X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze - ja się martwiłam, że jeszcze nie czuję ruchów, ale na dzisiejszym usg lekarz powiedział, że łożysko jest z przodu.. czyli to pewnie trochę przez to... :|

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, jak sytuacja na froncie?

Maria, ja też czekam jeszcze na potwierdzenie płci. A połówkowe dopiero pod koniec lutego :(

W ogóle to z wizyty wróciłam tak padnięta, ze musiałam się położyć i odespać.
    Na szczęście wszystko jest ok, szyjka twarda, zamknięta, nie jest jakoś szczególnie długa, ale najważniejsze, że trzyma. Dostałam skierowanie na mocz, morfologię i na USG, żeby ocenić szyjkę. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

DTEM lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    a i jeszcze - ja się martwiłam, że jeszcze nie czuję ruchów, ale na dzisiejszym usg lekarz powiedział, że łożysko jest z przodu.. czyli to pewnie trochę przez to... :|

No właśnie, może głupie pytania (ale pierwsza ciąza, to się uczę wszystkiego), co to oznacza, że łóżysko jest na przedniej ścianie?? Bo to samo mi powiedział,a ja z tych nerwów nie dopytałam. Później czytałam w necie, ale sama już nie wiem. Na przedniej ścianie to nie to samo co przodujące?

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukajcie u mamyginekolog postu o łożyskach :) Jak jest z przodu to jest dobrze, z tyłu też dobrze. Przodujące jest to gorsze :) Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:22

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba odpadam ... wlasnie bylam w jegi sypialni, zeby zaczac porozmawiac, a on wyciagnąl torbe :(((( nie tylko niech mnie nie zostawia :( ... dziekuje za wszystko dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:27

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, to go zatrzymaj, zamknij drzwi i pogadajcie, bez jaj..

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie umiejscowione wysoko :) Też czytałam, że przez to czuć ruchy później, ale ja i tak codziennie sprawdzam :D

Jaguś, oj Biedna Ty, że trafiłaś na takiego głupiego faceta :( Pokazówkę robi dzieciak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 21:36

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podly manipulator!!! Niech nie zapomni zostawić Ci kluczy!!!
    Tylko nie płacz, nic nie mów - chce iść, niech idzie!!! On tylko czeka aż zaczniesz go blagac żeby Cie nie zostawial. Szanuj sie!

Another lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus,ja wiem ze nie chcesz zostac sama i bardzo Go kochasz,ale jego zachowanie nie swiadczy o nim za dobrze....i tu chyba niewyjecie karty z portfela ktory powinien na dobra sprawe sam oproznic nie jest problemem,to zleksza niepowazne i traci manipulacja...ciezko polegac na kims takim majac dziecko,dasz rade ...moze daj mu wolna reke,niech idzie...przeciez sila Go nie zatrzymasz bo jednak troche szacunku do siebie tez trzeba miec nie? Dziecko tez potrzebuje konkret ojca pamietaj o tym...masz rodzicow,moze po kilku dniach dojdzie do niego ze przeholowal z pokazem egoizmu...ojojoj przytulam Cie mocno,spokojnej nocki Ci zycze....jest dorosly,pamietaj o tym

She86 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś - trzymam kciuki. Bądź mega twarda!!!!

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram dziewczyny- niech idzie, jak zmądrzeje to wróci. Przytulam ciepło kochana!

She86 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, pewnie ma już dość czekania, aż w końcu przyjdziesz błagać go o wybaczenie i chce przyśpieszyć sprawy tą manipulacją. Myślę, że nieźle się zdziwi jeśli nic nie zrobisz.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś nie denerwuj się, wiem, łatwo się mówi ale pomyśl o swoim maleństwie. Musisz być silna dla niego. A męża puść, daj mu czas do namysłu. Jak tak mu zle to niech idzie. Faceci zamiast porozmawiać to zamykają się w sobie i dusza całe emocje. Może nie wszyscy ale zdarzają się takie osobniki...
    Jesteśmy wszystkie z Toba kochana! Tule Cię mocno :*

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na ip . Pani ginekolog sama nie wie skad to sie wzielo bo jest czysto . Sprawdzila na usg, wszystko jest dobrze. Wszystko pozamykane ,lozysko jak nalezy, serduszko bije a mala sie rusza i przed kazdym nogi rozklada.. jutro mam zadzwonic do swojego lekarza i z nim jeszcze to skonsultowac.

kruszynka5, 1kaktus, Solane lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, trzymaj się kochana. My tu wszystkie jesteśmy z Tobą.

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Bylam na ip . Pani ginekolog sama nie wie skad to sie wzielo bo jest czysto . Sprawdzila na usg, wszystko jest dobrze. Wszystko pozamykane ,lozysko jak nalezy, serduszko bije a mala sie rusza i przed kazdym nogi rozklada.. jutro mam zadzwonic do swojego lekarza i z nim jeszcze to skonsultowac.

Cieszę się, że wszystko ok.. Pewnie tylko jakieś małe naczynko pękło, albo coś w tym stylu.. Szkoda tylko Twoich nerwów. Ale to dobrze, że pojechałaś i możesz się teraz uspokoić..

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek do szpitala na szew, aaaaaaaa w koncu mam super wyniki, bakterie e coli wyleczone.
    Strasznie sie ciesze ale ze strachu sikam po gaciach i czuje jak maluch w brzuchu szaleje. Ale musi byc cholera dobrze!!!

Jagus przytulam mocno!!!:*

She86 lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:

Super ze wszystko w porządku :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Jaguś bądź dzielna, oby wszystko dobrze się ułożyło..

A ja coś dzisiaj spać nie mogłam.. najpierw usnac a potem budziłam się i nie spałam..a gdy usnęłam obudził mnie budzik i wyrwał ze snu.. śniło mi się ze byłam u rodziców i z ucha wygrzebalam małego białego robaczka z główka i się ruszał a jeszcze usłyszałam u siebie też zmieńcie wodę :( co to jest wogole, czemu mi się to przysnilo..zawsze słyszałam że zęby i coś białe to nie dobrze jak się sni.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 06:44

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus niedaj sie!!! Jak zobaczy ze sie przed nim niekajasz moze sam zmadrzeje!!! Duzo sily Ci zycze!!!
    A swoja droga nieczaje tego z tego co piszesz walczyliscie o Dziecko a jak sie ydalo takie akcje. Niedaj sie naprawde. Tulam Cie mocno!!!

Rosa dobrze ze bylas na ip i wszystko ok u Malej!!!

Ja tez Dziecia jeszcze nieczuje :-( mammnadzieje ze wkrotce Mamusi da znac o sobie :-( we wtorek moze sie dowiem kto tam mieszka!

A i Dziewczyny dziekuje za rady odnosnie l4 chyba naprawde sobie odpuszcze i zaczne wlasnie chodzic na spacery dotleniac siebieni Dziecia i wogole a nie tylko padac po pracy jak pies pluto i zero jaooegos wiekszego ruchu i wogolr bo niema na to po pracy sily.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ