mnie tak mdli po płynach że czuję się odwodniona. pic mi się chce a nie mogę. staram się przemycac płyny w jedzeniu.
np dzisiaj płatki z mlekiem i kawa
potem szklanka wody z lodem cytryną i cukrem i grapefruit
parę łyków coli