X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Z synkiem plec poznalam w 17 tyg, rozkraczyl sie pieknie i pokazal trzecia noge;)
    Szwagierka do 6 miesiaca nosila w brzuszku dziewczynke a w 7 miesiacu okazalo sie ze jajka wyrosly;)
    Ja mi lekarz powie ze dziewczynka to chyba uwierze dopiero w 8 miesiacu;)
    i ja się tego trochę obawiam, bo często się zdarza, że chłopak się robi z dziewuszki a jak już powie że chłop to pewniak jest

AniaKami lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde.. kilka razy z rzedu po lewej stronie na wzgórzu tak mnie zaklulo jeden za drugim takie klucie troche bolalo :(
    Boje sie.. miała któraś takie cos z dziewczyn?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuKami Kochana nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z tak cudnych wieści kochana :*:*:*:*:*:* , moja druga siostra ma taki sam termin porodu co Ty kochana :*:*:*:*:* . Wpadnij kiedyś do nas grudnióweczek kochana , zawsze będziesz jedną z nas pamiętaj o tym :*:*:*:*:*. Serdecznie was pozdrawiam moje drogie :*:*:*:*:* , niech maluszki was się , mocno trzymają i zostaną z Wami na zawsze :*:*:*:*:* .

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72b3390efb57.jpg

My dzis wizytowalismy z narzeczonym. Byl oczarowany :) z maluszkiem wszystko super, na poczatku wiercil sie jak szalony ale potem podciagnal nozki pod brzuch i nie dalo sie w ogole zrobic dobrego zdjecia :) lekarz wszystko nam pokazywal, mowil, ze glowka dobrej wielkosci, ze widac ladny kregoslup, pokazal gdzie maluszek ma lokiec i jak bije serduszko, nawet na chwile posluchalismy :) az mi lezka poleciala :) cudownosci! Aa no i ma juz 4,1cm

AniaKami, Anga1989, Nicka678, Madlene.:), Leoparde, Zoja, DTEM, Paula55, Amore, Solane, bulkaasia, sisi, Marzenie27, Selja lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dziewczyny wizytujace - jakie piękne dzieciaczki! <3

Dzień dobry, pora zacząć dzień :) wczoraj pierwszy raz nie miałam mdłości wieczorem! A pierwszy raz zamiast 'jedz zdrowo kolorowo' wcięłam pizze... :D

Amore, sisi lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznosci na dzien dobry *_*

Czesc mamuski :) jak samopoczucie? Ja ide puc kawke. No juz nie zasne.. A cala noc ogladalam co chwile wiadomosci o berlinie :( przykre..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, u mnie noc przespana z jedna pobudka na siku.
    Właśnie tata nam powiedzial o tym co sie stało w niemczech, brakuje słów aby opisać to co się teraz dzieje na świecie :(
    A ja tez wczoraj pizze jadlam :P zamowilismy dwie i wieczorem sobie ucztę urzadzilismy hehe
    Ja kawke juz prawie dopilam, lenia mam jak cholera :/ nie mam checi na nic, a tym bardziej pomysłów co by tu robic. Moze w koncu wezmę sie za pierogi z kapusta i grzybami oraz za uszka z grzybami ;) trzeba odciążyć mamę i pomóc chociaz troszke. Moj D. od wczoraj jest u Nas wiec mi pomoże ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu wiedzialam ze to nie polak. To muzulmanin wczesniej karany ktorego niemcy przyjeli jako uchodzcca w lutym.
    Polak byl po prostu w zlym miejscu o zlej godzinie.. :( przykro ze zona i rodzina maja take swieta... :(
    A jak pomysle ze moj tirem jezdzi i do berlina ma kursy do glownej siedziby to mam gesia skorke! Kazalam mu dzis pisac nawet kropke przy kazdej mozliwej okazji bym sie nie zamarzwiala

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak wczoraj przeczytalam na necie o 14letniej ciężarnej polce, ktora zostala napadnieta i pobita przez 18letnia brytyjke a matka tej brytyjki stała obok i sie przygladala :/ i co dostała? 300 funtów rekompesaty dla polki i nic wiecej! To jest chore co sie dzieje i tyle :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super dzieciaczki!!!ja dzisiaj o 18.30 wizytuje więc proszę trzymajcie kciuki!!!mam pietra jak cholera. Wczoraj mega zle się czylam wymioty, ból glowy myślałam, że juz grypa zoladkowa ale dzisiaj jest w miare ok.

Zoja, AniaKami, Amore, sisi lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja umieram od przeziębienia. Noc masakra, czułam się jak narkoman z centralnego (wszystko mnie bolało i nie mogłam się ułożyć żeby zasnać). Do lekarza nie idę bo to nadal przeziębienie i nic mi nie da. Nie mam siły zająć się młodym. Jak się obudzi to po śniadaniu poproszę ojca żeby przyjechał i go zabrał. Co prawda mama na nadal nogę w gipsie, ale już śmiga po mieszkaniu wiec jeden dzień dadzą radę.

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Kami, BloodyMarry gratuluję pięknych Dzieciaczków i udanych wizyt!
    Trzymam kciuki za Ewela !
    Zdrówka LuzMaria! My też walczymy z przeziębieniem.
    Miłego dnia dziewczynki!
    PS. Dalej jestem wstrząśnięta doniesieniami z Berlina. Bram słów. .

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja również jakoś tak spać nie mogłam i teraz nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić. Aż ciarki przechodzą jak się tak patrzy na ten świat i to co się z nim dzieje :-(

Powodzenia na wizytach kochane.

LuzMaria musisz dużo odpoczywać, wygrzać się. Dobrze, że masz taką opcję podrzucenia dzieciaczka do rodziców. Wracaj szybko do zdrowia.

Mam odpowiedz na pytanie odnośnie macierzyńskiego:

Odpowiadając na Pani pytanie uprzejmie informuję iż ZUS wypłaca zasiłek macierzyński na podstawie udzielonego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego przez pracodawcę dla pracownika. Jeżeli na dzień urodzenia dziecka podlega Pani do ubezpieczeń chorobowych obowiązkowych z umowy o pracę to nabywa Pani prawo do zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Hej dziewczyny. Ja również jakoś tak spać nie mogłam i teraz nie chce mi się nawet z łóżka wychodzić. Aż ciarki przechodzą jak się tak patrzy na ten świat i to co się z nim dzieje :-(

Powodzenia na wizytach kochane.

LuzMaria musisz dużo odpoczywać, wygrzać się. Dobrze, że masz taką opcję podrzucenia dzieciaczka do rodziców. Wracaj szybko do zdrowia.

Mam odpowiedz na pytanie odnośnie macierzyńskiego:

Odpowiadając na Pani pytanie uprzejmie informuję iż ZUS wypłaca zasiłek macierzyński na podstawie udzielonego urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego przez pracodawcę dla pracownika. Jeżeli na dzień urodzenia dziecka podlega Pani do ubezpieczeń chorobowych obowiązkowych z umowy o pracę to nabywa Pani prawo do zasiłku macierzyńskiego i rodzicielskiego.

Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!!
    Mi się dzisiaj śniło że mój guzek okazał się złośliwy i musieli mi usunąć pierś- sen był tak realny że obudziłam się spocona i spłakana- straszne
    Trzymajcie proszę kciuki na dzisiejszym usg, żeby guzek okazał się gruczołem- stres do 16!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:25

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Czyli rozumiem, że jeżeli mam umowe o pracę do końca czerwca 2017 to zakład mi umowę przedłuży do czasu porodu a potem nie będę sie zaliczać do urlopu macierzyńskiego?

Na to pytanie kochana nie odpowiem, bo ja mam umowę na czas nieokreślony. Trzeba szukać info albo zapytać bezpośrednio w ZUS-ie

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Hej kochana
    Mi się dzisiaj śniło że mój guzek okazał się złośliwy i musieli mi usunąć pierś- sen był tak realny że obudziłam się spocona i spłakana- straszne
    Trzymajcie proszę kciuki na dzisiejszym usg, żeby guzek okazał się gruczołem- stres do 16!!!
    Kciuki zaciśnięte i wierzę że wszystko będzie dobrze!

DTEM lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodmary- piękne zdjęcie i dzidziol jaki duży- gratuluję!!!

Ewela- trzymam kiuki, za wszystkie wizytujące!!!

LuzMaria- ale Cię dopadło??? Może jednak do lekarza- da Ci coś dla ciężarnych i chociaż osłucha, żeby się gorzej nie narobiło?

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne wieści z Berlina i to przed świętami co za @@@#. :(

Wczoraj byłam u endokrynologa- przez miesiąc zbilam tzn z 5.3 na 0.3 co przy moich normach z labo jest poniżej normy:).
    Lekarz się ucieszył ;) i tylko zmienił dawkę na mniejszą- lepiej w tą stronę usłyszałam :)

Dziś idę do gin. W końcu zobaczę kropcia - mam nadzieję że będzie ładnie się układał do zdjęcia- trzeba w końcu dziadkom pokazać maluszka.

Leoparde, Nicka678, AniaKami, sisi lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

wręcz przeciwnie :)
    przy umowie na czas określony, pracodawca przedłuża ją obowiązkowo do dnia porodu. Ten fakt powoduje, że w dniu porodu podlegasz ubezpieczeniu, więc na 10000% ZUS wypłaca Ci zasiłek macierzyński - za czas trwania urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego..

Leoparde, Anga1989, megi78 lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ