X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    dziewczyny, w jakim przypadku robi się przeciwzakrzepowe zastrzyki? Pytanie z czystej ciekawości :)

no to zostałam ostatnia w 8 tygodniu...czekam na poniedziałek, zacznie się 9 :)
    Ja akurat nierobie zastrzykow tylko biore tabletki przeciwzakrzepowe-acard wlasnie ze wzgledu na wczesniejsze poronienie. Bo te tabletki maja poprawic ukrwienie lozyska i zabezpieczyc przed zakrzepami maluszka.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ja biore oslonowo na wszelki wypadek i mam mutacje przez,która nie wchlaniam zwyklego kwasu foliowego i dlatego musze brac aktywna forme actifolin i femibion ktory zawiera metafoline ;) Dzieki temu moj maluszek dostaje kwas foliowy :)

tez biore actifolin ale raczej jako 'zwykly' kwas - nic mi nikt nie mówił żeby brać coś dodatkowo przy actifolinie, mam nadzieję że nie muszę :)

dzięki za odpowiedzi :)

przeczytałam dzisiaj wątek lipcówek 2016 - ten czas który my mamy teraz (takie same schizy heheh) i lipiec kiedy się rozpakowywały <3 achh jak się powzruszałam, chcę już lipiec..! :) <3

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Przez was zglupialam ;D
    Ale wiem jedno. Co lekarz to innaczej mowi. Postaram sie skonsultowac z innym i mysle ze z nim juz zostane. :)
    Obawiam sie troche zniany lekarza w trakcie ciazy ale zobaczymy co wyjdzie po wizycie u niego. :) moze chociaz ten prog mi zbada :D

Ja na dobe bralam dopochwowo 2x1 200 mg czyli 400 dziennie i nagle z dnia na dzien nic :)
    To dziwne bo małej dawki nie bralas a z tego co wiem powinno schodzić się stopniowo. Koniecznie skonsultuj to. Wiem ze nie powinno się brać niczego na wlasna reke jednak ja bym nie przestała tak nagle i to jeszcze w 1 trymestrze. Wiem ze po 16 tc działa to raczej jak placebo ale wcześniej.... hmmm

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was zainwestowała już w kojec Motherhood albo podobny?

KgXdp1.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS,niezly przeskok heh..kojec? W sensie czy juz kupujemy kojce czy po poprzednich dzieciach? Ja kojca nie mialam z corka,kupilam drewniane lozeczko ale podsumowujac u nas sie nie slrawdzilo,wkladalam ja tam w dzien wiec w pewnym sensie pelnilo role kojca,miala takie akcje ze wstawala sobie o 5-6 rano przez dluzszy czas wiec ona w tym lozeczku a ja przed kompem dogorywalam razem z nia w pokoiku..napewno bede chciala takie cos
    92d5be4aeb051060med.jpg
    Wiec to przylacze do lozka a na pierwsze miesiace kupie kosz mojzesza do salonu,potem to juz bede nabiezaco myslec co bedzie dla nas najwygodniejsze....napewno lezaczek bujaczek ale ogolnie chcialabym ograniczyc slrzety do minimum,mieszkanie mamy raczej umeblowane i kolejne graty nieco ogranicza przestrzen,no ale zobaczymy...

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz duphaston odstawilam, nie boli mnie brzuch ale mam takie klucia w pochwie. Okropne uczucie bo zawsze tak mnie bolalo jak mialam okres i jednak w glowie to zostalo :D

Rosa - mi od jakiegos miesiaca nie chcialo sie sikac. Po prostu zaczyna bolec mnie cale podbrzusze i po tym wiem, ze musze do kibelka :D normalnego parcia na pecherz nie mam.

Generalnie mnie juz prawie codziennie wieczorem boli kosc ogonowa. Tak bardzo, ze mam problemy z chodzeniem :/

Jak kiedys uslysze 'nie narzekaj, ciaza to nie choroba' to w ryj zasadze, ze sie nie pozbiera ten co tak pieprzy :D hahah bo ja sie czasem czuje conajmniej jakbym umierala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 16:54

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ,zobaczylam jakimto ten kojec motherhood jest a to poducha do spania hehe...ja pomyslalam o normalnym kojcu ;)... ja pod glowe kstatnio dokladam sobie jednego jaska a drugiego w razie potrzebu dam miedzy nogi,duzo pozniej kupie poduche rogala do karmienia,ona sie tak samo fajnie nadaje do spania

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    SteveS,niezly przeskok heh..kojec? W sensie czy juz kupujemy kojce czy po poprzednich dzieciach? Ja kojca nie mialam z corka,kupilam drewniane lozeczko ale podsumowujac u nas sie nie slrawdzilo,wkladalam ja tam w dzien wiec w pewnym sensie pelnilo role kojca,miala takie akcje ze wstawala sobie o 5-6 rano przez dluzszy czas wiec ona w tym lozeczku a ja przed kompem dogorywalam razem z nia w pokoiku..napewno bede chciala takie cos
    92d5be4aeb051060med.jpg
    Wiec to przylacze do lozka a na pierwsze miesiace kupie kosz mojzesza do salonu,potem to juz bede nabiezaco myslec co bedzie dla nas najwygodniejsze....napewno lezaczek bujaczek ale ogolnie chcialabym ograniczyc slrzety do minimum,mieszkanie mamy raczej umeblowane i kolejne graty nieco ogranicza przestrzen,no ale zobaczymy...

Ale Steve chodzilo o ta poduszke do spania :D

Tak, ja zazyczylam sobie na swieta :)

16udk0s3u51hfmay.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, poduszka do spania - to się kojec nazywa u nich :) Ja właśnie się zastanawiam, czy nie kupić, bo mnie dobije kręgosłup.

KgXdp1.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Przez was zglupialam ;D
    Ale wiem jedno. Co lekarz to innaczej mowi. Postaram sie skonsultowac z innym i mysle ze z nim juz zostane. :)
    Obawiam sie troche zniany lekarza w trakcie ciazy ale zobaczymy co wyjdzie po wizycie u niego. :) moze chociaz ten prog mi zbada :D

Ja na dobe bralam dopochwowo 2x1 200 mg czyli 400 dziennie i nagle z dnia na dzien nic :)
    Spokojnie Rosax ja tez zmienialam lekarza i niezaluje teraz. U mnie glowna kwestia bylo to zeby niechodzic prywatnie skoro mam pakiet medyczny luxmedzie za ktory i tak place i mam w nim absolutnie wszystkie badania bezplatnie a tutaj co wizyta 150 zl (co 2 tyg) plus badania 200-500 zl i cala reszta. Tego drugiego wybralam z polecenia i niezaluje a dodatkowo jak zmiebisz lekarza to tymbardziej powinien zlecic badania zeby poznac pacjentke i jej stan zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 17:01

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Przez was zglupialam ;D

Biorę dokładnie taka sama dawkę. To prawda,co lekarz to inaczej... Ja na Twoim miejscu jeśli Ci zostało to jeszcze bym pobrana ;) nawet mój sceptyczny lekarz na NFZ powiedział,że przecież krzywdy sobie taką dawka (dla nich ego bez sensu) nie zrobie

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    92d5be4aeb051060med.jpg
    Oooo tez właśnie o tym myślę chociaż obawiam się ze i to dziecko na pierwsze 3-4 miesiące wyląduje poprostu w łóżku z pierwszym mi się to srawdzilo noce przespane miałam bo tylko cyca przez sen wyciągnęłam i spałam dalej.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Oooo tez właśnie o tym myślę chociaż obawiam się ze i to dziecko na pierwsze 3-4 miesiące wyląduje poprostu w łóżku z pierwszym mi się to srawdzilo noce przespane miałam bo tylko cyca przez sen wyciągnęłam i spałam dalej.

U nas tez sie slrawdzilo spanie z dzieckiem,przy karmieniu i po cc to byla najfajniejsza opcja,bylam wyspana i lepiej funkcjonowalam tylko mielismy wtedy wieksze lozko,rok temu zmienilismy na zwykle double i obawiam sie ze na trzeciego bedzie ciezko i ryzykownie,dlatego uznalam ze zakotwicze sobie takie cosik z mojej strony lozka,najwyzej cyce bede podsuwala do samej kolyski ;) ale tak serio to moze bedzie wygodniej tak z boku ale jednak pod reka miec malucha,wazne ze nigdzie nie trzeba w nocy wstawac,chodzic,...teraz tymbardziej bede musiala byc przytomna w dzien,corke trzeba do szkoly zawiezc,odebrac,zakupy zrobic no wiadomo jest co robic...zreszta ja niewyspana nie dzialam jak nalezy ;)

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu, ja jak mysle o spaniu z dzieckiem to mi slabo :) psa przygniatam w nocy i nie wyobrazam sobie wziac do lozka taka kruszynke :D ale kazdy mowi, ze mi sie zmieni :D

AniaKami lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajomym we wrzesniu narodzil sie synus,baaardzo sie nastawili ze bedzie od poczatku spal w swoim pokoiku w lozeczku,nie brali innej opcji pod uwage...taaaaaa do pierwszej nocki,potem kolejnej i kolejnej...u niektorych sie sprawdza to co sobie zaloza a u niektorych nie,wazne zeby sie nieuszczesliwiac...nie warte to wszystko nerwow

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
    Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5 :) wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
    Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!

Selja, Leoparde, Nicka678, SteveS, BloodMary, AniaKami, Anga1989, Marzenie27, sisi, bulkaasia, Paula55, Solane, Ciacho lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa DTEM czekałam na Ciebie :-D
    Cudownie! Gratuluję!

DTEM lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej!!!
    My już po badaniach, bąbelek ma 6,2cm. Badania były super, lekarz świetny- były łzy, śmiech, w ogóle suuuper!!!
    Wszystko ma tak jak powinno być- serduszko 162/min, paluszków po 5 :) wątroba, i inne narządy na miejsu z odpowiednimi przepływami!!!
    Poprosiliśmy o sprawdzenie płci i.... powiedział, że oczywiście nie na 100% ale obstawia na Dziewczykę!!!

Wow,piekne wiesci,tak bardzo Wam gratuluje!!!

DTEM lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do poduszki-kojca, dostałam ostatnio na imieniny. jestem nią zachwycona :)

Duphaston biorę 2x1 conajmniej do 6tc, później pomyślimy o odstawieniu- tak powiedziała mi lekarz :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czekamy na Zoje, może udało jej się wyrwać ze szpitala.

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ