X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka jak będziesz na wizycie, to porusz ten temat z lekarzem, bo tutaj żadna z nas na 100% nie powie co Ci dolega, możemy tylko zgadywać.
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 14:59

Nicka678 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placze, sluchajac tych klaksonow.. [*] moj tez sie dolaczyl. O 12 o 15 i teraz o 17 ostatni raz..
    https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=HpM1Z2DpiLo

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Selja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    tweety89 super bobo :)

Ja się już nie mogę doczekać mojej jutrzejszej wizyty, chociaż też się jakoś jej boję.. nie wiem chyba dlatego, że idę pierwszy raz do tej gin i chce u niej zostać, więc mam nadzieję że okaże się w porządku.

Ja idę dziś do nowej-starej. Kiedyś się u niej leczylam. Zobaczymy jak mnie potraktuje. Też się denerwuje, zwłaszcza że przez to przeziębienie muszę dostać od niej l4 najlepiej od wczoraj.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spore zaparcia, czuję po prostu, że mam coś w jelitach - ostatnio znów się poprzestawiało wszystko w środku i odczuwam to inaczej niż np. półtora tygodnia wcześniej. Wizytę dopiero 2 stycznia mam ;)

KgXdp1.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Placze, sluchajac tych klaksonow.. [*] moj tez sie dolaczyl. O 12 o 15 i teraz o 17 ostatni raz..
    https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=HpM1Z2DpiLo

ciary przechodzą.. straszne to wszystko jest.. aż nie ma słów. Ale Ty się teraz nie zamartwiaj i nie analizuj i nie gdybaj - co by było, gdyby to spotkało Twojego M... Wiem, że łatwo gadać, ale staraj się to wszystko w miarę możliwości od siebie odsunąć. Straszne rzeczy się dzieją na świecie, ale Was nic złego nie spotka!!! (przepraszam, że zachowuję się jak "ciotka dobra rada" -może wcale nie ma takiej potrzeby.. )

rosax3 lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • madziakowa Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

My właśnie po wizycie. Ogólnie wszystko okej. Młody urósł od szpitalnego USG sprzed tygodnia o ponad centymetr (ma 2,63), długość główki, worka płodowego i ciałka żółtego wszystko w normie. Lekarza zaniepokoiło tylko tętno - 183 uderzenia, ale może przejął ode mnie trochę stresu?

No i z powodu tego tętna no i genetycznych perturbacji w rodzinie dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ mimo, że chodzę prywatnie więc chociaż tyle...

A nasz maluch w 9t0d prezentuje się tak, (chociaż wg USG 9t6d):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d3d3ea57c0f.jpg

Selja, Mania25, Anga1989, Nicka678, krolikan, Zoja, Leoparde, AniaKami, tweety89, sisi, DTEM, bulkaasia, Solane, megi78, Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

oar8ugpjc906emnk.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Po 3 tygodniach brania euthyroxu mam tsh zamiast 2,9 1,47 :o spadło o połowę :D przeciwciała też lepiej wypadły :)

Zoja, Leoparde, megi78 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziakowa wrote:
    Hejo :)

My właśnie po wizycie. Ogólnie wszystko okej. Młody urósł od szpitalnego USG sprzed tygodnia o ponad centymetr (ma 2,63), długość główki, worka płodowego i ciałka żółtego wszystko w normie. Lekarza zaniepokoiło tylko tętno - 183 uderzenia, ale może przejął ode mnie trochę stresu?

No i z powodu tego tętna no i genetycznych perturbacji w rodzinie dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ mimo, że chodzę prywatnie więc chociaż tyle...

A nasz maluch w 9t0d prezentuje się tak, (chociaż wg USG 9t6d):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d3d3ea57c0f.jpg

jakie zdjęcie ładne :) taki śpiący misiaczek... :)

madziakowa, Zoja lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Tweety mowisz ze dostalas skierowanie na badania prenatalne na nfz? I co wybierasz sie?
    Jesli moge cos doradzic to idz, zawsze to za free;) ja wczoraj na takich bylam w klinice badan prenatalnych i zrobili mi nawet pappa z krwii co mnie bardzo zdziwilo;)

Zobaczę może moja prywatna gin, że ciąża młodsza tez mnie skieruje
    W ciągu 2 tygodni urósł o 12 mm to dobrze nie?

Lekarz bardzo starej daty, może bym go bardziej stolerowała jak bym tylko była u niego od początku i nie miała plamień i młodszej ciąży bo taki luzak.

Powiedział ze jak byłam na IP z krwawieniem to powinnam tam była zostać w szpitalu że co za lekarze. Sam każe mi leżeć ale tez dał do zrozumienia że jak chce L4 to mam przynieść z pracy zaświadczenie o szkodliwych warunkach dla kobiet w ciąży.

Czy ktoś tu tez jest z młodsza ciążą niż USG?

ckaiflw13oqrzcja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, jak skłamie na ip, że plamię to mnie przyjmą? ocipieje, 3 raz w ciągu tygodnia szukam tętna i nie mogę znaleźć :/

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna natalia,ja doradze zeby przestac sprawdzac bo to jeszcze naprawde wczesnie,chyba lepiej zostawic to specjalistom na ten moment...chociaz wyobraz sobie panike jak nie bedziesz potrafila znalezc w pozniejszym etapie, zrob jak podpowiada Ci intuicja ale ja bym sie w to przestala bawic bo to nie ma wiekszego sensu...raczej trzeba to na tym etapie traktowac jako gazet...to jest glowny powod dla ktorego nie kupie tego ustrojstwa,niestety nie jestesmy fachowcami i takie szukanie po domowemu to wiesz...tylko nerwy,raz sie uda a raz nie...

BloodMary, Marzenie27 lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po wizycie maleństwo ma 4,3 cm i Pan doktor powiedział że jest wszystko w porządku. Niestety tak jak mamusia dzidzia nie lubi blasku fleszy i zdjecie takie kiepskie wyszlo, ale mam nadzieje ze dziadkowie sie domysla ze to zdjecie ich wnusia lub wnuczki :)Termin porodu ustalony na 15.07 Jutro umawiam się na badania prenatalne. Jestem taka szczęśliwa!!!!!

Leoparde, AniaKami, Zoja, krolikan, bulkaasia, sisi, Anga1989, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki zostają na miejscu i przygotowują się do produkcji mleka!!!!

ufff.... na szczęście to był fałszywy alarm, choś lekarka mówiła, że po stymulacjach hormononalnych do iui i ivf często zdarzają się później takie historie :( kontrola za rok.

Dzięki kochane za wsparcie- jesteście cudowne :)

AniaKami, Paula55, Zoja, lottinka, bulkaasia, Anga1989, rosax3, Solane, megi78, Marzenie27 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz DTEM, mówiłam ze wszystko będzie w porządku :-) od dzisiaj kochana no stres! Skupiamy się tylko i wyłącznie na przyjemnościach ;-)

DTEM lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twetty- to się strachu najadłaś, ale najważniejsze że wszystko ok- co lekarz to inne poglądy, ech...

EWela, Madziakowa, Bloodmary- serdeczne gratuluję, fantastyczne wieści, jak fajnie jak nam się tak wszystkim pomału układa- mamy mocną ekipę!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    ej, jak skłamie na ip, że plamię to mnie przyjmą? ocipieje, 3 raz w ciągu tygodnia szukam tętna i nie mogę znaleźć :/

Kochana wiesz ile ja sie nameczylam zeby sprawdzic?
    Dwa razy sie wogole nie udalo, dopiero za trzecim podejsciem innego dnia, a i tak ledwo ledwo slyszalam i bardzo uciekalo malenstwo. Sprobuj szukac na wysokosci tetnic w lini prostej, milimetr po milimetrze trzymajac sonde albo detektor w jednym miejscu przez troche sekund i przechodz milimetr dalej. Ja szukalam na mega glosnosci i na sluchawkach i lepiej bylo slychac niz bez ale naprawde musialam sie bardzooo wsluchiwac. Znalazlam po lewej stronie z 5 cm od pepka w lewo i z 5 cm w dol, ale ja mam duzy brzuch;) tak na zalamaniu mojego tluszczu i wzgorku lonowego gdzie idzie mi gumka od majtek;) Nie panikuj ze nie mozesz znalezc bo wszyatko zalezy od sprzetu, od ulozenia malucha i tego co w danej chwili robi. To jest jeszcze za wczesnie na szukanie bezproblemowe, spokojnie;)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Moje cycki zostają na miejscu i przygotowują się do produkcji mleka!!!!

ufff.... na szczęście to był fałszywy alarm, choś lekarka mówiła, że po stymulacjach hormononalnych do iui i ivf często zdarzają się później takie historie :( kontrola za rok.

Dzięki kochane za wsparcie- jesteście cudowne :)
    Wspaniałe wiadomości właśnie na nie czekałam :-)
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

DTEM lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM bardzo bardzo się cieszę! No to teraz juz tylko ciążowy chill :)

Mam dzis brzuch jak balon, jakby wbić szpilke to bym odfrunela :D

DTEM lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie dzisiaj 2 nowe staniki rozmar wieksze niz nosze i co za ulga :) jak ja sie od miesiaca moglam cisnac w starych :D ale jak tak dalej pojdzie to na mecie bede musiala sobie kupic spadochrony :D

DTEM, megi78 lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ucałuję męża, że mi jednak ne pozwolił tego detektora kupić, ja to bym zeszła na zawał gdybym nie znalazła- współczuję Wam stresu... oby szybko udało się znaleźć !!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ