X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Rosa pamiętam karole555 i bardzo się cieszę ;)

Anga Mój jak się dowiedział, że dwójka to śmiał się w słuchawkę jak ktoś kto zwariował. Musiałam się rozłączyć. Po kilku minutach oddzwonil i spytał czy to prawda, był w szoku dobrych parę dni ;)

Wiesz ja przed wizyta mialam sen ze bylam na wizycie i ze mi lekarka powiedziala ze to blizniaki. Jak to mojemu opowiedzialam to sie smial i stwierdzil ze bierze delegacje killuletnia ;) chyba by go to przerosło hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też dzisiaj przed 5 wstałam :D niezłe synchro!
    Mi powoli schodzą mdłości i martwie się czy wszystko OK. Nie wiem kiedy mam wizyte, pewnie w przyszłym roku. Zastanawiam się czy nie iść tu to jakiegoś lekarza tylko sprawdzić przed świętami czy wszystko gra.

• nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia - czytałam, ze masz problem z detektorem jak ja. Udało Ci się znaleźć Malucha?
    U mnie też już pomału po mdłościach to chyba normalne w tym czasie.

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    PannaNatalia - czytałam, ze masz problem z detektorem jak ja. Udało Ci się znaleźć Malucha?
    U mnie też już pomału po mdłościach to chyba normalne w tym czasie.

Szukalam go w pierwszy dzień 3 razy, potem mąż raz, ale się nie udało. W sumie wtedy był równy 11 tydzień, a producent zapewnia o 9-12 tygodniu. Raczej tym się nie schizuje, bo za detektor za stówke raczej cudów nie wymagałam, zwłaszcza, że ledwo swoje tętno usłyszałam. W sobotę spróbuje znowu, a jak się nie uda to poczekam do 15 tyg bo tak polecają inne kobitki, podobno wtedy łatwiej znaleźć.
    A Tobie się udało???

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh sory ale bede sie musiala z Wami pozegnac bo wygląda na to,ze przez niektore osoby jestem uwazana za klamce :( To jest smieszne poprostu. To,ze akurat mam problem z kontem to nie oznacza,ze trzeba po mnie jezdzic. Zycze Wam abyscie wszystkie dotrwaly do lipca i cieszyly sie maluszkami :*

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje piękne :*
    Witam się już z domku, uk.

Bulkaasia tak się cieszę z Waszych dobrych wieści!!! Ty i Twoje dwa maluszki jesteście tu naszymi "maskotkami" kochanymi <3

Jej doczytałam że jedna z nas musiała się pożegnać :( kiedy to się skończy? Trzymaj się kochana.

Widzę też że jakieś napięcie wkroczylo ;) Spokojnie kobietki, do końca mamy daleko więc jeszcze zdążymy wymienić zdania :P

Wszystkim które dziś wizytuje życzę najlepszych wieści!!!

Leoparde, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Szukalam go w pierwszy dzień 3 razy, potem mąż raz, ale się nie udało. W sumie wtedy był równy 11 tydzień, a producent zapewnia o 9-12 tygodniu. Raczej tym się nie schizuje, bo za detektor za stówke raczej cudów nie wymagałam, zwłaszcza, że ledwo swoje tętno usłyszałam. W sobotę spróbuje znowu, a jak się nie uda to poczekam do 15 tyg bo tak polecają inne kobitki, podobno wtedy łatwiej znaleźć.
    A Tobie się udało???
    No niestety jedynie w moich pachwinach idealne pulsowanie słyszę. Dobrze, ze do wizyty już niedługo ;)

Nicka - rób co chcesz... Pamiętam Cię z wątku IVF..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 10:10

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mecze się okropnie z kaszlem. Ale jest to taki kaszel że jak mnie dopada to oddechu złapać nie mogę... Raz to mąż się wystraszyl bo długo nie mogłam złapać powietrza! normalnie się dusilam :(

Do tego synkowi wychodzą piątki i domyślać się jak mam "wesoło" :P
    Tymbardziej że wszystkie zęby wyszły mu bez jakichkolwiek objawów ;)

To się pozalilam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przygoda z testowaniem trochę, inna bo ja zupełnie tego nie planowałam a wręcz nastawiałam się na drugie dziecko gdzieś za 3 lata.
    Zaczęło się od tego że byłam kilka dni przed okresem, dziecko u babci a my z mężem romantico wieczorek z lampką wina. Postanowiliśmy poszaleć, a jeszcze ja mówię że raczej na pewno dzidzi z tego nie będzie bo zaraz powinnam dostać okres.
    Minęło dwa tygodnie a okresu nie ma. Kupiłam wieczorem test i stwierdziłam że zrobię rano dla świętego spokoju. Małej robię śniadanko w między czasie zrobiłam szybko test, i za chwilę sobie przypomniałam że warto sprawdzić jak wyszedł. Ide do kibelka, patrzę dwie kreski, pierwsze co myślę o Kur.a... Budzę M. mówię jestem w ciąży, a ten "Jak wspaniale, będziemy mieć kolejnego dzidziusia..."

sisi, Uszko lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nasza kolezanka karola555 ktora szybko nas opuscila jest znow w ciazy <3
    Ja jestem na bieżąco na grudniowkach i tak się cholewka cieszę <3
    Wogole Laski idą chyba na rekord :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:
    No niestety jedynie w moich pachwinach idealne pulsowanie słyszę. Dobrze, ze do wizyty już niedługo ;)

Nicka - rób co chcesz... Pamiętam Cię z wątku IVF..

Uffff, czyli nie jest źle :) a jakiej firmy kupiłaś?

• Amore Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A wlasnie dziewczyny, mam takie pytanie na śniadanie:) Juz zaznaczam, ze o to chce sie zapytać lekarki na prenatalnych dopiero czyli 5 stycznia. Ale moze Wy bedziecie znac odpowiedz.

Czy jest jakas szansa aby moje dziecko np odziedziczylo ADHD i schizofrenie, jeżeli moj ojciec i brat to maja? Tzn brat ma udokumentowane leczenie i wogole a ojciec nie (ale z głową cos ma).

Nie martwi mnie to czy cos w tym stylu, nic z tych rzeczy po prostu to jest czysta ciekawość ;)

nie wiem jak z ADHD ale schizofrenia to chyba ogólnie nazywa się zespół objawów który występuje a nie konkretną choroba jak zespół downa a w takich przypadkach to chyba geny maja mały procent wpływu a reszta to środowisko.

U mnie w rodzinie babcia od strony mamy ma trochę nie pokolei i mama ma schizofrenie. Ale ja i mój brat jesteśmy normalni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 10:17

xvqvdqg.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Nie znam jej ale to cudowna wiadomość <3
    Ona doszla jakos 3-4 dni po mnie. Wszystko bylo dobrze beta rosla i nagle krew.. A dzis ma juz 4+3 i beta w 4+1 ponad 400. Dzis powtarza. Ale na pewno pieknie rosnie <3 i niech kazda ktora od nas odeszla rownie szybko powroci na fiolet <3

megi78, Anga1989, Leoparde, PannaNatalia, Selja, bulkaasia lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...
    Potrzebna mi patelnia,Rosax wal smialo!!
    Kolejny dzien czuje sie nieciazowo,nic mnie nie ciagnie juz w podbrzuszu,czuje sie wyspana,z energia zupelnie jakbym w ciazy nie byla,piersi bardziej flakowate....i teraz zagwozdka...czy na moim etapie tak sie poprostu dzieje? Czy zmiana doustnego utrogestanu na dopochwowa luteine mogla tak zminimalizowac wszystkie objawy?! Akurat pokrywa mi sie czas kiedy przeszlam z jednego na drugi...mam teraz taki czas,tyle innych wizyt szpitalnych z corka ze doslownie nie mam kiedy jechac do polskiej kliniki,z 6h na to potrzeba...ja chyba przycisne jakos- jeszcze nie mam pomyslu jak !!! Te moja polozna w czwartek czyli jutro zeby cos jakos nie wiem sprawdzila co sie dzieje :/

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadrobiłam jednak ten sen i jest lepiej na 13 do diabetolog. Teoretycznie chyba położę się w tym samochodzie hehehe.

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:

Łożysko chyba na dobre od 16 tygodnia działa tak mi powiedział lekarz ze szpitala (mówiąc o czasie od którego jest względnie bezpiecznie) i moja gin zapowiedziała duphaston właśnie do 16 tygodnia.

Miłego dnia :-)
    Mój ginekolog powiedział dokładnie to samo - że dopiero po 16tc faktycznie znacząco spada ryzyko..

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja...
    Potrzebna mi patelnia,Rosax wal smialo!!
    Kolejny dzien czuje sie nieciazowo,nic mnie nie ciagnie juz w podbrzuszu,czuje sie wyspana,z energia zupelnie jakbym w ciazy nie byla,piersi bardziej flakowate....i teraz zagwozdka...czy na moim etapie tak sie poprostu dzieje? Czy zmiana doustnego utrogestanu na dopochwowa luteine mogla tak zminimalizowac wszystkie objawy?! Akurat pokrywa mi sie czas kiedy przeszlam z jednego na drugi...mam teraz taki czas,tyle innych wizyt szpitalnych z corka ze doslownie nie mam kiedy jechac do polskiej kliniki,z 6h na to potrzeba...ja chyba przycisne jakos- jeszcze nie mam pomyslu jak !!! Te moja polozna w czwartek czyli jutro zeby cos jakos nie wiem sprawdzila co sie dzieje :/

Muszka ja wogole nie czuje sie tak jakbym byla q ciazy. Fakt mdli mnie, mam zawroty glowy ale nie czuje sie jakbym nosila malenstwo pod sercem. Tak na 100% poczujemy to dopiero gdy malenstwa beda nas kopac ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Eh sory ale bede sie musiala z Wami pozegnac bo wygląda na to,ze przez niektore osoby jestem uwazana za klamce :( To jest smieszne poprostu. To,ze akurat mam problem z kontem to nie oznacza,ze trzeba po mnie jezdzic. Zycze Wam abyscie wszystkie dotrwaly do lipca i cieszyly sie maluszkami :*

Ja pierdole! Laski chormony wam buzuja?!?! Jak ktos chce niech ma nawet z 50 kont! Co nam do tego?!????!! Wyszukiwanie sie kto klamie a kto mowi prawde jest bez sensu!! Jedne nie chca premium inne chca. I jak ktos nie ma pieniedzy az nadto by wydawac zbednie niech sobie utworzy inne konto.
    NO CO NAM KURWA DO TEGO?!
    Zajmijmy sie swoim kontem swoja ciaza a inne niech nawet ze 100 kont otwieraja. Mamy swoje nicki wiec zostanmy przy swoich. Inni niech sobie zmieniaja. Nic nam do tego!

Amore, megi78, Asik_kk, AniaKami, BloodMary, tweety89, madziakowa, przyszła mama lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ja pierdole! Laski chormony wam buzuja?!?! Jak ktos chce niech ma nawet z 50 kont! Co nam do tego?!????!! Wyszukiwanie sie kto klamie a kto mowi prawde jest bez sensu!! Jedne nie chca premium inne chca. I jak ktos nie ma pieniedzy az nadto by wydawac zbednie niech sobie utworzy inne konto.
    NO CO NAM KURWA DO TEGO?!
    Zajmijmy sie swoim kontem swoja ciaza a inne niech nawet ze 100 kont otwieraja. Mamy swoje nicki wiec zostanmy przy swoich. Inni niech sobie zmieniaja. Nic nam do tego!

Popieram w 1000%

Niepotrzebnie same sobie robimy zła atmosferę :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja jestem na bieżąco na grudniowkach i tak się cholewka cieszę <3
    Wogole Laski idą chyba na rekord :)
    W sierpniowkach tez chyba bylo tak wiele <3 testy za testami <3 oby juz z fioletu tylko nie wracaly i by im wszystkim dobrze bylo tu. <3

Paula55 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ