X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie gratuluję udanych prenatalnych :)

Powodzenia na kolejnych wizytach!!!

A ja witam się z wami w trzecim miesiącu, chyba jestem jedną z ostatnich. Zaraz za mną Lottinka zamyka listę ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja od kilku dni cierpię w nocy - mam takie drętwienie pośladków, że po prostu szkoda gadać... Podejrzewam, że rosnąca macica może zaczynać uciskać na nerw, przed czym zresztą ostrzegał mnie lekarz, szczególnie przy tyłozgięciu. Dziś natomiast byłam rano zanieść mocz do badania i powtórzyć TSH i teraz czekam na wyniki. No i dentysta na czwartek umówiony - to dobrze, bo pobolewa mnie ząb, jak mi coś w niego wlezie, więc podejrzewam, że będzie leczony. No i konsultacja z pulmunologiem między świętami. Zajęty czas ;) Na razie tylko zastanawiam się, w czym jechać do rodziców - mamy ok. 200 km własnym autem - i chyba wybiorę grube rajstopy, bo najmniej mnie cisną...

KgXdp1.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    birdy-n wrote:
    a ja właśnie słyszałam, że poziom insuliny podnosi się bardziej od tłuszczu niż cukru. Ja zawsze miałam w okolicach 90, ale to 101 to mnie trochę zmarwiło

Widzisz co lekarz to inna opinia ;p o kurde a wczoraj zjadlam kanapke ze smazonym serkiem hahaha wieczorem ;p

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    hej dziewczyny no u mnie noc nawet fajnie przeszła przespałam całą i nawet jak syna do przedszkola odprowadziłam to się jeszcze zdrzemnęłam o dziwo u mnie mdłości zanikły miałam straszne w 6 tygodniu że prawie nic nie jadłam teraz cisza oby nie przed burzą.... w pierwszej ciąży prawie ich nie miałam więc oby tak zostało piersi bolą wiadome brzuch czasami troszkę kłuje po bokach.
    Marzenie27 na ja dopiero 10 stycznia będę miała usg właśnie w podobnym okresie ciąży bo też będzie 11 tydzień i 4 dni :) tylko ja mam chyba zwłykłe badanie usg a nie prenatalne no chyba że o czymś nie wiem w pierwszej ciąży też nie miałam chyba :D

Ja też miałam zwykłe :p tyle że badał przezierność karkową i patrzył czy kość nosowa jest wykształcona, bo to może wskazywać na choroby genetyczne. Żadnych dodatkowych badań nie robiłam :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś kanapka z serkiem to jeszcze nie dramat tak ja ja dwa tłuściutkie schabowe o 22 bo cały dzień prądu nie było- jakoś w ogóle wyleciało mi z głowy, że idę rano na badania (chyba z głodu mi mózg nie funkcjonował :D )

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    birdy-n wrote:
    Jaguś kanapka z serkiem to jeszcze nie dramat tak ja ja dwa tłuściutkie schabowe o 22 bo cały dzień prądu nie było- jakoś w ogóle wyleciało mi z głowy, że idę rano na badania (chyba z głodu mi mózg nie funkcjonował :D )

Tak naprawde to ten cukier jest wszedzie I nic nie moglybysmy jesc ;p

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?

Ja jeszcze gorzej bo fragmin. Ja mam czerwone plamki choc nie zawsze, siniaki i tez twarde guzki jakby. A cholerstwo boli jak sie wstrzykuje :( Daje w brzuch ale po bokach brzucha nie robie bo boli jeszcze bardziej i mi juz miejsca brakuje :(

• birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja chyba tak zrobię- w niedzielę o 18 lekka kolacja i potem tylko woda :D

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    birdy-n wrote:
    no ja chyba tak zrobię- w niedzielę o 18 lekka kolacja i potem tylko woda :D

Tez tak mowilam sobie, ale rano jak wstane to bym zjadla konia z kopytami taki glod mnie dopada ;p

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że im bardziej w boki tym bardziej boli :), ale nie można ich robić w obszarze chyba 5 cm od pępka. W takim razie te guzki to pewnie normalne. Na początku ich nie miałam, dopiero od niedawna a do lekarza dopiero w środę idę. Jak zobaczyłam, że ty też bierzesz to od razu się włącza głos - zapytaj, zapytaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:27

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    To prawda, że im bardziej w boki tym bardziej boli :), ale nie można ich robić w obszarze chyba 5 cm od pępka. W takim razie te guzki to pewnie normalne. Na początku ich nie miałam, dopiero od niedawna a do lekarza dopiero w środę idę. Jak zobaczyłam, że ty też bierzesz to od razu się włącza głos - zapytaj, zapytaj :)

:)
    Ja tez w srode na wizyte :) A czemu bierzesz zastrzyki? Ups maz to robi od pepka dwa palce to za malo?

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,poziom glukozy we krwi wzrasta po weglowodanach i po wiekszych ilosciach protein,nie od tluszczy....tluszcz jedynie spowalnia uwalnianie sie tych cukrow...czyli jak zjesz sam cukier to wybije szybko a jak z tluszczem to dopiero po dluzszym czasie...mi w pierwszej ciazy nie robili badan na cukrzyce bo u nas musi byc do nich wskazanie,ale cos mi sie wydaje ze teraz mi zrobia bo nawet ta polozna jak uslyszala ze corka cukrzyczka to cos tam poklikala w kompie..

Rosax,no zagwozdka z tym
    Rogesteronem...to troche jak u mnie...biore na wlasna reke ale nie wiem jak dlugo,postanowilam brac do usg prenatalnego to bedzie u mnie 12+4 i wtedy z 2 lutein zmniejsze moze na 1 dziennie i odstawie gdzies po 2 tyg? Niby to lozysko te funkcje przejmuje w 12 tyg ale w pelni wyksztalcone jest w 16 tyg to hmm moze chociaz do 14 sie bede faszerowac...nie chce
    Rzegiac w zadna strone ale ewidentnie po tym progesteronie nie mam krwawien tfu tfu...wiec to chyba byla ta przyczyna bo innej nikt nie znalazl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:39

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm muszka ja to nie wiem w ogole co robic.. Isc do innego, czekac, brac bez wiedzy.. No nie wiem nic nie wiem..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakis trzeci by sie przydal co? A masz tych tabsow na tyle zeby ewentualnie po jednej jeszcze brac jakis czas i odstawic bardziej lagodnie? Nie wiem czy te bole to od braku proga czy moze zbieglo sie w czasie i na tym etapie i tak bys je miala? Ciezko gdybac

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze dwa listki po 15 czyli 30 tabletek..
    Tez wlasnie gdybam czy mogloby byc teraz tak przy braniu.. Przydaloby sie chociaz jakies kontrolne zbadanie proga.. A on nie zbadal bo mowil ze nie trzeba.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę zastrzyki, bo jestem po dwóch poronieniach i mam mutacje MTHFR. Męskie palce są większe, więc odległość pewnie jest ok.

Rosa ja biorę duże dawki proga i bóle jajników mam bardzo częste, dziś tak mnie boli, że wstać ciężko :) Wydaje mi się, że to nie od odstawienia, ale lekarzem nie jestem. Jak się niepokoisz to weź jeszcze, chyba nie zaszkodzi... :)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Biorę zastrzyki, bo jestem po dwóch poronieniach i mam mutacje MTHFR. Męskie palce są większe, więc odległość pewnie jest ok.

Rosa ja biorę duże dawki proga i bóle jajników mam bardzo częste, dziś tak mnie boli, że wstać ciężko :) Wydaje mi się, że to nie od odstawienia, ale lekarzem nie jestem. Jak się niepokoisz to weź jeszcze, chyba nie zaszkodzi... :)

Ja tez mam to samo ale bez poronien. A jaki masz? C667t?

• Ciacho Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, A1298C heterozygota.

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:

Ja biorę Clexane - zastrzyki absolutnie bezbolesne, śladów tez nie mam, czasem mini siniaka.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ