Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie laseczki proszę nie zaczynajmy tematu poronień i martwych dzieci. Ja wiem ze to bardzo niesprawiedliwe i przykre i każda z nas ma ryzyko przez cała ciąże, ale zostańmy na razie przy pozytywnej atmosferze naszego wątku, każdej dzidzi rośnie serduszka bija jest OK
gabi544, krolikan, Zoja lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Gratuluje udanych wizyt i wejść w drugi trymest
Ja się właśnie pakuję i o 20 wyjeżdżamy do Polski. Nie wiem jak z internetem i czasem w PL także życzę wam wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku.
30 grudnia mam wizytę to postaram się dac znać po. 3 stycznia wracamy, a 4go juz mam wizytę u położnej.
Trzymajcie się i jeszcze raz wesołychAnga1989, DTEM, Leoparde, Selja, megi78, Zoja, bulkaasia lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
co do tematów 'pryszczowych".. ja ogólnie może nie mam pryszczy, ale cera trochę mi się popsuła - jakaś taka delikatna kaszka się pojawiła na policzkach.. ale mam inny problem - miałam pod policzkiem delikatne znamię - bardziej przebarwioną skórę, ale było to takie gładkie, w dotyku się nie odróżniało, po prostu miałam plamkę w innym kolorze. A odkąd jestem w ciąży, to ta plamka zrobiła się trochę wypukła, chropowata i często swędzi.. Myślicie, że powinnam iść z tym do jakiegoś dermatologa, czy olać temat?
Wszystkich pozytywnych wiadomości gratuluję, złych nie chcę analizować..krolikan
-
Booooze, bylam dzis na 2 godzinnych zakupach prezentowy w centrum handlowym a wrocilam jak po tygodniu ciezkich robot w kamieniolomach. Juz w polowie zakupow bylam tak zmeczona, ze chcialo mi sie plakac
a jeszcze powiedzialam narzeczonemu, ze pojade sama bo on to zawsze szybko a ja se musze poogladac
dotarlam do domu i leze bo nie mam sily... co ta ciaza robi z czlowiekiem
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Ja ostatnio po 2 godzinach w galerii czułam się jakbym pół miasta obeszła, nogi bolały i od zapachów niedobrze... i weź tu się ciesz zakupami
Ja mam niby PCO (niby bo takie słabe), więc moja cera w ogóle dziwaczeje, myślałam że w ciąży się poprawi a tu ciągle jakieś niespodzianki na twarzy i plecach, 30 na karku a ja niczym nastolatkaw dodatku nie mogę używać swojego ulubionego kremu bo jest z kwasem... no ale cóż sama chciałam dzidzi to mam!
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Ja nawet na cere nie narzekam ale wczoraj wyskoczyla mi taka bomba na pol twarzy, ze caly dzien sie zaslanialam i mowilam do narzeczonego 'nie patrz na mnie bo wygladam okropnie'
na swieta bede taka piekna
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Dziękuję za miłe słowa. Ah tak marzyłam o tym II trymestrze, że wreszcie będzie lepiej a tu znów brązowe plamienia. Mam nadzieje ze to z mojej ektopii.
Sprawdzałam wczoraj progesteron, wyszedł 51 czyli ok ale tsh podskoczylo do 2.23..
Co do pryszczy to wydaje mi się ze od luteiny i duphastonu pojawiło się ich więcej.
Na zaparcia brałam juz syrop Lactulosum bo noc nie pomagało. Teraz na kupiłam suszu gotuje pije i pomaga idealnie.
Sisi zdrowych , radosnych Świąt Bożego Narodzenia!
Gratulacje Truskawa udanej wizyty!sisi lubi tę wiadomość
18.11.2015 Aniołek - W -
nick nieaktualny
-
PannaNatalia czytałam o tym że w ciąży często maleje TSH i wprowadza w błąd - tak jakby przekłamywało prawdziwą wartość.
Byłam dziś na wizycieTermin z USG pokrywa się z terminem z OM
Dzieciaczek ma 2,86 cm
Serduszko 170 uderzeń/min. Wszystko ok
Teraz już czekam na Wigilię by powiadomić rodzine
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:35
Leoparde, Zoja, sisi lubią tę wiadomość
-
PannaNatalia wyslalam ci zapro bo chce napisac wiadomosc prywatna, zaakceptuj prosze;)
PannaNatalia lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Melduję że mój dzidziol fikał dzisiaj bardzo na wizycie, wg usg jestem w 12+0 tc i termin porodu przesunął się na 6.07 czyli wcześniej. CRL 5,26 cm, NT prawidłowe, rączki nóżki i paluszki ok
mam jednak ciut podwyższoną tarczycę i dostałam euthyrox 25. Myślałam że będę jednocześnie śmiać się i płakać ze wzruszenia
Co do płci nie było opcji podejrzeć cokolwiek, bo za wcześnie i dzidziol wiercipiętaSolane, AniaKami, Anga1989, Zoja, rosax3, Nicka678, Leoparde, DTEM, gabi544, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
asiczka11 wrote:Melduję że mój dzidziol fikał dzisiaj bardzo na wizycie, wg usg jestem w 12+0 tc i termin porodu przesunął się na 6.07 czyli wcześniej. CRL 5,26 cm, NT prawidłowe, rączki nóżki i paluszki ok
mam jednak ciut podwyższoną tarczycę i dostałam euthyrox 25. Myślałam że będę jednocześnie śmiać się i płakać ze wzruszenia
Co do płci nie było opcji podejrzeć cokolwiek, bo za wcześnie i dzidziol wiercipięta
Super wiesciniesamowite uczucie jak widzimy jak sie wierci maluch w brzuchu. A tarczyca wazne ze pod kontrola.