X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimnego szampana ,
    zabawy do rana,
    całusòw bez liku przy pełnym stoliku,
    rumieńcòw czerwonych,
    uniesień szalonych,
    przybytku małego,
    parkietu wielkiego,
    wspanialej muzyki i moc erotyki,
    niech kazdy zamarzy o tym co sie ma zdarzyć,
    w tę noc wyjątkową i bardzo szaloną...

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2017

6345beebefbb8215med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 09:08

Marciiik, Nicka678, Leoparde, gabi544, Zoja, megi78 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)
    U Was tez tak jest,ze jednego dnia brzuch rano jest mniejszy? U mnie odkad nie mam wzdec zmniejszyl sie,wiadomo jeszcze za wczesnie zeby nasze maluszki nam brzuszki wypychaly :)

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka też tak mam :) Raz mniejszy raz większy :) W ogóle rano jest zupełnie inny niż wieczorem ;) Dopiero wieczorem podziwiam, podziwiam i napatrzeć się nie mogę :) Rano jest taki jakbym w ciąży nie była :)

Nicka678 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełniłam tabelkę z naszymi maluchami i już się ładnie kolorowo robi :) na razie i przeczucia i kalendarz chiński sie sprawdza. Jedynie u BloodMary jest wyjątek ;)

DTEM lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ostatnim dniu starego roku !!!

Rosax- jak u Ciebie??? Mi się dzisiaj śniło, że oglądałam fajerwerki ze szpitala?

Bułaasia- mi też lekarz mówił, żeby chwilkę poleżeć po lutce a potem normalnie. A duphaston mam podobno brać conajmniej do 5go miesiąca, nic narazie nie wspomina o zmniejszeniu dawki- zobaczymy na wizycie w styczniu :(

dzisiaj rano ważenie i spadł 1 kg :) czyli od początku ciąży jest razem +7 dziwnie jakoś, już się przyzwyczaiłam że dużo przybyło ?!?!?

bulkaasia, Zoja lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niewzielam tej dodatkowej dawki. Moj organizm przeciez tez produkuje progesteron wiec musi byc dobrze. Ale panika byla spora. Strasznie martwie sie czy u Maluszka wszystko ok. Ale wizyta qe wtorek wiec blizej niz dalej moze wtedy sie uspokoje.

Rosa co u Ciebie? Zaczynam sie juz martwic. Mam nadzieje ze odsypiacie zarwana noc.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane smarujecie juz piersi i brzuszki? :)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Rosa jak się czujesz? Wypuścili Cię?

Kaktus progesterunu nie przedawkujesz, na pewno nie po jednej ekstra tabletce, lepszy za wysoki niż za niski. Ja do przedwczoraj brałam 800 progesteronu na dobę, teraz zeszłam do 400 i będę jeszcze brała do 14 tygodnia.

Az 800? Ja w ciagu dnia przyjmuje 3x1 co daje 300. A w sumie w tej ciazy niemialam badanego poziomu progesteronu. Dostalam duphaston profilaktycznie po poronieniu i acard do tego od prawie 3 tygodni.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:

Ja smaruję zwykłym balsamem, który mam pod ręką :) 1 raz dziennie, czasem 2 razy dziennie mi się zdarzy :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Uzupełniłam tabelkę z naszymi maluchami i już się ładnie kolorowo robi :) na razie i przeczucia i kalendarz chiński sie sprawdza. Jedynie u BloodMary jest wyjątek ;)
    No u mnie też wyjątek, bo prawdopodobnie chłopczyk a przeczuwałam dziewczynkę, seks przed owulką więc też wskazywało na dziewczynkę, jak i chiński kalendarz :D a lekarz dostrzegł "coś" między nóżkami naszego bobasa :D
    Tak wogóle teraz dopeiro zauważyłam że na dole w nazej liście są inne zakładki, jak wizyty czy płeć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:04

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    No u mnie też wyjątek, bo prawdopodobnie chłopczyk a przeczuwałam dziewczynkę, seks przed owulką więc też wskazywało na dziewczynkę, jak i chiński kalendarz :D a lekarz dostrzegł "coś" między nóżkami naszego bobasa :D
    Tak wogóle teraz dopeiro zauważyłam że na dole w nazej liście są inne zakładki, jak wizyty czy płeć :D

Wszystko podzielone w odpowiednich zakladkach ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:

Ja sie staram bardzo o tym pamietac :-) i smarowac oliwka chociaz wieczorem. Na dzien jest za tlusta i zostawiala plamy na ubraniach. Macie cos innego ciekawego co niezostawia sladow na ubraniach?

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kupiłam Palmers balsam i bede brzuszek smarowac :)
    Zobaczymy czy jest dobry

• DTEM Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ja sie staram bardzo o tym pamietac :-) i smarowac oliwka chociaz wieczorem. Na dzien jest za tlusta i zostawiala plamy na ubraniach. Macie cos innego ciekawego co niezostawia sladow na ubraniach?
    ja mam Palmers- ale strasznie mdli mnie jego zapach, mam jeszcze oilan bezzapachowy- jest spoko! I zamówiłam L'octtaine- czekam na niego z niecierpliwością :) smaruję raz dziennie o ile pamiętam :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dlaczego wybieracie oliwki? Ja sobie tłumacze to tak ze oliwka natłuszczamy skórę a balsamy itd nawilżają i uelastyczniaja skórę więc dla mnie są lepsze ale to tak na mój rozum :) ciekawa jestem czy są jakieś zalecenia odnośnie używania oliwek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 13:30

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:

Co do duphastonu - ja nie plamilam a tez stracilam malucha w 5tc. Jedynie to jak zapomnialam tabletki to mialam lekkie bole. Tak samo brzuch mnie bolal chyba przez tyddzien po odstawieniu ale stwierdzilam, ze trzeba ufac lekarzowi i jest wszystko ok :)

Ja sie smaruje kremem Bielenda na rozstepy z serii sexy mama. Ladnie pachnie, nie jest tlusty, widzialam w rossmanie za nie cale 2 dychy. Jak narazie polecam a czy dobry to sie okaze potem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 13:48

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Dziewczyny a dlaczego wybieracie oliwki? Ja sobie tłumacze to tak ze oliwka natłuszczamy skórę a balsamy itd nawilżają i uelastyczniaja skórę więc dla mnie są lepsze ale to tak na mój rozum :) ciekawa jestem czy są jakieś zalecenia odnośnie używania oliwek :)

Ja wybralam oliwke z rossmana dla Mam bo to byla jedyna ktora znalazlam i mozna ja uzywac od poczatku ciazy na wszystkich balsamach itd jest napisane ze mozna uzywac od 4 msc a ja chcialam od poczatku. Nakladam ja po prysznicu na mokra skore i troche odczekuje zanim ja wytre. Ma przyjmny zapach a skora jest po niej dobrze nawilzona.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Co do duphastonu - ja nie plamilam a tez stracilam malucha w 5tc. Jedynie to jak zapomnialam tabletki to mialam lekkie bole. Tak samo brzuch mnie bolal chyba przez tyddzien po odstawieniu ale stwierdzilam, ze trzeba ufac lekarzowi i jest wszystko ok :)

Ja sie smaruje kremem Bielenda na rozstepy z serii sexy mama. Ladnie pachnie, nie jest tlusty, widzialam w rossmanie za nie cale 2 dychy. Jak narazie polecam a czy dobry to sie okaze potem :D

No brzuch dzisiaj rzeczywiscie bardziej pobolewa niz wczesniej. Lekarz powiedzial ze bede go brala do 16 tyg i odstawiamy.

A jesli chodzi o ta sexy mama to na niej chyba tez jest napisane od 4 msc czy miie wydaje? Sumie nawet niewiem z czego to wynika to ograniczenie bo sklady wydaja sie bezpieczne.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie nic specjalnego narazie

wybieram się po jakąś bieliznę bo w nic się już nie mieszczą. macie coś do polecenia? Czy wy już jesteście gotowe na ciążowe biustonosze czy jeszcze kupujecie "normalne" tylko większy rozmiar. no i czy ten biustonosz teraz kupiony to jest na trochę czy nam posłuży jeszcze przez ciążę (w sensie ile jeszcze urosniemy)

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o dół... to ja chyba jeszcze jakaś niedojrzała jestem.. jak widzę te majtki zakrywające brzuch itp.. chciałabym chodzić w moich gatkach non stop. ale cóż mam zrobić jak robią się ciasne.

Jak bym miała założyć teraz majtki pod pachy to tylko w stylu Obelixa. wielkie niebiesko białe pasy. I mogłabym nosić non stop. Ale takie zwykłe So takie na serio.

pewnie niedługo mi przejdzie jak urosne... jak się dowiem o wszelkich zaletach podtrzymywania brzucha itp.. ale narazie... to mam minę na podkówke.. pewnie nic nie wybiorę.

xvqvdqg.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ