X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś <3 Anga pięknie wygladacie ;)

Ja w końcu dziś się wyspałam bo ostatnia noc była dla mnie dramatem. Milego dnia <3

Anga1989 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wygladasz kwitnaco i jaki super brzusio.Mi się gin wczoraj pytal gdzie mam brzuch.Ale ostrzegl rowniez żeby kontrolowac wagę bo następną pacjetke mial z duza nadwaga 130 kg i bardzo wysokim nadcisnieniem i duze problemy z ciążą.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest właśnie dziwnie. Na poczatku ciąży miałam apetyt a znowu od dłuższego czasu nie mam wogole apetytu. Zjem śniadanie, z ledwoscia obiad i jakies tam owoce. Noc więcej. W sumie bardzo mało jem... A brzuch jak w 8 miesiącu :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki.
    Kciuki za wizytujace zacisniete.

Witam sie w 13 tygodniu :-)
    Ja wczoraj piszczalam pomimo ze regularnie jest dwojeczka to brzuch mi wywalilo, doszly mdlosci ale takie jakich niepamietam od poczatku az przywitalam sie z porcelana i po tym dopiero brzuch mnie bolal bo wiadomo wszystko bylo naruszone od haftowania. A masakra jakas.

DTEM lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    U mnie jest właśnie dziwnie. Na poczatku ciąży miałam apetyt a znowu od dłuższego czasu nie mam wogole apetytu. Zjem śniadanie, z ledwoscia obiad i jakies tam owoce. Noc więcej. W sumie bardzo mało jem... A brzuch jak w 8 miesiącu :)

Ale brzusio masz cudny:-) u mnie praktycznie nic niewidac:-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

Anga - wylaszczyła się Koleżanka, nie ma co! I super, tak trzymać! Inspirujesz!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Ja dziś dzień wolnego mam przez to przeziębienie i dopiero wychodzę z łóżka:-) na szczęście problemów ze spaniem u mnie brak a wręcz mogłabym po 10-12godzin spać, mdłości też już się skończyły więc nie mam co narzekać.
    Trzymam kciuki za wizyty:-) anga super wygladacie:-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, ja do mojego gina chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię odpłatnie. No i tak się zastanawiam czy nie zacząć chodzić do jakiegoś innego na nfz żeby mi zlecał badania bezpłatnie. Któraś z Was tak robi?

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, ja do mojego gina chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię odpłatnie. No i tak się zastanawiam czy nie zacząć chodzić do jakiegoś innego na nfz żeby mi zlecał badania bezpłatnie. Któraś z Was tak robi?

Marzenie27 ja też chodzę prywatnie i wszystko sama opłacam, czasami się zastanawiam, czy nie mogłabym pójść do lekarza POZ i np. poprosić o skierowanie np na krzywą cukrową czy jakieś inne podstawowe badania...a do kogo chodzisz w Lublinie? Ja do prof. L-G

f2w3skjotzzbwk43.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja tez mialam problem z bolaca nerka w poorzedniej ciazy tylko dzidzius juz byl wiekszy cos kolo 25 tc bolalo cholernie meczylam sie 2 dni po czym zadzwonilam do mojej gin i kazala mi kupic zwykle ziolowe tabletki urosept i powiem wam ze szybko minal bol wiec najlepiej sie szybko skontaktowac z lekarzem...

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobrze bo chodze prywatnie a badania mam za darmo bo moja gin ma podpisane porozumienie czy cos z alab labolatoria wiec mnie tylko kosztuje wizyta 70 zl no a w pierwszej ciazy jeszcze czegos takiego nie miala wiec placilam za wszystko...

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wizyte. Ostatnio na wizycie moja ginka dala mi skierowanie na badania prenatalne. Myslalam ze prywatnie (bo tak chodze do niej) a tu na miejscu okazuje sie ze jednak na NFZ bede miec te badanie plus test z krwi o_O

Jestem w szoku....

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

Ja też nie mam apetytu :/ zmuszam sie, bo dla dobra malucha jeść musze, ale żeby miec z tego przyjemność to nie. Wiekszy apetyt miałam jak mdłości mnie męczyły hehe

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Marzenie27 ja też chodzę prywatnie i wszystko sama opłacam, czasami się zastanawiam, czy nie mogłabym pójść do lekarza POZ i np. poprosić o skierowanie np na krzywą cukrową czy jakieś inne podstawowe badania...a do kogo chodzisz w Lublinie? Ja do prof. L-G

Ja chodzę do swatowskiego do luxmedu

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mdłości nie przechodzą :D ja też się cieszyłam, a darło mnie w poniedziałek jeszcze :D

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Witam się w drugim trymestrze, aż nie mogę uwierzyć, że doczekałam tego momentu..
    dzięki za opinie o poduchach, chyba zamówię taką w kształcie C i dam znać jak się spisuje.
    U mnie brzuszek w porównaniu z Waszymi to skromniutki, ale w sumie jest mi to na razie na rękę, bo nie chcę za szybko żeby to się rozeszło wśród uczniów.
    Odebrałam dziś wyniki pappy i przeliczone ryzyko i wyszło na zespół Downa 1:5450, a dwie pozostałe poniżej 1:20000, także ok, czekam na NIFTY. Aaa i zapisałam się na badanie połówkowe, bo w Angeliusie w Katowicach powiedzieli, że już ostatni dzwonek (!)
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

mamakejti, SteveS, Marzenie27, DTEM, She86, Amore, Zoja lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Ty Cookie! Cieszę się ogromnie!

cookiemonster lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Ja chodzę do swatowskiego do luxmedu

Bardzo lubię dra dariusza;) zdarza mi się u niego usg, to pewnie będziesz na Jaczewskiego rodziła? czy nie masz takich planów?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Czekam na wizyte. Ostatnio na wizycie moja ginka dala mi skierowanie na badania prenatalne. Myslalam ze prywatnie (bo tak chodze do niej) a tu na miejscu okazuje sie ze jednak na NFZ bede miec te badanie plus test z krwi o_O

Jestem w szoku....

Bo nawet prywatne przychodnie mają podpisane umowy z NFZ na badania prenatalne, w szczególności pappa;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie
    Ogólnie nie robił mi usg, wizyta raczej taka szybka, bo biedny ma zapalenie jakiegoś mięsnia w prawej ręce i nwet pieczątki przybić nie mógł, tylko sobie drugą ręką musiał pomagać. No i ogólnie on jest na chorobowym a przyszedł przyjąć tylko ciężarne, bo 2 tygodnie go nie było i mu się uzbierało trochę pacjentek. Zbadał mi tylko szyjkę i macicę ręcznie (z czym też się męczył, nie miał czucia w ręce i szczerze powiem - trochę bolało :D ) no i dostałam skierowanie na badania na WR, HBS, odczyn Coombsa.
    AA - położna słuchała mi już tętna dziecka detektorem przed wizytą i było słychać lekkie pukanie, chyba się dzieciak schował bo takie niewyraźne było, ale jednak :D była zdziwiona, że już coś słyszy bo mówiła ze tak ok 18 tygodnia zaczyna :D
    Kolejna wizyta 2.02. MOja siostra sie boi, bo za ok 2 tygodnie ma mieć cesarkę przez niego robioną i mówi, że jak on nie dojdzie do siebie to ona innemu kroić się nie da :D

Doczytam Was później, idę coś zjeść bo z tych nerwów poszłam o głodzie do gina :)

Leoparde, Marzenie27, Nicka678, Selja, DTEM, Anga1989, mamakejti, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ