X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze nie robi ale w pierwszej ciazy mialam bardzo ciemna tak po polowie ciazy mi sie zrobila..

Ruchy caulam od 16 tyg i to bylo takie wlasnie uczucie ciala obcego co sie przyladkowo obija o wnetrznosci haha..mowia ze skrzydla motylka czy rybka,no nie wiem..napewno bym tego nie pomylila z ruchami jelit bo caulam to inaczej i raczej nizej niz wyzej w brzuchu ,tak pod pepkiem na tamtym etapie...nie byla to tez polowa mojej ciazy bo corke wyjeli przec cc w dniu terminu ,mysle ze siedzialaby sporo dluzej...chociaz podobno dzieci ulozone posladkowo szybko sie na swiat nie pchaja..

Marzenie27 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys czytalam ze linia tez zalezy od karnacji skory mamy,ale nie wiem,ja faktycznie z tych ciemnych jestem

Dostalam ten antybiotyk,przez tydzien mam brac i zastanawiam sie kiedy mnie przestanie wszystko bolec...przydaloby sie slrawdzic jak dziecko znioslo cala te infekcje i miesniakowe skorcze ale hmm wizyta dopiero 25..

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mysle, ze tej rybki czy motylka w ogole nie rozpoznam bo ruchy jelit mam ciagle i caly czas cos czuje :D ale moze faktycznie bedzie to inne uczucie :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam linii żadnej na brzuchu bo już ostatnio się wpatrywałam ;)

Muszka dałaś mi nadzieję że to już nie długo, w niedziele zaczynam 16 tydzień i wyczekuje ruchów maleństwa ;D

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam linii ale takie mi ciemne i dlugie wlosy na brzuchu urosly, ze szok :D

lipa lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Nie mam linii ale takie mi ciemne i dlugie wlosy na brzuchu urosly, ze szok :D

Mi też :P

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Mi też :P

Haha i mi tez :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Pytanie do dziewczyn które już mają starsze dzieciaczki, kiedy czułyście pierwsze ruchy? I jakie to uczucibe? Bo ja już nie mogę się doczekać tylko się martwię czy rozpoznam że to dzidziuś :D
    ja 16-17 tydzień ryba mi pływała :)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie jakie są normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży bo właśnie odebrałam wyniki i mi wyszło 91 nie wiem czy to nie jest zbyt dużo

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Dziewczyny czy wiecie jakie są normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży bo właśnie odebrałam wyniki i mi wyszło 91 nie wiem czy to nie jest zbyt dużo

W aplikacji moja ciąża jest podane od 60 do 100, na moich wynikach badań chyba było od 70 do 100 ale nie wiem czy to była norma dla kobiet w ciąży.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Ja tam mysle, ze tej rybki czy motylka w ogole nie rozpoznam bo ruchy jelit mam ciagle i caly czas cos czuje :D ale moze faktycznie bedzie to inne uczucie :D
    Jestem pewna że rozpoznasz ;) mi się to kojarzyło jak by motyl trzepotał skrzydełkami pod brzuchem. Czułam dosyć późno bo około 20 tyg.

28whyx8d41olhvnv.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    19.07 wedlug om i usg

No to Dziewczyny idziemy dzien po dniu Evcik, Rosa i potem Ja :-)

evcikm81 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale napisałyście znowu! raz dziennie wchodzę, siedzę godzinami i doczytuję :D
    Amore - co do linii, to możesz się śmiać, ale ja miałam taką linię jeszcze jakieś pół roku przed ciążą :D naprawdę - nie tak wyraźną, jak niektóre panie w ciąży, ale jak się przyglądnąć to było widać, nawet mój mąż się śmiał co miesiąc że linia jest, tylko ciąży jakoś brak i okres przychodzi :D
    przyszły mi dzisiaj witaminki - znalazłam z fajnym składem - FEMINOVIT DHA za 18,50. Do tej pory płaciłam 56 zł za omegamed, a skład podobny, a różnica w cenie kolosalna :D
    Już jutro wizyta!! NIe mogę się doczekać :D
    A propos wizyty - powiem Wam, jakie miałam zaćmienie mózgu :D ginek mówił, że mogę, ale nie muszę na jutrzejszą wizytę zrobić sobie badanie moczu, bo miałam ostatnio zapalenie pęcherza i antybiotyk, tak o dla sprawdzenia. Chodziłam do niego na wizyty prywatne (przyjmuje od 16) a jutro już idę do niego na fundusz (jest od 10). No i zawsze chodziłam sobie w dniu wizyty do labu oddać krew i mocz, wyniki były około 12 :D i myślałam że jutro zrobię tak samo. Dopiero teraz zobaczyłam, że przecież wyników i tak nie dostanę przed wejściem do lekarza :D
    kalafiorowatość mózgu :D

Amore lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:

Ewela - ja jestem na bieżąco w temacie, bo dzisiaj idę do mojego endo-diabeto,
    on mi zawsze tłumaczy, że jakkolwiek normy są prawie do 100 (w diagnostyce 70-99), glukoza u ciężarnej na czczo nie powinna przekroczyć 90
    ufam gościowi, bo konsultował przez lata patologię ciąży jako endokrynolog-diabetolog
    moja glukoza na dziś to 81 więc jestem z siebie dumna, bo straszliwie potrafię zaszaleć....jak chyba każda z nas...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ewela - ja jestem na bieżąco w temacie, bo dzisiaj idę do mojego endo-diabeto,
    on mi zawsze tłumaczy, że jakkolwiek normy są prawie do 100 (w diagnostyce 70-99), glukoza u ciężarnej na czczo nie powinna przekroczyć 90
    ufam gościowi, bo konsultował przez lata patologię ciąży jako endokrynolog-diabetolog
    moja glukoza na dziś to 81 więc jestem z siebie dumna, bo straszliwie potrafię zaszaleć....jak chyba każda z nas...
    no właśnie gdzieś mi się obiło o uszy to 90 czyli moja glukoza ciut ponad normę :(

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    no właśnie gdzieś mi się obiło o uszy to 90 czyli moja glukoza ciut ponad normę :(

ważne, żeby trendu wzrostowego nie utrzymywać;) uszy do góry, ja też się trochę zestrachałam jak na pocz. ciąży miałam 92, dostałam jasny komunikat, żeby uważac na dietę i staram się mniej więcej jej trzymać
    jak pomyślę i poczytam trochę wątek z cukrzycą, jak dziewczyny codziennie się kłują, to mi nie straszna gryczana zamiast ziemniaków;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy były w 19tc, w drugiej w 15tc a w tej liczę na 12-13tc hahaha :D

gabi544, cookiemonster lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    No witaj w klubie ja miałam 92 i to juz za wysoki ok jest do 90

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    W pierwszej ciąży ruchy były w 19tc, w drugiej w 15tc a w tej liczę na 12-13tc hahaha :D

bulkaasia, przy dwupaku wszystko jest możliwe;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,przy dwojce to masz podwojna szanse poczuc ;)

Pytanie moze glupie ale po jakim czasie powinna byc ulga w bolu przyjmujac antybiotyk na zapalenie pecherza? Czekam normalnie jak zakleta...

0MPT.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ