Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosa ja dawke poczatkowa duphastonu mialam 3x1. Teraz juz biore 2x1 i na tym listku mam zakonczyc branie duphastonu no chyba, ze byłyby plamienia albo bóle brzucha to mam wziasc jeszcze jeden listek z ta sama dawka - tak mi ginka ostatnio na wizycie powiedziala.
Więc jeżeli Cie boli i martwisz sie tym to bierz jeszcze ten listek np 1x1 albo 2x1 i wtedy odłóż
-
nick nieaktualny
-
Ciacho wrote:Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?
-
nevermind wrote:Ja biorę fraxiparine i niestety mam ten sam problem swędzące guzki i czerwone plamy. Przeniosłam się z brzucha na udo i jest o niebo lepiej, mam wrażenie, że brzuch już był przeciążony tymi zastrzykami. Wolałam je od clexane, bo są o wiele mniej bolesne i nie mam tych rozlanych siniaków, ale chyba już za długo je biorę... Podobno tylko do 12 tc mam je mieć także już niedługo
Oooo, nie jestem sama z tym swędzeniemJa tez spróbuję zmieniać miejsca.. Ja niestety do końca ciąży będę brać, ale zniosę wszystko
-
Anga1989 wrote:I jak mam byc szczera to boje sie jak diabli odstawiac ten duphaston
wolałabym pozostać juz przy tej minimalnej dawce 2x1 chociaz i tak cos czuje, ze to mała dawka. No chyba, ze to moja paranoja tak swiruje
Ja też się boję odstawić prog, a ten czas pomału nadchodzi.. -
Anga ja odstawilam ale plamien nie mam tylko ten bol. Moj prog byl silna dawka bo 2x1 200 mg i sama juz nie wiem. Czekam az maz przyjedzie i z nim jeszcze to skonsultuje. Co on mysli.. Chociaz lekarz bezpodstawnie nie kazal by odstawic. Moze faktycznie jest bardzo dobrze. I on jest juz zbedny.. Nie wiem. Na razie mysle pozytywnie zastanawiajac sie jak bedzie wygladac nasze sloneczko
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
O i jeszcze jedno pytanie mam
Haha
Jak chce wam sie siku to zaczyna was bolec podbrzusze? Mi jak sie zachciewa to od razu brzuch boli. Nie ma mowy o wstrzymaniu chwile bo zaczyna kloc!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
No mi moze zostało tylko 6 dni brania i kurcze nie wiem co robić. Fakt czesciej mnie jajniki i podbrzusze pobolewa no ale czy to przez progesteron? Nie wiem... Za tydzien pojde chyba zrobic te badania co mi ginka zlecila i mysle zeby dodatkowo progesteron zrobic bo znalazlam na necie wykaz ile powinien progesteron w odpowiednim tygodniu ciazy wynosic. Za chwile ja wrzuce na forum jakby ktoras chciala
-
Ciacho wrote:Ale ja nie chcę zmieniać, tylko dopytać, bo może te swędzenie i czerwone place to reakcja alergiczne albo coś w tym stylu..
Powiedzieli, że to najczęściej reakcja nie na składnik czynny, tylko substancje pomocnicze. -
Ciacho wrote:Nicka a bierzesz clexane, czy fraxiparine? Ja biorę fraxiparine i po zastrzyku robią mi się takie twarde guziki i w miejscu po zastrzyku robi mi się plac czerwony i swędzi. Jak to jest u Ciebie i innych dziewczyn, które robią sobie takie zastrzyki?
Ja biorę clexane ze względu na wczesniejsze poronienia, mutacji nie robiłam, zespołu antyfosfolipidowego nie mam, wiec raczej tak zapobiegawczo, mam brac całą ciążę. Co któryś raz jest siniak, już nawet nauczyłam się rozpoznawac kiedy on się pojawi, tzn jeśli podczas wstrzykiwania piecze to będzie siniak, a jak nic nie czuję to bez siniaka. Robię, tzn mąż mi robi po bokach brzucha ale faktycznie bliżej pępka boli najmniej. Ciekawe jak to będzie jak brzuchal będzie wieeelki, jak się wtedy wkłuć... -
A z duphastonem też mam cały czas rozterki, brałam 2x1 i lekarz kazal odstawić z dnia na dzień, bo stwierdził że sama luteina wystarczy. Ale boję się i przez tydzień brałam po jednej tabletce. Od jutra planuje nie brać, bo zostało mi 8 tabletek, a chcę zeby coś zostało na wszelki wypadek.
-
Jeju anga ty po jutrze masz 11 tc
czyli zaraz po trzech dniach ja
ale leci ten czas
juz beda dwie podwojne cyfry a nie pojedyncze
nie bedzie 9 a 10 na suwaku
Anga1989 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
nick nieaktualny
-
Solane wrote:Ja biorę clexane ze względu na wczesniejsze poronienia, mutacji nie robiłam, zespołu antyfosfolipidowego nie mam, wiec raczej tak zapobiegawczo, mam brac całą ciążę. Co któryś raz jest siniak, już nawet nauczyłam się rozpoznawac kiedy on się pojawi, tzn jeśli podczas wstrzykiwania piecze to będzie siniak, a jak nic nie czuję to bez siniaka. Robię, tzn mąż mi robi po bokach brzucha ale faktycznie bliżej pępka boli najmniej. Ciekawe jak to będzie jak brzuchal będzie wieeelki, jak się wtedy wkłuć...
Mnie jak piecze przy zastrzyku to krew mi leci potem, ale nie zawsze mam wtedy siniaka. Ja robię sobie sama zastrzyk bo raz jak mi mąż robił i wyszedł wielki sinol to się przestraszył i rzadko teraz mi robi
Junioer może i u mnie jet coś na rzeczy z tą reakcją alergiczną.