Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bulkaasia to ja już teraz życzę Ci kochana szczęśliwej podróży no i oczywiście cudownego urlopu
Trzeba w końcu wygramolić się z łóżka i zacząć działać, jutro odwiedzą nas znajomi, rano mam wizytę i muszę co nieco przygotować juz dziś, żeby jutro nie biegać z językiem na wierzchu tylko cieszyć się spotkaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 09:32
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marzenie cudne wiesci z rana
U mnie noc ciulowa! Zle spalam. Co chwile wstawalam. Budzil mnie bol brzucha.. Ahhh moze dzis bedzie lepiej i sie wyspie
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Anga1989 wrote:U mnie jakis przełom następuje, mianowicie objawy mi powoli odpuszczają
jedynie to piersi dalej takie obolałe są no i non stop do łazienki latam
nawet mdłości mi odpuszczają
ale ciiii... Lepiej nie bede mówić głośno bo jeszcze wrócą
-
hej dziewczyny no u mnie noc nawet fajnie przeszła przespałam całą i nawet jak syna do przedszkola odprowadziłam to się jeszcze zdrzemnęłam o dziwo u mnie mdłości zanikły miałam straszne w 6 tygodniu że prawie nic nie jadłam teraz cisza oby nie przed burzą.... w pierwszej ciąży prawie ich nie miałam więc oby tak zostało piersi bolą wiadome brzuch czasami troszkę kłuje po bokach.
Marzenie27 na ja dopiero 10 stycznia będę miała usg właśnie w podobnym okresie ciąży bo też będzie 11 tydzień i 4 dnitylko ja mam chyba zwłykłe badanie usg a nie prenatalne no chyba że o czymś nie wiem w pierwszej ciąży też nie miałam chyba
-
Nie zazdroszcze wam tych bezsennych nocy. Ja spie jak zabita o kazdej porze dnia i nocy, moglabym z lozka nie wychodzic i przespac caly dzien i noc... mam nadzieje, ze sie to unormuje bo padam jak mam cos zrobic
ja mam prenatalne 30 grudnia. Chcialabym jeszcze przed swietami zobaczyc co u maluszka no ale nie chce byc nadgorliwa
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
U mnie w ksiazeczce sa wyroznione 3 badania pierwsze szczegolowe 8-13 tc. To ze to niby te prenatalne?
Pozniej jest 18-cos i trzecie 26-cos chyba.. Nie wiem dokladnie bo nie mam ksiazeczki obok. Pamietam tylko te pierwsze ze 8-13
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Czekamy na wiesci
Gratulacje ponad 5cm szczescia!
Bulkasia szerokiej drogi
Ja dzis tez patrzylam na choinki i chyba dzis do nas dojedziekrew oddana na badania toco i inne,wiec czekam na wyniki
Pozniej wstawię fotke jak u mnie swiatecznie sie robi,buuziakibulkaasia, Zoja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybirdy-n wrote:Nicka masz cukrzycę ciążową czy wcześniej miałaś? Jaki miałaś wynik insuliny? Kurcze ja miałam ostatnio wysoką i w poniedziałek idę na test obciążenia- mam nadzieję, że ostatni wynik był spowodowany późną i dość ciężką kolacją...
A czemu mam miec cukrzyce ciazowa? Ja badalam glukoze ostatnio to mialam 77 czyli prawidlowa. Bo testu obciazenia jeszcze nie robilam. Kiedy takie badanie powinna gin zlecic? -
I kolejne moje pytanie.
Nie nie potrzebuje patelni nie schizuje tym..
Q jakby nawet to patelnia obok te se jeb*3
A mianowicie chodzi mi o progesteron. Odstawilam te tabletki i od dwoch dni boli mnie dosc mocno lewy jajnik. Ten z ktorego mialam ovulacje.
Czy ten bol to dlatego ze odstawilam sztuczny progesteron i teraz moj jajnik na nowo musi pracowac z tym cialkiem zoltym by go produkowac sporo samodzielnie?? Przyznam ze taki bol dawno mi nie towarzyszzyl, zastanawiam sie tez czy nie isc do innego lekarza na konsultacje. Do lekarza ktory mial byc moim prowadzacym ale kiedy potrzebowalam sie szybko skontaktowac po tescie pozytywnym byl na urlopie a ja pilnie lekarza potrzebowalam. A teraz mi glupio zmienic lekarza.. Boje sie tez jego reakcji czemu nie przyszlam do niego jak wrocil z urlopu.. Hmm. Pomocy! Co mam zrobic. Isc skonsultowac z innym czy spokojnie czekac do wizyty i isc do tego aktualnego? Dodam ze ten aktualny nawet nie zaproponowal zrobic badania proga.. Pytalam czy zrobimy 2-3 dni po odstawieniu to mowil ze zbedne.. A z tego co tu u was czytalam pisalyscie ze po 16 tyg lozysko przejmuje funkcje cialka zoltego... No i co mam robic? Brac po kryjomu po jednej tabletce jak najdluzej czy isc do tego innego lekarza?!
07.11.2012 Julian
nick nieaktualnybirdy-n wrote:Nicka a ten zastrzyk mi się od razu skojarzył
jak nie masz to dobrze. Test obciążenia glukozą robi się chyba później chyba, że insulina na czczo wyjdzie wysoko- u mnie było 101, ale o 22 jadłam schabowe, więc mam nadzieję, że dlatego...
Te zastrzyki to przeciwzakrzepowe sa -
birdy-n wrote:Nicka masz cukrzycę ciążową czy wcześniej miałaś? Jaki miałaś wynik insuliny? Kurcze ja miałam ostatnio wysoką i w poniedziałek idę na test obciążenia- mam nadzieję, że ostatni wynik był spowodowany późną i dość ciężką kolacją...
Ja jak robiłam w 7 tyg to wyszło mi 93a norma dla kobiet w ciąży niby 92. Pani doktor mówi, że już nie będzie mnie maltretować, ale mam uważać i mniej cukru
moje wcześniejsze wyniki nie były złe, bo zwykle miałam 70-77 max i nie wiem czemu ta glukoza wysoka wyszła- ale ja robiłam ją w poniedziałek rano, a dzień prędzej byliśmy na imieninach u teściowej i wiadomo tu kawałek ciasta tu coś i możliwe, że dlatego tak wyszło.
Dziś z ciekawości poszłam do labolatorium i zbadałam znowu- czekam na wyniki i zobaczymy ... Mam nadzieje, że się w normie zmieszcze
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnyrosax3 wrote:U mnie w ksiazeczce sa wyroznione 3 badania pierwsze szczegolowe 8-13 tc. To ze to niby te prenatalne?
Pozniej jest 18-cos i trzecie 26-cos chyba.. Nie wiem dokladnie bo nie mam ksiazeczki obok. Pamietam tylko te pierwsze ze 8-13