X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde rutinoskorbin mleko z miodem i czochnem i marsz do łóżka ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Leoparde rutinoskorbin mleko z miodem i czochnem i marsz do łóżka ;)
    Tak jest!!! ;-)

megi78 lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że wczoraj jak się ważyłam u położnej to okazało się, ze od dnia testowania do wczoraj - 6 kg. Ale położna powiedziała, że nie mam się martwić dopóki Dziecio się dobrze rozwija i na USG jest wszystko ok i nadrobię to :-P A jak tam waga u Was?

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie -1 kg ale czuję że do następnej wizyty nadrobię;-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie albo stoje w miejscu albo tez -1kg od ostatniej wizyty :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoje na zero,tzn stalam bo kilka dni nie mialam sily nawet wskoczyc na wage..moze dzisiaj zobacze

0MPT.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 kg do przodu ale to chyba się nazywa łakomstwo i lenistwo ;) od wtorku wracam do pracy więc i więcej ruchu będzie.

Czy Wy jeszcze pracujecie, jeśli tak to do kiedy chcecie pracować ?

Ja od 20 grudnia siedziałam w domu przez moje przeziębienie ale kończy mi się dobre. Chciałabym pracować do 5 miesiąca czyli do lutego jakoś tak.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    U mnie 1 kg do przodu ale to chyba się nazywa łakomstwo i lenistwo ;) od wtorku wracam do pracy więc i więcej ruchu będzie.

Czy Wy jeszcze pracujecie, jeśli tak to do kiedy chcecie pracować ?

Ja od 20 grudnia siedziałam w domu przez moje przeziębienie ale kończy mi się dobre. Chciałabym pracować do 5 miesiąca czyli do lutego jakoś tak.

Ja juz od połowy listopada siedze w domu. Chciałabym jeszcze pracować ale moja praca na to nie pozwala. Praca 3 zmianowa, ciężkie blachy, pyły i smrody ze spawalni...

Selja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to się nie dziwię!! Ja mam pracę biurową tyle że siedzenie 8.5 h też jest słabe w ciąży.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję i zamierzam pracować do konca kwietnia :) a jak wyjdzie w praniu to czas pokaże, już się nauczyłam za bardzo do przodu nie planować ;)

Ale dobrze by bylo gdyby wypalili wg planu, bo osoba na moje miejsce będzie szukana dopiero od lutego...zanim kogoś znajda, zatrudnia...a ja potrzebuję przynajmniej miesiąc na wprowadzenie kogoś w moje obowiązki :/

Selja lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zadania wykonuję z koleżanką więc to na nią spadnie cała robota - ja będę miała dyżur telefoniczny ;)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja, zazdroszczę :) ja pracowałam z koleżanką, ale zostałam sama bo ona...poszla na macierzyński :D

Selja lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Selja, zazdroszczę :) ja pracowałam z koleżanką, ale zostałam sama bo ona...poszla na macierzyński :D
    Ja jestem ostatnia. U mnie wszystkie już były na macierzyńskich, wychowawczych i to nawet dwa razy. Ja cały czas pracowałam więc teraz nie mam skrupułów że je na trochę opuszczę ;)

lottinka lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 12 grudnia na l4 myslalam ze twraz w pon wroce ale gin niepozwolil. Jak bedzie wszystko ok i wroce pod koniec stycznia to cchcialabym pracowac do kwietnia/ maja i potem juz odpoczywac.

Selja, lottinka lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -3 ale w pierwszej ciąży tez chudlam na początku :)

• asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony zazdroszczę Wam trochę możliwości pójścia na zwolnienie bo pracuję na zleceniu :( (szefowa jeszcze nie wie o ciąży) a z drugiej strony... czuję się dobrze i chciałabym jak najdłużej pracować a nie siedzieć w domu. A i tak co ma być to będzie :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5.12 na l4 myślałam że wrócę ale mój gin tez mi narazie nie pozwolił może wrócę od lutego ale max na 3 m-ce bardzo by mi się to opłaciło finansowo ale jak lekarz powie nie, to nie wrócę w końcu są rzeczy ważne i ważniejsze :)

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie plus 2. Ja mam w planach pracowac do konca maja jak dam rade,ale moja praca nie jest jakas ciezka bo zajmuje sie dzieckiem i dzieki niej jestem ciagle w ruchu,ale czas pokoaze,narazie to mnie martwi taki szybki przyrost brzucha::) Widzilam sie z kolezanka w sobote i dzis i nie mogla uwierzyc,ze tak urosl od soboty:)

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje od 3 tygodni bo praca stojaca a ja jestem bardzo slaba. Od 3 dni wstaje z lozka tylko na siku no i z musu z psem wyjsc. Dzis sie przemoglam i pojechalam z narzeczonym na zakupy i po powrocie przywitalam sie z kiblem :D ciezkie czasy :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone mamuśki- ile Wy piszecie?!?!?

Ja ruchy poczułam gdzieś koło 20tc, teraz czekam z taką niecierpliwością, że szok- jeszcze jak słyszę że niektóre czuły w 15tc a tu....nic :(

Ja na komentarze 500+ odpowiadam, że "my liczymy na Kartę Dużej Rodziny, żeby móc wydać te 500+" :)

Co do L4- jestem od samego początku, czyli od zabiegu- ale i tak prowadzę obie Firmy tylko ja nic nie podpisuję tylko mąż.

P.S. kupiłam Granatową :)

Zoja lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ