X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka alimak super wiadomosci <3 jak sie ciesze <3
    Jakby moje bylo :D

Nicka zdjecie male bo musisz zaznaczyc 500x500

A ja sie czuje jak bombka choinkowa :D no spuchlam. Flaki sie rozpychaja ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec770f75d455.jpg

A jak wypchne brzuch to w ogole idz i nie wracaj ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:48

Leoparde, Alimak, BloodMary, sisi, Zoja, krolikan, tweety89, bulkaasia lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

Za dużo kochana jesz :P
    Nie jedz wzdymajacych rzeczy, tez tak mam jak zjem kapuste. Ale teraz chce ja ograniczyc

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Za dużo kochana jesz :P
    Nie jedz wzdymajacych rzeczy, tez tak mam jak zjem kapuste. Ale teraz chce ja ograniczyc

Tylko ze to sa zdjecia z rana ;D z synem w 12 tyg juz mialam spory ze nie mozna bylo powiedziec ze nie jestem.. Chyba taka moja natura szybko rosnac :D
    Z synem roslam do 4 msc a w 5 i 6 stalam w miejscu a pozniej w 7 odbil ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:58

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

Ja sobie dzis ogladalam Twoj pamietnik i chcialam juz pytac kiedys Ty tak urosla? :D tez bym chciala :D stwierdzilam, ze przed wigilia se musze butle gazowanego wypic zeby chociaz troche ciazowo wygladac bo mialam takie marzenie,ze juz bedzie widac i myslalam,ze w 12 tc to juz bedzie a tu nic :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Ja sobie dzis ogladalam Twoj pamietnik i chcialam juz pytac kiedys Ty tak urosla? :D tez bym chciala :D stwierdzilam, ze przed wigilia se musze butle gazowanego wypic zeby chociaz troche ciazowo wygladac bo mialam takie marzenie,ze juz bedzie widac i myslalam,ze w 12 tc to juz bedzie a tu nic :D
    Nie wiem czemu i po czym tak uroslam ale z synem tez szybko uroslam. Pozniej ja bede czekac w miejscu i nie rosnac pewnie tak jak mialam z syniem a Ty bedziesz miala co chwile wiekszy <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A czy badanie usg prenatalne robi sie w tym samym dniu razem z krwia do pappa?
    Ja wczoraj o to pytalam moje gin i powiedział ze najlepiej robic tago samego dnia

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świetne wieści od rana! :)

Nicka, cieszę sie ze wszystko ok, nie chce sie czepiać ale na Twoim miejscu usunelabym te informacje o tym ze lekarz wpisze ze cos jest nie tak...to jednak ogólnopolskie forum, nikt nie jest do konca anonimowy... Wiem ze niektórzy lekarze tak robią ale chwalenie sie tym raczej nie powinno miec miejsca. Szczególnie ze z tego korzystasz.

sisi lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Dziewczyny świetne wieści od rana! :)

Nicka, cieszę sie ze wszystko ok, nie chce sie czepiać ale na Twoim miejscu usunelabym te informacje o tym ze lekarz wpisze ze cos jest nie tak...to jednak ogólnopolskie forum, nikt nie jest do konca anonimowy... Wiem ze niektórzy lekarze tak robią ale chwalenie sie tym raczej nie powinno miec miejsca. Szczególnie ze z tego korzystasz.

Ja swoich danych nie podalam, wiec kto sie ma zorientować. Kazdy tak pisze,ze udalo mu sie na nfz ;)

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nie wiem czemu i po czym tak uroslam ale z synem tez szybko uroslam. Pozniej ja bede czekac w miejscu i nie rosnac pewnie tak jak mialam z syniem a Ty bedziesz miala co chwile wiekszy <3

No wlasnie zauwazylam, ze czesto tak jest, ze brzuch nie rosnie, nie rosnie a potem jak wystrzeli to jakby 3 lokatorow tam mieszkalo. Albo odwrotnie, rosnie od razu ale nie dorasta do jakis wielkich rozmiarow :) mi zawsze bardzo podobaly sie ciazowe brzuchy i nie umiem pojac jak dla niektorych moga byc obrzydliwe :D Ale moze jeszcze sama moj bede przeklinac, ze za duzy :D

16udk0s3u51hfmay.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostalam skierowanie na darmowe badania prenatalne niestety zaczelam dzwonić to najblizszy termin mi wyznaczyli jak będę w 14 tygodniu więc za późno.Koniec końców umowilam sie w szpitalu w którym pracuje moj gin i on będzie mi robil z czego bardzo się cieszę Troche szkoda 400 zl ale co tam byle maleństwo bylo zdrowe.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja korzystam z ciąży ile wlezie :) o!
    Jem co chce chociaz i tak w niewielkich ilosciach bo mdlosci na wiecej nie pozwalaja ale probuje wszystkiego.
    Zreszta czy to tesciowie czy rodzice sami kupuja mi rozne rzeczy bo twierdza, ze mi teraz niczego odmawiac nie mozna :D

Dzisiaj sprobuje na kolacje zjesc śledzia w sosie czosnkowym. Najwyżej pierwszy raz pocaluje kibelek ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zamowilam pizze :D czekam na kurierow z prezentami swiatecznymi wiec nigdzie nie wychodze to sobie wszamie pizze przed telewizorem :D

Anga1989 lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Ja wczoraj o to pytalam moje gin i powiedział ze najlepiej robic tago samego dnia

Pappa nie musi byc tego samego dnia, moze byc do 10 dni roznicy, tylko nie każdy lekarz potrafi lub nie kazdemu sie chce pozniej to przeliczac. Przynajmniej tak mi wytlumaczyli w klinice. Bo ja robiłam wczęsniej pappa, żeby wyniki miec w dniu USG.

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Pappa nie musi byc tego samego dnia, moze byc do 10 dni roznicy, tylko nie każdy lekarz potrafi lub nie kazdemu sie chce pozniej to przeliczac. Przynajmniej tak mi wytlumaczyli w klinice. Bo ja robiłam wczęsniej pappa, żeby wyniki miec w dniu USG.

A jak sie dlugo czeka na wyniki?

• DTEM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka Alimak cudne wieści, gratulacje mamuśki!!!

Gabi- no nareszcie, kamień z serca, oby wszystko było coraz lepiej tego Ci życzę kochana :)

Rosax- ja swojego brzuchola ne wrzucę, ale to byś sie kochana wystraszyła- już 8 na plus a jem wcale ne więcej niż przed :( ale pocieszam się, że z bliżniakami w 4mce miałam +12 potem długo długo cisza i dopiero od kńca 6 dalej tyłam, może i tym razem się zatrzymam i dopiero pod koniec zacznę tyc- ech... proszę o takie rozwiązane :)

Ale tu się milutko zrobiło... a tu gary mnie ze zlewu wołają :(

Alimak lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na gardlo? Bo oprócz kaszlu dzisiaj gardlo cos boli :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas mnie nie było bo po powrocie z Pl dużo rzeczy do zrobienia. Teraz ogarniam na święta :)

Tyle tu dobrych informacji ze aż miło wejść i czytać. Piękne zdjęcia maluszków.

Rosa ja miałam identyko! W pierwszej ciąży brzuszek miałam już w 13 tyg że spodnie z guma wjechały :P teraz mam brzuch niewiele mniejszy niż koleżanka która jest w 20 tyg!!! Szok.

Ja będę mieć genetyczne 16.01 i test pappa też. Przyjdzie mi list z wynikami do domku.

Ehh ja dziś trochę przerażona bo ma być u nas huragan Barbara :( jest pomarańczowy alarm. Wiatr do 140km/h....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Co polecacie na gardlo? Bo oprócz kaszlu dzisiaj gardlo cos boli :/
    Ja jadłam tabl prenalen. Do tego duuzo herbat z miodem i sokiem malinowym.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak,Nicka gratuluję udanych wizyt!
    Rosax ja też mam już taki brzusio zaokrąglony! ;-)

Alimak lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki dopiero weszłam do domu i jestem mega głodna, ale muszę Wam najpierw opisać swoje szczęście! :)
    Dziecko żyje! (chyba potrzebuję od Was patelni za te głupie myśli) :D nie wiem na ile to wiarygodne, ale lekarz widział "coś" między nogami. Najpierw myślał, że to pępowina sobie zwisa, ale potem mierzył jakieś przepływy w pępowinie i ookazało się, że jest na brzuszku i obok główki dziecka, więc powiedział że tak na 65-70 % chłopak :D choć wiadomo, że jeszcze może się zmienić o 180 stopni.
    Najwazniejsze - wszystkie pomiary (przezierność, kość nosowa i te inne ) są idealne! :D ale wiecie co? Dostałąm skierowanie na NFZ na test PAPPa bo jestem po poronieniu. Nawet nie wiedziałam, że mi się należy. Lekarz mówił, że on też nie wiedział, dopiero tydzień temu uświadomiła go pacjentka :D haha.. tylko nie wiadomo czy zdążę wykonać do końca następnego tygodnia, bo nie wiem jak jest z kolejkami na fundusz. Ty bardziej, że teraz okres międzyświąteczny więc może być różnie. No nic- podzwonię jutro i popytam :D a nóż się uda :D
    lekarz chciał posłuchać serca dziecka, ale co tylko nastawił dopplera to ono uciekało :D no tak wariowało i fikało koziołki że w końcu się wkurzył i słyszeliśmy zaledwie 4 puknięcia, zanim znowu nie zwiało na drugi koniec macicy :D

No i dostałam antybiotyk na zapalenie pęcherza - zinnat. Kolejna wizyta - 5.01.2017 ;) za 15 dni! :D
    No i najgorsze - mam ostatnie opakowanie duphastonu, bo podbno bierze się go do końca 13 tygodnia. Kurczę boje się odstawienia, ale ufam lekarzowi i muszę wierzyć, że będzie wszystko dobrze.

a tymczasem przedstawiam Wam moje 6,24 cm szczęścia :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/682937cece50.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 17:05

Anga1989, megi78, sisi, Nicka678, Leoparde, Zoja, madziakowa, krolikan, AniaKami, Alimak, tweety89, bulkaasia, Mania25, Marzenie27, DTEM, Solane, Amore lubią tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ