Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimnego szampana ,
zabawy do rana,
całusòw bez liku przy pełnym stoliku,
rumieńcòw czerwonych,
uniesień szalonych,
przybytku małego,
parkietu wielkiego,
wspanialej muzyki i moc erotyki,
niech kazdy zamarzy o tym co sie ma zdarzyć,
w tę noc wyjątkową i bardzo szaloną...
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2017
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 09:08
Marciiik, Nicka678, Leoparde, gabi544, Zoja, megi78 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki w ostatnim dniu starego roku !!!
Rosax- jak u Ciebie??? Mi się dzisiaj śniło, że oglądałam fajerwerki ze szpitala?
Bułaasia- mi też lekarz mówił, żeby chwilkę poleżeć po lutce a potem normalnie. A duphaston mam podobno brać conajmniej do 5go miesiąca, nic narazie nie wspomina o zmniejszeniu dawki- zobaczymy na wizycie w styczniu
dzisiaj rano ważenie i spadł 1 kgczyli od początku ciąży jest razem +7 dziwnie jakoś, już się przyzwyczaiłam że dużo przybyło ?!?!?
bulkaasia, Zoja lubią tę wiadomość
-
Ja niewzielam tej dodatkowej dawki. Moj organizm przeciez tez produkuje progesteron wiec musi byc dobrze. Ale panika byla spora. Strasznie martwie sie czy u Maluszka wszystko ok. Ale wizyta qe wtorek wiec blizej niz dalej moze wtedy sie uspokoje.
Rosa co u Ciebie? Zaczynam sie juz martwic. Mam nadzieje ze odsypiacie zarwana noc. -
nick nieaktualny
-
sisi wrote:Rosa jak się czujesz? Wypuścili Cię?
Kaktus progesterunu nie przedawkujesz, na pewno nie po jednej ekstra tabletce, lepszy za wysoki niż za niski. Ja do przedwczoraj brałam 800 progesteronu na dobę, teraz zeszłam do 400 i będę jeszcze brała do 14 tygodnia.
Az 800? Ja w ciagu dnia przyjmuje 3x1 co daje 300. A w sumie w tej ciazy niemialam badanego poziomu progesteronu. Dostalam duphaston profilaktycznie po poronieniu i acard do tego od prawie 3 tygodni. -
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:Uzupełniłam tabelkę z naszymi maluchami i już się ładnie kolorowo robi
na razie i przeczucia i kalendarz chiński sie sprawdza. Jedynie u BloodMary jest wyjątek
a lekarz dostrzegł "coś" między nóżkami naszego bobasa
Tak wogóle teraz dopeiro zauważyłam że na dole w nazej liście są inne zakładki, jak wizyty czy płećWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:04
-
gabi544 wrote:No u mnie też wyjątek, bo prawdopodobnie chłopczyk a przeczuwałam dziewczynkę, seks przed owulką więc też wskazywało na dziewczynkę, jak i chiński kalendarz
a lekarz dostrzegł "coś" między nóżkami naszego bobasa
Tak wogóle teraz dopeiro zauważyłam że na dole w nazej liście są inne zakładki, jak wizyty czy płeć
Wszystko podzielone w odpowiednich zakladkach
-
Nicka678 wrote:Dziewczynki kochane smarujecie juz piersi i brzuszki?
Ja sie staram bardzo o tym pamietaci smarowac oliwka chociaz wieczorem. Na dzien jest za tlusta i zostawiala plamy na ubraniach. Macie cos innego ciekawego co niezostawia sladow na ubraniach?
-
nick nieaktualny
-
1kaktus wrote:Ja sie staram bardzo o tym pamietac
i smarowac oliwka chociaz wieczorem. Na dzien jest za tlusta i zostawiala plamy na ubraniach. Macie cos innego ciekawego co niezostawia sladow na ubraniach?
smaruję raz dziennie o ile pamiętam
-
Dziewczyny a dlaczego wybieracie oliwki? Ja sobie tłumacze to tak ze oliwka natłuszczamy skórę a balsamy itd nawilżają i uelastyczniaja skórę więc dla mnie są lepsze ale to tak na mój rozum
ciekawa jestem czy są jakieś zalecenia odnośnie używania oliwek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 13:30
-
1kaktus wrote:Ja sie staram bardzo o tym pamietac
i smarowac oliwka chociaz wieczorem. Na dzien jest za tlusta i zostawiala plamy na ubraniach. Macie cos innego ciekawego co niezostawia sladow na ubraniach?
Co do duphastonu - ja nie plamilam a tez stracilam malucha w 5tc. Jedynie to jak zapomnialam tabletki to mialam lekkie bole. Tak samo brzuch mnie bolal chyba przez tyddzien po odstawieniu ale stwierdzilam, ze trzeba ufac lekarzowi i jest wszystko ok
Ja sie smaruje kremem Bielenda na rozstepy z serii sexy mama. Ladnie pachnie, nie jest tlusty, widzialam w rossmanie za nie cale 2 dychy. Jak narazie polecam a czy dobry to sie okaze potemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 13:48
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Mania25 wrote:Dziewczyny a dlaczego wybieracie oliwki? Ja sobie tłumacze to tak ze oliwka natłuszczamy skórę a balsamy itd nawilżają i uelastyczniaja skórę więc dla mnie są lepsze ale to tak na mój rozum
ciekawa jestem czy są jakieś zalecenia odnośnie używania oliwek
Ja wybralam oliwke z rossmana dla Mam bo to byla jedyna ktora znalazlam i mozna ja uzywac od poczatku ciazy na wszystkich balsamach itd jest napisane ze mozna uzywac od 4 msc a ja chcialam od poczatku. Nakladam ja po prysznicu na mokra skore i troche odczekuje zanim ja wytre. Ma przyjmny zapach a skora jest po niej dobrze nawilzona. -
BloodMary wrote:Co do duphastonu - ja nie plamilam a tez stracilam malucha w 5tc. Jedynie to jak zapomnialam tabletki to mialam lekkie bole. Tak samo brzuch mnie bolal chyba przez tyddzien po odstawieniu ale stwierdzilam, ze trzeba ufac lekarzowi i jest wszystko ok
Ja sie smaruje kremem Bielenda na rozstepy z serii sexy mama. Ladnie pachnie, nie jest tlusty, widzialam w rossmanie za nie cale 2 dychy. Jak narazie polecam a czy dobry to sie okaze potem
No brzuch dzisiaj rzeczywiscie bardziej pobolewa niz wczesniej. Lekarz powiedzial ze bede go brala do 16 tyg i odstawiamy.
A jesli chodzi o ta sexy mama to na niej chyba tez jest napisane od 4 msc czy miie wydaje? Sumie nawet niewiem z czego to wynika to ograniczenie bo sklady wydaja sie bezpieczne. -
Cześć dziewczyny u mnie nic specjalnego narazie
wybieram się po jakąś bieliznę bo w nic się już nie mieszczą. macie coś do polecenia? Czy wy już jesteście gotowe na ciążowe biustonosze czy jeszcze kupujecie "normalne" tylko większy rozmiar. no i czy ten biustonosz teraz kupiony to jest na trochę czy nam posłuży jeszcze przez ciążę (w sensie ile jeszcze urosniemy) -
A jeśli chodzi o dół... to ja chyba jeszcze jakaś niedojrzała jestem.. jak widzę te majtki zakrywające brzuch itp.. chciałabym chodzić w moich gatkach non stop. ale cóż mam zrobić jak robią się ciasne.
Jak bym miała założyć teraz majtki pod pachy to tylko w stylu Obelixa. wielkie niebiesko białe pasy. I mogłabym nosić non stop. Ale takie zwykłe So takie na serio.
pewnie niedługo mi przejdzie jak urosne... jak się dowiem o wszelkich zaletach podtrzymywania brzucha itp.. ale narazie... to mam minę na podkówke.. pewnie nic nie wybiorę.