Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lottinka wrote:dziewczyny, w jakim przypadku robi się przeciwzakrzepowe zastrzyki? Pytanie z czystej ciekawości
no to zostałam ostatnia w 8 tygodniu...czekam na poniedziałek, zacznie się 9 -
Nicka678 wrote:Ja biore oslonowo na wszelki wypadek i mam mutacje przez,która nie wchlaniam zwyklego kwasu foliowego i dlatego musze brac aktywna forme actifolin i femibion ktory zawiera metafoline
Dzieki temu moj maluszek dostaje kwas foliowy
tez biore actifolin ale raczej jako 'zwykly' kwas - nic mi nikt nie mówił żeby brać coś dodatkowo przy actifolinie, mam nadzieję że nie muszę
dzięki za odpowiedzi
przeczytałam dzisiaj wątek lipcówek 2016 - ten czas który my mamy teraz (takie same schizy heheh) i lipiec kiedy się rozpakowywałyachh jak się powzruszałam, chcę już lipiec..!
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Przez was zglupialam
Ale wiem jedno. Co lekarz to innaczej mowi. Postaram sie skonsultowac z innym i mysle ze z nim juz zostane.
Obawiam sie troche zniany lekarza w trakcie ciazy ale zobaczymy co wyjdzie po wizycie u niego.moze chociaz ten prog mi zbada
Ja na dobe bralam dopochwowo 2x1 200 mg czyli 400 dziennie i nagle z dnia na dzien nic -
SteveS,niezly przeskok heh..kojec? W sensie czy juz kupujemy kojce czy po poprzednich dzieciach? Ja kojca nie mialam z corka,kupilam drewniane lozeczko ale podsumowujac u nas sie nie slrawdzilo,wkladalam ja tam w dzien wiec w pewnym sensie pelnilo role kojca,miala takie akcje ze wstawala sobie o 5-6 rano przez dluzszy czas wiec ona w tym lozeczku a ja przed kompem dogorywalam razem z nia w pokoiku..napewno bede chciala takie cos
Wiec to przylacze do lozka a na pierwsze miesiace kupie kosz mojzesza do salonu,potem to juz bede nabiezaco myslec co bedzie dla nas najwygodniejsze....napewno lezaczek bujaczek ale ogolnie chcialabym ograniczyc slrzety do minimum,mieszkanie mamy raczej umeblowane i kolejne graty nieco ogranicza przestrzen,no ale zobaczymy... -
Ja juz duphaston odstawilam, nie boli mnie brzuch ale mam takie klucia w pochwie. Okropne uczucie bo zawsze tak mnie bolalo jak mialam okres i jednak w glowie to zostalo
Rosa - mi od jakiegos miesiaca nie chcialo sie sikac. Po prostu zaczyna bolec mnie cale podbrzusze i po tym wiem, ze musze do kibelkanormalnego parcia na pecherz nie mam.
Generalnie mnie juz prawie codziennie wieczorem boli kosc ogonowa. Tak bardzo, ze mam problemy z chodzeniem
Jak kiedys uslysze 'nie narzekaj, ciaza to nie choroba' to w ryj zasadze, ze sie nie pozbiera ten co tak pieprzyhahah bo ja sie czasem czuje conajmniej jakbym umierala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 16:54
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Haha ,zobaczylam jakimto ten kojec motherhood jest a to poducha do spania hehe...ja pomyslalam o normalnym kojcu
... ja pod glowe kstatnio dokladam sobie jednego jaska a drugiego w razie potrzebu dam miedzy nogi,duzo pozniej kupie poduche rogala do karmienia,ona sie tak samo fajnie nadaje do spania
-
Muszka15 wrote:SteveS,niezly przeskok heh..kojec? W sensie czy juz kupujemy kojce czy po poprzednich dzieciach? Ja kojca nie mialam z corka,kupilam drewniane lozeczko ale podsumowujac u nas sie nie slrawdzilo,wkladalam ja tam w dzien wiec w pewnym sensie pelnilo role kojca,miala takie akcje ze wstawala sobie o 5-6 rano przez dluzszy czas wiec ona w tym lozeczku a ja przed kompem dogorywalam razem z nia w pokoiku..napewno bede chciala takie cos
Wiec to przylacze do lozka a na pierwsze miesiace kupie kosz mojzesza do salonu,potem to juz bede nabiezaco myslec co bedzie dla nas najwygodniejsze....napewno lezaczek bujaczek ale ogolnie chcialabym ograniczyc slrzety do minimum,mieszkanie mamy raczej umeblowane i kolejne graty nieco ogranicza przestrzen,no ale zobaczymy...
Ale Steve chodzilo o ta poduszke do spania
Tak, ja zazyczylam sobie na swieta
rosax3 wrote:Przez was zglupialam
Ale wiem jedno. Co lekarz to innaczej mowi. Postaram sie skonsultowac z innym i mysle ze z nim juz zostane.
Obawiam sie troche zniany lekarza w trakcie ciazy ale zobaczymy co wyjdzie po wizycie u niego.moze chociaz ten prog mi zbada
Ja na dobe bralam dopochwowo 2x1 200 mg czyli 400 dziennie i nagle z dnia na dzien nicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 17:01
-
rosax3 wrote:Przez was zglupialam
Ja na dobe bralam dopochwowo 2x1 200 mg czyli 400 dziennie i nagle z dnia na dzien nicnawet mój sceptyczny lekarz na NFZ powiedział,że przecież krzywdy sobie taką dawka (dla nich ego bez sensu) nie zrobie
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyMuszka15 wrote:SteveS,niezly przeskok heh..kojec? W sensie czy juz kupujemy kojce czy po poprzednich dzieciach? Ja kojca nie mialam z corka,kupilam drewniane lozeczko ale podsumowujac u nas sie nie slrawdzilo,wkladalam ja tam w dzien wiec w pewnym sensie pelnilo role kojca,miala takie akcje ze wstawala sobie o 5-6 rano przez dluzszy czas wiec ona w tym lozeczku a ja przed kompem dogorywalam razem z nia w pokoiku..napewno bede chciala takie cos
Wiec to przylacze do lozka a na pierwsze miesiace kupie kosz mojzesza do salonu,potem to juz bede nabiezaco myslec co bedzie dla nas najwygodniejsze....napewno lezaczek bujaczek ale ogolnie chcialabym ograniczyc slrzety do minimum,mieszkanie mamy raczej umeblowane i kolejne graty nieco ogranicza przestrzen,no ale zobaczymy... -
megi78 wrote:Oooo tez właśnie o tym myślę chociaż obawiam się ze i to dziecko na pierwsze 3-4 miesiące wyląduje poprostu w łóżku z pierwszym mi się to srawdzilo noce przespane miałam bo tylko cyca przez sen wyciągnęłam i spałam dalej.
U nas tez sie slrawdzilo spanie z dzieckiem,przy karmieniu i po cc to byla najfajniejsza opcja,bylam wyspana i lepiej funkcjonowalam tylko mielismy wtedy wieksze lozko,rok temu zmienilismy na zwykle double i obawiam sie ze na trzeciego bedzie ciezko i ryzykownie,dlatego uznalam ze zakotwicze sobie takie cosik z mojej strony lozka,najwyzej cyce bede podsuwala do samej kolyskiale tak serio to moze bedzie wygodniej tak z boku ale jednak pod reka miec malucha,wazne ze nigdzie nie trzeba w nocy wstawac,chodzic,...teraz tymbardziej bede musiala byc przytomna w dzien,corke trzeba do szkoly zawiezc,odebrac,zakupy zrobic no wiadomo jest co robic...zreszta ja niewyspana nie dzialam jak nalezy
-
O jezu, ja jak mysle o spaniu z dzieckiem to mi slabo
psa przygniatam w nocy i nie wyobrazam sobie wziac do lozka taka kruszynke
ale kazdy mowi, ze mi sie zmieni
AniaKami lubi tę wiadomość
Znajomym we wrzesniu narodzil sie synus,baaardzo sie nastawili ze bedzie od poczatku spal w swoim pokoiku w lozeczku,nie brali innej opcji pod uwage...taaaaaa do pierwszej nocki,potem kolejnej i kolejnej...u niektorych sie sprawdza to co sobie zaloza a u niektorych nie,wazne zeby sie nieuszczesliwiac...nie warte to wszystko nerwow
-
Hej!!!
My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!
Selja, Leoparde, Nicka678, SteveS, BloodMary, AniaKami, Anga1989, Marzenie27, sisi, bulkaasia, Paula55, Solane, Ciacho lubią tę wiadomość
-
DTEM wrote:Hej!!!
My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!
Wow,piekne wiesci,tak bardzo Wam gratuluje!!!DTEM lubi tę wiadomość