Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
rosax3 wrote:O i jeszcze jedno pytanie mam
Haha
Jak chce wam sie siku to zaczyna was bolec podbrzusze? Mi jak sie zachciewa to od razu brzuch boli. Nie ma mowy o wstrzymaniu chwile bo zaczyna kloc!
Ja tak mam, zwłaszcza jak mi się bardzo chce, np. w nocy. -
Dziewczyny już raz z tym progesteronem była afera na forum.
APELUJE:-) Nie panikujcie, słuchajcie się swoich lekarzy, (jak im nie ufać to zmieńcie na takiego co zaufacie, ale też bez przegięć).
Nie aplikuje leków "na własną rekę". I nie chodzie do kilku lekarzy jednocześnie zwłaszcza jak jeden o drugim nie wie. Każdy lekarz ma inną praktykę i metody wybierzcie jednego któremu zaufacie i trzymajcie się jego zaleceń.
Owszem można jakąś sytuacje skonsultować z innym, ale naszym obowiązkiem jest powiedzieć obu lekarza o aktualnych zleceniach tego poprzedniego. -
Ja biorę clexane i ładuje sama w brzuch, próbowałam w uda, ale zostawiam je jak juz brzuch będzie większy i nie będzie miejsca. W ciąży z synem robiłam gdzieś do połowy ciąży, teraz będę robi do końca. Robią się siniaki czasem, czasem mam problem żeby się wbić i trochę boli/szczypie. Wtedy też trudno jest wstrzyknąć zawartość bo jakby "podciśnienie" się robiło. Ale najczęściej luzzzz idzie przywyknąć.
-
Luz maria ale gdybym poszla do druviego to bym go uswiadomila ze jestem u pohla i jak on mnie bada i co robi. Tymbardziej ze bylam umuwiona z tym lekarzem ze jak zajde on poprowadzi mi ciaze. Ale niestety byl na urlopie. Mi chodzi o konsultacje a nie na sile szukanie lekarza co by powiedzial inaczej niz poprzedni bo wted musialabym szukac trzeciego ktory powiedzial by chociaz to samo co jeden z dwoch bo inaczej bym zglupiala
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Rosax3 rozumiem i jesli to był Twój lekarz to idź do niego na wizytę i opowiedz mu co i jak było na wizytach u tamtego - ja bym nie się bała na zasadzie "co sobie pomyśli, czemu dopiero teraz itd". Pewnie już u niego zostaniesz skoro to Twój stały lekarz. Tylko proszę nie bierz leków na podstawie swoich własnych zaleceń lub dlatego bo ktoś na forum tez sam sobie aplikował. Jak masz obawy, że nie powinnaś odstawić to pogadaj o nich z lekarzem
Ps. O tym progesteronie, lekarzach itd było tak ogólnie po tym co przeczytałam tu od rana, a nie tylko do Twojej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 14:15
-
Luz Maria wrote:Rosax3 rozumiem i jesli to był Twój lekarz to idź do niego na wizytę i opowiedz mu co i jak było na wizytach u tamtego - ja bym nie się bała na zasadzie "co sobie pomyśli, czemu dopiero teraz itd". Pewnie już u niego zostaniesz skoro to Twój stały lekarz. Tylko proszę nie bierz leków na podstawie swoich własnych zaleceń lub dlatego bo ktoś na forum tez sam sobie aplikował. Jak masz obawy, że nie powinnaś odstawić to pogadaj o nich z lekarzem
Ps. O tym progesteronie, lekarzach itd było tak ogólnie po tym co przeczytałam tu od rana, a nie tylko do Twojej sytuacji.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
dziewczyny, w jakim przypadku robi się przeciwzakrzepowe zastrzyki? Pytanie z czystej ciekawości
no to zostałam ostatnia w 8 tygodniu...czekam na poniedziałek, zacznie się 9sisi lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualnylottinka wrote:dziewczyny, w jakim przypadku robi się przeciwzakrzepowe zastrzyki? Pytanie z czystej ciekawości
no to zostałam ostatnia w 8 tygodniu...czekam na poniedziałek, zacznie się 9
Ja biore oslonowo na wszelki wypadek i mam mutacje przez,która nie wchlaniam zwyklego kwasu foliowego i dlatego musze brac aktywna forme actifolin i femibion ktory zawiera metafolineDzieki temu moj maluszek dostaje kwas foliowy
-
Mechanizmu dokładnie nie jestem wstanie przytoczyć, generalnie jest kilka powodów m.in. żylaki np. na łydkach, w przypadku wcześniejszych poronień tu głównie przy zespole antyfosfolipidowym (zwlaczasz swoje komórki z których ma zrobić się łożysko) lub profilaktycznie w przypadku poronień wcześniejszych.
-
A ja biore na wlasna reke bo tak mi zalecila lekarka,to dopiero sytuacja...i bede brala bo dala mi ewentualny wybor,mam robic jak uwazam bo zyje w kraju w ktorym ciazy sie nie podtrzymuje na tym etapie...
Ja mam tylozgiecie macicy zdaje sie i pecherz mnie nie boli ani nie kluje,za to jak mam na
Rawde pelny to czuje taka dziwna pelnosc,zupelnie inaczej niz dawniej jak chcialo mi sie siusiu..wogole nie musze chodzic czesto,mam wrazenie ze moj pecherz sie rozciaga strasznie ale potem sikam wieki....jakbym nie mogla skonczyc...dodam ze nie wstrzymuje celowo tylko nim ta pelnosc bedzie odczuwalna to musi potrwac...
Bylam na swiatecznym lunchu w lracy,posmialysmy sie a najwazniejsze ze pojadlysmy do syta...i teraz nie wiem cay ten moj niby odrzut od miesa to kwestia psychiki bo wciagnelam indyka bez zajakniecia,wszystko zjadlam i wszystko mi smakowalo..i deser slodki i mieso...nie mam zadnych mdlosci juz...
Aa no i wlasnie jeszcze o tym progu chcialam zapytac,jaka dawke bierzecie przy plamieniach? Mi lekarka powiedziala ze jak chce brac to 2x1 po 100 cayli 200 na dobe wychodzi....to duza dawka czy jaka? -
Mnie tyłozgięcie zaczyna dawać się we znaki tak, jak przewidział mój lekarz - czuję bóle krzyżowe powoli i cierpną mi pośladki w nocy... Ale pełność najgorzej mi dokucza, jeśli przynajmniej raz dziennie nie jestem w kibelku na dłużej, wtedy jest masakra... Za to z pozytywów - TSH mi spadło do 2,02 (trzy tygodnie temu - 2,6), więc mija mnie wizyta u endokrynologa, i badanie moczu też ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 15:02
-
SteveS ,a wspominal cos moze o rozwolnieniach przy tym tylozgieciu? Mnie kilka razy bolala kosc ogonowa ale nie pomyslalam ze to od tego,za to np wczoraj jak mnie znow przegonilo to ja dziekuje...na poczatku mialam codziennie rozwolnienia a teraz co kilka dni ale konkretnie,nie widze zwiazku z tym co jem dlatego tak pomyslalam ze to moze ta macica?
-
Dziewczyny podczytuje Was,chociaz mam bardzo mało czasu czytać,dlatego tak mało pisze
u mnie już 11+3, w poniedziałek mam usg I trymestru
Pisalyscie o progu... Ja mam lekarza na NFZ i on mowi,ze to bardziej na głowę działa i,że bzdury,hihi. Ale,że na nim się już przejechalam kiedy miałam trudności w zajściem w ciążę,to mam jego zdanie w nosie w tej kwestii. Pomogła mi naprotechnologia i po 3mscach bylam w ciazy. W naprotechnolgii jest tak,że co 2 tygodnie bada się poziom progesteronu i bierze dawki. Są w necie wykresy i minimalne stężenia i dobór dawki od 100 do 400mg wd norm napro. Ale nie odstawia się luteiny nagle i nie wczesniej niz przed 20 tc. Napewno luteina nie szkodzi nawet w dużych dawkachCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Muszka15 wrote:SteveS ,a wspominal cos moze o rozwolnieniach przy tym tylozgieciu? Mnie kilka razy bolala kosc ogonowa ale nie pomyslalam ze to od tego,za to np wczoraj jak mnie znow przegonilo to ja dziekuje...na poczatku mialam codziennie rozwolnienia a teraz co kilka dni ale konkretnie,nie widze zwiazku z tym co jem dlatego tak pomyslalam ze to moze ta macica?
W tym przypadku obstawiam, że chodzi raczej o hormony, które rozregulowują pracę układu pokarmowego -
nick nieaktualnyMuszka15 wrote:A ja biore na wlasna reke bo tak mi zalecila lekarka,to dopiero sytuacja...i bede brala bo dala mi ewentualny wybor,mam robic jak uwazam bo zyje w kraju w ktorym ciazy sie nie podtrzymuje na tym etapie...
Ja mam tylozgiecie macicy zdaje sie i pecherz mnie nie boli ani nie kluje,za to jak mam na
Rawde pelny to czuje taka dziwna pelnosc,zupelnie inaczej niz dawniej jak chcialo mi sie siusiu..wogole nie musze chodzic czesto,mam wrazenie ze moj pecherz sie rozciaga strasznie ale potem sikam wieki....jakbym nie mogla skonczyc...dodam ze nie wstrzymuje celowo tylko nim ta pelnosc bedzie odczuwalna to musi potrwac...
Bylam na swiatecznym lunchu w lracy,posmialysmy sie a najwazniejsze ze pojadlysmy do syta...i teraz nie wiem cay ten moj niby odrzut od miesa to kwestia psychiki bo wciagnelam indyka bez zajakniecia,wszystko zjadlam i wszystko mi smakowalo..i deser slodki i mieso...nie mam zadnych mdlosci juz...
Aa no i wlasnie jeszcze o tym progu chcialam zapytac,jaka dawke bierzecie przy plamieniach? Mi lekarka powiedziala ze jak chce brac to 2x1 po 100 cayli 200 na dobe wychodzi....to duza dawka czy jaka? -
Przez was zglupialam
Ale wiem jedno. Co lekarz to innaczej mowi. Postaram sie skonsultowac z innym i mysle ze z nim juz zostane.
Obawiam sie troche zniany lekarza w trakcie ciazy ale zobaczymy co wyjdzie po wizycie u niego.moze chociaz ten prog mi zbada
Ja na dobe bralam dopochwowo 2x1 200 mg czyli 400 dziennie i nagle z dnia na dzien nicWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 16:06
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp