X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Nicka kciuki zaciśnięte, powodzenia na wizycie.
    Dzisiaj zaczynam 12 tydzień, jeszcze chwilę i skończę pierwszy trymestr, mam wrażenie, że w pierwszej ciąży czas płynął wolniej...

Nikt nie wie co się dzieje z Gabi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:02

DTEM, Marzenie27, Nicka678 lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu Gabi zaakceptowala moje zaproszenie a przed chwilka wyslalam do niej wiadomość.

Leoparde lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja również mam dziś wizytę. Ostatnie dobre wiadomości dziewczyn ze swoich wizyt tak dobrze mnie nastrajały, ale jak
    nadszedł dzień mojej wizyty to stres mnie dopadł:/ już głupoty mi przychodzą do głowy.. Ech, patelnia potrzebna i mi.

sisi lubi tę wiadomość

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie czekamy na odpowiedz. Mam nadzieje że to przez przedświąteczną bieganinę się nie udziela i ze u niej wszystko w porządku.

• DTEM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho- będzie dobrze :) ech.... znamy ten stres, ale pamiętaj że my tu Cię mocno wspieramy i czekamy na relację :)

Też martwię się o Gabi- już długo się nie odzywa :(

Ciacho lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko mi odpisze dam Wam zaraz znac :) no chyba ze wczesniej tu napisze

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dzień dobry :-)
    Nicka kciuki zaciśnięte, powodzenia na wizycie.
    Dzisiaj zaczynam 12 tydzień, jeszcze chwilę i skończę pierwszy trymestr, mam wrażenie, że w pierwszej ciąży czas płynął wolniej...

Nikt nie wie co się dzieje z Gabi?

Gratulacje!!!

A mi jakoś się dłuży- ale myślę, że po Nowym Roku to "strzeli" :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki. Jak tylko dostała wiadomość od Angi, zaraz weszłam tutaj i piszę :)
    Przepraszam za swoją nieobecność, nieciekawie się czuję. Mdłości i wymioty teraz to jakaś katorga. :/ nic nie da się zjeść, nic wypić. Na wszystko mnie naciąga. Poza tym mam nieciekawą sytuację rodzinną, konflikt z siostrą, jej konkubentem. Skomplikowana sprawa. Potem Wam to opiszę.
    Wczoraj miałam doła, bo w poniedziałek zaczęło się znowu plamienie, zresztą ostatniio powraca co kilka dni. No ale wczoraj niby było też plamienie, ale zaczęły się strasznie silne bóle podbrzusza. Byłam na mieście, wróciłam do domu i zaczęłam się zbierać na IP, bo myślałam, że znowu coś dzieje się z macicą, dzieckiem, ciążą. :/ poszłam do toalety i przy oddawaniu moczu - myślałam że umrę z bólu. Pieczenie w cewce, tak silny ból podbrzusza, że zaczęłam się trząść z bólu. I wszystko było jasne - zapalenie pęcherza. Najlepsze, że podczas wcześniejszej wizyty (jakieś pół godziny wcześniej) w toalecie nie czułam nawet najmniejszego dyskomfortu przy siusianiu. No i miałam już porobione badania tydzień temu do lekarza - mocz był idealny, dziś mam wizytę na 16 ale poleciałam z rana powtórzyć badanie moczu i morfologię, żeby były jak najbardziej aktualne wyniki.. staram się pić jak najwięcej i leżę, bo kurde jednak mnie martwią te plamienia. Wczoraj śniło mi się, że lekarz nie mógl znaleźć serca dziecka i cały dzień potem przepłakałam.
    Dziś będę mieć USG genetyczne ( to z przeziernością, wszystkim - to jest genetyczne, tak? )
    Trzymajcie proszę kciuki, bo tak się martwię że coś będzie nie tak. A przed gabinetem to zejdę chyba na zawał.
    Czy tak będzie przez całą ciążę?

Ale dziś na pobieraniu morfologii śmiać mi się chciało - oni teraz pobierają do takich fiolek, że igła zostaje a fiolki zmieniają. no i babka pobrała krew, ale okazało sie ze jej sie fiolki pomyliły. to wycignela tamta, igła zostałą w żyle i podłącza drugą, odpowiednia - i co? ta pierwsza krew, co była pod cisnieniem jak ręka była ściśnięta, spłynęła do tej złej fiolki a do tej drugiej nie chce lecieć. mam takie niskie ciśnienie. babka mi wierciła na wszystkie strony tą igłą w żyle, uciskała, mieszała ale nie chciało lecieć. siedziałąm na fotelu chyba z 10 minut, żeby ta krew nakapała do tej fioleczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:12

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi jestesmy z Toba :) i na pewno a maluszkiem jest wszystko dobrze kochana :*

gabi544 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi! Jak dobrze ze sie odezwalas;) ojjjj bedzie siniak przez to pobieranie krwii i krecenie igla:/
    Trzymam kciuki za dzisiejsze usg! Bedzie wszystko dobrze!;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi Trzymam kciuki zeby było wszystko ok :) odnośnie zapalenia pecherza to kilka dni temu czułam pączątki zapalenia i od razu zrobiłam sobie litr wody z cytryną i zjadłam paczkę żurawiny. No ale to były chyba początki, bo mi przeszło po tej kuracji:)

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAk warunki i samopoczucie pozwolą, będę odzywać się częściej :) Obiecuję poprawę :D
    w sobotę byliśmy na takim spotkaniu firmowym u mojego męża w pracy, takie przedświąteczne zebranie, wigilia, coś takiego. :D No i powiedzieliśmy o ciąży, wszyscy, 9 osób, zaczęli klaskać aż się zaczerwieniłam :D haha.. ale byliśmy zdziwieni z mężem, bo wiedział u niego w firmie jeden chłopak (leżałam w szpitalu z jego siostrą na sali to się dowiedział przez przypadek), który jest straszną chlapą, nic nie potrafi utrzymać w tajemnicy dłużej niż tydzień a tu nic nie powiedział przez miesiąc :D

Jego szef zaraz zapytał, który to miesiąc, bo widząc po brzuchu, już pewnie z piąty :D a ja miałam taaakie wzdęcia wtedy, a dodatkowo dopiero co najadłam sie jak bąk że nie wiedziałam co powiedzieć :D trochę się zdziwił jak się dowiedział że koniec trzeciego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Gabi Trzymam kciuki zeby było wszystko ok :) odnośnie zapalenia pecherza to kilka dni temu czułam pączątki zapalenia i od razu zrobiłam sobie litr wody z cytryną i zjadłam paczkę żurawiny. No ale to były chyba początki, bo mi przeszło po tej kuracji:)
    No mi zawsze żurawina pomagała, ale właśnie jak czułam początki. A tu nic, a nagle taaki ból! Mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku. Mam urosept w domu, jak sie staraliśmy to lekarz mi przepisał bo nie wiedzieliśmy czy jestem w ciąży i powiem Wam, że pomógl przy takim mocniejszym bólu, ale jednak nie chcę brać niczego bez konsultacji z lekarzem, nawwet że to ziołowe.

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, trzymam kciuki i dbaj o siebie!!! Wszystko będzie dobrze!

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi <3
    Jak dobrze, ze wszystko dobrze. <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho trzymam kciuki bedzie dobrze choc wiem co czujesz bo wczoraj to samo przezywalam.A dzisiaj wzielam sobie usg do pracy i zerakam na to male cudo co chwilke:) Gabi duzo zdrówka życzę.

Ciacho lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • madziakowa Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    U mnie bylo ostatnio w 8+5 tetno 188 i bylo normalne.
    Sliczny maluszek <3

To mnie uspokoiłaś... <3

oar8ugpjc906emnk.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi trzymam kciuki za genetyczne, będzie dobrze :) ja genetyczne mam w 13tc, bo chciałam podglądać większego malucha a teraz idę na wizytę w piątek i wezmę świeżą fociunie do ogłoszenia nowiny w sobotę. Zamówiłam też czekoladowe telegramy dla rodzicow i teściów z napisem "będę starszą siostrą" i zdjęciem z sesji świątecznej córki :)

Solane, Marzenie27 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś odwołali piątkowe USG genetyczne, "lekarz będzie chory", (chyba jakas wigilia firmowa im sie szykuje). I mam przełożone na środę po świętach. Nie lubię takich sytuacji :( Już sie nastawiłam, że na Święta będę wszystko wiedzieć a tu nic z tego :( Tym bardziej że wczoraj oddałam krew na pappa, ale w klinice mówią że do 10 dni różnicy lekarz wszystko wyliczy (u mnie będzie 8 dni).

A dzień wcześniej, we wtorek mam USG w szpitalu na patologii ciąży, takie co przypada w I trymestrze do wykanania. Można robić usg dzień po dniu? to nie zaszkodzi?

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    też musze kupić sobie nowe 'cyckonosze' bo przecież największa tragedia je nosić już urosły i ciagle pobolewja.. tylo co ja będę nosic jak teraz mam75f...

oooo nie to ja detektora na pewno kupować nie będę... więcej stresu mi nie potrzeba :D

Spoko, ja aktualnie jestem na rozmiarze 75H, następny rozmiar babka w sklepie będzie mi już na zamówienie sprowadzać :P

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ