WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Znieczulenie może Ci dać, tylko powiedz, że ciąża i ona coś już dobierze, ale czy na pewno chcesz dostarczać sobie dodatkowego stresu i bólu? Pamiętaj, że po kilku godzinach znieczulenie odpłynie i czy paracetamol Ci wystarczy?

Wiem właśnie o co chodzi. Tylko tak czy siak musiałabym iść. Zapytam sie ginki co o tym sadzi bo znając ja to raczej mi odradzi. Ze wzgledu na ciążę. Ale sama nie wiem co jest gorsze: pobolewanie czy ból po wyrwaniu...
    Tak zle tak nie dobrze ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A właśnie, czy dentystka może dac mi jakieś znieczulenie przy wyrywaniu zębów?

Musze sie w koncu przełamać i sie wybrac do sadysty a ze siedze i tak w domu to jest to najlepszy moment...
    Ange możesz wziąć znieczulenie powiedz dentyście o ciąży. Mnie stomatolog w pierwszej ciąży powiedział ze lepiej wziąć znieczulenia żeby się tak nie stresować i bólu nie odczuwać co może spowodować skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj myślałam że uduszę mojego 10 latka kalesonow nie ubierze, ocieplanych spodni tez nie koszulki w spodnie nie włoży bo po co. A najlepsze jest to ze lepiej już nie będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, ja jeszcze wizytuje jako ostatnia :)

megi78 lubi tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Kurde wzielam tak do samego konca noge podnioslam, zapomnialam sie :/
    Chyba nic maluszkowi sie nie stanie.. oby

Nicka na Boga co się ma stać od podnoszenia nogi?! :D póki się da to podnoś na zdrowie haha :D

dzień dobry dziewczęta, mój dzień zaczęty od psa wytarzanego w g*wnie, przeżuwającego ze smakiem jego kawałki. Czułam jak mi bełcik idzie jak go zobaczyłam...nie byłam w stanie go wykąpać, musiałam budzić męża :D

Minęły 2 tygodnie od wizyty i bardzo chciałabym kolejną a tu jeszcze tydzień. Zastanawiam się jak to nasze mamy robiły że ich ciekawość nie zżerała co tam się dzieje w środku i że się nie martwiły?

kamika23, mamakejti lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, Gabi, Nicka, trzymam kciuki :-)

Ja jestem na L4 od 3 stycznia, tylko że to było przejście z urlopu wychowawczego, więc różnica dla mnie żadna.
    Megi obawiam się, że i do mnie nadejdą takie czasy, bo młody (3,5 latek) juz się czasem stawia, koszuli nie założy, w tej kurtce wygląda za grubo, jak mu schowam koszulkę w spodnie to marudzi że brzuch nie ma dostępu do powietrza... Kto wie czy za kilka lat podczas walki z zimową odzieżą nie dojdzie do rękoczynów ;-)

Anga1989, megi78, mamakejti lubią tę wiadomość

• asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się w 15 tygodniu :) Dwa tygodnie do następnej wizyty i ja też nie mogę wytrzymać, mamy dobrze z tym usg i podglądaniem, moja mama też się ze mnie śmieje że jakoś mnie nie podglądała na żadnym usg, nie jadła suplementów i się zdrowa urodziłam :)
    Martwić się nie martwię, ta ciekawość mnie zżera :D
    Wczoraj teściowa dzwoniła z propozycją żebyśmy zastanowili się co mogłaby nam dać na prezent dla dziecka - odpowiedziałam że ciężarówkę pampersów :D

Leoparde, mamakejti, DTEM lubią tę wiadomość

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już gotowi na wizyte ;)

38170fe7b441b78cmed.jpg

megi78, Zoja, Leoparde, Nicka678, Muszka15, bulkaasia, Selja, Marzenie27, mamakejti, Marciiik, cookiemonster, asiczka11, tweety89, Madlene.:), evcikm81, sisi lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wyglądasz pięknie :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Megi :* <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ślicznie! I jaki brzusio pokaźny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Anga, Gabi, Nicka, trzymam kciuki :-)

Ja jestem na L4 od 3 stycznia, tylko że to było przejście z urlopu wychowawczego, więc różnica dla mnie żadna.
    Megi obawiam się, że i do mnie nadejdą takie czasy, bo młody (3,5 latek) juz się czasem stawia, koszuli nie założy, w tej kurtce wygląda za grubo, jak mu schowam koszulkę w spodnie to marudzi że brzuch nie ma dostępu do powietrza... Kto wie czy za kilka lat podczas walki z zimową odzieżą nie dojdzie do rękoczynów ;-)
    Jezu to ty tez masz modnosia hehehe z jednej strony zawsze się cieszyłam ze moje dziecko ma swój gust nawet dobry smak, ale im starszy tym mam większą ochotę go udusić hehehe, ale myślę że dobrze wiesz o czym mówię ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Anga przepięknie wyglądacie ! ♡♡♡
    Kochane powodzenia na wizytach!
    Trzymam zaciśnięte kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:30

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Jezu to ty tez masz modnosia hehehe z jednej strony zawsze się cieszyłam ze moje dziecko ma swój gust nawet dobry smak, ale im starszy tym mam większą ochotę go udusić hehehe, ale myślę że dobrze wiesz o czym mówię ;)
    Oj wiem wiem i życzę nam dużo cierpliwości ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzucho wgl nie jest widoczny :(
    Jest wklesly a powinien byc wypukly. Jest taki jak zawsze mialam przed ciaza. Same zobaczcie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c310ef6e2ddf.jpg

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Za wszystkie wizytujące trzymam mocno kciuki!!!

Nicka u mnie płyta kosztuje f7(czyli ok.35zł).

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,anga kwitniesz,naprawde ladna mamuska!

Jejka widze ze juz druga dolacza do bolesci ,nerki? Mnie tez momentami wczoraj dawaly we znaki ale ogolnie ten brzuch,no pecherz nie ustepuje,spalam moze ciagiem ze 3 h a reszta spedzona w toalecie i na bolach lozkowych,kiedy ten antybol zacznie dzialac?!
    Jutro mija tydzien jak z bolu nie spie,nie moge chodzic,myslec i jesc...po tabsach mam cofke...dzis zadzwonilam ze do pracy znow nie przyjde,chcialam pracowac conajmniej do 29 tyg zeby macierzynski wypracowac ale ja nie wiem co to teraz bedzie,bez kasy to juz zupelnie nieciekawie..

Bardzo trzymam kciuki za wizytujace,bede czekac na wiesci

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa a u nas nie bylo opcji plytki,4 zdjecia to koszt 15 f

0MPT.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Powodzenia dla wizytujących!

Anga, ja byłam u dentysty, ale z uwagi na odruch wymiotny tylko zatruła mi zęba, który jest do leczenia. Wyrywanie możliwe w II trymestrze dopiero. Dają natomiast ogólnie znieczulenie, tylko bez środka obkurczającego naczynia krwionośne. Co ciekawe, z tego samego powodu (obkurczanie naczyń) ja musiałam zrezygnować z kropli do nosa dla alergików.

Nicka, od podnoszenia nogi nic się nie stanie - pisałaś, że mało wychodzisz z domu, więc moze Twoje bóle poniekąd wynikają z małej dawki ruchu? Mi ginekolog za każdym razem mówi, żeby przynajmniej codziennie regularnie spacerować; dni okołosylwestrowe spędziliśmy na spacerach po Roztoczu :)
    A co do brzucha - moja znajoma obecnie w 16 tygodniu ciąży ma idealny, płaski brzuch, w ogóle nic nie po niej nie widać - a dziecko zdrowiutkie :)

BloodMary, może za mało wody pijesz? Ja się zmuszam i wypijam dziennie ok. 2 litrów, łącznie z innymi napojami (m.in. sokami).

Co do pracy - mnie czeka pewnie praca do samego końca, bo prowadzę własną firmę, jeszcze na końcówce okresu preferencyjnego. Ale pracuję w domu, więc jak czuję, że już nie daję rady - głównie przez bóle krzyżowe - to się kładę.

A teraz coś dla tych, które gdzies zaboli i jest panika. Wczoraj wieczorem miałam normalnie nabrzmiały brzuch, aż bolał - twardy nie z tej ziemi. Do ubikacji na "dwójkę" chodzę regularnie, tzn. codziennie, więc się zdziwiłam. Do tego pobolewanie po bokach. Stwierdziłam jednak, że wezmę Espumisan, dwie tabletki, a jak nic nie pomoże, to będę dzwonić do gina. Po godzinie - zero objawów. I wysikać się mogłam normalnie, i brzuch się zmniejszył, i bóle zniknęły. Wygląda na to, że faktycznie, nawet przy regularnych wizytach w ubikacji jelita robią sobie z nas jaja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:47

Marzenie27, Nicka678 lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka no naprawde ci współczuję :(
    Nicka ewidentnie widać porównaj swoje 1 zdjęcie :)
    A u mnie wyszedł Alat podwyzszony mam 42 norma do 35 ku....wa zawsze coś. Mam nadzieję że jest to tylko związane z tymi prochami które teraz biorę no nic we wtorek powtórka badań tylko rozszerzenie diagnostyki

Nicka678 lubi tę wiadomość

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ