X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka jak będziesz na wizycie, to porusz ten temat z lekarzem, bo tutaj żadna z nas na 100% nie powie co Ci dolega, możemy tylko zgadywać.
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 14:59

Nicka678 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placze, sluchajac tych klaksonow.. [*] moj tez sie dolaczyl. O 12 o 15 i teraz o 17 ostatni raz..
    https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=HpM1Z2DpiLo

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Selja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    tweety89 super bobo :)

Ja się już nie mogę doczekać mojej jutrzejszej wizyty, chociaż też się jakoś jej boję.. nie wiem chyba dlatego, że idę pierwszy raz do tej gin i chce u niej zostać, więc mam nadzieję że okaże się w porządku.

Ja idę dziś do nowej-starej. Kiedyś się u niej leczylam. Zobaczymy jak mnie potraktuje. Też się denerwuje, zwłaszcza że przez to przeziębienie muszę dostać od niej l4 najlepiej od wczoraj.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spore zaparcia, czuję po prostu, że mam coś w jelitach - ostatnio znów się poprzestawiało wszystko w środku i odczuwam to inaczej niż np. półtora tygodnia wcześniej. Wizytę dopiero 2 stycznia mam ;)

KgXdp1.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Placze, sluchajac tych klaksonow.. [*] moj tez sie dolaczyl. O 12 o 15 i teraz o 17 ostatni raz..
    https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=HpM1Z2DpiLo

ciary przechodzą.. straszne to wszystko jest.. aż nie ma słów. Ale Ty się teraz nie zamartwiaj i nie analizuj i nie gdybaj - co by było, gdyby to spotkało Twojego M... Wiem, że łatwo gadać, ale staraj się to wszystko w miarę możliwości od siebie odsunąć. Straszne rzeczy się dzieją na świecie, ale Was nic złego nie spotka!!! (przepraszam, że zachowuję się jak "ciotka dobra rada" -może wcale nie ma takiej potrzeby.. )

rosax3 lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • madziakowa Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

My właśnie po wizycie. Ogólnie wszystko okej. Młody urósł od szpitalnego USG sprzed tygodnia o ponad centymetr (ma 2,63), długość główki, worka płodowego i ciałka żółtego wszystko w normie. Lekarza zaniepokoiło tylko tętno - 183 uderzenia, ale może przejął ode mnie trochę stresu?

No i z powodu tego tętna no i genetycznych perturbacji w rodzinie dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ mimo, że chodzę prywatnie więc chociaż tyle...

A nasz maluch w 9t0d prezentuje się tak, (chociaż wg USG 9t6d):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d3d3ea57c0f.jpg

Selja, Mania25, Anga1989, Nicka678, krolikan, Zoja, Leoparde, AniaKami, tweety89, sisi, DTEM, bulkaasia, Solane, megi78, Marzenie27, Amore lubią tę wiadomość

oar8ugpjc906emnk.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Po 3 tygodniach brania euthyroxu mam tsh zamiast 2,9 1,47 :o spadło o połowę :D przeciwciała też lepiej wypadły :)

Zoja, Leoparde, megi78 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziakowa wrote:
    Hejo :)

My właśnie po wizycie. Ogólnie wszystko okej. Młody urósł od szpitalnego USG sprzed tygodnia o ponad centymetr (ma 2,63), długość główki, worka płodowego i ciałka żółtego wszystko w normie. Lekarza zaniepokoiło tylko tętno - 183 uderzenia, ale może przejął ode mnie trochę stresu?

No i z powodu tego tętna no i genetycznych perturbacji w rodzinie dostałam skierowanie na prenatalne na NFZ mimo, że chodzę prywatnie więc chociaż tyle...

A nasz maluch w 9t0d prezentuje się tak, (chociaż wg USG 9t6d):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d3d3ea57c0f.jpg

jakie zdjęcie ładne :) taki śpiący misiaczek... :)

madziakowa, Zoja lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Tweety mowisz ze dostalas skierowanie na badania prenatalne na nfz? I co wybierasz sie?
    Jesli moge cos doradzic to idz, zawsze to za free;) ja wczoraj na takich bylam w klinice badan prenatalnych i zrobili mi nawet pappa z krwii co mnie bardzo zdziwilo;)

Zobaczę może moja prywatna gin, że ciąża młodsza tez mnie skieruje
    W ciągu 2 tygodni urósł o 12 mm to dobrze nie?

Lekarz bardzo starej daty, może bym go bardziej stolerowała jak bym tylko była u niego od początku i nie miała plamień i młodszej ciąży bo taki luzak.

Powiedział ze jak byłam na IP z krwawieniem to powinnam tam była zostać w szpitalu że co za lekarze. Sam każe mi leżeć ale tez dał do zrozumienia że jak chce L4 to mam przynieść z pracy zaświadczenie o szkodliwych warunkach dla kobiet w ciąży.

Czy ktoś tu tez jest z młodsza ciążą niż USG?

ckaiflw13oqrzcja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, jak skłamie na ip, że plamię to mnie przyjmą? ocipieje, 3 raz w ciągu tygodnia szukam tętna i nie mogę znaleźć :/

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna natalia,ja doradze zeby przestac sprawdzac bo to jeszcze naprawde wczesnie,chyba lepiej zostawic to specjalistom na ten moment...chociaz wyobraz sobie panike jak nie bedziesz potrafila znalezc w pozniejszym etapie, zrob jak podpowiada Ci intuicja ale ja bym sie w to przestala bawic bo to nie ma wiekszego sensu...raczej trzeba to na tym etapie traktowac jako gazet...to jest glowny powod dla ktorego nie kupie tego ustrojstwa,niestety nie jestesmy fachowcami i takie szukanie po domowemu to wiesz...tylko nerwy,raz sie uda a raz nie...

BloodMary, Marzenie27 lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po wizycie maleństwo ma 4,3 cm i Pan doktor powiedział że jest wszystko w porządku. Niestety tak jak mamusia dzidzia nie lubi blasku fleszy i zdjecie takie kiepskie wyszlo, ale mam nadzieje ze dziadkowie sie domysla ze to zdjecie ich wnusia lub wnuczki :)Termin porodu ustalony na 15.07 Jutro umawiam się na badania prenatalne. Jestem taka szczęśliwa!!!!!

Leoparde, AniaKami, Zoja, krolikan, bulkaasia, sisi, Anga1989, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki zostają na miejscu i przygotowują się do produkcji mleka!!!!

ufff.... na szczęście to był fałszywy alarm, choś lekarka mówiła, że po stymulacjach hormononalnych do iui i ivf często zdarzają się później takie historie :( kontrola za rok.

Dzięki kochane za wsparcie- jesteście cudowne :)

AniaKami, Paula55, Zoja, lottinka, bulkaasia, Anga1989, rosax3, Solane, megi78, Marzenie27 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz DTEM, mówiłam ze wszystko będzie w porządku :-) od dzisiaj kochana no stres! Skupiamy się tylko i wyłącznie na przyjemnościach ;-)

DTEM lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twetty- to się strachu najadłaś, ale najważniejsze że wszystko ok- co lekarz to inne poglądy, ech...

EWela, Madziakowa, Bloodmary- serdeczne gratuluję, fantastyczne wieści, jak fajnie jak nam się tak wszystkim pomału układa- mamy mocną ekipę!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    ej, jak skłamie na ip, że plamię to mnie przyjmą? ocipieje, 3 raz w ciągu tygodnia szukam tętna i nie mogę znaleźć :/

Kochana wiesz ile ja sie nameczylam zeby sprawdzic?
    Dwa razy sie wogole nie udalo, dopiero za trzecim podejsciem innego dnia, a i tak ledwo ledwo slyszalam i bardzo uciekalo malenstwo. Sprobuj szukac na wysokosci tetnic w lini prostej, milimetr po milimetrze trzymajac sonde albo detektor w jednym miejscu przez troche sekund i przechodz milimetr dalej. Ja szukalam na mega glosnosci i na sluchawkach i lepiej bylo slychac niz bez ale naprawde musialam sie bardzooo wsluchiwac. Znalazlam po lewej stronie z 5 cm od pepka w lewo i z 5 cm w dol, ale ja mam duzy brzuch;) tak na zalamaniu mojego tluszczu i wzgorku lonowego gdzie idzie mi gumka od majtek;) Nie panikuj ze nie mozesz znalezc bo wszyatko zalezy od sprzetu, od ulozenia malucha i tego co w danej chwili robi. To jest jeszcze za wczesnie na szukanie bezproblemowe, spokojnie;)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Moje cycki zostają na miejscu i przygotowują się do produkcji mleka!!!!

ufff.... na szczęście to był fałszywy alarm, choś lekarka mówiła, że po stymulacjach hormononalnych do iui i ivf często zdarzają się później takie historie :( kontrola za rok.

Dzięki kochane za wsparcie- jesteście cudowne :)
    Wspaniałe wiadomości właśnie na nie czekałam :-)
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

DTEM lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM bardzo bardzo się cieszę! No to teraz juz tylko ciążowy chill :)

Mam dzis brzuch jak balon, jakby wbić szpilke to bym odfrunela :D

DTEM lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sobie dzisiaj 2 nowe staniki rozmar wieksze niz nosze i co za ulga :) jak ja sie od miesiaca moglam cisnac w starych :D ale jak tak dalej pojdzie to na mecie bede musiala sobie kupic spadochrony :D

DTEM, megi78 lubią tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ucałuję męża, że mi jednak ne pozwolił tego detektora kupić, ja to bym zeszła na zawał gdybym nie znalazła- współczuję Wam stresu... oby szybko udało się znaleźć !!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ