Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja koleżanka miała też bardzo duże problemy z zaparciami i położna jej poleciła jakis syrop ziołowy i jak ręką odjął przez całą ciążę.
    Mi pomagają kiwi - 3 dziennie.

dziś weszłam na wagę: + 1kg :( przekroczyłam próg 0 i nie byloby nic dziwnego w moim smutku gdybym nie miala i tak juz dużej nadwagi. czas na cwiczenia. co ćwiczycie dziewczyny? dostałam od mamy piłkę taka ładną różową :)

co do ruchów dziecka to ja czuje od kilku dni minimalne jeśli w ogóle i myślę że to "wina" tego, że mam łożysko z przodu - lekarz powiedzial na ostatnim usg ze tak mam i ze to nic zlego. a cyztalam o tym ze w tym przypadku najczesciej jest tak ze slabiej bede czula ruchy

kiedy kupujecie wyprawkę i gdzie? sklep czy net?

dzis o 4 rano mowie do spiacego meza: "nie moge sie doczekac naszej niuni" a on odp "ja też" <3

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 10:37

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Dziewczyny Was też dzieciaczek kopie chwilami bardzo nisko? Ja normalnie czuję już po bokach, na środku w okolicy pępka takie porządne kopy, a nawet je widać na brzuchu. A dziś z rana dostałam taki cios chyba w szyjkę, że aż się przestraszyłam i tak jeszcze kilka razy. Jak lubię kiedy skacze, tak to nie było przyjemne ;)

a to dopiero początek ;p

moja malutka ma nóżki pod moimi żebrami więc jak zacznie porządnie kopać to będzie jazda, w główkę ma na dole

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    ja generalnie czuję ruchy niżej, poniżej pępka...w środę popodglądam młodego dokładnie gdzie jest...
    a na zaparcia śliweczka suszona i maślanka;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to w ciagu ostatniego miesiaca schudłam znowu 1kg. Nie wiem czy to dobrze czy zle ale mam nadzieje ze z mala wszystko ok

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny moja koleżanka miała też bardzo duże problemy z zaparciami i położna jej poleciła jakis syrop ziołowy i jak ręką odjął przez całą ciążę.
    Mi pomagają kiwi - 3 dziennie.

dziś weszłam na wagę: + 1kg :( przekroczyłam próg 0 i nie byloby nic dziwnego w moim smutku gdybym nie miala i tak juz dużej nadwagi. czas na cwiczenia. co ćwiczycie dziewczyny? dostałam od mamy piłkę taka ładną różową :)

co do ruchów dziecka to ja czuje od kilku dni minimalne jeśli w ogóle i myślę że to "wina" tego, że mam łożysko z przodu - lekarz powiedzial na ostatnim usg ze tak mam i ze to nic zlego. a cyztalam o tym ze w tym przypadku najczesciej jest tak ze slabiej bede czula ruchy

kiedy kupujecie wyprawkę i gdzie? sklep czy net?

dzis o 4 rano mowie do spiacego meza: "nie moge sie doczekac naszej niuni" a on odp "ja też" <3

Kochana, ale +1 kg w 22 tyg. to chyba nie tragedia nie
    Nie przejmuj się, wszystko się da zrzucić :) teraz najważniejsze, żeby dzidzia się zdrowo rozwijała ! :* Nic się nie martw... Ja do chudzinek też nie należę. Miałam w czwartek wizytę i co? +2kg-tadam!

PiKi lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Co do wagi to nic nie wiem, bo w domu się nie ważę ostatnio było jeszcze -3kg, ale to miesiąc temu w piątek się okaże na kontroli :)
    Co do zaparć raczej nie mam, ale za to od kilku dni strasznie twardnieje mi brzuch i boli jak na okres trochę hmmm. mam nadzieję, że to tylko rozciąganie bo każda kosteczka mi strzyka w okolicy miednicy. O tym na bank w piątek muzę porozmawiać z moim doktorem, bo znowu lekka schiza. Ja ewidentnie za stara jestem na tą ciąże.
    Młodego czuję też nisko, aż jestem zdziwiona bo wcześniej czułam go przy pępku
    w czwartek tj 02.03. mam echo serca w ramach prenatalnych, a połówkowe prenatalne już też za chwilę bo 10.03. nie mogę się doczekać :).
    Pozdrawiam

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 ja tez mam czasem z twardniejącym brzuchem problem - zwlaszcza jak cos porobię. Pytałam doktorka: mowil ze niedobrze jeśli jest powyzej 15 razy dziennie, wiec luzik ale dla pewnosci sprawdzil mi dlugosc szyjki - badal i badal i stwierdzil ze dluga, wygieta w tył - nie ma sie czym martwić. Warto spytać lekarza :)

Dzięki Jaguś :) jestem teraz na wolnym nie chce utyć za dużo. zostało ok 17 tygodni i trzeba sie trzymać :) niestety ale juz mi przeszlo odrzucenie od słodyczy :)

dziś pierwszy trening był z jakas pania z Youtuba i powiem Wam, że zastygłam przez ten brak ruchu. teraz czuje sie ok, tylko juz tyłek mnie po tym boli,

czas na kiwi :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    megi78 ja tez mam czasem z twardniejącym brzuchem problem - zwlaszcza jak cos porobię. Pytałam doktorka: mowil ze niedobrze jeśli jest powyzej 15 razy dziennie, wiec luzik ale dla pewnosci sprawdzil mi dlugosc szyjki - badal i badal i stwierdzil ze dluga, wygieta w tył - nie ma sie czym martwić. Warto spytać lekarza :)

Dzięki Jaguś :) jestem teraz na wolnym nie chce utyć za dużo. zostało ok 17 tygodni i trzeba sie trzymać :) niestety ale juz mi przeszlo odrzucenie od słodyczy :)

dziś pierwszy trening był z jakas pania z Youtuba i powiem Wam, że zastygłam przez ten brak ruchu. teraz czuje sie ok, tylko juz tyłek mnie po tym boli,

czas na kiwi :)

Ja na początku też: słodycze mogły leżeć i leżeć, a ja nic... a teraz?:O codziennie coś zjem :P

PiKi lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:

Tez tak mam jakby mi deptal szyjke normalnie. Az takie pulsowanie sie pojawia.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, ja niestety tez codziennie sie na cos kusze... Dzis wpadło nieziemsko pyszne magnum double chocolate <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 12:50

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z waga jeszcze niezle chociaz i mam nadwage. To od poczatku ciazy bylo -8 do teraz mam +1,1 Maly nadal nielubi slodyczy. Ewentualnie prsyjmoe biszkopcik i nic wiecej.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Jaguś, ja niestety tez codziennie sie na cos kusze... Dzis wpadło nieziemsko pyszne magnum double chocolate <3 :D

ojojo ale bym sobie zjadła właśnie :P !

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Tez tak mam jakby mi deptal szyjke normalnie. Az takie pulsowanie sie pojawia.

Ja też tak mam :) tak się dziad układa :D niestety leży sobie pośladowo, kopie nóżkami, w dodatku łożysko mam nisko ale na przedniej ścianie więc nie jest źle, pewnie się podniesie :) Generalnie 80% ruchów czuje w środku, a nie po brzuchu. Idzie się przyzwyzaić, ale czasem jak zasadzi, to mam wrażenie, że mi aż w pochwie bulgocze :D

Co do słodkości.........
    Nie jadłam od początku ciąży, totalny odrzut. Teraz mogę jeść i jeeeeeeeeść.

Dzisiaj miałam jeszcze obciążenie glukozą. Rany boskie, jak tak można maltretować kobiety :D

Dzięki za rady. Wpierdzielam jabłka od wczoraj, poszłam na szybki spacer, wróciłam i już dwa razy odwiedziłam toaletkę. Masakra, 5 dni zastoju, myślałam, że mi brzuch pęknie :)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przypadkiem zeby robic test obciazenia glukoza nie trzeba miec skonczonego 24 tygodnia ? Pytalam.lekarza bo mam w spisie badan info ze miedzy 21-26 ale w nawiasie ze po 24 tygodniu krzywa dopiero

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika, zgadza się. Ale ja miałam straszny częstomocz, mimo, że pęcherz był pusty to i tak łaziłam do łazienki, więc dostałam skierowanie i na mocz i na cukier, bo podejrzewał rozpoczynającą się cukrzycę. Krzywą mam powtórzyć później w 28 tygodniu już tak książkowo. Nie wiem co to była za przypadłość, ale zaczęłam jeść wit. C w większej dawce i przeszło :)

kamika23 lubi tę wiadomość

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może miałaś po prostu jakąś infekcję ;)

U mnie po połówkowych, będzie chłopak :) Wagowo ok. 425 g, ja za to od 8 tygodnia przybrałam 4 kg. Szyjka długa, wody ok, dziecko zdrowe, żadnych nieprawidłowości nie zauważono :)

Leoparde, DarkPrincess, Jaguś_7810, mamakejti, nick nieaktualny, DTEM, nick nieaktualny, PiKi, Amore, sisi, Alimak, bulkaasia lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS, tak strzelam :) ale lepiej sprawdzić. Gratki!

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskakuje dzisiaj na wagę a tam plus 3 kilo w 10 dni!!!! Muszę przystopowac z jedzeniem słodkości :-(

• Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja na początku też: słodycze mogły leżeć i leżeć, a ja nic... a teraz?:O codziennie coś zjem :P

mam to samo! Wcześniej mdliło mnie na widok słodyczy a teraz.... Jak ciasteczkowy potwór ;p

Mania25 lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ