X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny...
    Skonczcie juz sie przegadywac. Wiem, ze nasze hormony robia swoje ale obierzcie przyjemniejszy temat :)

Niech kazda z Was opisze moment testowania :) wróćmy sie pamięcią do tego cudownego dnia, w ktorym każda dowiedziala sie ze nosi pod swoim sercem malenstwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 08:48

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Jeju dziewczyny...
    Skonczcie juz sie przegadywac. Wiem, ze nasze hormony robia swoje ale obierzcie przyjemniejszy temat :)

Niech kazda z Was opisze moment testowania :) wróćmy sie pamięcią do tego cudownego dnia, w ktorym każda dowiedziala sie ze nosi pod swoim sercem malenstwo <3

Nie bede sie kims stresowac ;)
    Jak zobaczylam 2 kreseczki to byl piekny widok <3 Wczesniejsze bety tylko potwierdzily te kreseczki :)
    A u nas kochana w Tychach lekko popruszylo sniezkiem :D

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie. Ide akurat z psem na spacer ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wiem właśnie. Ide akurat z psem na spacer ;)

Moja juz byla z Panem ;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 10 tc <3
    Noc przespana pieknie! Tylko snilam ze slub biore w dwoch kosciolach rownoczesnie :D haha
    Synek juz w przedszkolu a ja zabieran sie za obiad. Dzis bedzie klopsowka ;D

Moje testowanie?
    W niedziele wieczorem test - negatywny..
    No ale kurcze jestem w ciazy! Musi wyjsc pozytyw.. Po jakims czasie zerklam na niego a tam zwidy drugiej kreski.. Byla bardzo nie widoczna..
    Rano w poniedzialek raz jeszcze tej samej firny i co? I znow taki cien! Ledwo widoczny.. Pojechalam do rossmana czekalam pod sklepem az otworza i kupilam facelle bo tylko taki mieli. Szybko pojawila sie druga wyrazna kreska. Po poludniu zrobilam raz jeszcze ten co z rana i moim ocza ukazala sie kreska. Wyrazna kreska! Od razu telefon do ginekologa czy moge przyjsc na bete i po recepte na proga. Pojechalam we wtorek do niego pobral krew i w czwartek odebralam wyniki <3 i tak dzis rozpoczelam 10 tc przez te niewidoczne kreski :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 09:05

Anga1989, Leoparde, Nicka678, Selja, lottinka lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja podczytuję Was codziennie, ale oczywiście słaba jestem w pisaniu i nigdy nie wiem co tu napisać :)

Kochane podczytałam u jednej z Was, która kupiła sobie detektor i była bardzo zadowolona, tak więc tez sobie zakupiłam taki sam i to był duży błąd, bo tylko stresów mi dołożył tętna dziecka nie znalazłam, tylko swoje w dwóch pachwinach.
    PannaNatalia chyba tez masz z tym problem?
    Tak więc nie polecam, bo do wizyty za tydzień oszaleję, że tego tętna nie znalazłam i dla świętego spokoju sobie tego nie kupujcie.

Co do kalendarza chińskiego to przy pierwszej ciąży na cyklu naturalnym mi się sprawdziło, teraz też wychodzi chłopiec, ale nie sądze, by na cyklu stymulowanym to miało jakieś znaczenie. Przeczucie mam na dziewczynkę :)

Moje testowanie było bardzo śmieszne, bo nie wierzyłam w powodzenie IVF, ze względu na niski numer blastki i zrobiłam w markecie w toalecie dla świętego spokoju, żeby na następny dzień odstawić leki i się napić z żalu ;) Tak więc był to dla mnie i M. szok wielki :) Pobiegłam M. pokazać ten test w TK MAxie między pólkami z ubraniami, a on nie wiedział co to jest i myślał, ze urwałam zabezpieczenie z jakiegoś ciucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 09:07

Junioer, Selja, Anga1989, lottinka, Madlene.:) lubią tę wiadomość

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :-)

U mnie według chińskiego wychodzi dziewczynka, wiec proszę o dopisanie.

Jak wyglądało testowanie?
    Od początku starań zrobiłam chyba setki testów, w pierwszym cyklu okres spóźnił mi się 8 dni, a zawsze był jak w zegarku. Byłam pewna że się udało. Test za testem i ciągle nic..
    Cykl w którym wyszło, spisałam na straty. Tylko jedno <3 w okolicach owulacji nie wróżyło pomyślności ;-) nawet w testy się nie zaopatrzylam wcześniej, dopiero bliżej okresu od niechcenia wzięłam jeden w rossmanie... I ku mojemu zaskoczeniu wyszedł bladzioch :-D pędem do męża żeby biegł do apteki po testy i tak kilka dni sprawdzałam a kreseczka coraz bardziej wyraźna :-D
    Nie wierzyłam w to co widzę ;-)

Anga1989, Nicka678, Selja, lottinka lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    Jestem i ja podczytuję Was codziennie, ale oczywiście słaba jestem w pisaniu i nigdy nie wiem co tu napisać :)

Kochane podczytałam u jednej z Was, która kupiła sobie detektor i była bardzo zadowolona, tak więc tez sobie zakupiłam taki sam i to był duży błąd, bo tylko stresów mi dołożył tętna dziecka nie znalazłam, tylko swoje w dwóch pachwinach.
    PannaNatalia chyba tez masz z tym problem?
    Tak więc nie polecam, bo do wizyty za tydzień oszaleję, że tego tętna nie znalazłam i dla świętego spokoju sobie tego nie kupujcie.

Co do kalendarza chińskiego to przy pierwszej ciąży na cyklu naturalnym mi się sprawdziło, teraz też wychodzi chłopiec, ale nie sądze, by na cyklu stymulowanym to miało jakieś znaczenie. Przeczucie mam na dziewczynkę :)

Moje testowanie było bardzo śmieszne, bo nie wierzyłam w powodzenie IVF, ze względu na niski numer blastki i zrobiłam w markecie w toalecie dla świętego spokoju, żeby na następny dzień odstawić leki i się napić z żalu ;) Tak więc był to dla mnie i M. szok wielki :) Pobiegłam M. pokazać ten test w TK MAxie między pólkami z ubraniami, a on nie wiedział co to jest i myślał, ze urwałam zabezpieczenie z jakiegoś ciucha :)
    Taki detektor najwczeaniej powinno izywac sie 12+0 :) wtedy jest latwiej znalesc tetno dziecka.

AniaKami lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mamy pełne 10 tygodni, zaczynamy 11 :-D

Anga1989, She86, Selja, Amore lubią tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączę ;)

Październik był dla nas bardzo trudnym i pracowitym miesiącem bo właśnie kończyło się urządzanie nowego mieszkania, pakowanie rzeczy ze starego itp. I oczywiście przeprowadzka w ostatnią sobotę października :)

W poniedziałek musiałam zrobić test żeby sprawdzić czy odstawić luteine. Oczywiście znalazłam tylko przeterminowany test - nie przejełam się bo przecież znowu się nie udało ;). A tu niespodzianka !!! Budzę męża a on na to że pewnie znowu test wyszedł fałszywie dodatni -juz mieliśmy taką akcję :( na wszelki wypadek wzięłam lutkę kupiłam dwa testy i nastepnego dnia zrobiłam dwa bo nie mogłam uwierzyć :) mój mąż musiał przyznać mi rację ze chyba się udało ;) i nagle ogarnęło nas przerażenie co dalej hihi...ten stan trwa do dziś.

Anga1989, Leoparde lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widzicie... Od razu lepsza atmosfera sie zrobila ;)

Selja, Leoparde, Nicka678, Madlene.:) lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kolezanka karola555 ktora szybko nas opuscila jest znow w ciazy <3

Anga1989, Leoparde, SteveS, Nicka678, PannaNatalia, przyszła mama, nevermind, Madlene.:), Amore, Selja, Uszko, sisi lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam jej ale to cudowna wiadomość <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja, mój mąż jak się dowiedział o pierwszej ciąży, którą zaplanowaliśmy wspólnie i staraliśmy się nawet o syna, był w szoku przez 2 tygodnie!;-)
    On nie wiedział co się dzieje ;-) trochę mu się nie dziwię, bo w tym samym czasie składalismy sobie przysięgę małżeńską, wiec pewnie dla niego było już tego za dużo ;-)
    Tym razem szok trwał dwa dni;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 09:30

Selja lubi tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak na tel daje emotikony i to mi treść kasuje....ja dziś wczytuje o 19. Wg bellybestfriend.pl dziś jest 10t i 4 d. Wg usg 10t i 6 d. U mnie i przy synuś i teraz na testach ciążowych od razu była silna gruba druga kreska. Teraz nie liczyłam ze się uda bo w październiku ja mąż i synuś byliśmy chorzy i mowocami nawet ze jeśli się uda to będzie cud i zloty strzał bo w okolicachwili owulki serduszkowania było tylko raz no i się udało

Anga1989, Selja lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to do mojego narzeczonego informacja, ze zostanie tata dochodzila tydzien :)

Nie mógł pojąć, ze w koncu sie udało :)

A teraz rady sobie z nim nie daje bo panikuje gorzej jakby to on byl w ciazy ;)

Leoparde, Selja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja cofne się tego dnia, był to poniedziałek 7/11. Cykl uważałam za stracony bo brałam silne leki przeciwzapalne przed owulka, testy ovu wychodziły negatywne, tylko dwa razy serduszkowanie. Miałam jeden test taki z allegro i pomyślałam a co mi tam, zrobię dla świętego spokoju. Po 5 min spojrzałam a tam druga kreska blada. Pokazalam małżowi i on szok ale mówi nie nakrecaj się. Po pracy kupiłam dwa testy clearblue i krecha wyszła po 7 sekundach. A drugi test pokazał, że jest to 4-5 tc. Po paru dniach beta i tak oto mamy bliźniaki :)

Anga1989, Leoparde, lottinka, Selja lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa pamiętam karole555 i bardzo się cieszę ;)

Anga Mój jak się dowiedział, że dwójka to śmiał się w słuchawkę jak ktoś kto zwariował. Musiałam się rozłączyć. Po kilku minutach oddzwonil i spytał czy to prawda, był w szoku dobrych parę dni ;)

Leoparde, Anga1989, sisi lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Eh nie wiem co sie stalo :( Szlak trafil moje konto :/
    Była już nicka123, potem nicka789, teraz nicka678... Za niedługo kłamczuszku już Ci braknie cyferek ..:(
    2432his.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 09:48

nevermind, ewe_a85, kamika23, lipa, Junioer lubią tę wiadomość

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ