X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    No po jednym dniu trochę miałam do nadrobienia. Wczoraj miałam swój pierwszy radosny dzień. Po ponad 3 tyg nie miałam plamienia, wiem ze jeszcze nie ma co się cieszyć ale w sumie każda iskierka to nadzieje :). Wczoraj również chłopaki moi ubrali choinkę wiec można rozpocząć święta :).
    Gratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiaj.
    Dobrze ze Gabi powróciła bo się martwilam ;). Rosa mam nadzieję że już lepiej z twoim zdrowiem. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 16:57

Zoja lubi tę wiadomość

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Boze, snilo mi sie, ze urodzilam corke - Marte. I mialam cc ale juz tego samego dnia wyszlam ze szpitala i nic mnie nie bolalo. No i w tym snie mieszkalam z tesciowa i ona mi ta corke ciagle zabierala i nie pozwalala sie nia zajmowac a mojemu to juz w ogole nawet nie dala na rece malej. I jak juz ja wzielam do nakarmienia to ona wypila to co mialam w piersiach i skonczyl mi sie pokarm a mala ciagle byla glodna no i tesciowa znowu ja zabrala i powiedziala, ze ona nakarmi ja mm skoro ja sie dzieckiem zajac nie umiem i nawet jej nie nakarmie bo nie mam mleka :/

Teraz czuje taka zlosc do tej kobiety chociaz to byl tylko sen :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:47

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziakowa wrote:
    To mnie uspokoiłaś... <3
    Ty mnie teraz zmartwilas czy na pewno normalne haha ;D nie no lekarz mowil ze jest dobrze a w niedziele na ip serducho dalej bilo wiec jest dobrze. <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Hej. Boze, snilo mi sie, ze urodzilam corke - Marte. I mialam cc ale juz tego samego dnia wyszlam ze szpitala i nic mnie nie bolalo. No i w tym snie mieszkalam z tesciowa i ona mi ta corke ciagle zabierala i nie pozwalala sie nia zajmowac a mojemu to juz w ogole nawet nie dala na rece malej. I jak juz ja wzielam do nakarmienia to ona wypila to co mialam w piersiach i skonczyl mi sie pokarm a mala ciagle byla glodna no i tesciowa znowu ja zabrala i powiedziala, ze ona nakarmi ja mm skoro ja sie dzieckiem zajac nie umiem i nawet jej nie nakarmie bo nie mam mleka :/

Teraz czuje taka zlosc do tej kobiety chociaz to byl tylko sen :D
    Ja tez snilam ze urodzilam corke i od razu wyszlam do domu i nic mnie nie bolalo ;D wozilam ja w foteliku syna takim duzym bo nic jej nie kupilam. I jeszcze tak ja wsadzilismy i poklepalam sie w brzuch i mowie do mojego miales racje by kompletowac szybciej a nie na ostatnia chwile bo teraz nic noe mamy ;D zakladalam jej moje skarpetki i jakies ciuszki duze z workach po synie ;D
    Haha nie badz zla na tesciowa ;D moze wysnilas ze zacznie sie wpierdaczac do dziecka? A ja ze urodze z niespodzianki ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Jestem w szoku. Po 3 tygodniach brania euthyroxu mam tsh zamiast 2,9 1,47 :o spadło o połowę :D przeciwciała też lepiej wypadły :)
    Super mnie po 3 tyg spadło z 3,42 do 0,97 dziś wizyta u endo :)

• madziakowa Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ty mnie teraz zmartwilas czy na pewno normalne haha ;D nie no lekarz mowil ze jest dobrze a w niedziele na ip serducho dalej bilo wiec jest dobrze. <3

Przejrzałam oczywiście jak to ja internety no i niby na 9/10 tydzień przypada maksimum tętna nawet do 195 więc jeśli wierzyć internetom to wszystko powinno być okej :) Wiadomo- TYLKO SPOKÓJ I DOBRE NASTAWIENIE :)

Umówiłam się właśnie na prenatalne. 05.01 mam test z krwi, a 12.01 USG :)

oar8ugpjc906emnk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Moje cycki zostają na miejscu i przygotowują się do produkcji mleka!!!!

ufff.... na szczęście to był fałszywy alarm, choś lekarka mówiła, że po stymulacjach hormononalnych do iui i ivf często zdarzają się później takie historie :( kontrola za rok.

Dzięki kochane za wsparcie- jesteście cudowne :)
    Super wiedzialam ze będzie ok ufff :)

DTEM lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakowa ja też mam genetyczne 12.01 :)

madziakowa lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest nasza aktualna lista ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super,ze sie odezwalas :)
    Trzymam kciuki za wizytę :)

A ja juz po wizycie i dzisiaj nie przyjela mnie moja gin tylko gin, ktory mnie prowadzil do ivf :) Nie bylam zapisana a ze gin wyszla bo byla do 10 to przyjal mnie on. Cieszył sie jak glupi :D
    Mialam robione usg przez brzuszek i dzidzi ma 2,63 i odpowiada 9t3d czyli 10 tydzien juz :) Serduszko chwilkę posluchalam :)
    Prenatalne mam na 5 stycznia i na nfz :D
    Powiedział,ze na skierowaniu napisze,ze cos jest nie tak zeby dostać na fundusz. Uff święta beda spokojne :)

A tutaj moje maleństwo :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c60b977730f.jpg

Solane, Alimak, megi78, sisi, Leoparde, Ciacho, bulkaasia, Amore lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Gabi super,ze sie odezwalas :)
    Trzymam kciuki za wizytę :)

A ja juz po wizycie i dzisiaj nie przyjela mnie moja gin tylko gin, ktory mnie prowadzil do ivf :) Nie bylam zapisana a ze gin wyszla bo byla do 10 to przyjal mnie on. Cieszył sie jak glupi :D
    Mialam robione usg przez brzuszek i dzidzi ma 2,63 i odpowiada 9t3d czyli 10 tydzien juz :) Serduszko chwilkę posluchalam :)
    Prenatalne mam na 5 stycznia i na nfz :D
    Powiedział,ze na skierowaniu napisze,ze cos jest nie tak zeby dostać na fundusz. Uff święta beda spokojne :)

A tutaj moje maleństwo :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c60b977730f.jpg
    Nicka baaaardzo się cieszę i to nazywa się święta :)

Nicka678, Ciacho lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Gdzie jest nasza aktualna lista ?

Anga zrobiła tabelke i jest u niej pod suwaczkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    BloodMary ja też się zastanawiam czy już czasem nowego większego stanika nie powinnam kupić :D i tak się zastanawiam właśnie co to będzie na koniec :D

gabi544 wszystko będzie dobrze :* też się wczoraj stresowałam dzisiejszą wizytą i już też miałam czarne myśli, więc to normalne. Niech szybko Ci ten przeziębiony pęcherz minie. A mi odwrotnie, krew tryska :D

Nicka678 świetne wieści, gratulacje :):) masz na zdjęciu jutrzejszą datę :D
    Miałyśmy usg w tym samym czasie bo na moim zdjęciu mam godz 10:20 hehe :)

O jaaa haha nie zauważyłam :D
    Zaraz zmienie dlugopisem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mialam tez usg piersi u takiego starszego Pana :P
    Nawalil tego zelu i lewa piers ogladal i oglądał i nic nie mowil i w koncu powiedzial ze 1:0 dla mnie :D a prawa mu szybciej poszla, wszystko jest ok, piersi maja powiekszone gruczoły czyli przygotowuja sie do produkcji przyszlego mleczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie czemu takie male zdj mi wychodzi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejcia od rana same dobre wiadomości :)

Nicka678 lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, Alimak gratuluję wizyt. Mam nadzieję, że też takiego bobaska zobaczę za 9 dni :)
    Poza tym dostałam list ze szpitala i mam wizytę z położną 4 stycznia, to będzie 10+6 mam nadzieje, że nie za późno na badania krwi i dowiem się wtedy kiedy usg prenatalne.

Alimak lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy badanie usg prenatalne robi sie w tym samym dniu razem z krwia do pappa?

• sisi Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A czy badanie usg prenatalne robi sie w tym samym dniu razem z krwia do pappa?
    Chyba może być do 10 dni różnicy.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, Nicka gratuluję! Cieszę się razem z Wami :-)

Nicka678, Alimak lubią tę wiadomość

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ