X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Z synkiem plec poznalam w 17 tyg, rozkraczyl sie pieknie i pokazal trzecia noge;)
    Szwagierka do 6 miesiaca nosila w brzuszku dziewczynke a w 7 miesiacu okazalo sie ze jajka wyrosly;)
    Ja mi lekarz powie ze dziewczynka to chyba uwierze dopiero w 8 miesiacu;)
    i ja się tego trochę obawiam, bo często się zdarza, że chłopak się robi z dziewuszki a jak już powie że chłop to pewniak jest

AniaKami lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.. kilka razy z rzedu po lewej stronie na wzgórzu tak mnie zaklulo jeden za drugim takie klucie troche bolalo :(
    Boje sie.. miała któraś takie cos z dziewczyn?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuKami Kochana nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z tak cudnych wieści kochana :*:*:*:*:*:* , moja druga siostra ma taki sam termin porodu co Ty kochana :*:*:*:*:* . Wpadnij kiedyś do nas grudnióweczek kochana , zawsze będziesz jedną z nas pamiętaj o tym :*:*:*:*:*. Serdecznie was pozdrawiam moje drogie :*:*:*:*:* , niech maluszki was się , mocno trzymają i zostaną z Wami na zawsze :*:*:*:*:* .

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72b3390efb57.jpg

My dzis wizytowalismy z narzeczonym. Byl oczarowany :) z maluszkiem wszystko super, na poczatku wiercil sie jak szalony ale potem podciagnal nozki pod brzuch i nie dalo sie w ogole zrobic dobrego zdjecia :) lekarz wszystko nam pokazywal, mowil, ze glowka dobrej wielkosci, ze widac ladny kregoslup, pokazal gdzie maluszek ma lokiec i jak bije serduszko, nawet na chwile posluchalismy :) az mi lezka poleciala :) cudownosci! Aa no i ma juz 4,1cm

AniaKami, Anga1989, Nicka678, Madlene.:), Leoparde, Zoja, DTEM, Paula55, Amore, Solane, bulkaasia, sisi, Marzenie27, Selja lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dziewczyny wizytujace - jakie piękne dzieciaczki! <3

Dzień dobry, pora zacząć dzień :) wczoraj pierwszy raz nie miałam mdłości wieczorem! A pierwszy raz zamiast 'jedz zdrowo kolorowo' wcięłam pizze... :D

Amore, sisi lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznosci na dzien dobry *_*

Czesc mamuski :) jak samopoczucie? Ja ide puc kawke. No juz nie zasne.. A cala noc ogladalam co chwile wiadomosci o berlinie :( przykre..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, u mnie noc przespana z jedna pobudka na siku.
    Właśnie tata nam powiedzial o tym co sie stało w niemczech, brakuje słów aby opisać to co się teraz dzieje na świecie :(
    A ja tez wczoraj pizze jadlam :P zamowilismy dwie i wieczorem sobie ucztę urzadzilismy hehe
    Ja kawke juz prawie dopilam, lenia mam jak cholera :/ nie mam checi na nic, a tym bardziej pomysłów co by tu robic. Moze w koncu wezmę sie za pierogi z kapusta i grzybami oraz za uszka z grzybami ;) trzeba odciążyć mamę i pomóc chociaz troszke. Moj D. od wczoraj jest u Nas wiec mi pomoże ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu wiedzialam ze to nie polak. To muzulmanin wczesniej karany ktorego niemcy przyjeli jako uchodzcca w lutym.
    Polak byl po prostu w zlym miejscu o zlej godzinie.. :( przykro ze zona i rodzina maja take swieta... :(
    A jak pomysle ze moj tirem jezdzi i do berlina ma kursy do glownej siedziby to mam gesia skorke! Kazalam mu dzis pisac nawet kropke przy kazdej mozliwej okazji bym sie nie zamarzwiala

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak wczoraj przeczytalam na necie o 14letniej ciężarnej polce, ktora zostala napadnieta i pobita przez 18letnia brytyjke a matka tej brytyjki stała obok i sie przygladala :/ i co dostała? 300 funtów rekompesaty dla polki i nic wiecej! To jest chore co sie dzieje i tyle :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super dzieciaczki!!!ja dzisiaj o 18.30 wizytuje więc proszę trzymajcie kciuki!!!mam pietra jak cholera. Wczoraj mega zle się czylam wymioty, ból glowy myślałam, że juz grypa zoladkowa ale dzisiaj jest w miare ok.

Zoja, AniaKami, Amore, sisi lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja umieram od przeziębienia. Noc masakra, czułam się jak narkoman z centralnego (wszystko mnie bolało i nie mogłam się ułożyć żeby zasnać). Do lekarza nie idę bo to nadal przeziębienie i nic mi nie da. Nie mam siły zająć się młodym. Jak się obudzi to po śniadaniu poproszę ojca żeby przyjechał i go zabrał. Co prawda mama na nadal nogę w gipsie, ale już śmiga po mieszkaniu wiec jeden dzień dadzą radę.

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Kami, BloodyMarry gratuluję pięknych Dzieciaczków i udanych wizyt!
    Trzymam kciuki za Ewela !
    Zdrówka LuzMaria! My też walczymy z przeziębieniem.
    Miłego dnia dziewczynki!
    PS. Dalej jestem wstrząśnięta doniesieniami z Berlina. Bram słów. .

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja również jakoś tak spać nie mogłam i teraz nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić. Aż ciarki przechodzą jak się tak patrzy na ten świat i to co się z nim dzieje :-(

Powodzenia na wizytach kochane.

LuzMaria musisz dużo odpoczywać, wygrzać się. Dobrze, że masz taką opcję podrzucenia dzieciaczka do rodziców. Wracaj szybko do zdrowia.

Mam odpowiedz na pytanie odnośnie macierzyńskiego:

Odpowiadając na Pani pytanie uprzejmie informuję iż ZUS wypłaca zasiłek macierzyński na podstawie udzielonego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego przez pracodawcę dla pracownika. Jeżeli na dzień urodzenia dziecka podlega Pani do ubezpieczeń chorobowych obowiązkowych z umowy o pracę to nabywa Pani prawo do zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Hej dziewczyny. Ja również jakoś tak spać nie mogłam i teraz nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić. Aż ciarki przechodzą jak się tak patrzy na ten świat i to co się z nim dzieje :-(

Powodzenia na wizytach kochane.

LuzMaria musisz dużo odpoczywać, wygrzać się. Dobrze, że masz taką opcję podrzucenia dzieciaczka do rodziców. Wracaj szybko do zdrowia.

Mam odpowiedz na pytanie odnośnie macierzyńskiego:

Odpowiadając na Pani pytanie uprzejmie informuję iż ZUS wypłaca zasiłek macierzyński na podstawie udzielonego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego przez pracodawcę dla pracownika. Jeżeli na dzień urodzenia dziecka podlega Pani do ubezpieczeń chorobowych obowiązkowych z umowy o pracę to nabywa Pani prawo do zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego.

Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!!
    Mi się dzisiaj śniło że mój guzek okazał się złośliwy i musieli mi usunąć pierś- sen był tak realny że obudziłam się spocona i spłakana- straszne
    Trzymajcie proszę kciuki na dzisiejszym usg, żeby guzek okazał się gruczołem- stres do 16!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:25

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?

Na to pytanie kochana nie odpowiem, bo ja mam umowę na czas nieokreślony. Trzeba szukać info albo zapytać bezpośrednio w ZUS-ie

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej kochana
    Mi się dzisiaj śniło że mój guzek okazał się złośliwy i musieli mi usunąć pierś- sen był tak realny że obudziłam się spocona i spłakana- straszne
    Trzymajcie proszę kciuki na dzisiejszym usg, żeby guzek okazał się gruczołem- stres do 16!!!
    Kciuki zaciśnięte i wierzę że wszystko będzie dobrze!

DTEM lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodmary- piękne zdjęcie i dzidziol jaki duży- gratuluję!!!

Ewela- trzymam kiuki, za wszystkie wizytujące!!!

LuzMaria- ale Cię dopadło??? Może jednak do lekarza- da Ci coś dla ciężarnych i chociaż osłucha, żeby się gorzej nie narobiło?

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne wieści z Berlina i to przed świętami co za @@@#. :(

Wczoraj byłam u endokrynologa- przez miesiąc zbilam tzn z 5.3 na 0.3 co przy moich normach z labo jest poniżej normy:).
    Lekarz się ucieszył ;) i tylko zmienił dawkę na mniejszą- lepiej w tą stronę usłyszałam :)

Dziś idę do gin. W końcu zobaczę kropcia - mam nadzieję że będzie ładnie się układał do zdjęcia- trzeba w końcu dziadkom pokazać maluszka.

Leoparde, Nicka678, AniaKami, sisi lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

wręcz przeciwnie :)
    przy umowie na czas określony, pracodawca przedłuża ją obowiązkowo do dnia porodu. Ten fakt powoduje, że w dniu porodu podlegasz ubezpieczeniu, więc na 10000% ZUS wypłaca Ci zasiłek macierzyński - za czas trwania urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego..

Leoparde, Anga1989, megi78 lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ