X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na Allegro wylicytowałam kilka sukienek ASOS :) Zobaczę, jaka jakość - jeśli fajna, to będe licytować dalej, bo kroje mi się bardzo podobają.

KgXdp1.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie dziewczyny !!!

Tak więc, wszystko w jak najlepszym porządku :) Tym razem ciąża młodsza o 3 dni, ale pani doktor powiedziała, że jak na ten wiek to i tak bardzo ładnie wszystko się rozwija :) Serduszko bije 164 na min ;)

Anga wpisz mi, że kolejna wizyta i to będzie USG połówkowe 23.02 :)

Uwaga ! Uwaga ! Płeć: 100% chłopak :D i ja od samego początku miałam takie przeczucia, ale nikomu nie mówiłam :) Mąż w skowronkach oczywiście :)

Jestem przeszczęśliwa <3 :) ! Dziękuje wam za kciuki !!

A właśnie co do wagi, bo wczoraj wspominałyście dziewczyny to bobek nasz ma 158g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:21

megi78, cookiemonster, Leoparde, Zoja, DTEM, Ewela35, Alimak, Anga1989, Nicka678, Paula55, joannapoznan, asiczka11, AniaKami, sisi, Amore, bulkaasia, rosax3, Maria91, mamakejti, PannaNatalia, evcikm81, Solane, Marciiik lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie gadajcie,bylamw tkmaxx i nie kupilam nic tylko dlatego ze nie bylo nic w rozmiarze newborn ale na 0-3 matkosci jakie fajne rzeczy mieli...uparlam sie ze na newborna kupie uniwersalne a pozniej juz na next w wyprzedazy zrobie cala wyprawke na kilka mcy...a juz bylam taaaaaak blisko zeby wyjsc z jakimis bodziakami ;)
    O malo tez nie zaczelam zaczepiac kobiet na ulicy haha...2 widzialam z wozkami ktore ja chce,inna tapicerka tylko ale fajnie mi wygladaly,takie leciutkie a o to mi chodzi...no nic,jak gdzies niedlugo nie pojade pomacac osobiscie to zostanie mi nagabywanie przechodniow ;)

Czesc niemowleca sklepu mi zamkneli wiec dupa,nie zobaczylam poduch..tyle ze te sportowe staniki kupilam,wzielam m bo s to takie male te miseczki mialy hmmm,mam nadaieje ze moje cyce dzis beda spaly wygodnie!!

Jak tam wasze wizyty,czy dopiero wieczorem?

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus,suuuper,brawo dla synusia! Jakie ladne tetno,mojego oscylowalo w okolicy 140 wczoraj...jeszcze powyzej 150 pare nie zlapalam,kurcze ciekawe czy z tym serduszkiem wsio ok ?

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus,my mamy ten sam termin intak sobie wyobrazam ze moj dziec pewnie jest podobnej wielkosci :)

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wish mama. Zamawialam juz kilkadziesiat rzeczy z wisha i jak na razie sie nie przejechalam wiec spokojnie z wish mama bede zamawiac

A powiedz mi rozmiarowka jest normalna tzn jak noszę 38/40 to tez tak zamawiać? I jakie są koszty dostawy? ;) dopiero zamierzam poczytać ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Jagus,my mamy ten sam termin intak sobie wyobrazam ze moj dziec pewnie jest podobnej wielkosci :)

Jasne, ja nawet z tego wrazenia zapomnialam sie zapytac ile juz mierzy hahaha ;D
    Z twoim serduszkiem na pewno wszystko okej, naprawde:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus, gratuluję synusia :-D
    Zazdroszczę każdej, która zna już płeć maleństwa, ja muszę czekać jeszcze 26 dni.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,to kto zaczyna usg polowkowe? Ja mam na 15 luty,kto przede mna?

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    A powiedz mi rozmiarowka jest normalna tzn jak noszę 38/40 to tez tak zamawiać? I jakie są koszty dostawy? ;) dopiero zamierzam poczytać ;)

Jak bedziesz ogladac to zwroc uwage na tabelke z rozmiarami i opiniami (czasami z polski ktos daje komentarz i to duzo daje przy wyborze rozmiarów). Dosc czesto jest tak, ze trzeba kupic ciut wieksze ale to tak jak mówię, trzeba zwrocic uwage na opinie i rozmiarowke podana ;)

Ja zawsze trafiam w sedno ;)

A koszty wysylki sa podane na samym dole danego artykulu bo niestety tu jest jeden minus ze za kazda rzecz trzeba osobno placic za wysylke. Ale po przeliczeniu to i tak duzo taniej wychodzi niz w normalnym sklepie

l22nhdgen92nqanl.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Jak bedziesz ogladac to zwroc uwage na tabelke z rozmiarami i opiniami (czasami z polski ktos daje komentarz i to duzo daje przy wyborze rozmiarów). Dosc czesto jest tak, ze trzeba kupic ciut wieksze ale to tak jak mówię, trzeba zwrocic uwage na opinie i rozmiarowke podana ;)

Ja zawsze trafiam w sedno ;)

A koszty wysylki sa podane na samym dole danego artykulu bo niestety tu jest jeden minus ze za kazda rzecz trzeba osobno placic za wysylke. Ale po przeliczeniu to i tak duzo taniej wychodzi niz w normalnym sklepie
    Ok dziękuję :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Ok dziękuję :)

Np za te 5 rzeczy, które zamówiłam wyniosło mnie razem z przesyłką 126zl a za same rzeczy 86zl więc ta przesylka za kazda rzecz jakos nie dobija specjalnie ;) jakby co to pytaj

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś ogromne gratulacje <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga wchodziłam na ta stronke i nie ma tam nic, kurcze tam dla niemowlakow nic nie ma :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Anga wchodziłam na ta stronke i nie ma tam nic, kurcze tam dla niemowlakow nic nie ma :(

Patrz jaka rozmiarowka od 0.

mania 89 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus suuuper!! Moje gratulacje. Mama jednak ma ta intuicję ;)

Ja zaczęłam sprzątać jak głupia i teraz leżę bo trochę przegielam ;/

Ja dziś poczułam znowu maluszka jak go podsluchiwalam dopplerem <3 skubaniutki się buntuje na mamę :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Dobra,to kto zaczyna usg polowkowe? Ja mam na 15 luty,kto przede mna?
    Ja na Walentynki i z tego co pamiętam ktoś jeszcze też :) Ale dziewczyny z początku listy pewnie tydzień wcześniej! Ja też już chcęęęęęęęęę

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do polowkowych to pewnie w przyszly piatek na wizycie sie dowiem co i jak ;)

Wiec jak na razie czekam niecierpliwie <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pewnie się dowiem kiedy połówkowe w przyszły piątek, bo idę na kontrolę, ale obstawiam marzec:(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    ja też pewnie się dowiem kiedy połówkowe w przyszły piątek, bo idę na kontrolę, ale obstawiam marzec:(

Ja zapewne tez. Bo teraz ide w przyszly piatek (16+5) a na poczatku marca pewnie bede miec polowkowe (20+5).
    A na I prenatalnych mam napisane, ze w 18, 20 i 30tc mam miec badania

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ