Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam brac proga do konca tygodnia po jednej albo odstawic od razu. Odstawilam dzis. A teraz schizuje w kiblu
Skoro jest dobrze to bedzie dobrze.
Cale szczescie, ze obok siebie mam patelnie. Oj ile razy juz se w leb pizglam
A tak serio to za piekne to bylo by bylo prawdziwe.. Dni bez mdlosci mam na mysli..no szlak to! Mdli mdli wszystko podchodzi a nie chce wyjsc... Moze w nocy cos ruszy.. Az goraco mi sie robi i broda dretwieje...
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ja dzisiaj o dziwo bez mdlosci i mam nadzieje ze juz tak zostanie chociaz oczywiscie juz schizuje czy wszystko jest ok bo wczoraj rano mialam z resztkami luteiny dwa gluty w kolorze toffi a pozniej wieczorem jednego malego leciutko rozowego ale na bialym papierze to bylo widac. Chyba tez przywale sobie patelnia w leb zeby jakos wytrzymac do poniedzialku do usg.
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
hej laski- co tu takimi schizami powiało!!!!
Miało być pozytwnie a tu coraz więcej schizuje!!! Rosax do pionu proszę- ja tu na Twoja patelnie liczyłam, a Ty taki numer odstawiasz???
Nicka, Amore, Ania i reszta lipcówek koniec marudzenia bo "karny jeżyk" przygotuję!!!!AniaKami, megi78 lubią tę wiadomość
-
Nicka, moim zdaniem to bezsensu,że badasz ten progesteron i,że się przyjmujesz i tak nieprawdziwymi wynikami. On się tak różni,bo pewnie zależy kiedy bralas tabletkę i jak akurat sztuczny progesteron uwolnił się w momencie badania. Przykladowo- stężenie progesteronu po 6 h od wzięcia tabletki będzie największe. Mogłaś zrobić badanie raz po 3h,a innym razem po 6h. Jeśli chcesz faktycznie poznać poziom Twojego progesteronu to zrob badanie 12h po przyjęciu tabletki. Przez kilka mscy przed zajściem w ciążę leczylam się u naprotechnologa i tam bardzo ważny był poziom Twoich (a nie sztucznych) hormonów i dokładnie poznałam zasady badania. Dla przykładu, kiedyś w 7dpo zapomniałam i rano wzielam luteine i wynik z tego dnia był 20ng/ml. Jak sobie to uswiadomilam, to następnego dnia już bez lutki wynik był tylko 14ng. Zobacz jaka różnicaCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Nicka789 wrote:Juz tego probowalam wczesniej i znowu powrocil. Byl syrop prenalen i inhalacje robie i dupa
-
Lottinka wtedy czyta sie forum :p ja osobiscie jeszcze czekam az bede mogla przegryzc herbatnika po zazyciu letroxu bo juz chce mi sie wymiotowac. Wymiotowanie na czczo sama woda juz sie u mnie stalo codzienne
Nicka posluchaj Cookiemonster i innych dziewczyn. Mi w pierwszym badaniu progesteron wyszedl tylko 12 a juz wtedy bralam duphaston. Dwa dni pozniej 17 a potem dostalam luteine i juz nie badalam bo biorac hormony to jest bez sensu totalnie! Nie badam a jakos wszystko jest dobrze. Teraz odstawiono mi luteine na rzecz duphastonu i tez jest okejim dalej z ciaza w las tym funkcje progesteronu bedzie chyba lozysko przejmowac- choć nie wiem do kiedy powinno juz sie utworzyc...kto wie ?
Szczerze to przez nakrecanie sie takie i porownywanie wynikow itd przestalam sie tu odzywac zeby mi samej na mozg nie siadlo:p zaryzykuje i wracam a co bedzie zobaczymy
EDIT: zeby nie bylo to tez moja pierwsza ciaza. Owszem tez sie martwie momentami ale juz teraz najpierw czytam sama czy to cos zlego zanim zaczynam siac panike na forum :p polecam wiele nerwow sie oszczedzaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 05:22
megi78, Anga1989, monika91, SteveS, Alimak lubią tę wiadomość
-
Kamika współczuję wymiotów! Codzienne muszą być strasznie męczące...
Ja tez zrobiłam krotka przerwę od forum po kilku smutnych wątkowych historiach...ale potem jakos przepracowałam w sobie że skoro nic ode mnie nie zależy, to nie należy się martwić, a tylko być najlepszym możliwym inkubatorkiem
Nicka, a Ty te badania robisz z polecenia lekarza, czy tak dla sportu?co Ci dają dobrego?
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Aaaa aaa aaaa tez nie śpię od 04:20. Obudził mnie syn słowami "mama przytulisz" - no i musiałam iść na minutę przykryć potwora i przytulić. Sam spał praktycznie od razu, stary chrapie, a ja z telefonem spać nie mogę.
Przyłączam się do apelu "nie siejemy paniki jak nie trzeba" . Ja od zawsze pisze, że tylko pozytywny myślenie (bo co ma być to już gdzieś jest zapisane i nie mamy na to wpływu).
Współczuję wymiotującym, mnie tylko kilka razy zemdliło, ale ja jestem przy tym taka głośna że aż syn pytał taty co się stało mamie
Łożysko chyba na dobre od 16 tygodnia działa tak mi powiedział lekarz ze szpitala (mówiąc o czasie od którego jest względnie bezpiecznie) i moja gin zapowiedziała duphaston właśnie do 16 tygodnia.
Miłego dnia -
nick nieaktualnyHej
przyłączam się dziś do bezsennych. Ja również nie śpię od 4.30 teraz bym już zasnęła ale muszę budzić syna i do szkoły go wprawić. To tak a propos mojego leżenia przy tej kosmowce ale jak to ktoś tu napisał "co ma być to będzie, wszystko jest gdzieś na gorze i tak zapisane". Ja wierzę że pomimo nie możności leżenia plackiem non stop i tak wszystko będzie dobrze
. Życzę nam miłego dnia.
I nie schizujemy dziewczęta. Nica rozumiem ze to twoja pierwsza ciąża ale nie możesz non stop czegoś u siebie wyszukiwać masz jeszcze ponad 7 m-cy przed sobą przy takim podejściu oszalejesz z nerwów a radość jaka powinnaś teraz czerpać przeminie.
Pozdrawiam -
Dodałam tą rubrykę płci wg kalendarza chińskiego
Musimy się troszkę rozerwać w tych naszych ciążąch
Spróbuję teraz uzupełnić to co się da a reszta może sprawdzić i wpisać
Dodam kolejną zakładkę z kalendarzem aby nie szukać na necieAmore lubi tę wiadomość
-
Dobry
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i czarne myśli ida papa
Z tych przyjemniejszych rzeczy to we wtorek dzien przed wizyta ubieramy choinkeTzn maz ubiera a ja mu mowie gdzie ma porozwieszac bombki
-
Dzień Dobry
megi78 wrote:Hejprzyłączam się dziś do bezsennych. Ja również nie śpię od 4.30 teraz bym już zasnęła ale muszę budzić syna i do szkoły go wprawić. To tak a propos mojego leżenia przy tej kosmowce ale jak to ktoś tu napisał "co ma być to będzie, wszystko jest gdzieś na gorze i tak zapisane". Ja wierzę że pomimo nie możności leżenia plackiem non stop i tak wszystko będzie dobrze
. Życzę nam miłego dnia.
I nie schizujemy dziewczęta. Nica rozumiem ze to twoja pierwsza ciąża ale nie możesz non stop czegoś u siebie wyszukiwać masz jeszcze ponad 7 m-cy przed sobą przy takim podejściu oszalejesz z nerwów a radość jaka powinnaś teraz czerpać przeminie.
Pozdrawiam
-
A wlasnie dziewczyny, mam takie pytanie na śniadanie:) Juz zaznaczam, ze o to chce sie zapytać lekarki na prenatalnych dopiero czyli 5 stycznia. Ale moze Wy bedziecie znac odpowiedz.
Czy jest jakas szansa aby moje dziecko np odziedziczylo ADHD i schizofrenie, jeżeli moj ojciec i brat to maja? Tzn brat ma udokumentowane leczenie i wogole a ojciec nie (ale z głową cos ma).
Nie martwi mnie to czy cos w tym stylu, nic z tych rzeczy po prostu to jest czysta ciekawośćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 07:32