Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenie gratuluję udanych prenatalnych
Powodzenia na kolejnych wizytach!!!
A ja witam się z wami w trzecim miesiącu, chyba jestem jedną z ostatnich. Zaraz za mną Lottinka zamyka listę20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cześć dziewczyny, ja od kilku dni cierpię w nocy - mam takie drętwienie pośladków, że po prostu szkoda gadać... Podejrzewam, że rosnąca macica może zaczynać uciskać na nerw, przed czym zresztą ostrzegał mnie lekarz, szczególnie przy tyłozgięciu. Dziś natomiast byłam rano zanieść mocz do badania i powtórzyć TSH i teraz czekam na wyniki. No i dentysta na czwartek umówiony - to dobrze, bo pobolewa mnie ząb, jak mi coś w niego wlezie, więc podejrzewam, że będzie leczony. No i konsultacja z pulmunologiem między świętami. Zajęty czas
Na razie tylko zastanawiam się, w czym jechać do rodziców - mamy ok. 200 km własnym autem - i chyba wybiorę grube rajstopy, bo najmniej mnie cisną...
-
birdy-n wrote:a ja właśnie słyszałam, że poziom insuliny podnosi się bardziej od tłuszczu niż cukru. Ja zawsze miałam w okolicach 90, ale to 101 to mnie trochę zmarwiło
Widzisz co lekarz to inna opinia ;p o kurde a wczoraj zjadlam kanapke ze smazonym serkiem hahaha wieczorem ;p
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
tubispl wrote:hej dziewczyny no u mnie noc nawet fajnie przeszła przespałam całą i nawet jak syna do przedszkola odprowadziłam to się jeszcze zdrzemnęłam o dziwo u mnie mdłości zanikły miałam straszne w 6 tygodniu że prawie nic nie jadłam teraz cisza oby nie przed burzą.... w pierwszej ciąży prawie ich nie miałam więc oby tak zostało piersi bolą wiadome brzuch czasami troszkę kłuje po bokach.
Marzenie27 na ja dopiero 10 stycznia będę miała usg właśnie w podobnym okresie ciąży bo też będzie 11 tydzień i 4 dnitylko ja mam chyba zwłykłe badanie usg a nie prenatalne no chyba że o czymś nie wiem w pierwszej ciąży też nie miałam chyba
Ja też miałam zwykłe :p tyle że badał przezierność karkową i patrzył czy kość nosowa jest wykształcona, bo to może wskazywać na choroby genetyczne. Żadnych dodatkowych badań nie robiłam -
Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?
-
birdy-n wrote:Jaguś kanapka z serkiem to jeszcze nie dramat tak ja ja dwa tłuściutkie schabowe o 22 bo cały dzień prądu nie było- jakoś w ogóle wyleciało mi z głowy, że idę rano na badania (chyba z głodu mi mózg nie funkcjonował
)
Tak naprawde to ten cukier jest wszedzie I nic nie moglybysmy jesc ;p
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnyCiacho wrote:Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?
Ja jeszcze gorzej bo fragmin. Ja mam czerwone plamki choc nie zawsze, siniaki i tez twarde guzki jakby. A cholerstwo boli jak sie wstrzykujeDaje w brzuch ale po bokach brzucha nie robie bo boli jeszcze bardziej i mi juz miejsca brakuje
-
To prawda, że im bardziej w boki tym bardziej boli
, ale nie można ich robić w obszarze chyba 5 cm od pępka. W takim razie te guzki to pewnie normalne. Na początku ich nie miałam, dopiero od niedawna a do lekarza dopiero w środę idę. Jak zobaczyłam, że ty też bierzesz to od razu się włącza głos - zapytaj, zapytaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:27
-
nick nieaktualnyCiacho wrote:To prawda, że im bardziej w boki tym bardziej boli
, ale nie można ich robić w obszarze chyba 5 cm od pępka. W takim razie te guzki to pewnie normalne. Na początku ich nie miałam, dopiero od niedawna a do lekarza dopiero w środę idę. Jak zobaczyłam, że ty też bierzesz to od razu się włącza głos - zapytaj, zapytaj
Ja tez w srode na wizyteA czemu bierzesz zastrzyki? Ups maz to robi od pepka dwa palce to za malo?
-
Dziewczyny,poziom glukozy we krwi wzrasta po weglowodanach i po wiekszych ilosciach protein,nie od tluszczy....tluszcz jedynie spowalnia uwalnianie sie tych cukrow...czyli jak zjesz sam cukier to wybije szybko a jak z tluszczem to dopiero po dluzszym czasie...mi w pierwszej ciazy nie robili badan na cukrzyce bo u nas musi byc do nich wskazanie,ale cos mi sie wydaje ze teraz mi zrobia bo nawet ta polozna jak uslyszala ze corka cukrzyczka to cos tam poklikala w kompie..
Rosax,no zagwozdka z tym
Rogesteronem...to troche jak u mnie...biore na wlasna reke ale nie wiem jak dlugo,postanowilam brac do usg prenatalnego to bedzie u mnie 12+4 i wtedy z 2 lutein zmniejsze moze na 1 dziennie i odstawie gdzies po 2 tyg? Niby to lozysko te funkcje przejmuje w 12 tyg ale w pelni wyksztalcone jest w 16 tyg to hmm moze chociaz do 14 sie bede faszerowac...nie chce
Rzegiac w zadna strone ale ewidentnie po tym progesteronie nie mam krwawien tfu tfu...wiec to chyba byla ta przyczyna bo innej nikt nie znalazlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:39
-
Jeszcze jakis trzeci by sie przydal co? A masz tych tabsow na tyle zeby ewentualnie po jednej jeszcze brac jakis czas i odstawic bardziej lagodnie? Nie wiem czy te bole to od braku proga czy moze zbieglo sie w czasie i na tym etapie i tak bys je miala? Ciezko gdybac
-
Mam jeszcze dwa listki po 15 czyli 30 tabletek..
Tez wlasnie gdybam czy mogloby byc teraz tak przy braniu.. Przydaloby sie chociaz jakies kontrolne zbadanie proga.. A on nie zbadal bo mowil ze nie trzeba.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Biorę zastrzyki, bo jestem po dwóch poronieniach i mam mutacje MTHFR. Męskie palce są większe, więc odległość pewnie jest ok.
Rosa ja biorę duże dawki proga i bóle jajników mam bardzo częste, dziś tak mnie boli, że wstać ciężkoWydaje mi się, że to nie od odstawienia, ale lekarzem nie jestem. Jak się niepokoisz to weź jeszcze, chyba nie zaszkodzi...
-
nick nieaktualnyCiacho wrote:Biorę zastrzyki, bo jestem po dwóch poronieniach i mam mutacje MTHFR. Męskie palce są większe, więc odległość pewnie jest ok.
Rosa ja biorę duże dawki proga i bóle jajników mam bardzo częste, dziś tak mnie boli, że wstać ciężkoWydaje mi się, że to nie od odstawienia, ale lekarzem nie jestem. Jak się niepokoisz to weź jeszcze, chyba nie zaszkodzi...
Ja tez mam to samo ale bez poronien. A jaki masz? C667t? -
Ciacho wrote:Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?
Ja biorę Clexane - zastrzyki absolutnie bezbolesne, śladów tez nie mam, czasem mini siniaka.