Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Leoparde wrote:Rosa, my również zaczniemy wcześniej akcję pampersy. Myślimy nawet zacząć od lutego
No to teraz wyjaśnijcie m.in. mi - bo ja w pierwszej ciąży i nie mam pojęcia o większości ważnych rzeczy - dlaczego już tyle miesięcy wcześniej zaczynacie akcję pampers i o co dokładnie w tym chodzi?
Zwykłe zrobienie zapasów w promocyjnych cenach? Ile tego trzeba kupić, żeby "spać spokojnie"?
krolikan
-
Nooo mam wielką nadzieję, że nic się nie stało. Nie plamię, podbrzusze po prawo (z tej strony na którą się przewróciłam) trochę boli, ale to może być niezwiązane z upadkiem, bo podbrzusze ogólnie mnie pobolewa bardzo często. Pierwszy raz jest zawsze najbardziej stresujący. W czwartek mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego, zobaczymy czy da się ją przesunąć na wtorek. Jak nie, to poczekam spokojnie do czwartku i będę się obserwować.
Ale to doświadczenie dało mi do myślenia. Doszłam do wniosku, że może wcale nie będę pracować do końca kwietnia, jak myślałam, tylko postaram się do końca marca (a jak trzeba będzie to i mniej) i zobaczymy wtedy. Bo jednak brzuch już zaczął mi rosnąć i już do końca marca mogę mieć sporawy a jeszcze miesiąc dłużej to już w ogóle. A jeżdżąc codziennie 200 km głównie autostradą jest wiele sytuacji, w których może dojść do stłuczki. Wiadomo stłuczka może zdarzyć się w dowolnym momencie, niekoniecznie w kwietniu czy maju. Ale jednak w mojej głowie przestawiam się z poświęcenia się dla pracy na tryb "dziś jestem jutro mnie nie ma". Nikt nie doceni tego, że chodzę do pracy, a jak się coś stanie dziecku przez moją nadmierną ambicję. to nie wybaczę sobie tego do końca życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 21:55
krolikan, Marciiik, lottinka lubią tę wiadomość
-
Ja kupie przed porodem,moze z miesiac lrzed zeby nie dac sie zaskoczyc,nie kupuje pieluch na wyrost bo z corka zmienialismy,nie wszystkie byly fajne dla jej skory wiec potem nabiezaco kupowalam w promocji,poza tym szkoda mi miejsca a i u nas jak goscie przychodza odwiedzic to czesto z paczka pieluch dodatkowo...
Paula55 lubi tę wiadomość
-
a ja Laski popłynęłam na fali pampersowej, jak zobaczyłam genialne moje ulubione chusteczki Huggies Pure w promocyjnej cenie 3,49 pln za paczkę to kupiłam 20;)
w razie w zużyjemy tak czy inaczej
straszliwie żałuję, że nie mogę nigdzie dostać pieluszek Huggies Newborn,były wprost genialne, dla nas lepsze od Pampers ale od ponad roku ich nie moge namierzyć, bo chciałam bratankowi nabyć.....
a Wy jakieś doświadczenia pieluszkowe macie, coś absolutnie odradzacie?
mój bratanek jedzie od poczatku właśnie na Dada Premium i bratowa jest zachwycona, a u nas sie nie sprawdziły...
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
A lubilam pampersy ale angielskie po pl mialy z jakas wkladka co nam strasznie smierdzialo posikane(na urlopie jak bylismy to tak nam sie trafilo) corke mialam baaardzo ruchliwa i szybko zaczela sie poruszac wiec potem wchodzily w gre tylko huggisy majtkowe,inaczej nie dala sie zapiac wiec wciagalismy je w biegu...na chusteczki wszystkie po kolei miala niefajna reakcje na skore,jedne po drugich odpadaly i kupowalam po jakims czasie taka serie z cooperative jakies naturalne,byly suuuper ale drozsze sporo od pampersow i innych.....teraz planuje jak z corka na poczatku waciki i wode w warunkach domowych a na wyjscia kupie cos bez perfum i jakies eko bo nie chce ogladam takiej pupy jaka ona miala,normalnie krew
-
krolikan wrote:No to teraz wyjaśnijcie m.in. mi - bo ja w pierwszej ciąży i nie mam pojęcia o większości ważnych rzeczy - dlaczego już tyle miesięcy wcześniej zaczynacie akcję pampers i o co dokładnie w tym chodzi?
Zwykłe zrobienie zapasów w promocyjnych cenach? Ile tego trzeba kupić, żeby "spać spokojnie"?
-
15+3
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d2f276b010f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 22:56
Mania25, Muszka15, evcikm81, lottinka, Anga1989, megi78, DTEM, Leoparde, bulkaasia, sisi, Solane, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość
-
Mania25 wrote:Nooo mam wielką nadzieję, że nic się nie stało. Nie plamię, podbrzusze po prawo (z tej strony na którą się przewróciłam) trochę boli, ale to może być niezwiązane z upadkiem, bo podbrzusze ogólnie mnie pobolewa bardzo często. Pierwszy raz jest zawsze najbardziej stresujący. W czwartek mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego, zobaczymy czy da się ją przesunąć na wtorek. Jak nie, to poczekam spokojnie do czwartku i będę się obserwować.
Ale to doświadczenie dało mi do myślenia. Doszłam do wniosku, że może wcale nie będę pracować do końca kwietnia, jak myślałam, tylko postaram się do końca marca (a jak trzeba będzie to i mniej) i zobaczymy wtedy. Bo jednak brzuch już zaczął mi rosnąć i już do końca marca mogę mieć sporawy a jeszcze miesiąc dłużej to już w ogóle. A jeżdżąc codziennie 200 km głównie autostradą jest wiele sytuacji, w których może dojść do stłuczki. Wiadomo stłuczka może zdarzyć się w dowolnym momencie, niekoniecznie w kwietniu czy maju. Ale jednak w mojej głowie przestawiam się z poświęcenia się dla pracy na tryb "dziś jestem jutro mnie nie ma". Nikt nie doceni tego, że chodzę do pracy, a jak się coś stanie dziecku przez moją nadmierną ambicję. to nie wybaczę sobie tego do końca życia.
Mi sie moja mama zapytala czy moj pracodawca jest dla mnie wazniejszy od dziecka? Odpowiedzialam, ze oczywiscie, ze nie a ona 'to siadz se wreszcie na dupie'no i poszlam na L4
AniaKami, lottinka, Mania25, Leoparde, Marciiik lubią tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Mania, dokładnie tak jak mówisz! Tez miałam w planach pracę i nie wiadomo co jeszcze. I właśnie mówię KONIEC
bo najważniejsze to dbać o malucha. Bardzo dobra decyzja, nie zwlekaj, co Ci da ten miesiąc dłużej w pracy? A miesiąc dłużej spokoju w domu da Ci dużo
Mania25, AniaKami lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć
. Nicka gratuluję 2 trymestru, lottinka 13tc. Ange może ten dzień jeszcze nie stracony
.
Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś idę na prenatalne na godzinę 11. Boję się i ciesze zarazem
Paula trzymam kciyki tez za ciebie dzisiaj na którą lecisz?AniaKami, Nicka678, Amore, Paula55, sisi, Zoja lubią tę wiadomość
-
lottinka wrote:megi trzymam kciuki! Wstawiaj foty
Anga co się dzieje? Calus na lepsze samopoczucie :*
Dzięki Lottinka :* a ja sie zaczynam zamartwiac, jakis instynkt matczyny czy co?? Czy z mala wszystko ok, w pierwszym trymestrze to bylam oaza spokoju a od ostatniej wizyty to porazka jakasdzisiaj jak lezalam to brzuch plaski jak deska
nie wiem co mi sie to dzieje, pisalam z dziewczynami z innego forum na ktorym jestem juz bardzo dlugo i niby one tez tak mialy no ale chyba bez przesady...
-
hej ja noc w miarę przespana syn odprowadzony do przedszkola mimo że ferie mamy ale chciał iść..... no a ja idę jeszcze się zdrzemnąć powiem wam że jakaś taka bez siły jestem....czasem po nocy jeszcze bardziej jestem zmęczona aniżeli kładłam się spać
Wczoraj nie wrzuciłam zdjęcia z brzuszkiem więc dzisiaj nadrabiam:
https://zapodaj.net/8a087e40cfc76.jpg.html
AniaKami, lottinka, sisi lubią tę wiadomość