X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wracam od dentystki do domku. Ale jadąc do niej w pewnym momencie poczułam dość mocne "puk puk". Mała musiała mi dac ladnego kopa :P ciekawe za co hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś! Rozumiem, że są różni ludzie na tym świecie, jak się kocha, to można wiele znieść i wybaczyć, nawet wiedząc, że tak naprawdę czasem tym znoszeniem krzywdzi się samego siebie i innych najbliższych. Sama jestem cholerykiem, łatwo wpadam w złość, ale o portfel? Serio? No przecież mógł sam to zrobić!!!
    I tak jak napisała chyba Leoparde, pogadaj, ale nie przepraszaj i może tez za bardzo teraz nie rozdrapuj całej sytuacji i wielu innych podobnych. W sensie - żeby z rozmowy nie zrobiła się kolejna burza, żebyście nie przerzucali się oskarżeniami, tylko naprawdę porozmawiali.
    MamaKejti też ma dużo racji - on będzie wzorem męskości dla Twojego syna. Na pewno chcesz, żeby Twój syn traktował w ten sposób kobiety, a zwłaszcza Ciebie?
    Bardzo Ci współczuję tej chorej sytuacji!
    Trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka, mój M. jak mi chce coś podebrać, a ja nie chcę mu dać (bo przecież miał swoje!), to woła na mnie "lisek chytrusek" :D Ale rozumiem doskonale, Twój deser, to TWÓJ DESER :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Hej, wybaczcie nie dań rady Was nadrobić. Wczoraj byłam z córką na 2 zabiegu w CZD i miałam stresu co nie miara. Kiedy trzymałam ją na sali operacyjnej do narkozy wziewnej biedna tym razem tak się bała, zanosiła się płaczem, wyrywała, wpadła w panikę z dusznościami a mi serce roztrzaskało się na milion kawałków ;( muszę kupuć też sobie maseczkę na kolejne zabiegi , bo pomimo odchylenia głowy na bok gaz też leciał we mnie :/ później czekałam aż się wybudzony, poprzednio trwało to szybko a tym razem trzeba jej było pomoc z wybudzaniem. Mówię wam nie ma nic ważniejszego niż zdrowe dziecko i modlę się by syn urodził się w pełni zdrowy. Jak pomyślę, że moja córka będzie musiała jeszcze tyle przejść to zalewa mnie łzami.

O rety- współczuję. mnie też to czeka z synkiem w najbliższym czasie po raz 5 (czekamy na wolne miejsce w kolejce). Dużo zdrówka dla córci- a co jej dolega jak mogę zapytać??? u nas chroba zatok i niedosłuch :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    My mieszkamy w domu z moimi rodzicami :( tzn. My na gorze, a rodzice na dole, ale dom jest jeden :(nie mam mozliwosci gdziekolwiek wyjechac...

To szkoda, bo może by to dało Twojemu mężowi do myślenia, gdybyś tak zniknęła na jakiś czas. Ja natomiast rodziców mam na Mazowszu, a teraz mieszkam na Podbeskidziu u męża, także ten plus że mam gdzie ochłonąć.

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess wrote:
    To szkoda, bo może by to dało Twojemu mężowi do myślenia, gdybyś tak zniknęła na jakiś czas. Ja natomiast rodziców mam na Mazowszu, a teraz mieszkam na Podbeskidziu u męża, także ten plus że mam gdzie ochłonąć.

Poki co wlasnie szyluje sie do lekarza, bo wlasnie boje sie o malego w tym momencie najbardziej :((

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess- pewnie, że racja, jak masz możliwość wyjechać i odsapnąć to pewnie, ale pewnie wiesz, że ucieczka wcale nie jest wyjściem z sytuacji- a jedzeniem które zostaje może można pieski, kotki kurki nakarmić, no nie wiem???

Jaguś- głowa do gory i wyrzucaj smutaski- pogadaj z nim tak jak dziewczyny piszą bez wyrzutów, że on to i tamto itd. i ne przepraszaj bo naprawdę nie masz za co- ja też zawsze pierwsza rękę wyciągam ot taka uroda mojego uparciucha ale nie omieszkam mu to czasami "przypiąć" :)
    Leoparde- dzięki za buziaki, ale nie do końca zasłużyłam bo ja to taka nerwowa cholera jestem i nieraz niepotrzebnie... i potem ryczę, bo żałuję co powiedziałam lub zrobiłam :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Jaguś! Rozumiem, że są różni ludzie na tym świecie, jak się kocha, to można wiele znieść i wybaczyć, nawet wiedząc, że tak naprawdę czasem tym znoszeniem krzywdzi się samego siebie i innych najbliższych. Sama jestem cholerykiem, łatwo wpadam w złość, ale o portfel? Serio? No przecież mógł sam to zrobić!!!
    I tak jak napisała chyba Leoparde, pogadaj, ale nie przepraszaj i może tez za bardzo teraz nie rozdrapuj całej sytuacji i wielu innych podobnych. W sensie - żeby z rozmowy nie zrobiła się kolejna burza, żebyście nie przerzucali się oskarżeniami, tylko naprawdę porozmawiali.
    MamaKejti też ma dużo racji - on będzie wzorem męskości dla Twojego syna. Na pewno chcesz, żeby Twój syn traktował w ten sposób kobiety, a zwłaszcza Ciebie?
    Bardzo Ci współczuję tej chorej sytuacji!
    Trzymaj się!

Wiesz... kiedys myslalam, ze ludzie sie zmieniaja i On tez sie zmieni, ale tak naprawde ludzie sie nie zmieniaja :( jestem ciekawa co bedzie jak urodze :(

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze najważniejsze to wyjaśnić sobie wszystko i ułożyć stosunki przed narodzinami dziecka. Po porodzie nastają trudne czasy, a partner musi byc dla nas przede wszystkim wsparciem a nie dokładać nam problemów czy zmartwień. Z noworodkiem przy tym całym niewyspaniu i ciągłych obowiązkach bywa naprawde ciezko, wiec jesli teraz nie ustalimy pewnych zasad i nie wyjaśnimy spraw potem bedzie tylko ciężej. Zycze Wam dziewczyny, zeby sie Wam wszystko ułożyło.

• Jaguś_7810 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    DarkPrincess- pewnie, że racja, jak masz możliwość wyjechać i odsapnąć to pewnie, ale pewnie wiesz, że ucieczka wcale nie jest wyjściem z sytuacji- a jedzeniem które zostaje może można pieski, kotki kurki nakarmić, no nie wiem???

Jaguś- głowa do gory i wyrzucaj smutaski- pogadaj z nim tak jak dziewczyny piszą bez wyrzutów, że on to i tamto itd. i ne przepraszaj bo naprawdę nie masz za co- ja też zawsze pierwsza rękę wyciągam ot taka uroda mojego uparciucha ale nie omieszkam mu to czasami "przypiąć" :)
    Leoparde- dzięki za buziaki, ale nie do końca zasłużyłam bo ja to taka nerwowa cholera jestem i nieraz niepotrzebnie... i potem ryczę, bo żałuję co powiedziałam lub zrobiłam :(

Dam rade :* bardzooo ale to bardzo wam dziekuje :) uciekam dostac sie do lekarza ! Trzymajcie kciuki ! Musze byc silna <3

DTEM, AniaKami, Marciiik lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Mania25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś bardzo ciężka sytuacja, ale tak jak Dziewczyny piszą, w pewnym momencie trzeba się zaprzeć i zawalczyć, nie chować się pokornie. Ja jestem z moim Mężem 11 lat - Boże co ja z nim wyrabiałam na początku związku... Aż mi wstyd za siebie... A potem jak już dojrzałam to zawsze mądrze wymagałam.

Dziewczyny trzymam kciuki, żeby problemy w związkachd i problemy zdrowotne ja najszybciej się rozwiązały! To jest tak przełomowy dla wszystkich czas...

Porozmawiałam z kierowniczką, wyjaśniłam jej, że do porodu nie wrócę. Że boję się, żeby coś się nie stało. Chciała mieć jasną sytuację, to nie owijałam w bawełnę, że nie wiem co lekarz powie itd. Zresztą zawsze byłam z nią szczera.

Przyszły mi pieluszki flanelowe <3 Taki zestaw jak te po lewej tylko w wersji dziewczęcej (babeczki itd) kupiliśmy kuzynce Męża, bo na marzec ma termin, a mieszkają z jej rodzicami (mojego Męża chrzestnym). A chciałby osobiście powiadomić ojca chrzestnego o tym, że spodziewamy się dziecka. Ale to po połówkowych. Póki co wie bardzo niewiele osób w naszych rodzinach (choć u mnie od strony Taty to się rozniosło na pewno), a także wśród znajomych.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd4449e54a7d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 13:38

Anga1989, DTEM, DarkPrincess, Muszka15 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi, że nie macie potrzebnego wam teraz wsparcia w partnerach, ale kobiety to silne babki, dużo silniejsze od facetów, a dzieci dodaja im skrzydeł :)

Nicka ja mam połówkowe 11 Marca.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess mój Mąż też się denerwuje, że nie jem tego, na co się upieram w sklepie, że zjem to na pewno. Co ja na to poradze, że w sklepie mam już wizualizację tego, co ja z tym produktem nie wyczyniam, a po powrocie apetyt mi opada... :P Ja mdłości niby nie mam, ale wczoraj jak wracaliśmy po pobraniu krwi to zrobiło mi się tak niedobrze w samochodzie, że szukałam już w razie czego torebki foliowej i w sumie to mdłości z przerwami trzymają mnie do teraz...

DarkPrincess lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus,duzo sily Ci zycze,a maz Twoj trafil jak slepa kura ze mu sie tak upieka!!
    U mnie to swoj portfel oproznial by sobie sam od tego trzeba zaczac,po drugie nawet jakbym wyrzucila to i tak bylaby jego wylacznie wina....no hello,ludzie,kazdy jest dorosly i dwie raczki ma i tyle...

dtem,widze ze niezla jestes,ja moze nie tak spektakularnie ale tez sie raczej stawiam,prostuje sciezki bym powiedziala....jestesmy razem 11,5 roku z tego rok po slubie ,w ciemno nie bralam w kazdym badz razie a trening trwal latami ;)
    Ogolnie to meza mam samodzielnego bo nic pod nos podane nie ma,no moze obiad jak ja gotuje..o ile gotuje bo ostatnio z tym marniutko...kiedys buczal ze nie prasuje jak jego mama dla wsaystkich 5 facetow w domu,ze kanapeczek do pracy nie robie....pfff...mi tez nikt nie robi...Bozia raczki dala a ja robie inne rzeczy,wazniejsze moim zdaniem...jak mu kanapki do pracy robie z okazji urodzin raz w roku to byscie widzialy te radosc w oczach!! Jestem wtedy najlepsza zona na swiecie ;)

Anza,brawo za dentyste,jeden znow do przodu!

Fatim,o kurcze,przykro mi,przezycia niezbyt mile,my mielismy narkoze corki w pazdzierniku,pierwsza w zyciu i szlam z nia na usypianie,niezbyt to przyjemne,tymbardziej jak i dzieciak przerazony i rodzic niestety...nasza tez cos niebardzo chciala sie wybudzic,mieli wrocic po pol godzinki a jak ich nie bylo po 50 min to juz z nerwow sciezki deptalam,daj spokoj...co robiliscie pod ta narkoza jesli mozna wiedziec? Moja miala usuwanego polipa z jelita

Tina,dzieki wielkie,tak masz racje na spotaknie pewnie nieco poczekam wiec chyba tak zrobie ze jak polozna mi da druk to zaraz z tym pojde,ciekawa jestem wogole jak to ogarna i czy cos mi przyznaja i ile,w pierwszej ciazy byla prosta sprawaa teraz to raczej maternity allowance mi sie bedzie nalezal ale kwota jest niejasna jeszcze..

Dziec mi sie nieco uspokoil dzisiaj,ostatnio takie szalenstwo odstawial a dzis prawie cisza...zmeczyl sie i tyle

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

0MPT.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Wiem, że ucieczka nie jest wyjściem, ale przynajmniej naładuje baterie, bo już mi się tu wszystkiego odechciewa. Tym bardziej, że mieszkam tu dopiero od października i nikogo tu nie znam, także nawet wyjść z domu nie mam do kogo.
    Na chwilę obecną rozmowy nie dają rezultatu, bo on nie widzi w swoim zachowaniu nic złego i że to ja wydziwiam i niepotrzebnie płacze, co go bardziej irytuje. Co do jedzenia, nasza psinka coś tam dojada ale wszystkiego nie zje, psy teściowej są wybredne bo są karmione na kościach wołowych i karmie z wołowiną, resztek obiadowych nie tkną. A gdy mówię mężowi by coś dojadł np. ostatnio kisiel, to on nie ma na to w danej chwili ochoty.

zrz6i09ksymsc0lz.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    DarkPrincess mój Mąż też się denerwuje, że nie jem tego, na co się upieram w sklepie, że zjem to na pewno. Co ja na to poradze, że w sklepie mam już wizualizację tego, co ja z tym produktem nie wyczyniam, a po powrocie apetyt mi opada... :P Ja mdłości niby nie mam, ale wczoraj jak wracaliśmy po pobraniu krwi to zrobiło mi się tak niedobrze w samochodzie, że szukałam już w razie czego torebki foliowej i w sumie to mdłości z przerwami trzymają mnie do teraz...

Ja torebki foliowe mam w razie czego i w aucie i w każdej torebce tak na zaś ;)

Mania25 lubi tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Witam się z wami dziewczyny w zimowy u mnie poranek ... Śnieg od rana sypie i zima chyba wróciła.
    Nie wiem co wy o tym myślicie, ale postanowiłam, że dzisiaj przejdę się do swojej pani doktor zobaczyć czy z maluszkiem wszystko okej. Ostatnie dni nie należą do najlepszych i praktycznie płacz, zmartwienie, stres i ciągłe zadręczanie się doprowadzają mnie stanu takiego, że praktycznie nie spie od soboty ... Może po kilka godzin na dobę. Nie będę się rozpisywała, bo jak wcześniej pisałam i dziewczyny które czytały to wiedzą, że chodzi o mojego męża tzn. o nasze relacje. W sumie wszystko się zepsuło i mam wrażenie, że odkąd jestem w ciąży to kłótnie są u nas na porządku dziennym . Tyle przeszliśmy razem żebyśmy zostali rodzicami... ja nie wiem co się z nim stało. Nie wiem czy mu na mnie zależy i na dziecku. Śpi obok w pokoju gościnnym od soboty i ani słowem się do mnie oddzywa. Nie zapyta czy dobrze się czuję. Eh szkoda słów...
    Póki co rozmawiam od soboty tylko ze swoją psinką i ona mi też poprawia "jako tako" humor.
    Ale- powracając do rzeczy najważniejszej. Myślicie, że Pani doktor nie będzie na mnie zła jak przyjdę do niej? wizytę mam dopiero 23 lutego i naprawdę nie wytrzymię do tego czasu :( Bardzo martwię się o mojego małego chłopczyka :( ruchów jeszcze nie czuje ... Połowa 19 tygodnia u mnie i bardzo się boję, że to przeze mnie przez te moje nerwy i zamartwianie :( Od 15 pani doktor przyjmuje, więc jak mąż wróci z pracy o 14 to wsiądę w auto i pojadę od razu.
    Powiem jej co i jak i niech sprawdzi czy wszystko gra.
    Myślę, że nie powinna mnie do domu odesłać bez usg :(

Jagus wytlumacz gin o cco chodzi moim zdaniem niema podstaw zeby Cie odeslala.
    Tulam Cie mocno i trzymaj sie!!!

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Wiesz, że chyba tak zrobię. Tylko najpierw postaram się załatwić wizytę u lekarza. Póki dzisiaj jestem w miarę na chodzie i mąż w pracy to nie denerwuje się tak. Zjadłam śniadanko, wycisnęłam sobie sok z pomarańczy i biorę kąpiel zaraz. Trochę się odstresuję:)
    Muszę się chociaż tutaj wygadać... - z góry dziewczyny was przepraszam, za te moje smęty.

Nieprzepraszaj tylko jak potrzebujesz to sie wygadaj!!! Tobie bedzie chociaz minimalnir latwiej!!! Od tego jestesmy nie tylko od wozkow i radosnych chwil tylko od wspierania wlasnie!!!

Tak jak DTEM radzila moze sproboj sie rozmowic z tym Twoim chlopem.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Wiesz co ... JA odkąd jesteśmy razem, a jesteśmy prawie 10 lat to w większości sytuacjach to ja jako pierwsza wyciągam rękę i chcę się pogodzić. Mam powoli tego dosyć. A wiesz co jest najgorsze? że nasze kłótnie nie są z poważnych powodów tylko takie według mnie błahostki naprawdę, a On zachowuje się jak gorzej niż kobieta i od razu foch . Jak długo ja mam wyciągać rękę?
    Fakt, ta kłótnia od soboty była z mojej winy, ale ... no bo poszło o to, że mąż zmienił portfel na nowy i kazał mi powyciągać wszystko ze starego (dowód, karty od bankomatu itp.) karty ma dwie, a ja przełożyłam jedną, o tej drugiej wogóle nie pomyślałam, bo zazwyczaj korzysta tylko z tej. No ale ja tego starego portfela mu nie wywaliłam, bo mówie sam na koniec sprawdzi czy wszystko ma . Leżał ten stary portfel na boku "do wywalenia". On schodzi bo miał pojechać na zakupy i sprawdza i mówi, gdzie jest druga karta a ja, że tylko jedną widziałam (bo tak było) poprostu moje nie dopatrzenie... i zaczęła się wojna... Gdybym ja wywaliła ten portfel stary :( ale ja go zostawiłam, bo mówię i tak niech sprawdzi sobie czy wszystko wyjęłam. Karta była w starym i ma obydwie , ale wojna się zrobiła taka, że szkoda słów. Obraził mnie i to bardzo mocno, że mam zacząć myśleć, bo on nie wiem co będzie dalej i oczy mam zaklejone ( nie powiem wam czym to to bardzo obraźliwe słowo ) :(( Z mózgu mi się kalafior robi ... :( Przecież ja tego nie chciałam ...

O matko to se znalazl powod!!! Porazka trzymaj tam i sporobj sie chociaz troche odstresowac.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Dziewczyny przykro mi, że nie macie potrzebnego wam teraz wsparcia w partnerach, ale kobiety to silne babki, dużo silniejsze od facetów, a dzieci dodaja im skrzydeł :)

Nicka ja mam połówkowe 11 Marca.

W niedziele? O matko to gdzie Ty takiego lekarza znalazlas.

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: