X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry! Co do brzuszków to u mnie sie sprawdziło- w pierwszej ciazy zaczęło byc cos ledwo widac w 5 miesiącu ciazy, dopiero od 6 mozna było poznać, ze jestem w ciazy. Za to teraz, od 3 miesiąca juz widac i to porządnie :)

ale wszystkie macie super brzuszki- te mniejsze i te większe! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A to ja znalazlam sklep niedaleko mnie gdzie caly komplecik za 40-60zl idzie kupic i tez sa fajne wzory, kolory ;) a potem ewentualnie w smyku cos bede kupowac bo szwagier ma znizki i rabaty tak wiec zle nie ma ;)

Podasz mi co to za sklep?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Podasz mi co to za sklep?

W baronie na I pietrze

l22nhdgen92nqanl.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziś wizyta u genetyka. Niby się nie denerwowałam ale chyba zaczynam. :)

Miłego dnia <3

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    W baronie na I pietrze

Jest tam dalej z ciuszkami? O kurde zapomnialam :P zobacze jak tam stoja cenowo i czy sie oplaca cos kupic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie zaczyna brac na słodkie, ale nie na batony tylko na samo ciasto <3

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Jest tam dalej z ciuszkami? O kurde zapomnialam :P zobacze jak tam stoja cenowo i czy sie oplaca cos kupic.

Tam jest w rogu malutkie pomieszczenie ale tak jak Ci pisze ciuszki idzie w miare kupic, przybory to nie wiem jakie ceny ale wozki niespecjalne sa

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Witajcie dziś wizyta u genetyka. Niby się nie denerwowałam ale chyba zaczynam. :)

Miłego dnia <3
    Powodzenia musi być wszystko dobrze :)

Selja lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja kciuki zacisniete! :)

Selja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)
    Kciukam za wszystkie wizyty dzisiejsze! <3 i czekam na same wspaniałe wieści. ;)
    do mojej wizyty jeszcze 10 dni :)
    Śliczne macie te wszystkie brzuszki - rosną az miło <3 jeszcze chwila i połówka ciąży będzie za nami :)
    powiedzcie mi - czy którąś z Was łapią jeszcze wymioty na tym etapie co ja (17 tydzień)? Kurcze ciekawe kiedy całkowicie u mnie odpuszczą.

Selja lubi tę wiadomość

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16+3
    Przepraszam ale wczoraj nie miałam czasu wrzucić więc nadrabiam dziś :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2b998cb206f.jpg

bulkaasia, megi78, Anga1989, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z mroźnego i zanurzonego we mgle Londynu ;)
    Noc średnia, najpierw nie mogłam zasnąć bo czekałam jak głupia ;) by dzieci się odezwały (nic) a potem budziłam się co chwilę. Czuję się jak zombie!!!

Do wizyty zostało 8 dni. Do tego czasu chyba kolejne siwe włosy zaszczycą moją głowę, ehhh...

Selja trzymam kciuki mocno za wizytę!!!

Wysiadam z metra i lecę do pracy :)

Selja lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Powodzenia wizytujacym dziś :)

Bulkaasia dziewczyny mają rację, że maluchy mogą jeszcze sporadycznie się ujawniać. Mają jednak jeszcze dużo miejsca ;)

Uhh ten detektor to jednak nie taka głupia rzecz...

Ja się dziś obudziłam na tabletkę z rana i czuje jakąś "bułe" na brzuchu. Dotykam a tu taka kula jak alien haha. Nieźle się wypchnal Maluch :)

Selja, sisi lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Pepek juz mi wywalilo :D jeszcze nie odstaje ale juz jest wypchany :D
    No wlasnie ja z synem szybbko mialam na wierzchu a teraz ma byc corka i puki co jest schowany ciekawe jak to ma sie do plci bo wlasnie gdzies o tym czytalam ze na syna wypycha a na corke nie :D i tak sobie mysle wypch czy nie wypcha. Mam to w naturze czy faktycznie zalezy od plci :D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Kalia - mam 170:) I to pierwsza ciążą, a słyszałam (nie wiem ile w tym prawdy, jak Wy miałyście?), że pierwszą ciążę zaczyna być widać później.

To nie tylko od tego zależy - to też kwestia tego, jak silne ma się mięśnie brzucha, jaką budowę ciała. Ja jestem wg OM w 16 tygodniu, a wg USG w 18t i brzuch raz widać, raz nie ;) Ale mam koleżankę, która jest już gdzieś w okolicach 20 i jest bardziej płaska niż Ty :)

KgXdp1.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki!

Powodzenia i kciuki zacisniete za wizytujace dzisiaj!
    Ja w srode,juz ukladam liste zagadnien do poruszenia ;) nadal nie wiem czy sie szczepic na ten krztusiec kurcze hmm..musze dopytac jak bardzo wzrosla ta zachorowalnosc,nie wiem ale jakos nie jestem 100% przekonana

Wlasnie sobie herbatkuje,zjadlam kanapki z wedlina...prosze prosze chyba ktos sie powoli z miesem przeprasza ;) ...polenie sie jeszcze troszke i jak auto mi sie odmrozi to pojade do miasta zalatwic sprawunki

Selja lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :-)
    Zdjęcia nie wrzucilam bo nie miałam czasu zrobić, może dzisiaj się z tym ogarnę a jak nie to dopiero w przyszłą niedzielę. Te wasze brzuszki to po prostu miodzio :-)
    Chyba nowe mamusie dołączyły przez weekend, witam wszystkie :-*
    Wypychanie pępka to raczej sprawa indywidualna. Ja z synem do samego końca miałam normalny, moja siostra tez będzie miała synka i juz jej wypycha, więc reguły nie ma ;-)
    Ja mam dzisiaj jakiś taki podły nastrój, strzeliłam wczoraj focha na męża bo mnie wkurzył i jeszcze mnie trzyma, dzisiaj napisałam mu co mi nie pasuje, niby obiecuje poprawę... zobaczymy co z tego wyjdzie, może przyniesie chryzantemy w bukiecie... ;-)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, co do szczepionki na krztusiec w ciazy to miałam podobne dylematy ponad 2 lata temu. Sprawdziłam w internecie czy zwiększyła sie zachorowalność w regionie w którym wtedy mieszkałam- u nas było chyba 4 razy wiecej przypadków plus w szpitalu zmarło 10 tygodniowe niemowlę- wlasnie na krztusiec, wiec postanowiłam sie zaszczepić. Ogólnie do szczepionek podchodzę bardzo ostrożnie, wiec mysle ze najlepiej poczytać jak to wyglada u Ciebie i wtedy podjąć decyzje, chociaż nie sa to łatwe sprawy..

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh śpij mi się ruszający ząb buuu ;( ja się zaraz martwię..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :), ale żadna mnie nie przebije fuck. Wczoraj mój mąż który ma 3 dzieci z czego dwoje dorosłych dostał życzenia z okazji dnia dziadka. Okazało się ze syn 25 lat zostanie ojcem hehehe. Dziecko im się urodzi 2 miesiące po naszym. SZOK mój m 46 lat będzie dziadkiem a ja 38 letnią żona dziadka no jak... a mój nienarodzonych syn wujkiem hehehe

Leoparde, Marciiik, sisi, Solane, cookiemonster, asiczka11, mamakejti, DTEM, Zoja, krolikan, Amore lubią tę wiadomość

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ