X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    AAAA mówicie przed życzeniami czy już po w trakcie kolacji ???
    U mojego męża to on czyta pismo święte przed życzeniami i właśnie wtedy powie że ma jeszcze jedną nowinę ;) Moim rodzicom powiem ja jak wpadniemy w ciągu dnia podzielić się opłatkiem bo w tym roku spędzamy wigilię w rodzinie męża ...

Tez się wzruszam strasznie - juz na samą myśl mam świeczki w oczach ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rodzinkę po całej Polsce a nawet świecie ( po za rodzicami i teściową i przed nimi się skrzętnie ukrywam) i tylko w święta się razem spotykamy więc uznałam że to będzie najlepszy czas, a przez skype to już nie to samo co na żywo ;)

Dziękuje Wam, może sama tez faktycznie wręczę prezent w postaci zdjęcia z usg.

28whyx8d41olhvnv.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też straszny płaczek ostatnio. Czytając wasze posty teraz już chusteczki poszły w ruch, ehhhh te hormony ;)

Leoparde, Selja, Zoja lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Uszko Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko Was nadrobic,jak sie jest w pracy...grrr zla jestem :-(

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH! piekne zdjecia i cudne maluszki ;-)

U mnie niestety przykra sprawa,nie moge juz wysiedziec,takie ciagle parcie na pecherze a tam kilka kropelek...juz wiem czym to wrozy....
    Ginekolog oddzwonil i zalecil tylko tabletki z żurawiny i mocz na posiew,a później po wynikach w zalezbosci od nich szybko do niego...eh ciagle cos...
    Ciezko mi siedziec w pracy nawet, wymarzlam, ciagle zimno i mam...eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Witam sie i ja w średnim humorze. Ból podbrzusza nadal mam, dziś rano znów wypłynął że mnie brązowy śluz. Nie wiem czy to są skutki po usg czy coś się złego dzieje :(
    Hej :) To może być po badaniach nic tylko leżenie i spokój i będzie dobrze :).

A ja nie wiedziałam co to nudności a od 3h masakra za to piersi przestały boleć ;)

Krolikan gratuluję wizyty :)

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki wszystkim :)

wczoraj na wizycie, jak doktor pytała jak się czuję to mogłam powiedzieć tylko tyle, że ogólnie rewelacja, że praktycznie (poza mega wzdęciami) nie mam żadnych uciążliwych objawów itd.. i tak mi było żal wszystkich Was, które się męczą z mdłościami albo przymusowym leżeniem.
    A dziś obudziłam się ze strasznym bólem głowy, który do tej pory się tylko nasila - aż nie jestem w stanie normalnie funkcjonować.. a do tego taki ból/ciągnięcie po prawej stronie brzucha, który mi promieniuje do nogi - że aż nie mogłam zwyczajnie chodzić, tylko tak kuśtykam - aż koleżanka z pracy pytała czemu tak nogą powłóczę...

wiem, że to nadal nic przy niektórych problemach, ale ten ból głowy dzisiaj odbiera mi siły do życia..

a co do płaczliwości, to ja nie zapomnę, jak moja siostra była w ciąży i się rozwyła (aż takich histerycznych prawie spazmów dostała) na filmie przyrodniczym o surykatkach, bo jeden mały się zgubił i nie potrafił sam znaleźć drogi powrotnej do swojego stada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 14:00

sisi lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mowimy na samym poczatku wigilii :D

Ciesze sie, ze nie tylko mnie wszystko wzrusza :D ostatnio bylam w kinie z narzeczonym i przy reklamie allegro o tym dziadku uczacym sie angielskiego zaczelam w glos plakac :D potem byla jeszcze reklama tymbarka gdzie chlopczyk kupil mamie w ciazy buciki dla dziecka chociaz zbieral na korki dla siebie. Pozamiatalo mnie :D hahaha :D

Ja od kilku dni dobrze sie czulam i niby wiem, ze to juz pora zeby objawy przechodzily ale mimo wszystko jakis stresik mnie zlapal wczoraj, ze teraz juz maluch nie okazuje, ze jest z nim wszystko ok no i dzisiaj obudzilo mnie rzyganko :D Kochany, nie chce zeby mama sie martwila :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 14:15

Marzenie27, Madlene.:), PannaNatalia lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie przyznaje bez bicia, ze wiecznie gdzieś mi łzy lecą. Ja to nawet przy piosenkach potrafię sie wzruszyć

l22nhdgen92nqanl.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    To i ja sie przyznaje bez bicia, ze wiecznie gdzieś mi łzy lecą. Ja to nawet przy piosenkach potrafię sie wzruszyć

Ja notorycznie rycze przy piosenkach swiatecznych :/ wigilia naprawde zapowiada sie ciekawie :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poplakalam się czytając te wasze plany świąteczne <3 będzie cudownie!zazdroszczę wam trochę że spędzicie ten czas z rodzicami i rodzina!

Muszka ja żadnej formy nie wypełnialam bo witaminy dostałam od midwife.
    Zresztą gp też pytał czy potrzebuje na cokolwiek receptę. U nas wszystko co na receptę jest za free. Wystarczy zadzwonić do gp, poprosić o wypisanie recepty i ja odebrać i już.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    dzięki wszystkim :)

wczoraj na wizycie, jak doktor pytała jak się czuję to mogłam powiedzieć tylko tyle, że ogólnie rewelacja, że praktycznie (poza mega wzdęciami) nie mam żadnych uciążliwych objawów itd.. i tak mi było żal wszystkich Was, które się męczą z mdłościami albo przymusowym leżeniem.
    A dziś obudziłam się ze strasznym bólem głowy, który do tej pory się tylko nasila - aż nie jestem w stanie normalnie funkcjonować.. a do tego taki ból/ciągnięcie po prawej stronie brzucha, który mi promieniuje do nogi - że aż nie mogłam zwyczajnie chodzić, tylko tak kuśtykam - aż koleżanka z pracy pytała czemu tak nogą powłóczę...

wiem, że to nadal nic przy niektórych problemach, ale ten ból głowy dzisiaj odbiera mi siły do życia..

a co do płaczliwości, to ja nie zapomnę, jak moja siostra była w ciąży i się rozwyła (aż takich histerycznych prawie spazmów dostała) na filmie przyrodniczym o surykatkach, bo jeden mały się zgubił i nie potrafił sam znaleźć drogi powrotnej do swojego stada...

Moja siostra była lepsza, raz się w ciąży tak rozszlochała, że aż się zanosiła bo mąż zjadł jej batonika :p

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Ja też na tej i na reklamie allegro jak dziadek uczy się angielskiego :P i jeszcze jest taka nie wiem czego reklama, ale mówią że te święta może będą takie jak zawsze a może wyjątkowe i pokazują młodych rodziców nad łóżeczkiem dziecięcym i wtedy już płacze ;) aż wstyd mi za siebie ;)
    Przeczytalam i na ostatniej az mdli zatknelo i lzy w oczach :D

Ja tez becze co chwile.
    Czasem normalnie siedze i placze ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja nie placze

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa i kolejny powód do wzruszeń ;)
    właśnie listonosz dostarczył mi przesyłkę od mojej fantastycznej koleżanki.
    Tylko spójrzcie na te cudeńka...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/763da8ff6882.jpg

<3 <3 <3

Anga1989, Paula55, Marciiik, Madlene.:), sisi, bulkaasia, Uszko, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• Amore Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja ryczę wieczorami do poduszki jak się m ze mną droczy ale jeszcze nie specjalnie się wzruszam

mdli mnie znowu i jestem taka padnieta już nie wiem który dzień z rzędu. bez sensu

xvqvdqg.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo Wy jesteście jakieś bez serca ;-) :-D

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia mam nadzieje ze to tylko chwilowe po badaniu. Trzymam kciuki żeby już plamienie przeszło. I tak wogole to wszystko będzie dobrze!

bulkaasia lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przylaczam sie do beks ;) najgorzej jak wlacze sobie program typu 'porodowka' - o matulu! :D

Próbuje już wszystkiego co możliwe na mdłości...a może tu też patelnia mogłaby zadziałać..? Taki jeden mocny strzał żeby np pójść spać?

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    aaaaaa i kolejny powód do wzruszeń ;)
    właśnie listonosz dostarczył mi przesyłkę od mojej fantastycznej koleżanki.
    Tylko spójrzcie na te cudeńka...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/763da8ff6882.jpg

<3 <3 <3
    Rany cudowne są!!!!
    Ale będą smakować takie podarowane z serca <3

My z synkiem też robimy. Właśnie się chłodzą tylko Noe wiem jak długo mają zostać w lodówce :P
    Choinka żywa kupiona. Ale się cieszę!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Rany cudowne są!!!!
    Ale będą smakować takie podarowane z serca <3

My z synkiem też robimy. Właśnie się chłodzą tylko Noe wiem jak długo mają zostać w lodówce :P
    Choinka żywa kupiona. Ale się cieszę!!!
    Och to u Was dzisiaj pięknie pachnie świętami :-)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ