X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gabi ? Gabi trz sie chyba dlugo nie odzywa albo przeoczyłam nick .

Jejuu jak ta moja malutka sie dzis rozpycha . Wczoraj byla spokojna. Greya dala obejrzec a od rana cyrki robi w brzuchu :D
    Za rowne 2 tyg wizyta . I mam pytanie bo to polowkowe bedzie i myslimy by zrobic w 3d. Co wy na to ? Warto teraz czy lepiej pozniej ?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax rób 3D :) Ja już genetyczne miałam w 3D i już był w miarę ładny człowieczek widoczny, a teraz to tym bardziej będą ładne zdjęcia jak się uda dobrze złapać obraz :) polecam <3

rosax3 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    DTEM miłego wypoczynku i tylko zabardzo nas nie drażnij tymi fotami. Weź przykład z Leoparde jedno zdjęcie i koniec ;) :D
    Bulkasia!!! zostaw paznokcie w spokoju wszystko będzie ok :)
    Hahaha Megi chcecie więcej zdjęć? :-D Dzisiaj zabrałam ze sobą aparat ;-)

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 i ja i ja :)

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę na fb - zaproszenie wysłałam tu na belly

l22nhdgen92nqanl.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek :)

Dopiero co się obudziłam :D Kocisko o 6 znów nie dało mi żyć i musiałam "dospać".

DTEM, udanego wyjazdu :)

Czy któraś dziś wizytuje? Bo wiem, że od jutra to maraton i po kilka wizyt, więc kciuki od samego rana trzeba będzie trzymać &&&

bulkaasia, rewelacyjne rzeczy dostałaś dla swoich maluszków :) Ja po córce wszystkie rzeczy oddałam siostrze, ona z kolei jeszcze komuś i poszły w świat. Nie żałuję, jak tylko mogłam komuś pomóc i się przydały, to fajnie :)

bulkaasia, DTEM lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde w żadnym wypadku ;)
    Mania ja nad morze daleko nie mam w zależności od miejsca 200 do 300 km. Ale uważam że z takim małym można jechać dużo śpi. Zawsze można gdzieś się na chwilę zatrzymać na karmienie czy przebranie. Wynajmujemy domek zawsze jak najbliżej plaży i się cieszymy wypoczynkiem. Z synem pierwszy raz akurat jechałam jak miał 8 czy 9 m-cy ale to dlatego że jest z zimy. Na bank musicie zobaczyć jak będziecie się ogarniać no i nastawić się na pełen bagażnik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze 14 godzin jest wyprzedaż na 5.10.15 :) Mega rabaty, na końcu do tych rabatów dodajecie jeszcze jeden rabat 20%. Kod rabatowy: RABAT20

Ja własnie zrobiłam zakupy, wartość 300 zł, a zapłaciłam 117 z przesyłką ;)

lottinka, DarkPrincess lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu bu buuu nie mam wizyty dzis tylko w czwartek :(
    Nie wiem jak to się dzieje ze tak mieszam, kalafior :)

Ale myśląc ze mam dzis uspokoiłam sie, wiec poczekam juz grzecznie do czwartku :)

A w ogóle to witam się w 17 tygodniu!!! :)))

Mania25, megi78 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Dziewczyny, jeszcze 14 godzin jest wyprzedaż na 5.10.15 :) Mega rabaty, na końcu do tych rabatów dodajecie jeszcze jeden rabat 20%. Kod rabatowy: RABAT20

Ja własnie zrobiłam zakupy, wartość 300 zł, a zapłaciłam 117 z przesyłką ;)
    Ja tez nakupilam ciuszkow dla naszego malestwa i dzieci naszych przyjaciol, az zal nie wykorzystac takiej okazji;)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fotki z usg 3d z synkiem i filmik 4d właśnie z połowkowego. Super pamiątka :)
    Dziś właśnie do Krakowa dzwonie się umówić ale będę na przełomie 18/19 tydz licząc wg suwaczka a nie Belly i nie wiem czy zrobią to dokładne badanie połowkowe czy tylko sprawdza czy wszystko ok...

Lottinka juhuu gratuluję 17-nastki ;)

Ale szalejecie z zakupami!! Ja to sto lat za murzynami przy was ;)

lottinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie z innej beczki w zwiazku z moja przewalka z olx i tripp trapp - czy ktoras moze jest z Cieszyna (slaskie) lub Sanoka - podkarpackie (prawdopodobna lokalizacja)? Na priv podalabym imie i nazwisko pani, zastanawia mnie czy istnieje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 10:13

6c2vjy5.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale nadgoniłyście!

Maria, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, też chcę do grupy na FB - ale ja FB traktuję też zawodowo, więc mam cały czas w pracy włączony ;)

Ja dziś w Lidlu byłam i były resztki tych kolekcji dziecięcych, ale postanowiłam jednak nie brać - za 2 tygodnie mam USG połówkowe, wtedy zobaczymy, kto siedzi, a jak wszystko będzie ok, to wtedy zacznę kupować.

Postanowiłam też zmienić swój styl pracy, tzn. pracuję ciągle, ale mam zamiar wstawać 2-3 godziny wcześniej, żeby potem po obiedzie iść na drzemkę. Może tak będę bardziej wydajna ;)

Co do podróży - my nie mamy za bardzo celu podróży bliżej niż 150 km od nas. Do moich rodziców mamy 200, w góry 250 - i nie wyobrażam sobie siedzieć z dzieckiem w domu ciągle i rezygnować z podróży. Będziemy po prostu robić przerwy na przewijanie, karmienie, i już.

Mania25 lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax my robiliśmy połówkowe 3/4d i super fotki nam zrobił i filmik z całego usg - 20 min, moim zdaniem warto :)

Paula55 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi! No my najbliżej mamy do Gdańska - też 300 km. Hmm kurcze kusicie :) Zobaczymy, jak to będzie z małym dzieckiem, jak nam się będzie żyło na początku razem. To nasze pierwsze dziecko i nie mamy w wychowywaniu doświadczenia, więc się zobaczy, ale inspirujecie mnie :) Podziwiam takich odważnych Rodziców :) Bo dla mnie to duża odwaga, by tak się wybrać :) Jakby się wybrać nad ranem - jak ja jeździłam z Rodzicami - wyjechać o jakiejś 4-5 rano, to na 8 rano jest się na miejscu, omijajać największe upały i korki :)
    Co do pełnego bagażnika, to jesteśmy na to przygotowani :D Ale my nie potrzebujemy dużo rzeczy, mamy wypraktykowane loty na dwa noclegi tylko z bagażem podręcznym (plecakiem i moją torebką do ręki, gdzie oprócz ciuchów, kosmetyków pakowaliśmy jeszcze sporo jedzenia), więc my dużo miejsca w bagażniku nie zajmiemy, reszta dla dziecka :)

Lottinka to widzę, że obie wizytujemy w czwartek :)

Bulkasia wszystko będzie dobrze! Jedyne czym można się martwić, to czy dziecko pokaze co ma między nóżkami, czy nie :) A tak to wszystko pójdzie jak z płatka, zoobaczysz :*

Rosa ja 3d robię dopiero w 3.trymestrze. :)

A macie w planach sesje brzuzkowe? :) Ja nastawiam się tak na maj-czerwiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 10:19

lottinka lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    Marzenie, a gdzie Ty się do tej szkoły rodzenia zapisałaś?? Ja rozważałam poród i szkołę rodzenia w Świdniku, ale tam piszą, że na zajęcia zapraszają od 30tego tygodnia ciaży...
    Ja się zapisałam do szkoły rodzenia agnieszki brześcińskiej, tam zajęcia się zaczynają 21-22 tydzień, ale są właściwie same położne ze staszica, bo ja bym chciała tam rodzić. Koleżanki w tamtym roku chodziły do "Twoja położna" czy coś takiego tam były zajęcia z położnymi ze wszystkich szpitali w lbn

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że muszę Was najpierw zapraszać do znajomych na fb, żeby dopiero dodać do grupy, ale jeśli jest tajna to musimy mieć chociaż 1 wspolnego znajomego żebym mogła bez dodania do znajomych zaprosić Was do grupy (póki co tylko raz tak się trafiło ) ;)

Zostawiłam takie ustawienia na fb, że każda z nas, która już należy do grypy na fb może dodać kogoś innego.

Administratorem jest też Mania25 - więc jak się zgodzi, możecie do niej pisać ;) Bo nagle mi przybędzie tyle znajomych... podejrzane ;p

Buziaki :)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozeczkow u mnie w miescie jest adamex barletta dream mietowy z fotelikiem maxi cosi za 1300 na gwarancji, uzywany 8 miesiecy, znajoma sprzedaje.

Dteam jakbys chciala to daj znac wysle ci ogloszenie bo wiem ze jedziesz w moje strony:))) hihi
    No i zapraszam na ta kawe jak wyjde ze szpitala i bedzie wszystko cacy!;))

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Administratorem jest też Mania25 - więc jak się zgodzi, możecie do niej pisać ;) Bo nagle mi przybędzie tyle znajomych... podejrzane ;p
    Nie ma problemu, zapraszam :D :D

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba i ja będę musiała założyć fb żeby być z Wami w kontakcie ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ