X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam się ze słonecznego choć lekko mroznego Olsztyna i życzę miłego dnia :)
    Piki i Fatim gratuluję wizyt i podejrzenie dzieciow :)
    Mamakejt to kiedy fotki relacjonujace dzień szalonej krawcowej ;) ?

• tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    tubispl napisała:
    Junioer to jak byś mogła zerknąć na wózek espiro next jeżeli by był i powiedzić jak wrażenia była bym wdzięczna....
    Hej ja testowałam ten wózek dzisiaj na targach jest ok. Też będziemy go brać pod uwagę, wersja manhattan dostała na targach statuetkę wózek roku. Minus jest taki, że jak się go składa to rączka ociera np o ziemię a jest wykonana z eco skóry, więc nie wiem czy się nie zniszczy. Pan doradził, że można kłaść przy składaniu wózek na butach, ale Pan przyznał się nam że od 6 dniu pracuje w tej firmie więc nie zna wszystkich tajników wózka ;)Plus też jest, że prosto się reguluje położenie gondoli ciągnąc za tasiemkę w Bebetto jest taka metalowa rurka. Ale fajny wózek, gdyby kolor szary był ciemniejszy to chyba się byśmy na niego zdecydowali a tak to musimy się przespać z decyzją. No i ma w zestawie fajny śpiworek bo Bebetto już go nie ma tylko pokrowiec. Cena w sklepie to ok 2300. Nosidełko i adapter trzeba dokupić.
    Dzieki serdecznie za opinie strasznie mi sie ten wozek podoba a nie mam jak go zobaczyc na zywo mi sie akurat podoba chicago grey czy jakos tak z pomaranczowa poduszeczka powaznie sie nad nim zastanawiam

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się z wami. Ja straciłam swoje dziecko w 16 tyg i kasuje konto by nie dostawać emaili. Doceniajcie swoje skarby <3

• lipa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczynki, zapomniałam wczoraj napisać, że przyszły do mnie tkaniny z minkyitkaninki.pl zamawiane w środę, więc transport znad morza ekspresowy;) zamówiłam na kocyk
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Jasny-Szary-380g-Glacier-Gray/980 i na odwrotną stronę bawełnę
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Gwiazdki/326

do tego wzięłam na otulacze;)
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Muslin-Dino/997
    i
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Tkanina-Bambusowa-Pieski/740
    poprosiłam o przyciecie do rozmiaru 75/100

tkaniny mięciutkie, nie wydają żadnych zapachów
    najpierw moja mam je zszyje, a potem je wypiorę;)
    w gratisie dostałam 2 guziki obciągane miłym futerkiem, pasujace do kolorów tkanin, które kupiłam, więc pewnie doszyję małemu ręcznie do kocyka, żeby miał coś do chwytania;)
    podsumowując - pierwszy raz kupowałam tkaniny przez net, jestem bardzo zadowolona;) sklep wypróbowany - polecam!
    weszłam na stronę. cudeńka :)

mamakejti lubi tę wiadomość

age.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Witam się z wami w zimowa sobotę.
    Kurde mało tu zaglądam bo jednak na fb mi łatwiej.

Jej co za straszna informacja z rana :( :( :(
    Nawet nie wiem która z nas ta tragedia spotkała ale ogromnie współczuję....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wymyślimy kogo nieszczęście spotkało :( straszna informacja...

A mi się dziś śniło, że rodzę..... w oceanie :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti- potwierdzam, tkaniny mega cudaśne z MinkyiTkaninki, ja już zapełniam drugi koszyk, dostawa w do mnie na drugi dzień!!!

Fatim, gratuluję synka- mam nadzieję, że dziś już córcia lepiej. A na bliznę warto później zakupić dobry krem i napewno pięknie zniknie. Moja córa po usunięciu naczyniaka miała bliznę na prawie 8cie, po maści nie skróciła się drametialnie ale jest cieniutka jak nitka :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pojeździliśmy po sklepach i wiemy już, czego nie chcemy ;) Na pewno łóżeczka 140x70, będziemy celować w 120x60, więc tyle dobrze, że już mogę jakieś prześcieradła kupować czy coś. Oglądałam wózki jakiegoś producenta, którego nie znałam wcześniej, polska marka Adbor - ale ichnie foteliki mnie w ogóle nie przekonują, no i nie mają długiej gondoli, choć pani próbowała mnie przekonać, ze nie trzeba. Za to łóżeczko pewnie kupimy z szufladą, o ile nie zdecydujemy się na wstawienie np. wyższej, wąskiej komody czy szafy narożnej.

KgXdp1.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotyczy wpisu z 08:43
    Bardzo mi przykro, nie wiem jak wyrazisz to, co czujesz:(

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tej straty Anga wydedukowała, że to chyba była Trisska14, bardzo mi przykro.

Dziś aktywne przedpołudnie i leniwe popołudnie. Czekam aż ostygnie sernik czekoladowo-bananowy i będę zajadać. Dzieciątko w brzuchu fika aż mi brzuch podskakuje :)

monika91, Solane lubią tę wiadomość

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Pamiętam, że w niedziele Anga wtacza się w kolejny tydzień;) z góry gratulacje!

wczoraj pokonałam stertę prasowania (na siedząco) i jestem z siebie dumna...

dzisiaj chyba będzie leniwiej, nawet obiad pewnie na mieście...ale zrobię flapjacka, bo się mojemu M zamanił;) ja w sumie też wciągnę

życzę Wam pięknej niedzieli!!!!!!

Anga1989 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti - oj tak... Rozpoczynam 21tc (20+0) ;) dzieki wielkie! :)

Jaguś_7810, ejkej, lottinka lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis z mezem robimy kolejna rundke po wozkach. Moj typ Adamex Vicco chyba odpada, naczytalam sie duzo zlych komentarzy, ze ciezki, ze amortyzacja sie psuje, ze kola przednie lataja no i ze wszystki Adamexy maja srednie spacerówki. Nie skreslam go jeszcze ale mam kolejny typ Roan Bass Soft. Musze go sobie pomacac. Mam nadzieje ze Pan do ktorego dzis jedziemy byl na targach, rozwieje moje watpliwosci i ewentualnie doradzi jeszcze cos innego.

Drugi wybor to fotelik + baza. Zadnego jeszcze nie ogladalismy ale znamy opinie no i sledzimy ADAC.

w57v9n73n742fstj.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Tak jak Anga zaczynam 21tc(20+0) <3 <3
    Życzę udanej niedzieli :D

Anga1989, Jaguś_7810, evcikm81, lottinka, mamakejti, Marciiik lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane warto tez zajrzec na wyniki Test Plus jesli chodzi o foteliki.

Solane lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja się już przymierzam do szóstego miesiąca, a brzucho malutki i tylko 4,5 kg do przodu :)
    w czwartek zaczęłam 22tc.
    Mamy dylemat z fotelikiem, bo wózek już wybrany. Najpierw obstawialiśmy maxi cosi cabriofix, ale po porównaniu skłaniamy się ku cybexowi... mimo że cięższy. Gdyby troszkę był tańszy Kiddy, to wzięlibyśmy go. Ceny niektórych zestawów fotelik+isofix powalają :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 10:13

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:58

km5smg7ypbbal4gr.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka90 wrote:
    A czemu nie maxi cosi cabriofix? Obydwa sa bardzo dobre ;)
    Obejrzyj sobie rowniez wozek anex sport polecam :)

Chyba ze względu na mniejsze możliwości regulacji i to, że był testowany dawniej niż te cybexy.
    Wózek anex sport też oglądaliśmy, ale nie pasuje nam kolorystyka i różne detale np torba, wielkość kosza na zakupy i brak uchwytu na kubek. Poza tym to całkiem fajny wózio, ale taniej mi wyjdzie bebetto :)

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez bylam zdecydowana na maxi cosi cabriofix ale juz sie z tego wycofalam. Moze byc ze zdecydujemy sie na cybex aton 5. Bo w maxi cosi maluszek ma niewygodna pozycje a w cybexie moze bardziej lezec do tego daszek ma lepszy i dodatkowe. Dodatkowo bylqm zdziwiona ale Dziewczyny na innym watku mialy racje i maxi cosi jedzie na opinii sprzed kilku lat.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:58

km5smg7ypbbal4gr.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ