X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess, to mamy dokładnie ten sam termin i dzień ciąży dziś!!! Witaj w pierwszym dniu 2 trymestru :D

jeeeee moze w koncu zacznę się dobrze czuć :):):)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Megi czy ja mogę do Ciebie na obiad ? ? ? co za pyszności a jutro do Muszki ;)
    Ja dziś mam kopytka z sosem ale robię je dla rodzinki bo ja jakoś wolę rybkę ;)
    kochana dawaj z całą familią. Tyle tego narobiłam, że wykarmię wszystkich :). Nawet nie wiedziałam jak bardzo mi się chciało takich kotlecików, a chcę podkreślić, że rybki wczoraj łowione w przeręblu :).

bulkaasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Hej dziewczyny ja już od rana na oddziale. Narazie dostaje tylko luteine. Jutro lub w środę będę mieć zakładany szew. Dostane jeszcze jakiś antybiotyk i chyba coś na skurcze, lekarze mówili ze przed szwem tokolize muszę mieć. Wyjdę w czwartek lub piątek
    Kciuki zaciskam. Szybko wychodźcie :)

Nicka678, She86 lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    kochana dawaj z całą familią. Tyle tego narobiłam, że wykarmię wszystkich :). Nawet nie wiedziałam jak bardzo mi się chciało takich kotlecików, a chcę podkreślić, że rybki wczoraj łowione w przeręblu :).

Piekna, ja mam rybki złowiona na targowiku;( jak Ty te kotleciki robisz? jakisz przepis z netu? help!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She powodzenia!

Mania bzdury jakieś :)

She86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was z piersiami? Bola was moze?
    Mnie strasznie boli akurat lewa pierś a dokladnie sutek jak mi zimno i bok

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Jak u was z piersiami? Bola was moze?
    Mnie strasznie boli akurat lewa pierś a dokladnie sutek jak mi zimno i bok

jak mi zimno, to sutki mnie bolą tak, jakby się chciały oderwać i uciec.. ale poza tym już od dłuższego czasu mam spokój..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 16:10

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Piekna, ja mam rybki złowiona na targowiku;( jak Ty te kotleciki robisz? jakisz przepis z netu? help!
    generalnie nie mam żadnego przepisu wszystko z głowy robię więc, jak mam takie całe rybki to M czyści je, ja obcinam grzbiety, ogonki itd i mielę razem z ośćmi z cebulą, pietruszką i namoczonymi płatkami owsianymi. Dodaję jajko, sól pieprz i tyle :). Czasem jeszcze jak mam odrobinę piersi z kurczaka lub surowego boczku to też dodaję, wtedy są bardziej zbite te kotlety, a jak nie mam to nie, ale wtedy mojemu dziecku mniej smakują bo czuć po prostu rybę a on jej nie znosi :). dalej standardowo jak chcesz to bułka tarta i albo patelnia, albo piekarnik. Smacznego. PS zamiast płatków można dodać oczywiście bułki czerstwej namoczonej czy czego tam się dodaje do kotletów mielonych. Ja akurat dodaje płatki owsiane zmielone czy tam zmiksowane zawsze zdrowiej i IG jak ktoś ma z tym problem tak nie skacze ;). to samo z bułką, ja teraz mogę jej używać, ale np jak byłam na etapie ostrych treningów i spalania to nie używałam i w piekarniku piekłam.

mamakejti lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    generalnie nie mam żadnego przepisu wszystko z głowy robię więc, jak mam takie całe rybki to M czyści je, ja obcinam grzbiety, ogonki itd i mielę razem z ośćmi z cebulą, pietruszką i namoczonymi płatkami owsianymi. Dodaję jajko, sól pieprz i tyle :). Czasem jeszcze jak mam odrobinę piersi z kurczaka lub surowego boczku to też dodaję, wtedy są bardziej zbite te kotlety, a jak nie mam to nie, ale wtedy mojemu dziecku mniej smakują bo czuć po prostu rybę a on jej nie znosi :). dalej standardowo jak chcesz to bułka tarta i albo patelnia, albo piekarnik. Smacznego. PS zamiast płatków można dodać oczywiście bułki czerstwej namoczonej czy czego tam się dodaje do kotletów mielonych. Ja akurat dodaje płatki owsiane zmielone czy tam zmiksowane zawsze zdrowiej i IG jak ktoś ma z tym problem tak nie skacze ;). to samo z bułką, ja teraz mogę jej używać, ale np jak byłam na etapie ostrych treningów i spalania to nie używałam i w piekarniku piekłam.

O moja Droga, zainspirowałaś mnie, nie wpadłabym, żeby rybkę z ośćmi zmielić... patent z płatkami cudowny, chyba jutro będą kotlety.....babci megi;) (tylko się nei obrażaj, ja jestem 79) Dziękuję za przepis!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 16:28

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She - powowdzenia. Niech raz dwa robią swoje i wychodźcie szybko :)
    DarkPrincess - witaj :) fajnie, że jest nas coraz więcej.
    megi - niezła hitoria :)

a ja dziś pół dnia przespałam. Z rana ogarnęłam mieszkanie, potem zakupy na obiad i o 12 jak mnie zmogło tak wstałam dopiero o 16 jak mi budzik na witaminy zadzwonił ;)
    kurcze a jak wstałam to nagle poczuła takie ciepło na dole, jakbym dostała okres i krew jak czasem spływała takimi falami (sorry za obrazowość), idę do łazienki a tam pełno rzadkiego, białego śluzu. Też Was tak zalewa wydzielina?
    Ale straasznie mnie swędzi skóra na brzuchu (mimo smarowania codziennie balsamem).

Nicka - mnie bolą głównie sutki. Dotknąć nie mogę. A tak to piersi już nie są tak tkliwe jak na początku, tylko takie ciężkie bardziej.

DarkPrincess, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    O moja Droga, zainspirowałaś mnie, nie wpadłabym, żeby rybkę z ośćmi zmielić... patent z płatkami cudowny, chyba jutro będą kotlety.....babci megi;) (tylko się nei obrażaj, ja jestem 79) Dziękuję za przepis!
    hihihi babcia megi brzmi dobrze :). smacznego. Natkę pietruszki też wrzuć jak zmielisz to nawet nikt się nie zorientuje ;)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeście nadrukowaly :) dzisiaj jestem na pelnych obrotach i nie bylo mnie caly dzien na forum :) nawet plany mialam inne a wyszlo inaczej hehe

Co do piersi to mnie wogole nie bola. Jedynie z C na D urosły i to jeszcze to D za nie dlugo bedzie za male wiec musze sie zaopatrzyc w E :/

l22nhdgen92nqanl.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti - dziękuję, w pracy nazywali mnie Merida, ponoć podobna jestem i z wyglądu i z zachowania ;)

lottinka - witam witam, fajnie że jest ktoś na "tym samym etapie" co ja :)

Co do bólu piersi aktualnie mam spokój, chociaż zdarzają się takie dni że bolą ale nie tak jak np. dwa tygodnie temu, wtedy było masakrycznie. Niedawno odkryłam że mi rewelacyjnie na bolące piersi pomaga naprzemienny prysznic raz letnią a raz cieplejszą wodą.

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio na zakupach wzielam miseczke F. Jeszcze chwila i rozmiarowka sie skonczy ;)

w57v9n73n742fstj.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Mi moja pani doktor powiedziala, ze ja mam z czesciowa przegroda, takze nie jest źle I kobiety rodza z ta wada bez problemu:)

Tez mam przegrode, na razie obserwujemy co wizyte. Na chwile obecna Mala sobie dobrze radzi i rozpycha swoja komore, a po drugiej stronie przegrody robi sie malutko miejsca.

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Tez mam przegrode, na razie obserwujemy co wizyte. Na chwile obecna Mala sobie dobrze radzi i rozpycha swoja komore, a po drugiej stronie przegrody robi sie malutko miejsca.

No my też obserwujemy na każdej wizycie, poki co jest ok :)

Solane lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle dziś o jedzeniu, że wrzucam Wam moją kolację:)
    2qs9rpu.jpg

megi78, Marciiik, She86, Leoparde, Amore, joannapoznan lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, tyle dziś o jedzeniu, że wrzucam Wam moją kolację:)
    2qs9rpu.jpg
    czy to makaron z jarmużem i orzechami no no wygląda pycha :) Na szczęście ja już po obiedzie bo bym leciała po jarmuż hehehe. Smacznego :)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    czy to makaron z jarmużem i orzechami no no wygląda pycha :) Na szczęście ja już po obiedzie bo bym leciała po jarmuż hehehe. Smacznego :)
    Dokładnie:) plus czosnek i oliwa
    jakoś nie mam ochoty na mięso ani na ryby tak samo i zostają takie rzeczy:)

megi78 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko ok wyniki bardzo dobre, nie ma potrzeby robienia amniopunkcji czy Nifty.
    <3 dziękuję za wsparcie <3

cookiemonster, Nicka678, gabi544, Marciiik, megi78, Anga1989, Muszka15, mamakejti, She86, Leoparde, AniaKami, Ewela35, Amore, bulkaasia, sisi, Solane, joannapoznan lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ