Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anga wygladasz kwitnaco i jaki super brzusio.Mi się gin wczoraj pytal gdzie mam brzuch.Ale ostrzegl rowniez żeby kontrolowac wagę bo następną pacjetke mial z duza nadwaga 130 kg i bardzo wysokim nadcisnieniem i duze problemy z ciążą.
Anga1989 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczynki.
Kciuki za wizytujace zacisniete.
Witam sie w 13 tygodniu
Ja wczoraj piszczalam pomimo ze regularnie jest dwojeczka to brzuch mi wywalilo, doszly mdlosci ale takie jakich niepamietam od poczatku az przywitalam sie z porcelana i po tym dopiero brzuch mnie bolal bo wiadomo wszystko bylo naruszone od haftowania. A masakra jakas.DTEM lubi tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:U mnie jest właśnie dziwnie. Na poczatku ciąży miałam apetyt a znowu od dłuższego czasu nie mam wogole apetytu. Zjem śniadanie, z ledwoscia obiad i jakies tam owoce. Noc więcej. W sumie bardzo mało jem... A brzuch jak w 8 miesiącu
Ale brzusio masz cudny:-) u mnie praktycznie nic niewidac:-(Anga1989 lubi tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:U mnie jest właśnie dziwnie. Na poczatku ciąży miałam apetyt a znowu od dłuższego czasu nie mam wogole apetytu. Zjem śniadanie, z ledwoscia obiad i jakies tam owoce. Noc więcej. W sumie bardzo mało jem... A brzuch jak w 8 miesiącu
Anga - wylaszczyła się Koleżanka, nie ma co! I super, tak trzymać! Inspirujesz!
Anga1989 lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Dzień dobry:-)
Ja dziś dzień wolnego mam przez to przeziębienie i dopiero wychodzę z łóżka:-) na szczęście problemów ze spaniem u mnie brak a wręcz mogłabym po 10-12godzin spać, mdłości też już się skończyły więc nie mam co narzekać.
Trzymam kciuki za wizyty:-) anga super wygladacie:-)Anga1989 lubi tę wiadomość
-
Marzenie27 wrote:Dziewczyny mam pytanie, ja do mojego gina chodzę prywatnie i wszystkie badania też robię odpłatnie. No i tak się zastanawiam czy nie zacząć chodzić do jakiegoś innego na nfz żeby mi zlecał badania bezpłatnie. Któraś z Was tak robi?
Marzenie27 ja też chodzę prywatnie i wszystko sama opłacam, czasami się zastanawiam, czy nie mogłabym pójść do lekarza POZ i np. poprosić o skierowanie np na krzywą cukrową czy jakieś inne podstawowe badania...a do kogo chodzisz w Lublinie? Ja do prof. L-G"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Wiecie ja tez mialam problem z bolaca nerka w poorzedniej ciazy tylko dzidzius juz byl wiekszy cos kolo 25 tc bolalo cholernie meczylam sie 2 dni po czym zadzwonilam do mojej gin i kazala mi kupic zwykle ziolowe tabletki urosept i powiem wam ze szybko minal bol wiec najlepiej sie szybko skontaktowac z lekarzem...
-
Ja też nie mam apetytuzmuszam sie, bo dla dobra malucha jeść musze, ale żeby miec z tego przyjemność to nie. Wiekszy apetyt miałam jak mdłości mnie męczyły hehe
-
mamakejti wrote:Marzenie27 ja też chodzę prywatnie i wszystko sama opłacam, czasami się zastanawiam, czy nie mogłabym pójść do lekarza POZ i np. poprosić o skierowanie np na krzywą cukrową czy jakieś inne podstawowe badania...a do kogo chodzisz w Lublinie? Ja do prof. L-G
Ja chodzę do swatowskiego do luxmedu -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczyny!
Witam się w drugim trymestrze, aż nie mogę uwierzyć, że doczekałam tego momentu..
dzięki za opinie o poduchach, chyba zamówię taką w kształcie C i dam znać jak się spisuje.
U mnie brzuszek w porównaniu z Waszymi to skromniutki, ale w sumie jest mi to na razie na rękę, bo nie chcę za szybko żeby to się rozeszło wśród uczniów.
Odebrałam dziś wyniki pappy i przeliczone ryzyko i wyszło na zespół Downa 1:5450, a dwie pozostałe poniżej 1:20000, także ok, czekam na NIFTY. Aaa i zapisałam się na badanie połówkowe, bo w Angeliusie w Katowicach powiedzieli, że już ostatni dzwonek (!)
Miłego dnia i powodzenia na wizytach!mamakejti, SteveS, Marzenie27, DTEM, She86, Amore, Zoja lubią tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:Czekam na wizyte. Ostatnio na wizycie moja ginka dala mi skierowanie na badania prenatalne. Myslalam ze prywatnie (bo tak chodze do niej) a tu na miejscu okazuje sie ze jednak na NFZ bede miec te badanie plus test z krwi o_O
Jestem w szoku....
Bo nawet prywatne przychodnie mają podpisane umowy z NFZ na badania prenatalne, w szczególności pappa;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie
Ogólnie nie robił mi usg, wizyta raczej taka szybka, bo biedny ma zapalenie jakiegoś mięsnia w prawej ręce i nwet pieczątki przybić nie mógł, tylko sobie drugą ręką musiał pomagać. No i ogólnie on jest na chorobowym a przyszedł przyjąć tylko ciężarne, bo 2 tygodnie go nie było i mu się uzbierało trochę pacjentek. Zbadał mi tylko szyjkę i macicę ręcznie (z czym też się męczył, nie miał czucia w ręce i szczerze powiem - trochę bolało) no i dostałam skierowanie na badania na WR, HBS, odczyn Coombsa.
AA - położna słuchała mi już tętna dziecka detektorem przed wizytą i było słychać lekkie pukanie, chyba się dzieciak schował bo takie niewyraźne było, ale jednakbyła zdziwiona, że już coś słyszy bo mówiła ze tak ok 18 tygodnia zaczyna
Kolejna wizyta 2.02. MOja siostra sie boi, bo za ok 2 tygodnie ma mieć cesarkę przez niego robioną i mówi, że jak on nie dojdzie do siebie to ona innemu kroić się nie da
Doczytam Was później, idę coś zjeść bo z tych nerwów poszłam o głodzie do ginaLeoparde, Marzenie27, Nicka678, Selja, DTEM, Anga1989, mamakejti, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość