Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
madziura12 wrote:Witam was dziewczyny wczorajsza beta 11dpo 85, mój termin to 28 lipiec. Jutro powtórka bety i wszystko się wyjaśni trzymajcie kciuki bo chciałaby z Wami tu zostać.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
hej Wam Ja dzisiaj spałam lepiej Obudziłam sie o 6:30 ale potem jeszcze pospałam 2 godzinki
odnosnie kwasu foliowego to ja nie wiem do kiedy jeszcze. Na wizycie ginekolog polecala mi suplement SUMMAVIT D, który ma kwas foliowy, wit. D3 i jod w zalecanych dawkach. Mialam go kupic, ale ze mialam praktycznie pelne opakowanie kwasu i D3 w kroplach to dokupilam poprostu sam jod Kelp. Jak mi sie pojedynczo skoncza to moze kupie tego supla, albo innego.
Dodatkowo biore ChelaMag B6.
monkle ladne wyniki bety Tym progesteronem moze nie trzeba sie tak bardzo przejmowac. Tym bardziej ze bierzesz duphaston, a progesteron jest pulsacyjnie wydzielany wiec moglas trafic na taki moment dnia ze byl nizszy. ale oczywiscie albo zwiekszyc dawke dupka albo poprosic o luteine ja bralam duphaston 2x1 a teraz zamiast niego mam luteine 100 2x1. Mój prog przed braniem lutki widac nad suwaczkiem.
atat z tego co ja wiem, to przy braniu duphastonu wynik w badaniu pokazuje twój naturalny prógesteron. ale juz luteina wplywa podobno na wynik badania i wtedy faktycznie badanie nie ma sensu, bo pokazuje ile jest tego progesteronu razem z lekiem.
Fatim mialas na mysli prolaktyne a nie progesteron ? Mi tez stwierdzono hiperprolaktynemie (po obciazeniu wzrosla 13 razy), a bez obciazenia mialam w górnej granicy normy. Dostalam na do 1/2 bromergonu, ale po 2 miesiacach odstawilam i teraz w sumie nawet nie wiem na jakim jest poziomie.... skoro nie bralam bromka i zaszlam to chyba teraz i tak by mi go nie przypisali wiec nie ma sensu badac prawda ? nie znam sie prosze o komentarz
basieńka witamy w naszym gronie gratuluje
BloodyMary spokojnie, nie stresuj sie Nic zlego sie raczej nie stalo Ja tez sie
z mezem kochalam, ale bylo totalnie dziwnie obecnie cierpie na suchosc (moze to przez luteine) wiec na razie dajemy sobie chwile czasu.
Madziura gratuluje bety i 3mam kciuki -
Ja nie mam bardzo odczuwalnych bóli brzucha. Czasem tylko zaboli jak na @, ale szybko przechodzi. W ogóle do wczorajszego wieczoru nie miałam jako takich objawów ciąży, ale jak byłam w łazience to tak nagle mnie mocno zemdliło, że stałam nad toaletą w razie czego, poza tym o mało nie zemdlałam. pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło
Wy dziewczyny macie mocne mdłości? -
Ciacho mi własnie też sie dzisiaj mega nie dobrze zrobiło jak byłam w toalecie.... Chyba zapach moczu tak na mnie zadziałał, ale jak juz wyszłam to mi przeszło póki co wiecej mdłosci nie było. a brzuch mnie też pobolewa czasami troche małpowo, czasami ciągnie w pachwinach, czasem zakłuje prawy jajnik (tam mam ciałko żółte wiec tam była owulka).
A poza tym dzisiaj zaczeły boleć piersi w nocy. Poczułam jak sie na brzuch przewróciłam i czuje jak dotykam. a tak bez ruszania to tylko czuje że są cięższe trocheCiacho lubi tę wiadomość
-
Madziura gratuluję zostań z nami
Ja mam pytanie do dziewczyn na lekach tarczycowych...
Czy lekarze już zwiększyli wam dawki??
Ja nie mam możliwości zbadania jeszcze jakiś czas ale pamiętam że w pierwszej ciąży dostałam wysoka dawkę.
Teraz biorę 25/50 i myślę czy nie brać już 50 cały czas bo w ciąży zapotrzebowanie wzrasta?!
-
Ja nie jestem spokojna też już chce wiedzieć czy ok. Dobrze ze jutro ponidzialek pójdę do pracy i czymś głowę zajmęStarania od 05.2016
AMH 0,2
10.11.2016 ciąża biochemiczna
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
09.2021 punkcja i transfer
10.2021 mamy swoje szczęście ❤️ -
Rosax ja też spokojna nie jestem - przykład mojej paniki miałyście wczoraj dzisiaj mniej panikuje, bo gorzej się czuje (niezły paradoks nie ? jakbym była osobą kochającą ból ) Po prostu musimy to wszystkie jakoś przetrwać Ja próbuje się przekonywać w głowie, że musi być dobrze i że niepotrzebnie panikuje ;P
-
Ja staram się być spokojna choć też się martwię i myślę czy jest ok.
Wiem że nerwy nic nie dadzą a mogą zaszkodzić tylko.
Poza tym to że teraz jest ok nie daje gwarancji że zawsze tak będzie (choć mocno w to wierzę).
Po drugie bez sensu się zadreczac.
Ja cieszę się ciąża bo jest wyczekana po raz kolejny i nie chce jej wspominać jako pasmo udręki
-
Ja mam też dziś niespokojny dzień. A wizytę mam dopiero 23 listopada, zwariuję chyba do tego czasu. No chyba że wybiorę się wcześniej do innego lekarza...ale za dużego wyboru niestety u mnie nie ma...Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja mialam miec 25 listopada ale wrocilam do starego lekarza. I mialam w piatek kontrolna i teraz w czwartek nie wytrzymalabym do 25..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp