X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z liścia go, z liścia, może wtedy się obudzi!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj, że jak syn podrośnie to dostanie 10 razy mocniej :) :)

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tez jestem na l4 tylko mi stosunek pracy juz ustal no i oczywiscie juz mialam wezwanie na komisje do lekarza orzecznika no ale bylam chora i tylko powysylalam wszystkie papiery i czekam czy mi nie zabiora chorobowego.....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Oj dziewczyny- ja już ne jedną rzeczą rzucałam i jak wpadam w furię to sama siebie się boję- he he... ale czasem trzeba, a potem rozmowa co kogo boli- Jaguś jesteś kobietą i nie możesz dać sobą tak pomiatać, a jak się go boisz albo masz ku temu powody- to tak jak pisze Lottinka- Uciekaj!!!
    Boisz się wybuchnąć, żeby dziecku nie zaszkodzić- a takim stresowaniem i zamartwianiem to pomagasz??? Gadacie... i jak następuje awantura to trzaa]eb się wyciszyć i od nowa i tyle razy aż oboje się zrozumiecie- a nie cichaczem koło siebie i jak powietrze... mój też zawsze próbuje cichacze i wtedy do niego z tekstem "chamstwa to ja w tym domu nie zniesę!!!!"

Nie wyobrażam sobie odejść do niego ... ;(

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    DTEM hahaha widzę podobny do mnie charakter :D ja wczoraj wyszłam z knajpy w trakcie deseru i szlam na piechotę 3km do domu bo mój mąż zjadl mi 3 lyzeczki tegoż pysznego deserku i chcial kolejną :D

Też bym się zdenerwowała (bardziej przez ten spacer z niedosytem w żołądku), przecież mógł sobie zamówić jak smakuje :0
    A umiesz robić "zafochane" oczka czyt.spojrzenie spod byka? U nas to znak ostrzegawczy mój i córki jak chłopaki nam coś podbierają :)

Kurdę piszę tu z Wami od rana, zaraz południe a moje dokumnety dalej mnie wołają!!! Ech... idę popracować :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Tak wiem. Pomyślisz sobie, że jak ja tak wytrzymuje :( ale o taką rzecz się obrażać. Ja bym tak nie umiała. :(
    Wytrtymujesz bo kochasz i tworzycie rodzine. Zero w tym twojej winy. Facet ewidentnie potrzebuje by ktos mu porzadnie przygadal. Powinien cie przeprosic za taka blachostke . Widac ze chormony na niego wplynely a nie na ciebie.. znasz go sama najlepiej i najllepiej wiesz czy przeprosi czy bedzie czekal na twoj ruch . A mi sie wydaje ze nie ma odwagi przeprosic dlatego milczy i spi osobno bo mu po prostu wstyd przyznac sie do bledu. Typowy facet.
    Nie chcial zle a wyszlo jak wyszlo i teraz vonor meski nie pozwala na unizenie sie przed zona prostym slowem przepraszam.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie!!! Podwójna złość kurna, chyba dzis tam skocze na sam deser :D następnym razem będę mądrzejsza, wyjdę zabierając co dobre ze sobą ;)

Ojjj mam sporo sygnałów ostrzegawczych :D i mój M po 10 latach umie je wszystkie bezbłędnie wychwycić :)

Ostatnio mówię mu że ma minus sto punktów do miłości, na co on że nieskończoność minus sto to nadal nieskończoność :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus, wiem że łatwo się pisze kiedy takie sytuacje nas osobiście nie dotykają. Ale nie możesz być bierna, kiedyś musisz się postawić. Powinnaś z nim szczerze porozmawiać i postarać się wytłumaczyć mu jak Ty się czujesz w takich momentach. Jak bardzo Cie to rani. Pomyśl, że za chwilę pojawi się małe dziecko, do którego potrzeba więcej cierpliwości i opanowania. Jak wtedy będzie reagował Twój partner?

Naprawdę popieram DTEM i jak bym mogła to bym tę kobietę wycałowała za jej podejście i postawę w sprawach damsko męskich.

DTEM lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Wytrtymujesz bo kochasz i tworzycie rodzine. Zero w tym twojej winy. Facet ewidentnie potrzebuje by ktos mu porzadnie przygadal. Powinien cie przeprosic za taka blachostke . Widac ze chormony na niego wplynely a nie na ciebie.. znasz go sama najlepiej i najllepiej wiesz czy przeprosi czy bedzie czekal na twoj ruch . A mi sie wydaje ze nie ma odwagi przeprosic dlatego milczy i spi osobno bo mu po prostu wstyd przyznac sie do bledu. Typowy facet.
    Nie chcial zle a wyszlo jak wyszlo i teraz vonor meski nie pozwala na unizenie sie przed zona prostym slowem przepraszam.

Właśnie, bo to tak dużo wymaga wysiłku, żeby przeprosić - czy zrobić jakiś pierwszy ruch. Eh.. tak jak mówisz, typowy facet.
    Tylko wiesz... przez to jego teraz zachowanie, ja naprawdę czuję się odtrącona z małym i mam wrażenie, że Jego to nie obchodzi czy ja się dobrze czuje, czy wszystko okej. Oczy mam zapłakane od soboty a on ni drgnie nawet. :/ Żeby , aż tak być zadumanym?
    Ja jeżeli wiem, że kogoś obrażę czy cokolwiek to oczywiste, że pierwsza rękę wyciągam i przepraszam- bo tak trzeba i tyle.

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Jagus, wiem że łatwo się pisze kiedy takie sytuacje nas osobiście nie dotykają. Ale nie możesz być bierna, kiedyś musisz się postawić. Powinnaś z nim szczerze porozmawiać i postarać się wytłumaczyć mu jak Ty się czujesz w takich momentach. Jak bardzo Cie to rani. Pomyśl, że za chwilę pojawi się małe dziecko, do którego potrzeba więcej cierpliwości i opanowania. Jak wtedy będzie reagował Twój partner?

Naprawdę popieram DTEM i jak bym mogła to bym tę kobietę wycałowała za jej podejście i postawę w sprawach damsko męskich.

Wiem, że muszę się postawić i zrobię to żeby ratować naszą rodzinę. Rodzinę - bo mam na myśli nasze dziecko, ale mój mąż chyba zapomina, że noszę Jego dziecko :(

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Wiem, że muszę się postawić i zrobię to żeby ratować naszą rodzinę. Rodzinę - bo mam na myśli nasze dziecko, ale mój mąż chyba zapomina, że noszę Jego dziecko :(
    Porozmawiaj z nim. Jeszcze raz pierwsza wyciąg do niego rękę ale nie przepraszaj i nie wytykaj błędów. Powiedz mu jak się czujesz, jak bardzo boli Cię jego obojętność.

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodze sie z leoparde potozmawiaj ale nie przepraszaj. On powinien sam zrozumiec i przeprosic. Powinien wiedziec ze kobieta w ciazy potrzebuje sto eazy wiecej czulosci a nie takiego meskiego ego i tymbardhiej zachowania jak dziecko .

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś - kochasz, normalne, że nie wyobrażasz sobie odejść od niego, popieram Laski, po pierwsze spróbuj porozmawiać z nim, ale po drugie: zastanów się co się wydarzy, jak Wasz Syn go zdenerwuje totalną pierdołą i co on-tatuś mu wtedy powie/zrobi? po trzecie - jeśli Twój M się nie zmieni, czy jesteś gotowa, aby dawał taki wzór męskości Synkowi? że tak się facet zachowuje, a kobieta ma ustępować i zabiegać o swięty spokój? Już nie myślę nawet o losie Twoje przyszłej Synowej, tylko jak Syn zacznie dorastać, to będziesz miała dwóch obrażalskich Panów w domu i sfiksujesz....

Mądra i fajna babka z Ciebie - przegadaj z Mężem tę sytuację. Może mu mrówka dobiegnie do mózgu i zrozumie, że jego zachowanie jest nieadekwatne do sytuacji....sorry, to nie jemy hormony buzują...ściskam i trzymam kciuki za Was!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattty - jak jesteś zatrudniona na umowę o pracę, to jak lekarz widzi podstawy do zwolnienia lekarskiego (zależy gdzie i na jakim stanowisku pracujesz) to w każdej chwili możesz skorzystać z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 11:47

Kattty lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja - myślimy o Tobie! Daj znak życia!

Megi - tak, Ty Babciu Megi! Kiedy ta amnio, po której wystrzelą korki od Piccolo? Zamelduj co u Ciebie! Plis!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wybaczcie nie dań rady Was nadrobić. Wczoraj byłam z córką na 2 zabiegu w CZD i miałam stresu co nie miara. Kiedy trzymałam ją na sali operacyjnej do narkozy wziewnej biedna tym razem tak się bała, zanosiła się płaczem, wyrywała, wpadła w panikę z dusznościami a mi serce roztrzaskało się na milion kawałków ;( muszę kupuć też sobie maseczkę na kolejne zabiegi , bo pomimo odchylenia głowy na bok gaz też leciał we mnie :/ później czekałam aż się wybudzony, poprzednio trwało to szybko a tym razem trzeba jej było pomoc z wybudzaniem. Mówię wam nie ma nic ważniejszego niż zdrowe dziecko i modlę się by syn urodził się w pełni zdrowy. Jak pomyślę, że moja córka będzie musiała jeszcze tyle przejść to zalewa mnie łzami.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Ja mam z innej bajki pytanie- chodzi mi o zakupki- hehehe :) chcę coś zamówić z wish, ale nie mam karty kredytowej i chcą żebym założyła konto paypal- co Wy na to? Ma ktoś, bezpieczne??? Ech ja to się trochę boję tych nowości, żeby memu mężusiowi konta nie obrobili.... ja je skutecznie "uszczuplam" :)
    Mój mąż od lat ma paypal'a i korzystamy z niego oboje, nigdy nie było żadnych problemów. Jedynie jak płaci się większe sumy to transfer pieniędzy trwa parę dni właśnie dla bezpieczeństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:34

DTEM lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Widziałam, że poruszyłyście wątek o porodach. Ja na 90% będę miała cc, ponieważ mam wrodzone zwichnięcie stawów biodrowych. Już się pogodziłam z tą myślą, w sumie to będzie moja kolejna operacja w życiu, więc nie jestem jakoś przerażona. Jak zacznę przybierać na wadze muszę się udać do ortopedy na konsultacje zarówno w tej sprawie, jak i tego czy w ostatnich miesiącach będę mogła chodzić czy raczej będę musiała leżeć by nie obciążać bioder.

Miło się czyta jakich czułych mężów mają niektóre z Was. Mój na początku ciąży bardzo mi pomagał, zmywał, sprzątał i gotował, bo ja przez moje mdłości nie byłam w stanie tego robić. Niestety od miesiąca się zmienił :( Czasem zdarzy się dzień że jest miły i pomocny ale następnego dnia mu mija. Wydaje mi się że nie interesuje się tym jak się czuje. Ma straszne pretensje że przeze mnie marnuje się teraz dużo jedzenia. A co ja na to poradzę że nadal męczą mnie mdłości i jestem strasznie drażliwa na zapachy. Też tak jak któraś z Was mieszkam z teściową. Z tym że moja teściowa jest praktycznie w wieku mojej babci, także ma zupełnie inne podejście do życia i też potrafi być bardzo irytująca. Miałam to zostawić dla siebie i nie zadręczać Was kolejnymi negatywnymi opowieściami, ale wczoraj już z tego wszystkiego nie wytrzymałam i popłakałam się w łazience. Dziś się wypłakałam siostrze bo akurat zadzwoniła. I postanowiłam że jeśli na piątkowej wizycie wszystko będzie z maluchem ok to pakuje się i wyjeżdżam do rodzinnego domu na 2 tygodnie by ochłonąć i naładować baterie.
    Jaguś jeśli też masz taką możliwość to też możesz spróbować. Liczę na to że przez ten czas jak nie będzie mnie w domu mój mąż się ogarnie.

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess wrote:
    Witam dziewczyny :)

Widziałam, że poruszyłyście wątek o porodach. Ja na 90% będę miała cc, ponieważ mam wrodzone zwichnięcie stawów biodrowych. Już się pogodziłam z tą myślą, w sumie to będzie moja kolejna operacja w życiu, więc nie jestem jakoś przerażona. Jak zacznę przybierać na wadze muszę się udać do ortopedy na konsultacje zarówno w tej sprawie, jak i tego czy w ostatnich miesiącach będę mogła chodzić czy raczej będę musiała leżeć by nie obciążać bioder.

Miło się czyta jakich czułych mężów mają niektóre z Was. Mój na początku ciąży bardzo mi pomagał, zmywał, sprzątał i gotował, bo ja przez moje mdłości nie byłam w stanie tego robić. Niestety od miesiąca się zmienił :( Czasem zdarzy się dzień że jest miły i pomocny ale następnego dnia mu mija. Wydaje mi się że nie interesuje się tym jak się czuje. Ma straszne pretensje że przeze mnie marnuje się teraz dużo jedzenia. A co ja na to poradzę że nadal męczą mnie mdłości i jestem strasznie drażliwa na zapachy. Też tak jak któraś z Was mieszkam z teściową. Z tym że moja teściowa jest praktycznie w wieku mojej babci, także ma zupełnie inne podejście do życia i też potrafi być bardzo irytująca. Miałam to zostawić dla siebie i nie zadręczać Was kolejnymi negatywnymi opowieściami, ale wczoraj już z tego wszystkiego nie wytrzymałam i popłakałam się w łazience. Dziś się wypłakałam siostrze bo akurat zadzwoniła. I postanowiłam że jeśli na piątkowej wizycie wszystko będzie z maluchem ok to pakuje się i wyjeżdżam do rodzinnego domu na 2 tygodnie by ochłonąć i naładować baterie.
    Jaguś jeśli też masz taką możliwość to też możesz spróbować. Liczę na to że przez ten czas jak nie będzie mnie w domu mój mąż się ogarnie.

My mieszkamy w domu z moimi rodzicami :( tzn. My na gorze, a rodzice na dole, ale dom jest jeden :(nie mam mozliwosci gdziekolwiek wyjechac...

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUZMaria- help!!! Wysłałam Ci wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ