WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś <3 Anga pięknie wygladacie ;)

Ja w końcu dziś się wyspałam bo ostatnia noc była dla mnie dramatem. Milego dnia <3

Anga1989 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wygladasz kwitnaco i jaki super brzusio.Mi się gin wczoraj pytal gdzie mam brzuch.Ale ostrzegl rowniez żeby kontrolowac wagę bo następną pacjetke mial z duza nadwaga 130 kg i bardzo wysokim nadcisnieniem i duze problemy z ciążą.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest właśnie dziwnie. Na poczatku ciąży miałam apetyt a znowu od dłuższego czasu nie mam wogole apetytu. Zjem śniadanie, z ledwoscia obiad i jakies tam owoce. Noc więcej. W sumie bardzo mało jem... A brzuch jak w 8 miesiącu :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki.
    Kciuki za wizytujace zacisniete.

Witam sie w 13 tygodniu :-)
    Ja wczoraj piszczalam pomimo ze regularnie jest dwojeczka to brzuch mi wywalilo, doszly mdlosci ale takie jakich niepamietam od poczatku az przywitalam sie z porcelana i po tym dopiero brzuch mnie bolal bo wiadomo wszystko bylo naruszone od haftowania. A masakra jakas.

DTEM lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    U mnie jest właśnie dziwnie. Na poczatku ciąży miałam apetyt a znowu od dłuższego czasu nie mam wogole apetytu. Zjem śniadanie, z ledwoscia obiad i jakies tam owoce. Noc więcej. W sumie bardzo mało jem... A brzuch jak w 8 miesiącu :)

Ale brzusio masz cudny:-) u mnie praktycznie nic niewidac:-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

Anga - wylaszczyła się Koleżanka, nie ma co! I super, tak trzymać! Inspirujesz!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ja dziś dzień wolnego mam przez to przeziębienie i dopiero wychodzę z łóżka:-) na szczęście problemów ze spaniem u mnie brak a wręcz mogłabym po 10-12godzin spać, mdłości też już się skończyły więc nie mam co narzekać.
    Trzymam kciuki za wizyty:-) anga super wygladacie:-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, ja do mojego gina chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię odpłatnie. No i tak się zastanawiam czy nie zacząć chodzić do jakiegoś innego na nfz żeby mi zlecał badania bezpłatnie. Któraś z Was tak robi?

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, ja do mojego gina chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię odpłatnie. No i tak się zastanawiam czy nie zacząć chodzić do jakiegoś innego na nfz żeby mi zlecał badania bezpłatnie. Któraś z Was tak robi?

Marzenie27 ja też chodzę prywatnie i wszystko sama opłacam, czasami się zastanawiam, czy nie mogłabym pójść do lekarza POZ i np. poprosić o skierowanie np na krzywą cukrową czy jakieś inne podstawowe badania...a do kogo chodzisz w Lublinie? Ja do prof. L-G

f2w3skjotzzbwk43.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja tez mialam problem z bolaca nerka w poorzedniej ciazy tylko dzidzius juz byl wiekszy cos kolo 25 tc bolalo cholernie meczylam sie 2 dni po czym zadzwonilam do mojej gin i kazala mi kupic zwykle ziolowe tabletki urosept i powiem wam ze szybko minal bol wiec najlepiej sie szybko skontaktowac z lekarzem...

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobrze bo chodze prywatnie a badania mam za darmo bo moja gin ma podpisane porozumienie czy cos z alab labolatoria wiec mnie tylko kosztuje wizyta 70 zl no a w pierwszej ciazy jeszcze czegos takiego nie miala wiec placilam za wszystko...

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizyte. Ostatnio na wizycie moja ginka dala mi skierowanie na badania prenatalne. Myslalam ze prywatnie (bo tak chodze do niej) a tu na miejscu okazuje sie ze jednak na NFZ bede miec te badanie plus test z krwi o_O

Jestem w szoku....

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

Ja też nie mam apetytu :/ zmuszam sie, bo dla dobra malucha jeść musze, ale żeby miec z tego przyjemność to nie. Wiekszy apetyt miałam jak mdłości mnie męczyły hehe

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Marzenie27 ja też chodzę prywatnie i wszystko sama opłacam, czasami się zastanawiam, czy nie mogłabym pójść do lekarza POZ i np. poprosić o skierowanie np na krzywą cukrową czy jakieś inne podstawowe badania...a do kogo chodzisz w Lublinie? Ja do prof. L-G

Ja chodzę do swatowskiego do luxmedu

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mdłości nie przechodzą :D ja też się cieszyłam, a darło mnie w poniedziałek jeszcze :D

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Witam się w drugim trymestrze, aż nie mogę uwierzyć, że doczekałam tego momentu..
    dzięki za opinie o poduchach, chyba zamówię taką w kształcie C i dam znać jak się spisuje.
    U mnie brzuszek w porównaniu z Waszymi to skromniutki, ale w sumie jest mi to na razie na rękę, bo nie chcę za szybko żeby to się rozeszło wśród uczniów.
    Odebrałam dziś wyniki pappy i przeliczone ryzyko i wyszło na zespół Downa 1:5450, a dwie pozostałe poniżej 1:20000, także ok, czekam na NIFTY. Aaa i zapisałam się na badanie połówkowe, bo w Angeliusie w Katowicach powiedzieli, że już ostatni dzwonek (!)
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

mamakejti, SteveS, Marzenie27, DTEM, She86, Amore, Zoja lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ty Cookie! Cieszę się ogromnie!

cookiemonster lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Ja chodzę do swatowskiego do luxmedu

Bardzo lubię dra dariusza;) zdarza mi się u niego usg, to pewnie będziesz na Jaczewskiego rodziła? czy nie masz takich planów?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Czekam na wizyte. Ostatnio na wizycie moja ginka dala mi skierowanie na badania prenatalne. Myslalam ze prywatnie (bo tak chodze do niej) a tu na miejscu okazuje sie ze jednak na NFZ bede miec te badanie plus test z krwi o_O

Jestem w szoku....

Bo nawet prywatne przychodnie mają podpisane umowy z NFZ na badania prenatalne, w szczególności pappa;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie
    Ogólnie nie robił mi usg, wizyta raczej taka szybka, bo biedny ma zapalenie jakiegoś mięsnia w prawej ręce i nwet pieczątki przybić nie mógł, tylko sobie drugą ręką musiał pomagać. No i ogólnie on jest na chorobowym a przyszedł przyjąć tylko ciężarne, bo 2 tygodnie go nie było i mu się uzbierało trochę pacjentek. Zbadał mi tylko szyjkę i macicę ręcznie (z czym też się męczył, nie miał czucia w ręce i szczerze powiem - trochę bolało :D ) no i dostałam skierowanie na badania na WR, HBS, odczyn Coombsa.
    AA - położna słuchała mi już tętna dziecka detektorem przed wizytą i było słychać lekkie pukanie, chyba się dzieciak schował bo takie niewyraźne było, ale jednak :D była zdziwiona, że już coś słyszy bo mówiła ze tak ok 18 tygodnia zaczyna :D
    Kolejna wizyta 2.02. MOja siostra sie boi, bo za ok 2 tygodnie ma mieć cesarkę przez niego robioną i mówi, że jak on nie dojdzie do siebie to ona innemu kroić się nie da :D

Doczytam Was później, idę coś zjeść bo z tych nerwów poszłam o głodzie do gina :)

Leoparde, Marzenie27, Nicka678, Selja, DTEM, Anga1989, mamakejti, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ