Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie jeszcze nie robi ale w pierwszej ciazy mialam bardzo ciemna tak po polowie ciazy mi sie zrobila..
Ruchy caulam od 16 tyg i to bylo takie wlasnie uczucie ciala obcego co sie przyladkowo obija o wnetrznosci haha..mowia ze skrzydla motylka czy rybka,no nie wiem..napewno bym tego nie pomylila z ruchami jelit bo caulam to inaczej i raczej nizej niz wyzej w brzuchu ,tak pod pepkiem na tamtym etapie...nie byla to tez polowa mojej ciazy bo corke wyjeli przec cc w dniu terminu ,mysle ze siedzialaby sporo dluzej...chociaz podobno dzieci ulozone posladkowo szybko sie na swiat nie pchaja..Marzenie27 lubi tę wiadomość
-
Kiedys czytalam ze linia tez zalezy od karnacji skory mamy,ale nie wiem,ja faktycznie z tych ciemnych jestem
Dostalam ten antybiotyk,przez tydzien mam brac i zastanawiam sie kiedy mnie przestanie wszystko bolec...przydaloby sie slrawdzic jak dziecko znioslo cala te infekcje i miesniakowe skorcze ale hmm wizyta dopiero 25.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarzenie27 wrote:Pytanie do dziewczyn które już mają starsze dzieciaczki, kiedy czułyście pierwsze ruchy? I jakie to uczucibe? Bo ja już nie mogę się doczekać tylko się martwię czy rozpoznam że to dzidziuś
Marzenie27 lubi tę wiadomość
-
Ewela35 wrote:Dziewczyny czy wiecie jakie są normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży bo właśnie odebrałam wyniki i mi wyszło 91 nie wiem czy to nie jest zbyt dużo
W aplikacji moja ciąża jest podane od 60 do 100, na moich wynikach badań chyba było od 70 do 100 ale nie wiem czy to była norma dla kobiet w ciąży. -
BloodMary wrote:Ja tam mysle, ze tej rybki czy motylka w ogole nie rozpoznam bo ruchy jelit mam ciagle i caly czas cos czuje
ale moze faktycznie bedzie to inne uczucie
mi się to kojarzyło jak by motyl trzepotał skrzydełkami pod brzuchem. Czułam dosyć późno bo około 20 tyg.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
ale napisałyście znowu! raz dziennie wchodzę, siedzę godzinami i doczytuję
Amore - co do linii, to możesz się śmiać, ale ja miałam taką linię jeszcze jakieś pół roku przed ciążąnaprawdę - nie tak wyraźną, jak niektóre panie w ciąży, ale jak się przyglądnąć to było widać, nawet mój mąż się śmiał co miesiąc że linia jest, tylko ciąży jakoś brak i okres przychodzi
przyszły mi dzisiaj witaminki - znalazłam z fajnym składem - FEMINOVIT DHA za 18,50. Do tej pory płaciłam 56 zł za omegamed, a skład podobny, a różnica w cenie kolosalna
Już jutro wizyta!! NIe mogę się doczekać
A propos wizyty - powiem Wam, jakie miałam zaćmienie mózguginek mówił, że mogę, ale nie muszę na jutrzejszą wizytę zrobić sobie badanie moczu, bo miałam ostatnio zapalenie pęcherza i antybiotyk, tak o dla sprawdzenia. Chodziłam do niego na wizyty prywatne (przyjmuje od 16) a jutro już idę do niego na fundusz (jest od 10). No i zawsze chodziłam sobie w dniu wizyty do labu oddać krew i mocz, wyniki były około 12
i myślałam że jutro zrobię tak samo. Dopiero teraz zobaczyłam, że przecież wyników i tak nie dostanę przed wejściem do lekarza
kalafiorowatość mózgu
Amore lubi tę wiadomość
-
Ewela35 wrote:Dziewczyny czy wiecie jakie są normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży bo właśnie odebrałam wyniki i mi wyszło 91 nie wiem czy to nie jest zbyt dużo
Ewela - ja jestem na bieżąco w temacie, bo dzisiaj idę do mojego endo-diabeto,
on mi zawsze tłumaczy, że jakkolwiek normy są prawie do 100 (w diagnostyce 70-99), glukoza u ciężarnej na czczo nie powinna przekroczyć 90
ufam gościowi, bo konsultował przez lata patologię ciąży jako endokrynolog-diabetolog
moja glukoza na dziś to 81 więc jestem z siebie dumna, bo straszliwie potrafię zaszaleć....jak chyba każda z nas..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:Ewela - ja jestem na bieżąco w temacie, bo dzisiaj idę do mojego endo-diabeto,
on mi zawsze tłumaczy, że jakkolwiek normy są prawie do 100 (w diagnostyce 70-99), glukoza u ciężarnej na czczo nie powinna przekroczyć 90
ufam gościowi, bo konsultował przez lata patologię ciąży jako endokrynolog-diabetolog
moja glukoza na dziś to 81 więc jestem z siebie dumna, bo straszliwie potrafię zaszaleć....jak chyba każda z nas... -
Ewela35 wrote:no właśnie gdzieś mi się obiło o uszy to 90 czyli moja glukoza ciut ponad normę
ważne, żeby trendu wzrostowego nie utrzymywaćuszy do góry, ja też się trochę zestrachałam jak na pocz. ciąży miałam 92, dostałam jasny komunikat, żeby uważac na dietę i staram się mniej więcej jej trzymać
jak pomyślę i poczytam trochę wątek z cukrzycą, jak dziewczyny codziennie się kłują, to mi nie straszna gryczana zamiast ziemniaków;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny