Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny moja koleżanka miała też bardzo duże problemy z zaparciami i położna jej poleciła jakis syrop ziołowy i jak ręką odjął przez całą ciążę.
Mi pomagają kiwi - 3 dziennie.
dziś weszłam na wagę: + 1kg przekroczyłam próg 0 i nie byloby nic dziwnego w moim smutku gdybym nie miala i tak juz dużej nadwagi. czas na cwiczenia. co ćwiczycie dziewczyny? dostałam od mamy piłkę taka ładną różową
co do ruchów dziecka to ja czuje od kilku dni minimalne jeśli w ogóle i myślę że to "wina" tego, że mam łożysko z przodu - lekarz powiedzial na ostatnim usg ze tak mam i ze to nic zlego. a cyztalam o tym ze w tym przypadku najczesciej jest tak ze slabiej bede czula ruchy
kiedy kupujecie wyprawkę i gdzie? sklep czy net?
dzis o 4 rano mowie do spiacego meza: "nie moge sie doczekac naszej niuni" a on odp "ja też" -
nick nieaktualnyDziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:37
-
gabi544 wrote:Dziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne
a to dopiero początek ;p
moja malutka ma nóżki pod moimi żebrami więc jak zacznie porządnie kopać to będzie jazda, w główkę ma na dole
gabi544 lubi tę wiadomość
-
PiKi wrote:dziewczyny moja koleżanka miała też bardzo duże problemy z zaparciami i położna jej poleciła jakis syrop ziołowy i jak ręką odjął przez całą ciążę.
Mi pomagają kiwi - 3 dziennie.
dziś weszłam na wagę: + 1kg przekroczyłam próg 0 i nie byloby nic dziwnego w moim smutku gdybym nie miala i tak juz dużej nadwagi. czas na cwiczenia. co ćwiczycie dziewczyny? dostałam od mamy piłkę taka ładną różową
co do ruchów dziecka to ja czuje od kilku dni minimalne jeśli w ogóle i myślę że to "wina" tego, że mam łożysko z przodu - lekarz powiedzial na ostatnim usg ze tak mam i ze to nic zlego. a cyztalam o tym ze w tym przypadku najczesciej jest tak ze slabiej bede czula ruchy
kiedy kupujecie wyprawkę i gdzie? sklep czy net?
dzis o 4 rano mowie do spiacego meza: "nie moge sie doczekac naszej niuni" a on odp "ja też"
Kochana, ale +1 kg w 22 tyg. to chyba nie tragedia nie
Nie przejmuj się, wszystko się da zrzucić teraz najważniejsze, żeby dzidzia się zdrowo rozwijała ! :* Nic się nie martw... Ja do chudzinek też nie należę. Miałam w czwartek wizytę i co? +2kg-tadam!PiKi lubi tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnyhej
Co do wagi to nic nie wiem, bo w domu się nie ważę ostatnio było jeszcze -3kg, ale to miesiąc temu w piątek się okaże na kontroli
Co do zaparć raczej nie mam, ale za to od kilku dni strasznie twardnieje mi brzuch i boli jak na okres trochę hmmm. mam nadzieję, że to tylko rozciąganie bo każda kosteczka mi strzyka w okolicy miednicy. O tym na bank w piątek muzę porozmawiać z moim doktorem, bo znowu lekka schiza. Ja ewidentnie za stara jestem na tą ciąże.
Młodego czuję też nisko, aż jestem zdziwiona bo wcześniej czułam go przy pępku
w czwartek tj 02.03. mam echo serca w ramach prenatalnych, a połówkowe prenatalne już też za chwilę bo 10.03. nie mogę się doczekać .
Pozdrawiam -
megi78 ja tez mam czasem z twardniejącym brzuchem problem - zwlaszcza jak cos porobię. Pytałam doktorka: mowil ze niedobrze jeśli jest powyzej 15 razy dziennie, wiec luzik ale dla pewnosci sprawdzil mi dlugosc szyjki - badal i badal i stwierdzil ze dluga, wygieta w tył - nie ma sie czym martwić. Warto spytać lekarza
Dzięki Jaguś jestem teraz na wolnym nie chce utyć za dużo. zostało ok 17 tygodni i trzeba sie trzymać niestety ale juz mi przeszlo odrzucenie od słodyczy
dziś pierwszy trening był z jakas pania z Youtuba i powiem Wam, że zastygłam przez ten brak ruchu. teraz czuje sie ok, tylko juz tyłek mnie po tym boli,
czas na kiwiJaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
PiKi wrote:megi78 ja tez mam czasem z twardniejącym brzuchem problem - zwlaszcza jak cos porobię. Pytałam doktorka: mowil ze niedobrze jeśli jest powyzej 15 razy dziennie, wiec luzik ale dla pewnosci sprawdzil mi dlugosc szyjki - badal i badal i stwierdzil ze dluga, wygieta w tył - nie ma sie czym martwić. Warto spytać lekarza
Dzięki Jaguś jestem teraz na wolnym nie chce utyć za dużo. zostało ok 17 tygodni i trzeba sie trzymać niestety ale juz mi przeszlo odrzucenie od słodyczy
dziś pierwszy trening był z jakas pania z Youtuba i powiem Wam, że zastygłam przez ten brak ruchu. teraz czuje sie ok, tylko juz tyłek mnie po tym boli,
czas na kiwi
Ja na początku też: słodycze mogły leżeć i leżeć, a ja nic... a teraz? codziennie coś zjemPiKi lubi tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
gabi544 wrote:Dziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne
Tez tak mam jakby mi deptal szyjke normalnie. Az takie pulsowanie sie pojawia. -
Jaguś, ja niestety tez codziennie sie na cos kusze... Dzis wpadło nieziemsko pyszne magnum double chocolate
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:50
Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualny1kaktus wrote:Tez tak mam jakby mi deptal szyjke normalnie. Az takie pulsowanie sie pojawia.
Ja też tak mam tak się dziad układa niestety leży sobie pośladowo, kopie nóżkami, w dodatku łożysko mam nisko ale na przedniej ścianie więc nie jest źle, pewnie się podniesie Generalnie 80% ruchów czuje w środku, a nie po brzuchu. Idzie się przyzwyzaić, ale czasem jak zasadzi, to mam wrażenie, że mi aż w pochwie bulgocze
Co do słodkości.........
Nie jadłam od początku ciąży, totalny odrzut. Teraz mogę jeść i jeeeeeeeeść.
Dzisiaj miałam jeszcze obciążenie glukozą. Rany boskie, jak tak można maltretować kobiety
Dzięki za rady. Wpierdzielam jabłka od wczoraj, poszłam na szybki spacer, wróciłam i już dwa razy odwiedziłam toaletkę. Masakra, 5 dni zastoju, myślałam, że mi brzuch pęknie -
nick nieaktualnyKamika, zgadza się. Ale ja miałam straszny częstomocz, mimo, że pęcherz był pusty to i tak łaziłam do łazienki, więc dostałam skierowanie i na mocz i na cukier, bo podejrzewał rozpoczynającą się cukrzycę. Krzywą mam powtórzyć później w 28 tygodniu już tak książkowo. Nie wiem co to była za przypadłość, ale zaczęłam jeść wit. C w większej dawce i przeszło
kamika23 lubi tę wiadomość
-
Może miałaś po prostu jakąś infekcję
U mnie po połówkowych, będzie chłopak Wagowo ok. 425 g, ja za to od 8 tygodnia przybrałam 4 kg. Szyjka długa, wody ok, dziecko zdrowe, żadnych nieprawidłowości nie zauważonoLeoparde, DarkPrincess, Jaguś_7810, mamakejti, gabi544, DTEM, Marciiik, PiKi, Amore, sisi, Alimak, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny