X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Coś mnie zaczyna brac na słodkie, ale nie na batony tylko na samo ciasto <3
    To podobnie jak u mnie ;) trochę wcześniej wcinalam cały tydzień ogórki kiszone,a teraz od prawie tygodnia słodkie: czekolady,cukierki,ciasto itp.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:40

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hej dziewczyny :), ale żadna mnie nie przebije fuck. Wczoraj mój mąż który ma 3 dzieci z czego dwoje dorosłych dostał życzenia z okazji dnia dziadka. Okazało się ze syn 25 lat zostanie ojcem hehehe. Dziecko im się urodzi 2 miesiące po naszym. SZOK mój m 46 lat będzie dziadkiem a ja 38 letnią żona dziadka no jak... a mój nienarodzonych syn wujkiem hehehe

Nono :D Hollywodzka historia :D Mega sie złożyło :D
    A syn w stałym zwiazku/ po slubie? czy raczej wszyscy mega zaskoczeni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:43

joannapoznan lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Nono :D Hollywodzka historia :D Mega sie złożyło :D
    A syn w stałym zwiazku/ po slubie? czy raczej wszyscy mega zaskoczeni?
    Nie no wstałym ale wszyscy zaskoczeni bo młodzież dopiero co pokończyła studia i pracę poznajdowala hehehe. Weszli w dorosłość z przytupem

• Majetta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    To nie tylko od tego zależy - to też kwestia tego, jak silne ma się mięśnie brzucha, jaką budowę ciała. Ja jestem wg OM w 16 tygodniu, a wg USG w 18t i brzuch raz widać, raz nie ;) Ale mam koleżankę, która jest już gdzieś w okolicach 20 i jest bardziej płaska niż Ty :)

Ja 15 tydzień i mam już baaardzo widoczny brzuch, taka piłeczka, pojawiła sie niemal z dnia na dzień. Najpierw miałam taka trochę "oponkę" jakbym się najadła a kilka dni później bum brzuszek :) dzisiaj nawet pani w metrze ustąpiła mi miejsca :p a najdziwniejsze jest to, że do tej pory bardzo dużo ćwiczyłam na siłowni i miałam kaloryferek z którego byłam dumna i nie spodziewałam się jeszcze brzuszka :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Nie no wstałym ale wszyscy zaskoczeni bo młodzież dopiero co pokończyła studia i pracę poznajdowala hehehe. Weszli w dorosłość z przytupem

Ja mam ukończone 25 lat, mój Mąż 26 lat (w tym roku będziemy mieć +1), jesteśmy po ślubie od niemal 2,5 roku i już od dawna niektórzy nam sugerowali, żebyśmy pomyśleli o dziecku :) A studia skończyłam 1,5 roku temu, sama też pracuję raptem od 1,5 roku i właśnie wylądowałam na L4. Nie przejmujcie się tylko wiekiem :) Chyba, że uważacie, że nie są "młodzieżą" odpowiedzialna :) Ja rozumiem, że nie braliście tego pod uwagę, ale uwierz, że wiele osób w moim wieku ma już dzieci nawet kilkuletnie (planowane) :) Dla mnie to nie jest żaden szok :) Co innego jak nastolatkowie zostają rodzicami czy nawet na początku/w połowie studiów. :) Zresztą Twój Mąż dużo wcześniej został ojcem i jakoś żyje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:13

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja 15 tydzień i mam już baaardzo widoczny brzuch, taka piłeczka, pojawiła sie niemal z dnia na dzień. Najpierw miałam taka trochę "oponkę" jakbym się najadła a kilka dni później bum brzuszek :) dzisiaj nawet pani w metrze ustąpiła mi miejsca :p a najdziwniejsze jest to, że do tej pory bardzo dużo ćwiczyłam na siłowni i miałam kaloryferek z którego byłam dumna i nie spodziewałam się jeszcze brzuszka :)

No to ja właśnie w ogóle nie ćwiczyłam. Fakt miałam dużo ruchu w pracy, ale to raczej chodzenie i machanie rękoma (laboratorium). I byłam pewna, że bardzo szybko wyskczy mi spory brzuszek, a jakoś na razie się w miarę trzyma. No jedynie popołudniami i wieczorami jest, ale to też nie zawsze wygląda jak ciążowy. Choć wydaje mi się, że teraz na L4 zacznę szybciej rosnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:08

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)

W weekend nic nie pisałam, bo nie było na to czasu - trzeba było odwiedzić wszystkie babcie i dziadków :) Pół soboty spędziłam przy garach, żeby upiec ciasto na tę okazję i przygotować chińszczyznę. No i dopiero wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy do domu, więc padałam na pyszczek i brzuch trochę z tego przemęczenia pobolewał... Na szczęście już Was nadrobiłam i jestem na bieżąco :)

Witam nowe lipcowe mamusie :)

Za wizytujące dziś trzymam mocno kciuki.
    Ja mam wizytę jutro, ale bez podglądu, bo to w ramach NFZ. Powiem Wam, że z tym lekarzem za free to jest masakra - po 2 czy 3 godziny czekania w kolejce, więc pół dnia mam zmarnowane. Jeszcze ostatnio tak wymarzłam w kolejce, że się kataru nabawiłam. Szpital znany na cały kraj (w Matce Polce ciążę prowadzę) a warunki FATALNE!
    Ja na połówkowe też już jestem umówiona i tu chyba będzie największy mój dotychczasowy koszt - 320 zł. Lekarz ma bardzo dobre opinie i jest dokładny, wszystko tłumaczy, więc się zdecydowaliśmy.

Miłego dnia :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Ja mam ukończone 25 lat, mój Mąż 26 lat (w tym roku będziemy mieć +1), jesteśmy po ślubie od niemal 2,5 roku i już od dawna niektórzy nam sugerowali, żebyśmy pomyśleli o dziecku :) A studia skończyłam 1,5 roku temu, sama też pracuję raptem od 1,5 roku i właśnie wylądowałam na L4. Nie przejmujcie się tylko wiekiem :) Chyba, że uważacie, że nie są "młodzieżą" odpowiedzialna :) Zresztą Twój Mąż dużo wcześniej został ojcem i jakoś żyje :)
    My się cieszymy a na co czekac :). Tylko jest to śmieszne w tej całej sytuacji. Wczoraj się smialismy ze będą panowie ojciec z synem na spacery chodzic z wozeczkami :D. Ale tu nie o to chodzi tu chodzi o to ze teoretycznie w wieku 39 lat zostane przyszywana babcia a mam zostać matka hehehe

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    (...)tu chodzi o to ze teoretycznie w wieku 39 lat zostane przyszywana babcia a mam zostać matka hehehe

To jest faktycznie nietypowa sytuacja ;) Dla mnie jak z filmu :) Ale na pewno wasze więzi dzięki temu jeszcze mocniej się zacieśnią ;) Trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:19

megi78 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Anga w h&m sa fajne obnizki, choc nie ma duzego wyboru dla noworodków ale mozesz trafić na jakas np czapeczke za 10 zł ;)
    Ja sie wstrzymuje z kupnem,bo maz ma jechac do Anglii a tam sa moi rodzice i nakupia ciuszkow za naprawde grosze a sa tam piękne rzeczy :) Musze tylko poznac płeć, tutaj tylko kupie wózek i ew łóżeczko.
    Aaa no i jak beda z mama kupowac ciuszki to wczesniej maz sie ze mna polaczy przez messengera,zeby mi pokazywac ciuszki i ja bede mowic co chce :) Bym poleciala,ale sie troche boje leciec w ciazy samolotem dlatego zostaje tutaj.

Ja leciałam w ciąży już 2 razy do Polski (mieszkam w Irlandii).Jeśli ciążą przebiega bez problemów to nie ma żadnego zagrożenia :) Pytałam lekarza

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - to będziesz przyszywana babcią :D

lottinka lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Hej dziewczyny :), ale żadna mnie nie przebije fuck. Wczoraj mój mąż który ma 3 dzieci z czego dwoje dorosłych dostał życzenia z okazji dnia dziadka. Okazało się ze syn 25 lat zostanie ojcem hehehe. Dziecko im się urodzi 2 miesiące po naszym. SZOK mój m 46 lat będzie dziadkiem a ja 38 letnią żona dziadka no jak... a mój nienarodzonych syn wujkiem hehehe

megi, moja mama została babcią w wieku 38 lat, więc nie masz się czym przejmować ;)

megi78 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Megi - to będziesz przyszywana babcią :D

Proszę się ze mnie nie nabijać hehehe ;) :D

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to Twoj Maz bedzie mlodym Dziadkiem :-) u moicb znajomych jest jeszcze inna sytuacja znajomemu urodzila sie corka, jego mama rok pozniej urodzila mu w wieku prawie 50 lat siostre, myslala ze to objawy menpauzy a w rzeczywistosci w ciazy byla i tak jego corka jest rok starsza od swojen cioci :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj l4 konczy ale mam stresa przed jutrzejszym powrotem do pracy. Trzymajcie prosze jutro podwojne kciuki i za moj powrot i popoludniu za wizyte u lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 12:25

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 mam trochę młodszą ciąże niż Ty, ale mnie nadal trzymają mdłości i wymioty. W pierwszej ciąży ostatni raz wymiotowałam chyba w 6 miesiącu. Podejrzewam, że teraz może u mnie być podobnie.
    Cały czas czekam też na ten sławny przypływ energii, który podobno pojawia się w II trymestrze. W pierwszej ciąży tego nie doświadczyłam bo II trymestr przypadł na największe upały, które trwały od czerwca do września. A upały znosiłam bardzo źle.
    A zastrzyk energii przydałby mi się bardzo przy 13 miesięcznym dziecku, które ma w sobie tej energii aż za dużo:-).

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi,no to gratuluje :) u mojego meza jest tez taka sytuacja podobna tylko z kuzynkstwem najblizszym
    Dziecko bedzie dumne z takiej mlodej babuni ;)

Ja pierwsza corke urodzilam maja 22 lata i pamietam ze polozna mi mowila ze to taki idealny wiek na ciaze haha...to az strach co by teraz powiedziala ;)

Tina,a dobrze mowisz,musze posprawdzac te zachorowalnosc u nas w regionie...ja nigdy nie mialam oporow ale mielismy taka dziwna sytuacje z corka,ona mi nigdy nie chorowala,katarek jedynie jak pkole zaczela i byl preschool buster z ktorym zwlekalismy wlasnie ze wzgledu na te katarki,w koncu w maju ja zaszczepilismy i ciezko zniosla te szczepienie gdzie po poprzednich nie bylo zupelnie problemow po czym w sierpniu juz jej te cukrzyce diagnozowali,a poniewaz to jest choroba autoimmunologiczna i wlasciwie kazda choroba,szczepionka i inne zrywy organizmu moze ja wywolac a ona jedynie co miala to to szczepienie takie nietypowe po ktorym juz jej sie organizm zaczal sypac....mamy nieco uraz,corka nadal mi nie choruje,wirusow nie lapie itd i mowili wlasnie ze ma bardzo pobudzonynuklad immunologiczny,szybko wszystko zwalcza przy czym zwalczyla swoje komorki produkujace insuline i tyle...tez jej nie szczepie na grype np mimo ze ma wskazania...niby mi sie nigdy nic osobiscie nie przytrafilo takiego ale gdzies tam mam takie skojarzenia i stracha...juz wiem ze bede panikowac przy szczepieniach malenstwa ale watpie zebym odmowila szczepien bo sumienie by mi zyc nie dalo jakby zachorowala na ktores z tych badziewii...

Ja mam dzisiaj w planie ambitny plan ugotowac prawdziwy cieply obiad haha...bedzie typowo slaski,kluski,roladki i czerwona kapucha...bylam juz w sklepie,wszystko kupilam...teraz tylko checi i do dziela....aaa i kupilam czekolade biala z orzechami bo tak mi pieknie wygladala,zjadlam kostke i uznalam ze jest fuj....tyle mam ze slodyczy,jedynie co to galaretki w czekoladzie ta krakowska mieszanka mi wchodza

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście postów przez weekend:) super miałam co przeczytać do kawki w pracy.

Witam kolejne lipcówki! Super, że jest tu taki ruch.

Dziewczyny czy Wam spina się czasami macica? Nie boleśnie, ale twardnieje? Mi się zdarza, jak wstaję z łózka po nocce, czyli nie z przemęczenia itd. hmm w środę na szczęście wizyta.

W sobotę zgodnie z planem powiedzieliśmy dzieciom, spodziewałam się reakcji pozytywnej ale ta ich przerosła moje oczekiwania. Kochani są, Zuzia na dobranoc powiedziała mi, że kocha już bardzo Leona. Wzruszyłam się.

No i udało mi się wynegocjować Leona:) u męża. Więc same sukcesy.

A u Was same piękne brzuszki!!! Zazdroszczę zwłaszcza tych wciąż normalnie wyglądających pępków, mój już płaski jak naleśnik.

Marciiik, Leoparde, gabi544 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wszystkimi w ten słoneczny (u mnie) poniedziałek :-)
    Do wizyty zostały 3 dni ... -jak mi się już dłuży. Nawet nie macie pojęcia. Cały miesiąc nie widziałam się z dzidzią :( i póki co żadnych ruchów jeszcze nie czuje też ( ale to pierwsza ciąża ) .
    Jak myślicie, czy Pani doktor będzie już w stanie mogła określić płeć ? Nie ma sprzętu z epoki kamienia łupanego, ale nie ma też super świetnego :P W czwartek będę w 16+5 tyg. i tak się zastanawiam czy powie, bo na poprzedniej wizycie byłam w 12+5 i powiedziała od razu, że to za wcześnie ... a tutaj co niektóre to wiedzą już bardzo szybko, ale to w sumie zależy od położenia dzidzi i sprzętu co mówicie? hm?
    Mogę liczyć na to , że dowiem się ?:) Prawie będę wchodziła w 18 tydz także ... :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lipcowe mamusie, właśnie trafiłam na ten wątek i postanowiłam dołączyć :)
    Aktualnie 13tc+1d, planowany termin mam na 30 lipca :)
    Pozdrawiam

Jaguś_7810, Nicka678, joannapoznan, Marciiik, Anga1989, mamakejti, lottinka, gabi544, moniqe lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ