Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaKami wrote:Z synkiem plec poznalam w 17 tyg, rozkraczyl sie pieknie i pokazal trzecia noge;)
Szwagierka do 6 miesiaca nosila w brzuszku dziewczynke a w 7 miesiacu okazalo sie ze jajka wyrosly;)
Ja mi lekarz powie ze dziewczynka to chyba uwierze dopiero w 8 miesiacu;)AniaKami lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniuKami Kochana nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z tak cudnych wieści kochana :*:*:*:*:*:* , moja druga siostra ma taki sam termin porodu co Ty kochana :*:*:*:*:* . Wpadnij kiedyś do nas grudnióweczek kochana , zawsze będziesz jedną z nas pamiętaj o tym :*:*:*:*:*. Serdecznie was pozdrawiam moje drogie :*:*:*:*:* , niech maluszki was się , mocno trzymają i zostaną z Wami na zawsze :*:*:*:*:* .
AniaKami lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72b3390efb57.jpg
My dzis wizytowalismy z narzeczonym. Byl oczarowanyz maluszkiem wszystko super, na poczatku wiercil sie jak szalony ale potem podciagnal nozki pod brzuch i nie dalo sie w ogole zrobic dobrego zdjecia
lekarz wszystko nam pokazywal, mowil, ze glowka dobrej wielkosci, ze widac ladny kregoslup, pokazal gdzie maluszek ma lokiec i jak bije serduszko, nawet na chwile posluchalismy
az mi lezka poleciala
cudownosci! Aa no i ma juz 4,1cm
AniaKami, Anga1989, Nicka678, Madlene.:), Leoparde, Zoja, DTEM, Paula55, Amore, Solane, bulkaasia, sisi, Marzenie27, Selja lubią tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Wszystkie dziewczyny wizytujace - jakie piękne dzieciaczki!
Dzień dobry, pora zacząć dzieńwczoraj pierwszy raz nie miałam mdłości wieczorem! A pierwszy raz zamiast 'jedz zdrowo kolorowo' wcięłam pizze...
Amore, sisi lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Slicznosci na dzien dobry *_*
Czesc mamuskijak samopoczucie? Ja ide puc kawke. No juz nie zasne.. A cala noc ogladalam co chwile wiadomosci o berlinie
przykre..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dzien dobry, u mnie noc przespana z jedna pobudka na siku.
Właśnie tata nam powiedzial o tym co sie stało w niemczech, brakuje słów aby opisać to co się teraz dzieje na świecie
A ja tez wczoraj pizze jadlamzamowilismy dwie i wieczorem sobie ucztę urzadzilismy hehe
Ja kawke juz prawie dopilam, lenia mam jak choleranie mam checi na nic, a tym bardziej pomysłów co by tu robic. Moze w koncu wezmę sie za pierogi z kapusta i grzybami oraz za uszka z grzybami
trzeba odciążyć mamę i pomóc chociaz troszke. Moj D. od wczoraj jest u Nas wiec mi pomoże
-
Od razu wiedzialam ze to nie polak. To muzulmanin wczesniej karany ktorego niemcy przyjeli jako uchodzcca w lutym.
Polak byl po prostu w zlym miejscu o zlej godzinie..przykro ze zona i rodzina maja take swieta...
A jak pomysle ze moj tirem jezdzi i do berlina ma kursy do glownej siedziby to mam gesia skorke! Kazalam mu dzis pisac nawet kropke przy kazdej mozliwej okazji bym sie nie zamarzwiala
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
To tak jak wczoraj przeczytalam na necie o 14letniej ciężarnej polce, ktora zostala napadnieta i pobita przez 18letnia brytyjke a matka tej brytyjki stała obok i sie przygladala
i co dostała? 300 funtów rekompesaty dla polki i nic wiecej! To jest chore co sie dzieje i tyle
-
Dziewczyny super dzieciaczki!!!ja dzisiaj o 18.30 wizytuje więc proszę trzymajcie kciuki!!!mam pietra jak cholera. Wczoraj mega zle się czylam wymioty, ból glowy myślałam, że juz grypa zoladkowa ale dzisiaj jest w miare ok.
Zoja, AniaKami, Amore, sisi lubią tę wiadomość
-
A ja umieram od przeziębienia. Noc masakra, czułam się jak narkoman z centralnego (wszystko mnie bolało i nie mogłam się ułożyć żeby zasnać). Do lekarza nie idę bo to nadal przeziębienie i nic mi nie da. Nie mam siły zająć się młodym. Jak się obudzi to po śniadaniu poproszę ojca żeby przyjechał i go zabrał. Co prawda mama na nadal nogę w gipsie, ale już śmiga po mieszkaniu wiec jeden dzień dadzą radę.
-
Ania Kami, BloodyMarry gratuluję pięknych Dzieciaczków i udanych wizyt!
Trzymam kciuki za Ewela !
Zdrówka LuzMaria! My też walczymy z przeziębieniem.
Miłego dnia dziewczynki!
PS. Dalej jestem wstrząśnięta doniesieniami z Berlina. Bram słów. .AniaKami lubi tę wiadomość
18.11.2015 Aniołek - W -
Hej dziewczyny. Ja również jakoś tak spać nie mogłam i teraz nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić. Aż ciarki przechodzą jak się tak patrzy na ten świat i to co się z nim dzieje
Powodzenia na wizytach kochane.
LuzMaria musisz dużo odpoczywać, wygrzać się. Dobrze, że masz taką opcję podrzucenia dzieciaczka do rodziców. Wracaj szybko do zdrowia.
Mam odpowiedz na pytanie odnośnie macierzyńskiego:
Odpowiadając na Pani pytanie uprzejmie informuję iż ZUS wypłaca zasiłek macierzyński na podstawie udzielonego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego przez pracodawcę dla pracownika. Jeżeli na dzień urodzenia dziecka podlega Pani do ubezpieczeń chorobowych obowiązkowych z umowy o pracę to nabywa Pani prawo do zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego.
-
Leoparde wrote:Hej dziewczyny. Ja również jakoś tak spać nie mogłam i teraz nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić. Aż ciarki przechodzą jak się tak patrzy na ten świat i to co się z nim dzieje
Powodzenia na wizytach kochane.
LuzMaria musisz dużo odpoczywać, wygrzać się. Dobrze, że masz taką opcję podrzucenia dzieciaczka do rodziców. Wracaj szybko do zdrowia.
Mam odpowiedz na pytanie odnośnie macierzyńskiego:
Odpowiadając na Pani pytanie uprzejmie informuję iż ZUS wypłaca zasiłek macierzyński na podstawie udzielonego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego przez pracodawcę dla pracownika. Jeżeli na dzień urodzenia dziecka podlega Pani do ubezpieczeń chorobowych obowiązkowych z umowy o pracę to nabywa Pani prawo do zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego.
Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?
-
Hej kochane!!!
Mi się dzisiaj śniło że mój guzek okazał się złośliwy i musieli mi usunąć pierś- sen był tak realny że obudziłam się spocona i spłakana- straszne
Trzymajcie proszę kciuki na dzisiejszym usg, żeby guzek okazał się gruczołem- stres do 16!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:25
AniaKami lubi tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?
Na to pytanie kochana nie odpowiem, bo ja mam umowę na czas nieokreślony. Trzeba szukać info albo zapytać bezpośrednio w ZUS-ie
-
DTEM wrote:Hej kochana
Mi się dzisiaj śniło że mój guzek okazał się złośliwy i musieli mi usunąć pierś- sen był tak realny że obudziłam się spocona i spłakana- straszne
Trzymajcie proszę kciuki na dzisiejszym usg, żeby guzek okazał się gruczołem- stres do 16!!!DTEM lubi tę wiadomość
-
Straszne wieści z Berlina i to przed świętami co za @@@#.
Wczoraj byłam u endokrynologa- przez miesiąc zbilam tzn z 5.3 na 0.3 co przy moich normach z labo jest poniżej normy:).
Lekarz się ucieszyłi tylko zmienił dawkę na mniejszą- lepiej w tą stronę usłyszałam
Dziś idę do gin. W końcu zobaczę kropcia - mam nadzieję że będzie ładnie się układał do zdjęcia- trzeba w końcu dziadkom pokazać maluszka.
Leoparde, Nicka678, AniaKami, sisi lubią tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?
wręcz przeciwnie
przy umowie na czas określony, pracodawca przedłuża ją obowiązkowo do dnia porodu. Ten fakt powoduje, że w dniu porodu podlegasz ubezpieczeniu, więc na 10000% ZUS wypłaca Ci zasiłek macierzyński - za czas trwania urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego..Leoparde, Anga1989, megi78 lubią tę wiadomość
krolikan