X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Coś mnie zaczyna brac na słodkie, ale nie na batony tylko na samo ciasto <3
    To podobnie jak u mnie ;) trochę wcześniej wcinalam cały tydzień ogórki kiszone,a teraz od prawie tygodnia słodkie: czekolady,cukierki,ciasto itp.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:40

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hej dziewczyny :), ale żadna mnie nie przebije fuck. Wczoraj mój mąż który ma 3 dzieci z czego dwoje dorosłych dostał życzenia z okazji dnia dziadka. Okazało się ze syn 25 lat zostanie ojcem hehehe. Dziecko im się urodzi 2 miesiące po naszym. SZOK mój m 46 lat będzie dziadkiem a ja 38 letnią żona dziadka no jak... a mój nienarodzonych syn wujkiem hehehe

Nono :D Hollywodzka historia :D Mega sie złożyło :D
    A syn w stałym zwiazku/ po slubie? czy raczej wszyscy mega zaskoczeni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:43

joannapoznan lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Nono :D Hollywodzka historia :D Mega sie złożyło :D
    A syn w stałym zwiazku/ po slubie? czy raczej wszyscy mega zaskoczeni?
    Nie no wstałym ale wszyscy zaskoczeni bo młodzież dopiero co pokończyła studia i pracę poznajdowala hehehe. Weszli w dorosłość z przytupem

• Majetta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    To nie tylko od tego zależy - to też kwestia tego, jak silne ma się mięśnie brzucha, jaką budowę ciała. Ja jestem wg OM w 16 tygodniu, a wg USG w 18t i brzuch raz widać, raz nie ;) Ale mam koleżankę, która jest już gdzieś w okolicach 20 i jest bardziej płaska niż Ty :)

Ja 15 tydzień i mam już baaardzo widoczny brzuch, taka piłeczka, pojawiła sie niemal z dnia na dzień. Najpierw miałam taka trochę "oponkę" jakbym się najadła a kilka dni później bum brzuszek :) dzisiaj nawet pani w metrze ustąpiła mi miejsca :p a najdziwniejsze jest to, że do tej pory bardzo dużo ćwiczyłam na siłowni i miałam kaloryferek z którego byłam dumna i nie spodziewałam się jeszcze brzuszka :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Nie no wstałym ale wszyscy zaskoczeni bo młodzież dopiero co pokończyła studia i pracę poznajdowala hehehe. Weszli w dorosłość z przytupem

Ja mam ukończone 25 lat, mój Mąż 26 lat (w tym roku będziemy mieć +1), jesteśmy po ślubie od niemal 2,5 roku i już od dawna niektórzy nam sugerowali, żebyśmy pomyśleli o dziecku :) A studia skończyłam 1,5 roku temu, sama też pracuję raptem od 1,5 roku i właśnie wylądowałam na L4. Nie przejmujcie się tylko wiekiem :) Chyba, że uważacie, że nie są "młodzieżą" odpowiedzialna :) Ja rozumiem, że nie braliście tego pod uwagę, ale uwierz, że wiele osób w moim wieku ma już dzieci nawet kilkuletnie (planowane) :) Dla mnie to nie jest żaden szok :) Co innego jak nastolatkowie zostają rodzicami czy nawet na początku/w połowie studiów. :) Zresztą Twój Mąż dużo wcześniej został ojcem i jakoś żyje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:13

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja 15 tydzień i mam już baaardzo widoczny brzuch, taka piłeczka, pojawiła sie niemal z dnia na dzień. Najpierw miałam taka trochę "oponkę" jakbym się najadła a kilka dni później bum brzuszek :) dzisiaj nawet pani w metrze ustąpiła mi miejsca :p a najdziwniejsze jest to, że do tej pory bardzo dużo ćwiczyłam na siłowni i miałam kaloryferek z którego byłam dumna i nie spodziewałam się jeszcze brzuszka :)

No to ja właśnie w ogóle nie ćwiczyłam. Fakt miałam dużo ruchu w pracy, ale to raczej chodzenie i machanie rękoma (laboratorium). I byłam pewna, że bardzo szybko wyskczy mi spory brzuszek, a jakoś na razie się w miarę trzyma. No jedynie popołudniami i wieczorami jest, ale to też nie zawsze wygląda jak ciążowy. Choć wydaje mi się, że teraz na L4 zacznę szybciej rosnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:08

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)

W weekend nic nie pisałam, bo nie było na to czasu - trzeba było odwiedzić wszystkie babcie i dziadków :) Pół soboty spędziłam przy garach, żeby upiec ciasto na tę okazję i przygotować chińszczyznę. No i dopiero wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy do domu, więc padałam na pyszczek i brzuch trochę z tego przemęczenia pobolewał... Na szczęście już Was nadrobiłam i jestem na bieżąco :)

Witam nowe lipcowe mamusie :)

Za wizytujące dziś trzymam mocno kciuki.
    Ja mam wizytę jutro, ale bez podglądu, bo to w ramach NFZ. Powiem Wam, że z tym lekarzem za free to jest masakra - po 2 czy 3 godziny czekania w kolejce, więc pół dnia mam zmarnowane. Jeszcze ostatnio tak wymarzłam w kolejce, że się kataru nabawiłam. Szpital znany na cały kraj (w Matce Polce ciążę prowadzę) a warunki FATALNE!
    Ja na połówkowe też już jestem umówiona i tu chyba będzie największy mój dotychczasowy koszt - 320 zł. Lekarz ma bardzo dobre opinie i jest dokładny, wszystko tłumaczy, więc się zdecydowaliśmy.

Miłego dnia :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Ja mam ukończone 25 lat, mój Mąż 26 lat (w tym roku będziemy mieć +1), jesteśmy po ślubie od niemal 2,5 roku i już od dawna niektórzy nam sugerowali, żebyśmy pomyśleli o dziecku :) A studia skończyłam 1,5 roku temu, sama też pracuję raptem od 1,5 roku i właśnie wylądowałam na L4. Nie przejmujcie się tylko wiekiem :) Chyba, że uważacie, że nie są "młodzieżą" odpowiedzialna :) Zresztą Twój Mąż dużo wcześniej został ojcem i jakoś żyje :)
    My się cieszymy a na co czekac :). Tylko jest to śmieszne w tej całej sytuacji. Wczoraj się smialismy ze będą panowie ojciec z synem na spacery chodzic z wozeczkami :D. Ale tu nie o to chodzi tu chodzi o to ze teoretycznie w wieku 39 lat zostane przyszywana babcia a mam zostać matka hehehe

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    (...)tu chodzi o to ze teoretycznie w wieku 39 lat zostane przyszywana babcia a mam zostać matka hehehe

To jest faktycznie nietypowa sytuacja ;) Dla mnie jak z filmu :) Ale na pewno wasze więzi dzięki temu jeszcze mocniej się zacieśnią ;) Trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:19

megi78 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Anga w h&m sa fajne obnizki, choc nie ma duzego wyboru dla noworodków ale mozesz trafić na jakas np czapeczke za 10 zł ;)
    Ja sie wstrzymuje z kupnem,bo maz ma jechac do Anglii a tam sa moi rodzice i nakupia ciuszkow za naprawde grosze a sa tam piękne rzeczy :) Musze tylko poznac płeć, tutaj tylko kupie wózek i ew łóżeczko.
    Aaa no i jak beda z mama kupowac ciuszki to wczesniej maz sie ze mna polaczy przez messengera,zeby mi pokazywac ciuszki i ja bede mowic co chce :) Bym poleciala,ale sie troche boje leciec w ciazy samolotem dlatego zostaje tutaj.

Ja leciałam w ciąży już 2 razy do Polski (mieszkam w Irlandii).Jeśli ciążą przebiega bez problemów to nie ma żadnego zagrożenia :) Pytałam lekarza

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - to będziesz przyszywana babcią :D

lottinka lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hej dziewczyny :), ale żadna mnie nie przebije fuck. Wczoraj mój mąż który ma 3 dzieci z czego dwoje dorosłych dostał życzenia z okazji dnia dziadka. Okazało się ze syn 25 lat zostanie ojcem hehehe. Dziecko im się urodzi 2 miesiące po naszym. SZOK mój m 46 lat będzie dziadkiem a ja 38 letnią żona dziadka no jak... a mój nienarodzonych syn wujkiem hehehe

megi, moja mama została babcią w wieku 38 lat, więc nie masz się czym przejmować ;)

megi78 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Megi - to będziesz przyszywana babcią :D

Proszę się ze mnie nie nabijać hehehe ;) :D

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to Twoj Maz bedzie mlodym Dziadkiem :-) u moicb znajomych jest jeszcze inna sytuacja znajomemu urodzila sie corka, jego mama rok pozniej urodzila mu w wieku prawie 50 lat siostre, myslala ze to objawy menpauzy a w rzeczywistosci w ciazy byla i tak jego corka jest rok starsza od swojen cioci :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj l4 konczy ale mam stresa przed jutrzejszym powrotem do pracy. Trzymajcie prosze jutro podwojne kciuki i za moj powrot i popoludniu za wizyte u lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 12:25

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 mam trochę młodszą ciąże niż Ty, ale mnie nadal trzymają mdłości i wymioty. W pierwszej ciąży ostatni raz wymiotowałam chyba w 6 miesiącu. Podejrzewam, że teraz może u mnie być podobnie.
    Cały czas czekam też na ten sławny przypływ energii, który podobno pojawia się w II trymestrze. W pierwszej ciąży tego nie doświadczyłam bo II trymestr przypadł na największe upały, które trwały od czerwca do września. A upały znosiłam bardzo źle.
    A zastrzyk energii przydałby mi się bardzo przy 13 miesięcznym dziecku, które ma w sobie tej energii aż za dużo:-).

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi,no to gratuluje :) u mojego meza jest tez taka sytuacja podobna tylko z kuzynkstwem najblizszym
    Dziecko bedzie dumne z takiej mlodej babuni ;)

Ja pierwsza corke urodzilam maja 22 lata i pamietam ze polozna mi mowila ze to taki idealny wiek na ciaze haha...to az strach co by teraz powiedziala ;)

Tina,a dobrze mowisz,musze posprawdzac te zachorowalnosc u nas w regionie...ja nigdy nie mialam oporow ale mielismy taka dziwna sytuacje z corka,ona mi nigdy nie chorowala,katarek jedynie jak pkole zaczela i byl preschool buster z ktorym zwlekalismy wlasnie ze wzgledu na te katarki,w koncu w maju ja zaszczepilismy i ciezko zniosla te szczepienie gdzie po poprzednich nie bylo zupelnie problemow po czym w sierpniu juz jej te cukrzyce diagnozowali,a poniewaz to jest choroba autoimmunologiczna i wlasciwie kazda choroba,szczepionka i inne zrywy organizmu moze ja wywolac a ona jedynie co miala to to szczepienie takie nietypowe po ktorym juz jej sie organizm zaczal sypac....mamy nieco uraz,corka nadal mi nie choruje,wirusow nie lapie itd i mowili wlasnie ze ma bardzo pobudzonynuklad immunologiczny,szybko wszystko zwalcza przy czym zwalczyla swoje komorki produkujace insuline i tyle...tez jej nie szczepie na grype np mimo ze ma wskazania...niby mi sie nigdy nic osobiscie nie przytrafilo takiego ale gdzies tam mam takie skojarzenia i stracha...juz wiem ze bede panikowac przy szczepieniach malenstwa ale watpie zebym odmowila szczepien bo sumienie by mi zyc nie dalo jakby zachorowala na ktores z tych badziewii...

Ja mam dzisiaj w planie ambitny plan ugotowac prawdziwy cieply obiad haha...bedzie typowo slaski,kluski,roladki i czerwona kapucha...bylam juz w sklepie,wszystko kupilam...teraz tylko checi i do dziela....aaa i kupilam czekolade biala z orzechami bo tak mi pieknie wygladala,zjadlam kostke i uznalam ze jest fuj....tyle mam ze slodyczy,jedynie co to galaretki w czekoladzie ta krakowska mieszanka mi wchodza

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście postów przez weekend:) super miałam co przeczytać do kawki w pracy.

Witam kolejne lipcówki! Super, że jest tu taki ruch.

Dziewczyny czy Wam spina się czasami macica? Nie boleśnie, ale twardnieje? Mi się zdarza, jak wstaję z łózka po nocce, czyli nie z przemęczenia itd. hmm w środę na szczęście wizyta.

W sobotę zgodnie z planem powiedzieliśmy dzieciom, spodziewałam się reakcji pozytywnej ale ta ich przerosła moje oczekiwania. Kochani są, Zuzia na dobranoc powiedziała mi, że kocha już bardzo Leona. Wzruszyłam się.

No i udało mi się wynegocjować Leona:) u męża. Więc same sukcesy.

A u Was same piękne brzuszki!!! Zazdroszczę zwłaszcza tych wciąż normalnie wyglądających pępków, mój już płaski jak naleśnik.

Marciiik, Leoparde, gabi544 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wszystkimi w ten słoneczny (u mnie) poniedziałek :-)
    Do wizyty zostały 3 dni ... -jak mi się już dłuży. Nawet nie macie pojęcia. Cały miesiąc nie widziałam się z dzidzią :( i póki co żadnych ruchów jeszcze nie czuje też ( ale to pierwsza ciąża ) .
    Jak myślicie, czy Pani doktor będzie już w stanie mogła określić płeć ? Nie ma sprzętu z epoki kamienia łupanego, ale nie ma też super świetnego :P W czwartek będę w 16+5 tyg. i tak się zastanawiam czy powie, bo na poprzedniej wizycie byłam w 12+5 i powiedziała od razu, że to za wcześnie ... a tutaj co niektóre to wiedzą już bardzo szybko, ale to w sumie zależy od położenia dzidzi i sprzętu co mówicie? hm?
    Mogę liczyć na to , że dowiem się ?:) Prawie będę wchodziła w 18 tydz także ... :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lipcowe mamusie, właśnie trafiłam na ten wątek i postanowiłam dołączyć :)
    Aktualnie 13tc+1d, planowany termin mam na 30 lipca :)
    Pozdrawiam

Jaguś_7810, Nicka678, joannapoznan, Marciiik, Anga1989, mamakejti, lottinka, gabi544, moniqe lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ