X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze nie robi ale w pierwszej ciazy mialam bardzo ciemna tak po polowie ciazy mi sie zrobila..

Ruchy caulam od 16 tyg i to bylo takie wlasnie uczucie ciala obcego co sie przyladkowo obija o wnetrznosci haha..mowia ze skrzydla motylka czy rybka,no nie wiem..napewno bym tego nie pomylila z ruchami jelit bo caulam to inaczej i raczej nizej niz wyzej w brzuchu ,tak pod pepkiem na tamtym etapie...nie byla to tez polowa mojej ciazy bo corke wyjeli przec cc w dniu terminu ,mysle ze siedzialaby sporo dluzej...chociaz podobno dzieci ulozone posladkowo szybko sie na swiat nie pchaja..

Marzenie27 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys czytalam ze linia tez zalezy od karnacji skory mamy,ale nie wiem,ja faktycznie z tych ciemnych jestem

Dostalam ten antybiotyk,przez tydzien mam brac i zastanawiam sie kiedy mnie przestanie wszystko bolec...przydaloby sie slrawdzic jak dziecko znioslo cala te infekcje i miesniakowe skorcze ale hmm wizyta dopiero 25..

0MPT.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mysle, ze tej rybki czy motylka w ogole nie rozpoznam bo ruchy jelit mam ciagle i caly czas cos czuje :D ale moze faktycznie bedzie to inne uczucie :D

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam linii żadnej na brzuchu bo już ostatnio się wpatrywałam ;)

Muszka dałaś mi nadzieję że to już nie długo, w niedziele zaczynam 16 tydzień i wyczekuje ruchów maleństwa ;D

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam linii ale takie mi ciemne i dlugie wlosy na brzuchu urosly, ze szok :D

lipa lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Nie mam linii ale takie mi ciemne i dlugie wlosy na brzuchu urosly, ze szok :D

Mi też :P

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Mi też :P

Haha i mi tez :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Pytanie do dziewczyn które już mają starsze dzieciaczki, kiedy czułyście pierwsze ruchy? I jakie to uczucibe? Bo ja już nie mogę się doczekać tylko się martwię czy rozpoznam że to dzidziuś :D
    ja 16-17 tydzień ryba mi pływała :)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wiecie jakie są normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży bo właśnie odebrałam wyniki i mi wyszło 91 nie wiem czy to nie jest zbyt dużo

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Dziewczyny czy wiecie jakie są normy glukozy na czczo dla kobiet w ciąży bo właśnie odebrałam wyniki i mi wyszło 91 nie wiem czy to nie jest zbyt dużo

W aplikacji moja ciąża jest podane od 60 do 100, na moich wynikach badań chyba było od 70 do 100 ale nie wiem czy to była norma dla kobiet w ciąży.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Ja tam mysle, ze tej rybki czy motylka w ogole nie rozpoznam bo ruchy jelit mam ciagle i caly czas cos czuje :D ale moze faktycznie bedzie to inne uczucie :D
    Jestem pewna że rozpoznasz ;) mi się to kojarzyło jak by motyl trzepotał skrzydełkami pod brzuchem. Czułam dosyć późno bo około 20 tyg.

28whyx8d41olhvnv.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    19.07 wedlug om i usg

No to Dziewczyny idziemy dzien po dniu Evcik, Rosa i potem Ja :-)

evcikm81 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale napisałyście znowu! raz dziennie wchodzę, siedzę godzinami i doczytuję :D
    Amore - co do linii, to możesz się śmiać, ale ja miałam taką linię jeszcze jakieś pół roku przed ciążą :D naprawdę - nie tak wyraźną, jak niektóre panie w ciąży, ale jak się przyglądnąć to było widać, nawet mój mąż się śmiał co miesiąc że linia jest, tylko ciąży jakoś brak i okres przychodzi :D
    przyszły mi dzisiaj witaminki - znalazłam z fajnym składem - FEMINOVIT DHA za 18,50. Do tej pory płaciłam 56 zł za omegamed, a skład podobny, a różnica w cenie kolosalna :D
    Już jutro wizyta!! NIe mogę się doczekać :D
    A propos wizyty - powiem Wam, jakie miałam zaćmienie mózgu :D ginek mówił, że mogę, ale nie muszę na jutrzejszą wizytę zrobić sobie badanie moczu, bo miałam ostatnio zapalenie pęcherza i antybiotyk, tak o dla sprawdzenia. Chodziłam do niego na wizyty prywatne (przyjmuje od 16) a jutro już idę do niego na fundusz (jest od 10). No i zawsze chodziłam sobie w dniu wizyty do labu oddać krew i mocz, wyniki były około 12 :D i myślałam że jutro zrobię tak samo. Dopiero teraz zobaczyłam, że przecież wyników i tak nie dostanę przed wejściem do lekarza :D
    kalafiorowatość mózgu :D

Amore lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:

Ewela - ja jestem na bieżąco w temacie, bo dzisiaj idę do mojego endo-diabeto,
    on mi zawsze tłumaczy, że jakkolwiek normy są prawie do 100 (w diagnostyce 70-99), glukoza u ciężarnej na czczo nie powinna przekroczyć 90
    ufam gościowi, bo konsultował przez lata patologię ciąży jako endokrynolog-diabetolog
    moja glukoza na dziś to 81 więc jestem z siebie dumna, bo straszliwie potrafię zaszaleć....jak chyba każda z nas...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ewela - ja jestem na bieżąco w temacie, bo dzisiaj idę do mojego endo-diabeto,
    on mi zawsze tłumaczy, że jakkolwiek normy są prawie do 100 (w diagnostyce 70-99), glukoza u ciężarnej na czczo nie powinna przekroczyć 90
    ufam gościowi, bo konsultował przez lata patologię ciąży jako endokrynolog-diabetolog
    moja glukoza na dziś to 81 więc jestem z siebie dumna, bo straszliwie potrafię zaszaleć....jak chyba każda z nas...
    no właśnie gdzieś mi się obiło o uszy to 90 czyli moja glukoza ciut ponad normę :(

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    no właśnie gdzieś mi się obiło o uszy to 90 czyli moja glukoza ciut ponad normę :(

ważne, żeby trendu wzrostowego nie utrzymywać;) uszy do góry, ja też się trochę zestrachałam jak na pocz. ciąży miałam 92, dostałam jasny komunikat, żeby uważac na dietę i staram się mniej więcej jej trzymać
    jak pomyślę i poczytam trochę wątek z cukrzycą, jak dziewczyny codziennie się kłują, to mi nie straszna gryczana zamiast ziemniaków;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży ruchy były w 19tc, w drugiej w 15tc a w tej liczę na 12-13tc hahaha :D

gabi544, cookiemonster lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    No witaj w klubie ja miałam 92 i to juz za wysoki ok jest do 90

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    W pierwszej ciąży ruchy były w 19tc, w drugiej w 15tc a w tej liczę na 12-13tc hahaha :D

bulkaasia, przy dwupaku wszystko jest możliwe;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,przy dwojce to masz podwojna szanse poczuc ;)

Pytanie moze glupie ale po jakim czasie powinna byc ulga w bolu przyjmujac antybiotyk na zapalenie pecherza? Czekam normalnie jak zakleta...

0MPT.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ