X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Witam sie i ja,wybieramy sie dzisiaj na wycieczke do Bath,obiecalam corce polazic po sklepach i wogole...coz ze teraz to nie bardzo mam chec,wyspalam sie pieknie nawet bez wstawania do toalety! Jem pomidory w jogurcie i probuje oszacowac jak zareaguja na jazde pociagiem....brac woreczek ? ;)

Jak wasze pryszcze? Wygladzila sie juz cera czy nadal atakuja? Bo ja to jak nastolatka przed okresem,szal poprostu...takich problemow z cera to nie mialam gdzies od okresu dojrzewania...pojawia sie kilka dni lepszych a potem znow wysyp...twarz,plecy,dekold...bleee

U mnie pryszczy raczej brak ale widzę że cera mi się jakby bardziej wysuszyła i chyba będę musiała zmienić kremy, a mi ciężko coś dobrać bo mam strasznie wrażliwą cerę:/

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, ja też schudłam 2 kilo. Spodnie mi wiszą, każdy zwraca mi uwagę, że zmizerniałam, że mąż o mnie nie dba, no i o ciąży nie wiedzą :) spadek wagi w tym okresie jest raczej normalny jeśli kogoś drze. Mi od tygodnia dziecie odpuściło, teraz tylko czasem mnie ponudzi ale po coli przechodzi. Będzie dobrze, to 4 kg wróci do Ciebie potrójnie, gwarantuje :P

Nicka, ja miałam też problemy od początku jak tylko odłożyłam kawę. Teraz jest ok. W toalecie byłam raz, może dwa w tygodniu :) Pij dużo mięty, mi pomaga od zawsze. Albo przywal kawę z rana, to panaceum na problemy z wypróżnianiem.
    Wiem, że może to zabrzmieć śmiesznie, ale gdzieś czytałam artykuł, że pozycja w której się wypróżniamy nie jest naturalna, przez co nasila bóle. Ja sobie pod nogi podkładałam wiaderko, żeby być taka "lekko skulona". Jakbyś pod krzaczkiem robiła :D
    Hahaha, nie wierzę , że to napisałam. Ale naprawdę pomaga no i szybciej się załatwisz, bo jelita same Ci wypchają co trzeba :P

O boże... :D :D :D :D

Nicka678, gabi544, sisi lubią tę wiadomość

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie prezent ba urodziny -dziś zaczynam II trymestr ;) cały czas Was podczytuje i trzymam kciuki za każdą ;) u mnie na problemy z wypróżnieniem pomaga rano na czczo szklanka wody wypita szybkim duszkiem, bardzo polecam. Nieźle się nameczylam z cora w ciazy i w końcu zaczelam to stosować i jak ręką odjal. Teraz również działa :)

PannaNatalia, DTEM, Zoja lubią tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, będzie córa :D

Zoja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, ale działa :D :D nawet kosz na gazety, byle lekko ugiąć nogi :D Boże, nie wierze, że to napisałam ahahhaahaha :D

Jaguś, widzę, że jak zwykle wizytujemy razem 29 :D :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!!!
    Zoja- gratuluję, już II trymestr, super :)

Gabi- super chłopak, charakterny- gratuluję :)
    Ciacho- gratuluję, cieszę się :)

gabi544, Zoja lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie - można przyjmować razem antybiotyk (zinnat) i duphaston? W ulotce ani jednego ani drugiego nie ma nic na temat tych pecyfików razem. Jakby jeno zmniejszało dzałanie drugiego, to chyba by o tym napisali, prawda?

Co do pryszczy - ja mam od owulacji. Co miesiąc tak miałam, teraz też non stop na twarzy jakieś syfki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 11:23

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc lipcowki :)
    Ja dopiero wstalam :D
    Pryszczy mam mnustwo, najwiecej na dekoldzie...
    Czas mi jakos wolno leci..
    Gratuluje 2 trymestru zoja <3

Zoja lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pryszczy to mialam moze jakies 2 tygodnie spokoju ale niestety od wczoraj znowu to samo. 5 nowych mam :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tormentiol polecam na pryszcze :D

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez co jakis czas wysypuje. I widze ze cera sie zmienila. Zawsze mialam mieszana ale teraz pokiczki szok niemoge ich nawilzyc.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My po wizycie. Serduszko bije ❤ termin 24 lipiec.

Mam pytanie bo według miesiączki jestem w 9 tydzień i 4 dzień a według usg lekarz powiedział 8 tydzień i 4 dzień. Prenatalne mam zrobić w 13 tygodniu i teraz nie wiem czy liczyć 13 tydzień z miesiączki czy z usg ?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:12

Marzenie27, Leoparde, Zoja lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:

Mam pytanie bo według miesiączki jestem w 9 tydzień i 4 dzień a według usg lekarz powiedział 8 tydzień i 4 dzień. Prenatalne mam zrobić w 13 tygodniu i teraz nie wiem czy liczyć 13 tydzień z miesiączki czy z usg ?? :)
    Weź termin z miesiączki, bo jeśli lekarz pomylił się, to usg będzie juz w 14 tyg.
    No i oczywiście gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, tak przeglądam inne wątki i w kwietniówkach dziewczyna w 24 tyg musi urodzić nieżyjącego synka :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Masakra, tak przeglądam inne wątki i w kwietniówkach dziewczyna w 24 tyg musi urodzić nieżyjącego synka :(

Niestety... To moja znajoma z innego forum jest :'(

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Straszne to :'(

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:

Super wieści gratuluję!!!
    Liczy się termin OM :)

PannaNataia- straszna wiadomość :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Truskawka super :) mam taki sam termin wg usg :)
    Hmm co do prenatalnych może masz możliwość jeszcze raz go dopytać, tak by było najlepiej, moja mówiła, że żeby zrobić prenatalne dziecko powinno mieć ileś tam cm najlepiej (ale nie pamiętam ile dokładnie), dlatego też jestem umówiona za 2,5 tyg żeby zobaczyć ile już ma i wtedy umówimy się na prenatalne.

Dziewczyny nikt nic z tym kalendarzem? Pytam bo się zdenerwowałam sama na siebie - jak miałam jeszcze premium to skopiowałam sobie te informacje do notatek z tego samego dnia bo nie wiedziałam właśnie czy zostaną jak mi się skończy, no i się skończył a te informacje zostały, więc je skasowałam i po dwóch dniach mi je zablokowali :/ :D

Co do kalendarza, to ja po zakończeniu abonamentu mam tylko pierwsze dwa-trzy słowa, więc muszę się domyślać.

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    ja jestem wg USG koniec 8 tygodnia....a już jestem od miesiąca w domu przez plamienia na początku i tak Wam zazdroszczę że pracujecie...człowiek tylko siedzi w domu i myśli chodź jest psychicznie u mnie bardzo dobrze na chwile obecna ;)

ale co jak co to się wysyyypiam po 10 h dziennie :D jedyny plus :D

co do PRYSZCZY to tylko pojedyncze, nawet bym powiedziała że jest lepiej niż było normalnie :D tylko przesuszona skora jest bardzo ;)

a ZAPARCIA to ciepła woda z cytryna na czczo i wiaderko pod nogi i jest ok. Zawsze miałam problem w ciąży staram się tego pilnować bo 2 dni zaległości w kibelku i jest masakra.

Dziewczynki macie cos takiego że lekko was boli tak jakby jajnik i to promieniuje to pleców?? ale tylko jedna strona? to jest lekkie nie mam potrzeby brania tabl.

Witam nowe ciężarówki i zazdroszczę już 2 trymestru dziewczynom ;) niech szybko zleci ;)

ckaiflw13oqrzcja.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Od rana w kuchni, bigos robię, śledzie w oleju. Na obiad placki ziemniaczane. Mam weny trochę i siły to działam ;)

Co do pryszczy to ja nic, czysto na buzi.

Teraz jest promocja do końca roku w belly, że kupujesz pakiet 3 m-ce i 1 gratis :) Kupiłam :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ