X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja koleżanka miała też bardzo duże problemy z zaparciami i położna jej poleciła jakis syrop ziołowy i jak ręką odjął przez całą ciążę.
    Mi pomagają kiwi - 3 dziennie.

dziś weszłam na wagę: + 1kg :( przekroczyłam próg 0 i nie byloby nic dziwnego w moim smutku gdybym nie miala i tak juz dużej nadwagi. czas na cwiczenia. co ćwiczycie dziewczyny? dostałam od mamy piłkę taka ładną różową :)

co do ruchów dziecka to ja czuje od kilku dni minimalne jeśli w ogóle i myślę że to "wina" tego, że mam łożysko z przodu - lekarz powiedzial na ostatnim usg ze tak mam i ze to nic zlego. a cyztalam o tym ze w tym przypadku najczesciej jest tak ze slabiej bede czula ruchy

kiedy kupujecie wyprawkę i gdzie? sklep czy net?

dzis o 4 rano mowie do spiacego meza: "nie moge sie doczekac naszej niuni" a on odp "ja też" <3

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:37

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Dziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne ;)

a to dopiero początek ;p

moja malutka ma nóżki pod moimi żebrami więc jak zacznie porządnie kopać to będzie jazda, w główkę ma na dole

gabi544 lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    ja generalnie czuję ruchy niżej, poniżej pępka...w środę popodglądam młodego dokładnie gdzie jest...
    a na zaparcia śliweczka suszona i maślanka;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to w ciagu ostatniego miesiaca schudłam znowu 1kg. Nie wiem czy to dobrze czy zle ale mam nadzieje ze z mala wszystko ok

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny moja koleżanka miała też bardzo duże problemy z zaparciami i położna jej poleciła jakis syrop ziołowy i jak ręką odjął przez całą ciążę.
    Mi pomagają kiwi - 3 dziennie.

dziś weszłam na wagę: + 1kg :( przekroczyłam próg 0 i nie byloby nic dziwnego w moim smutku gdybym nie miala i tak juz dużej nadwagi. czas na cwiczenia. co ćwiczycie dziewczyny? dostałam od mamy piłkę taka ładną różową :)

co do ruchów dziecka to ja czuje od kilku dni minimalne jeśli w ogóle i myślę że to "wina" tego, że mam łożysko z przodu - lekarz powiedzial na ostatnim usg ze tak mam i ze to nic zlego. a cyztalam o tym ze w tym przypadku najczesciej jest tak ze slabiej bede czula ruchy

kiedy kupujecie wyprawkę i gdzie? sklep czy net?

dzis o 4 rano mowie do spiacego meza: "nie moge sie doczekac naszej niuni" a on odp "ja też" <3

Kochana, ale +1 kg w 22 tyg. to chyba nie tragedia nie
    Nie przejmuj się, wszystko się da zrzucić :) teraz najważniejsze, żeby dzidzia się zdrowo rozwijała ! :* Nic się nie martw... Ja do chudzinek też nie należę. Miałam w czwartek wizytę i co? +2kg-tadam!

PiKi lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Co do wagi to nic nie wiem, bo w domu się nie ważę ostatnio było jeszcze -3kg, ale to miesiąc temu w piątek się okaże na kontroli :)
    Co do zaparć raczej nie mam, ale za to od kilku dni strasznie twardnieje mi brzuch i boli jak na okres trochę hmmm. mam nadzieję, że to tylko rozciąganie bo każda kosteczka mi strzyka w okolicy miednicy. O tym na bank w piątek muzę porozmawiać z moim doktorem, bo znowu lekka schiza. Ja ewidentnie za stara jestem na tą ciąże.
    Młodego czuję też nisko, aż jestem zdziwiona bo wcześniej czułam go przy pępku
    w czwartek tj 02.03. mam echo serca w ramach prenatalnych, a połówkowe prenatalne już też za chwilę bo 10.03. nie mogę się doczekać :).
    Pozdrawiam

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 ja tez mam czasem z twardniejącym brzuchem problem - zwlaszcza jak cos porobię. Pytałam doktorka: mowil ze niedobrze jeśli jest powyzej 15 razy dziennie, wiec luzik ale dla pewnosci sprawdzil mi dlugosc szyjki - badal i badal i stwierdzil ze dluga, wygieta w tył - nie ma sie czym martwić. Warto spytać lekarza :)

Dzięki Jaguś :) jestem teraz na wolnym nie chce utyć za dużo. zostało ok 17 tygodni i trzeba sie trzymać :) niestety ale juz mi przeszlo odrzucenie od słodyczy :)

dziś pierwszy trening był z jakas pania z Youtuba i powiem Wam, że zastygłam przez ten brak ruchu. teraz czuje sie ok, tylko juz tyłek mnie po tym boli,

czas na kiwi :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    megi78 ja tez mam czasem z twardniejącym brzuchem problem - zwlaszcza jak cos porobię. Pytałam doktorka: mowil ze niedobrze jeśli jest powyzej 15 razy dziennie, wiec luzik ale dla pewnosci sprawdzil mi dlugosc szyjki - badal i badal i stwierdzil ze dluga, wygieta w tył - nie ma sie czym martwić. Warto spytać lekarza :)

Dzięki Jaguś :) jestem teraz na wolnym nie chce utyć za dużo. zostało ok 17 tygodni i trzeba sie trzymać :) niestety ale juz mi przeszlo odrzucenie od słodyczy :)

dziś pierwszy trening był z jakas pania z Youtuba i powiem Wam, że zastygłam przez ten brak ruchu. teraz czuje sie ok, tylko juz tyłek mnie po tym boli,

czas na kiwi :)

Ja na początku też: słodycze mogły leżeć i leżeć, a ja nic... a teraz?:O codziennie coś zjem :P

PiKi lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:

Tez tak mam jakby mi deptal szyjke normalnie. Az takie pulsowanie sie pojawia.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, ja niestety tez codziennie sie na cos kusze... Dzis wpadło nieziemsko pyszne magnum double chocolate <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:50

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z waga jeszcze niezle chociaz i mam nadwage. To od poczatku ciazy bylo -8 do teraz mam +1,1 Maly nadal nielubi slodyczy. Ewentualnie prsyjmoe biszkopcik i nic wiecej.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Jaguś, ja niestety tez codziennie sie na cos kusze... Dzis wpadło nieziemsko pyszne magnum double chocolate <3 :D

ojojo ale bym sobie zjadła właśnie :P !

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Tez tak mam jakby mi deptal szyjke normalnie. Az takie pulsowanie sie pojawia.

Ja też tak mam :) tak się dziad układa :D niestety leży sobie pośladowo, kopie nóżkami, w dodatku łożysko mam nisko ale na przedniej ścianie więc nie jest źle, pewnie się podniesie :) Generalnie 80% ruchów czuje w środku, a nie po brzuchu. Idzie się przyzwyzaić, ale czasem jak zasadzi, to mam wrażenie, że mi aż w pochwie bulgocze :D

Co do słodkości.........
    Nie jadłam od początku ciąży, totalny odrzut. Teraz mogę jeść i jeeeeeeeeść.

Dzisiaj miałam jeszcze obciążenie glukozą. Rany boskie, jak tak można maltretować kobiety :D

Dzięki za rady. Wpierdzielam jabłka od wczoraj, poszłam na szybki spacer, wróciłam i już dwa razy odwiedziłam toaletkę. Masakra, 5 dni zastoju, myślałam, że mi brzuch pęknie :)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przypadkiem zeby robic test obciazenia glukoza nie trzeba miec skonczonego 24 tygodnia ? Pytalam.lekarza bo mam w spisie badan info ze miedzy 21-26 ale w nawiasie ze po 24 tygodniu krzywa dopiero

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, zgadza się. Ale ja miałam straszny częstomocz, mimo, że pęcherz był pusty to i tak łaziłam do łazienki, więc dostałam skierowanie i na mocz i na cukier, bo podejrzewał rozpoczynającą się cukrzycę. Krzywą mam powtórzyć później w 28 tygodniu już tak książkowo. Nie wiem co to była za przypadłość, ale zaczęłam jeść wit. C w większej dawce i przeszło :)

kamika23 lubi tę wiadomość

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może miałaś po prostu jakąś infekcję ;)

U mnie po połówkowych, będzie chłopak :) Wagowo ok. 425 g, ja za to od 8 tygodnia przybrałam 4 kg. Szyjka długa, wody ok, dziecko zdrowe, żadnych nieprawidłowości nie zauważono :)

Leoparde, DarkPrincess, Jaguś_7810, mamakejti, gabi544, DTEM, Marciiik, PiKi, Amore, sisi, Alimak, bulkaasia lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS, tak strzelam :) ale lepiej sprawdzić. Gratki!

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskakuje dzisiaj na wagę a tam plus 3 kilo w 10 dni!!!! Muszę przystopowac z jedzeniem słodkości :-(

• Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja na początku też: słodycze mogły leżeć i leżeć, a ja nic... a teraz?:O codziennie coś zjem :P

mam to samo! Wcześniej mdliło mnie na widok słodyczy a teraz.... Jak ciasteczkowy potwór ;p

Mania25 lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ