X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan,supcio,gratuluje corci zdrowej!

krolikan lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    hej dziewczyny,
    mam strasznie dużo stron do nadrobienia, więc zaraz się za to zabiorę i poczytam... Z góry przepraszam, że nic nie skomentuję i się do niczego nie odniosę..

chciałam się teraz tylko szybciutko pochwalić, że właśnie wróciliśmy z usg - jeszcze nie "połówkowe" bo doktor uznał, że trochę za wcześnie, żeby np serce dokładnie pomierzyć.. ale - dla mnie najważniejsze - wszystko, co mógł zbadać, uznał za prawidłowe i stwierdził, że na 100 % dziewczynka :) :) :) czyli moje przeczucie się sprawdziło..
    tylko taka malutka chyba, bo wychodzi z pomiarów na tydzień młodszą niż do tej pory..

Gratuluje corci :) A jaka waga, mowil?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan cudowne wieści no i gratuluję córeczki <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Gratuluje corci :) A jaka waga, mowil?

jest napisane 201g (+/- 29)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:09

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan gratuluję córeczki :-)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dosc dziwne pytanie...
    Bylam w wc wlasnie i zauwazylam plamke krwi na majtkach.. przy podcieraniu sie niczego nie bylo ale mam mode podcierac sie z przodu i tylu no i wlasnie z odbytu ta krew..
    Nie robilam dzis kupki i nie bylo sexu analnego..
    To normalne czy dlaczego tak moze byc ? Nie mam hemoroidow..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa a jesz może ostre rzeczy? Mój brat miał takie coś gdy mu jelito pękło. I lekarz stwierdził, że to niby przez ostre rzeczy

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczulam po lewej stronie takie twarde zaraz pod brzuchem. Dotknelam tego bo mnie troche dziwnie bolalo. To macica moze byc czy dzidzius? Juz tego nie mam. Ale prawa strona znowu pobolewa

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jazdy z bólem. Od 4 godzin twardy brzuch, ciągnięcie brzucha aż po plecy. Wzięłam nospę x2 ale nie pomogło. Jak leże to spoko, ale chodzić nie ma jak. No i teraz nie wiem, pojadę na szpital to mnie zostawią i dopiero jutro zrobią badania. Trochę lipa.. Nie wiem co robić.

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    królikan- super wieści, gratuluję!!!

Rosax- nie mam pojęcia, czekaj zobaczysz czy to tylko jednorazowy przypadek?

PannaNatalia- na IP możesz podjechać? sprawdzą napewno, niekoniecznie od razu w szpitalu zostawią, jeżeli podczas leżenia ustaje to może odpoczywaj i zobaczysz co się będzie działo?

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nadal leci. Takie plamienia.
    Ja jadlam odtre. Przed wczoraj jadlam peperoni zielone dosc ostre i dzis pizze ostra..
    A na dodatek przez ta krew to mnie brzuch rozbolal...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 19:16

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wysyłają od razu na patologie ciąży i zostaje się na obserwacji. No nic, na razie leże :)

• Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Nitta a Ty na kiedy masz termin? Bo wpisałam Cię do tabelki ale nie znam terminu porodu ;) jakbyś mogła to uzupełnij ją ;)

A gdzie to szuka się tych tabelek?? Bo już któryś raz się zastanawiam, czy ja coś ominęłam i nie ogaraniam, czy o co chodzi ;)

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria u mnie pod suwaczkami jest link :)

Maria91 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    A gdzie to szuka się tych tabelek?? Bo już któryś raz się zastanawiam, czy ja coś ominęłam i nie ogaraniam, czy o co chodzi ;)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rrLKHzdHRn61FwUbeb4fFH9Gdj3ZobNqbFBxJoVqK2c/edit#gid=0

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax,moze byc faktycznie od ostrego bo teraz takie wszystko ukrwione,wrazliwe,moze naczynko poszlo...moja corka miala polipa w jelicie i jego objawem tez byla krew na papierze przy podcieraniu,zadnego bolu czy swedzenia...poobserwuj a jak cos to do lekarza,moze wystarczylby krem/czopek zeby to zalagodzic

PannaNatalia,lez,mozesz jeszcze magnez brac..wiecej nie doradze bo sama od kilku dni z tym walcze,wystarczy ze chwile postoje czy przejde sie i od razu brzuch jak skala...i to niestety jest bardzo nieprzyjemne az bolesne przy poruszaniu sie,narazie nie panikuje,lezakuje i biore magnez dodatkowo bo pamietam ze to byla moja zmora w pierwszej ciazy,tylko niemoge sobie dokladnie przypomniec kiedy to sie zaczelo....najbardaiej wkurza ze brzuch ani jakis wielki,ciezki nie jest ani nie mam specjalnego wysilku...ciekawe jak dam rade w sobote w pracy....

Dodam ze mnie te dziwaczne mdlosci juz zaczynaja wkurzac,przed posilkiem taka cofka ze nie ogarniam,po obiedzie znowu chociaz jestem najedzona,dojadam slone paluszki zeby to jakos uspokoic...skad teraz te mdlosci sie pytam?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 19:36

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    SteveS- mądre słowa takie prawdziwe!!!

1kaktus1- marzec 11 to chyba jednak sobota :)
    A Reczywiscie :-) cos pokickalam i wkrecilam sobie ze urodziny mam w niedziele :-P a tu prosze sobota :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa to moze byc od ostrego jak rowbiez peknieta zylka obserwuj jak nieprzejdzie to do lekarza koniecznie i pewnie na badanie kalu.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Rosax,moze byc faktycznie od ostrego bo teraz takie wszystko ukrwione,wrazliwe,moze naczynko poszlo...moja corka miala polipa w jelicie i jego objawem tez byla krew na papierze przy podcieraniu,zadnego bolu czy swedzenia...poobserwuj a jak cos to do lekarza,moze wystarczylby krem/czopek zeby to zalagodzic

PannaNatalia,lez,mozesz jeszcze magnez brac..wiecej nie doradze bo sama od kilku dni z tym walcze,wystarczy ze chwile postoje czy przejde sie i od razu brzuch jak skala...i to niestety jest bardzo nieprzyjemne az bolesne przy poruszaniu sie,narazie nie panikuje,lezakuje i biore magnez dodatkowo bo pamietam ze to byla moja zmora w pierwszej ciazy,tylko niemoge sobie dokladnie przypomniec kiedy to sie zaczelo....najbardaiej wkurza ze brzuch ani jakis wielki,ciezki nie jest ani nie mam specjalnego wysilku...ciekawe jak dam rade w sobote w pracy....

Dodam ze mnie te dziwaczne mdlosci juz zaczynaja wkurzac,przed posilkiem taka cofka ze nie ogarniam,po obiedzie znowu chociaz jestem najedzona,dojadam slone paluszki zeby to jakos uspokoic...skad teraz te mdlosci sie pytam?!

A jeszcze rano się zastanawiałam o czym Ty piszesz... Mnie tak złapało, że aż do toalety poszłam na posiedzenie bo myślałam, że od jelit, ale nic nie przechodzi. Kłuje, ciągnie, twardnieje.. a jak leże to spoko. Też myślałam o magnezie :) na noc wsunę, a rano jak nie przejdzie to podjadę na oddział, może mnie ktoś przeglądnie. Ehhhh, oby schodziło!

• sisi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    W niedziele? O matko to gdzie Ty takiego lekarza znalazlas.
    W sobotę w szpitalu, to na NHS.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ