X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    powodzenia na wizytach - na pewno wszystko będzie dobrze!! trzeba w to wierzyć mocno :) czekamy na relacje. My szkołę rodzenia zaczynamy 22 marca. AAaa mam pytanie dziewczynki, wg NFZ można skorzystać z opieki położnej od 21 tc tzn będzie przychodziła do domu raz w tygodniu rozmawiala a nawet mierzyła tętno bejbika :D po 30 tygodniu wizyty są 2 razy w tygodniu :D ja chyba będę się o to dokładniej pytać bo fajnie tak raz w tygodniu a pozniej 2 razy usłyszeć nasze kruszynki :))))) co myślicie ??

[img][/img]
  • Selja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    cjholera jasna
    zgubiłam karte ciązy!

a jutro polowkowe

ciekawe czy wystawia mi drugą :(
    Ja w święta zgubiłam ;) wystawią Ci nową, moja lekarka się ze mnie śmiała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:32

PiKi lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    hej dziewczyny,
    powodzenia na wizytach - na pewno wszystko będzie dobrze!! trzeba w to wierzyć mocno :) czekamy na relacje. My szkołę rodzenia zaczynamy 22 marca. AAaa mam pytanie dziewczynki, wg NFZ można skorzystać z opieki położnej od 21 tc tzn będzie przychodziła do domu raz w tygodniu rozmawiala a nawet mierzyła tętno bejbika :D po 30 tygodniu wizyty są 2 razy w tygodniu :D ja chyba będę się o to dokładniej pytać bo fajnie tak raz w tygodniu a pozniej 2 razy usłyszeć nasze kruszynki :))))) co myślicie ??
    o widzisz. Nalunia a gdzie o tą położną można się dowiadywać?

Kaaarooolina89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) przyszłam na zwiady co tam słychać u Jagny75 i Mamakejti ;) znamy się z wątku clo :) przebrnęłam na wyrywki i wygląda, że wszystko jest dobrze. Gratuluję syneczków, niech rosną zdrowo i cierpliwie siedzą w brzuchach :)
    Pozdrawiam wszystkie Lipcóweczki, dużo zdrówka życzę :) sama mam lipcowego synka 2013 i teraz córeczkę z października :)
    Rośnijcie zdrowo :)

Jaguś_7810, Anga1989, Selja, Marzenie27, mamakejti lubią tę wiadomość

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny za wsparcie w sprawie karty ciąży ;P

ja na grupe sie nie "wpisalam" (na fb) - bo nawet nie wiem jak i w miare mi tu "wygodnie"

wracajac do wózków - moja kuzynka jakos w listopadzie wyczaila promocje na wozki w smyku i kupila za -30% z 1900 na prawie 1200 baby design lupo

kurcze jak tu sie dowiedziec kiedy znowu bedzie jakas akcja...

Nalunia - ja chyba nie bede korzystac z takich wizyt poloznej, bede po prostu chodzic na ta szkole, polozna wydaje sie byc dosyf fajna, jest baaaardzo wyszczekana i bezposrednia. zobacztymy. poki co stresuje sie ze tam beda same obce dziewczyny i pewnie wszsystkie wylaszczone a ja taka kluska, ale trzeba wyjsc z domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:45

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Mam nadzieję, że się uda :)
    Ja też właśnie na firmę się rejestrowałam. Daj znać, czy Ci się podobało :) Ja jutro jadę dopiero. Podobno ogromne te targi, wszystkie hale zajęte.

Junioer to jak byś mogła zerknąć na wózek espiro next jeżeli by był i powiedzić jak wrażenia była bym wdzięczna....

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Mieszkam pod Częstochową, do Kielc mam jakieś 120 km - ale wolę się raz przejechać i zobaczyć wszystkie wózki na miejscu, niż krążyć między Krakowem, Katowicami i Warszawą - a tu na miejscu akurat nie ma takich jak bym chciała - chociaż w Częstochowie to zagłębie wózkowe, większość polskich producentów jest stąd.
    Junioer gdzie w Częstochowie można obejrzeć wózki? Bywam w Radomsku wiec to rzut beretem ;)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl wrote:
    Junioer to jak byś mogła zerknąć na wózek espiro next jeżeli by był i powiedzić jak wrażenia była bym wdzięczna....

Jeśli będzie, to zerknę. Zaraz sobie obejrzę w internecie, żebym jutro nie przegapiła.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Junioer gdzie w Częstochowie można obejrzeć wózki? Bywam w Radomsku wiec to rzut beretem ;)
    Lokalni producenci (Tako, Anex, Adamex, Baby Design) mają pewnie swoje salony (Tako ma taki ogromny niedaleko Makro) poza tym kilka sklepów takich większych tez jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 14:45

Selja lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    o widzisz. Nalunia a gdzie o tą położną można się dowiadywać?

w kazdej placówce NFZ gdzie jest ginekologia lub pediatria, skontaktuj się z taką i będziesz musiała wypełnić deklarację wyboru położnej ( na tej samej zasadzie co wybierasz lekarza rodzinnego), ja mam się zgłosić w 22 tc akurat mam za blokiem super położną, wiadomo czasami się trafi na jakąś wredotę, dlatego lepiej poczytaj różne opinie kochana żebyś się nie zawiodła. Po porodzie ta sama położna będzie przychodzić do dzidziusia w trakcie połogu - wyczytałam na necie :D
    W przyszłym tygodniu w środę idę do mojej położnej bo ona prowadzi też zajęcia edukacyjne :D

megi78 lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer ja już po targach faktycznie są ogromne wybór niesamowity od pieluszek organicznych do wózków, zabawek no i super ubranek. Niestety nie można nic kupić:( Chociaż nam się udało zarezerwować wanienkę w której się zakochałam i jutro ją jedziemy kupić jak się skończą targi. Rozmawialiśmy z właścicielem więc i zgodził się nam ją sprzedać wanienkę ze ze stelażem i dodatkowymi akcesoriami kupiliśmy za 150 zł. Jeśli chodzi o wózki to wybór jest ogromy, ale większość jest bardzo udziwnionych i pstrokatych jak dla mnie. Ja lubię stonowaną kolorystykę i prostotę. My chyba zdecydujemy się na wózek firmy Bebetto Titto rozmawialiśmy z Kierownikiem działu reklamacji i powiedziała, że ten model ma najmniej reklamacji, odradziła lukę i torino. Mi się ten wózek super prowadziło, szybko się składa i wydaje się ok. No i dostałam od niej numer telefonu, także jak się zdecydujemy to wózek kupimy w okazyjnej cenie. Także z targów jestem bardzo zadowolona tylko ubierz wygodne buty bo ja po pracy w butach na obcasie i nogi mi weszły nie powiem gdzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 17:11

Junioer lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tubispl napisała:
    Hej ja testowałam ten wózek dzisiaj na targach jest ok. Też będziemy go brać pod uwagę, wersja manhattan dostała na targach statuetkę wózek roku. Minus jest taki, że jak się go składa to rączka ociera np o ziemię a jest wykonana z eco skóry, więc nie wiem czy się nie zniszczy. Pan doradził, że można kłaść przy składaniu wózek na butach, ale Pan przyznał się nam że od 6 dniu pracuje w tej firmie więc nie zna wszystkich tajników wózka ;)Plus też jest, że prosto się reguluje położenie gondoli ciągnąc za tasiemkę w Bebetto jest taka metalowa rurka. Ale fajny wózek, gdyby kolor szary był ciemniejszy to chyba się byśmy na niego zdecydowali a tak to musimy się przespać z decyzją. No i ma w zestawie fajny śpiworek bo Bebetto już go nie ma tylko pokrowiec. Cena w sklepie to ok 2300. Nosidełko i adapter trzeba dokupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 17:05

tubispl lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dzis polowkowe i zapisalam sie wlasnie do szkoly rodzenia :)
    I jak tam po wizycie? Którą szkołę rodzenia wybrałaś?

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam szkołę Oaza w Sulechowie.

jestem po wizycie. Niunia książkowa: 412 gram..seeduszko nerki pecherz zoladek kregoslup kosci mozg przeplywy pepowina itd bardzo ładne. Dzis szalała bo zjadlam.slodkiego wafelka i co chcial doktorek zbadac to zakrywala. Lozysko z przodu. Wod odpowiednią ilość. Odwrocona do gory nogami. Juz jest na calej dlugosci brzucha od prawiw mostka do samego dolu :p a nie tak jak wczesniej ponizej pepka. Takze dluga. Spryciula Nasza. Jest przekochana.

nastepna wizyta za 4 tyg. Mam zrobic krzywą cukrzycowa i krew oraz mocz. Lubie swojego lekarza. Jest spokojny. Ladnie opowiada. Jest delikatny :)

dostalismy zdjecia 3d. Malutka zaslonila sie reka ale ma moj nosek zadarty i usta meza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 19:30

DarkPrincess, Anga1989, Muszka15, megi78, DTEM, Jaguś_7810, cookiemonster, Nalunia, mamakejti, lottinka, Solane, Selja, gabi544, Marciiik, Leoparde, monika91, Mania25, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki super wieści- gratulacje!!! Duża panienka niech rośnie :)

Przez tego FB coraz rzadziej tu zaglądam i gubię się kto jest kto- ech to pewnie mój stary kalafior nie potrafi za dużo informacji przetworzyć :)

PiKi lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Razem z przyjaciółką prowadzimy sklep internetowy z odzieżą dla maluszków :) Dajcie prosze lajka na facebooku i zaglądnijcie na stronę, może Wam się coś spodoba!Zachęcam i pozdrawiam!
    link do fb: https://www.facebook.com/babelusklep/
    link do sklepu: www.babelu.pl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wpadam pochwalić się synkiem. 310g szczęścia, to był dzień pełen radości i kednoczesnie smutku i stresu, bo córeczka rozcięła sobie luk brwiowy i musiałam jechać z nią do szpitala na szwy :(
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77f5e6eaf53c.jpg

Nalunia, mamakejti, Nicka90, Anga1989, Jaguś_7810, lottinka, megi78, Selja, lipa, Paula55, Marciiik, DTEM, Leoparde, Mania25, asiczka11, cookiemonster, bulkaasia, Kalia, sisi lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

życzę pięknej soboty, w Lublinie znów biało...(przynajmniej u mnie)

Fatim - ja jak miałam 4-5 lat rozwaliłam sobie łuk brwiowy o róg ławy, trzeba było szyć, ale blizna maleńka, i nie mam brwi Edyty Bartosiewicz;) ale co się córcia Wasza nacierpiała, to rozumiem....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zapomniałam wczoraj napisać, że przyszły do mnie tkaniny z minkyitkaninki.pl zamawiane w środę, więc transport znad morza ekspresowy;) zamówiłam na kocyk
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Jasny-Szary-380g-Glacier-Gray/980 i na odwrotną stronę bawełnę
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Gwiazdki/326

do tego wzięłam na otulacze;)
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Muslin-Dino/997
    i
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Tkanina-Bambusowa-Pieski/740
    poprosiłam o przyciecie do rozmiaru 75/100

tkaniny mięciutkie, nie wydają żadnych zapachów
    najpierw moja mam je zszyje, a potem je wypiorę;)
    w gratisie dostałam 2 guziki obciągane miłym futerkiem, pasujace do kolorów tkanin, które kupiłam, więc pewnie doszyję małemu ręcznie do kocyka, żeby miał coś do chwytania;)
    podsumowując - pierwszy raz kupowałam tkaniny przez net, jestem bardzo zadowolona;) sklep wypróbowany - polecam!

DTEM, Nalunia lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 miesiącu :) !!!

Udanej soboty wszystkim życzę :**

lottinka, Anga1989, megi78, Selja, Marciiik, DTEM, Leoparde, Mania25, cookiemonster, PiKi, bulkaasia, sisi lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ