Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle, trochę zmuszona sutuacją kupiłam dziś wózek- JEDO FYN! a właściwie go zamówiłam Miałam upatrzony w uniwersalnym kolorze, a że wchodzi nowa kolejna i z kolekcji 2016 nie można już zamawiać to musiałam szybko się decydować i zamawiać ostatni dostępny model ze sklepu (właściciel jeszcze go nie wystawił na sklep, wiec mi się udało). Cieszę się, że w ogóle znalazłam, bo do kilku sklepów pisałam i już nie było opcji. Zależało mi na srebrnym stelażu, a od tego roku do wyboru są tylko czarny i biały.
No i do tego zamówiłam fotelik maxi-cosi cabriofix i drugi, KITE( z obiciem takim jak wózek). Zamówiłam dwa, zeby ten tanszy został w Polsce i jak polecimy na urlop z dzidzią będziemy z niego korzystać, a do samolotu weźmiemy gondolkę. No i skusiłam się jeszcze na dokupienie śpiworka w komplecie:)
A tak btw to latałyście może samolotem z maluchem? Jeśli tak, to ile miało dzieciątko? Bo się zastanawiamy kiedy będziemy mogli polecieć dziadkom pierwszego wnuka/wnuczkę pokazać
-
Maria, ja lecialam pierwszy raz z synkiem jak mial 3 miesiace, w dodatku sama, bez męża i nie wspominam tego najlepiej, bo mały wył przez polowe drogi za to im był starszy tym było łatwiej go czymś zając. Ważne jest przede wstattkim dobre planowanie- co z wózkiem, gdzie jakie bagaże itd. Bo jesli masz lecieć sama to bedzie ci ciezko z 10kg podręcznym, wózkiem i dzieckiem u mnie super sie sprawdziło nosidło- my mamy akurat bondolino, małego mozna szybko zamotać i przynajmniej ręce masz wolne.
Nie wiem gdzie mieszkacie ale w Uk formalnosci dotyczace paszportu u nas trwały jakies 8 tygodni, wiec to tez musicie wziac pod uwagę planując loty tak tylko pisze bo sama dostałam paszport dla małego w ostatniej chwili przed odlotem
-
Wiedzę ze o wadze tez pisaliście, u mnie 4kg na plusie i naprawde nie chce przytyc za duzo. W pierwszej ciazy miałam 13kg na plusie i to było tak w sam raz, bo po 6 tyg praktycznie nic juz z tego nie zostało. Za to potem w trakcie walk z synka kolkami przybyło mi pare kilo- tak sie kończy jedzenie słodyczy o 3 rano! Tak wiec mam nadzieje ze w tej ciazy bilans bedzie maksymalnie 10 kg!
-
Maria91, ja lecialam sama jak corka miala 8 mcy i to byla taka podroz okropna ze szok,darla sie caly czas,ludzie swoje rozance oddawali zeby ja czyms zajac to sobie wyobraz faktem jest ze byl to lot wieczorny(normalnie powinna spac o tez porze) nie pozwolono mi z nia chodzic a bardzo ciezko bylo utrzymac dziecko ktore juz dosc sprawnie sie poruszalo ,tez podobnie jak Tina uzywalam nosidla-mei taia w moim przypadku,wogole nie bralam wozka bo lot byl na tydzien tylko a w pl mielismy takimstary zapasowy ..
Tak,wlasnie dzis zaczelam sie martwic tym moim szalonym aletytem ktory wrocil ...i mnie pograza,w tydzien +1,5 kg to niezbyt fajne mi sie wydaje....pierwsza ciaza skonczyla sie na -+16kg co przy moim wzroscie daje ladna kuleczke...nie chce tyle przytyc ale pewnie znow zbierze mi sie woda... -
Hej Dziewczyny, dziś miałam USG połówkowe i mojej Anastazji wyrósł wacek Najważniejsze, że Synek choć drobny, to zdrowy Teraz tylko przestawić myślenie i wybrać nowe imię!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:39
Muszka15, cookiemonster, PannaNatalia, Jaguś_7810, Maria91, krolikan, 1kaktus, She86, Anga1989, kruszynka5, Mania25, mamakejti, Solane, gabi544, Leoparde, asiczka11, DTEM, Marciiik, DarkPrincess, PiKi, Another, sisi, Alimak, ejkej, bulkaasia lubią tę wiadomość
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Dziewczyny, ale niektóre z Was malutka przybrały, super ja +5, cały czas porównuje i z corka w tym czasie tylko +3, ale teraz się bardzo pilnuje, wiec myślę, że to raczej woda i dzidzius z dodatkami z corka się cieszylam,za to w 3trymestrze przybieralam po 2kg tygodniowo na koniec, ostatecznie +14kg było i tez szybko się tego pozbylam ale ostrzegam przed bezkarnoscia... Po ciąży dodatkowe kg są mega dolujace, znajoma sobie dogadzala i cóż... Została po prostu gruba, dziecko urodziła, a sadelka nie a ostatnia rzeczą na którą ma się siłę to odchudzanie, szczególnie z dzieckiem na cycuCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Maria91 wrote:
A tak btw to latałyście może samolotem z maluchem? Jeśli tak, to ile miało dzieciątko? Bo się zastanawiamy kiedy będziemy mogli polecieć dziadkom pierwszego wnuka/wnuczkę pokazać
Maria, myśmy wybrali się w podróż jak młoda miała 10 mcy, dla mnie bajecznie, bo przy starcie zassała cyca, spała podróż 2 godz, potem na lądowanie tez podałam jej cyca, żeby jej różnica ciśnień nie przeszkadzała i lot był totalnie relaksujący, 4 me później było dokładnie tak samo....
więc to chyba sprawa osobnicza;) musisz spróbować sama, ale ja by tak 3-4 mce odczekała po urodzeniu..
ale byłam świadkiem w locie Paryż - Havana (jakieś 8 godz), że babka z miesięcznym synkiem wracała, może musiała...ale wczepili jej taką leżankę/kołyskę do ściany (pewnie trzeba zgłosić wcześniej taką potrzebę) i młody głównie spał, chociaż bałam się, że lot będzie w d... przez niego...
czyli nie wolno się nakręcać i pierwsza podróż pokaże co i jak!
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Maria my lecielismy z roczną córeczką na Teneryfe 5 h lot i startowalismy ok 16 mala prawie caly czas spala lub ogladala bajki. Jak ladowalismy to klaskala brawo:) Powrót byl gorszy bo wylot o 6 rano i ona niewyspana i na dodatek na Teneryfie wylądowała w szpitalu bo zlapala wirusa w samolocie więc to też mialo wplyw na jej samopoczucie.My chcielibysmy jak maly skonczy rok gdzies z nim poleciec ale na pocztek max 2 lotu.
-
nick nieaktualnyHeja, a ja wkraczam dziś w 23 tydzień może lekarz mi oszczędzi tej drugiej krzywej.. nie mogę się opamiętać po tym syfie. Przecież 23tc to prawie jak 24
Tak się zastanawiam czy mogę podchodzić do pszczół teraz strasznie mnie do nich ciągnie, nie jestem uczulona, ale nigdzie nie ma informacji jak użądlenie wygląda w ciąży, bo wiem, że mnie to nie ominie
Anga1989 lubi tę wiadomość
-
eMZetka wrote:Hej Dziewczyny, dziś miałam USG połówkowe i mojej Anastazji wyrósł wacek Najważniejsze, że Synek choć drobny, to zdrowy Teraz tylko przestawić myślenie i wybrać nowe imię!
Oj, skądś to znam- witaj w klubie!!! Zdrowy, podstawa!!!eMZetka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie dzisiaj tez w planie jakieś zakupy a głównie musze sobie jakąś kurteczkę kupić
Jeszcze tutaj Was zapytam jak to jest ze szczepienieniem przeciwko zoltaczce..czy się szczepilyscie,bo ja raczej nie byłam szczepiona i chyba musze o tym pogadać z moja gin.
Kruszynka5 -
ja jutro zaczynam 23 tydzien, czas tak szybko leci a z drugiej strony dzis pomyslalam ze ciagle jestem w ciazy, ciagle i ciagle ;p
a dziewczyny jakie macie doswiadczenie Wy lub wasze znajome, rodzina w zrzucaniu kg przy karmieniu cycusiem, slyszalam ze czasem jest tak ze leci dzieki karmieniu bardzo szybko -
PiKi wrote:ja jutro zaczynam 23 tydzien, czas tak szybko leci a z drugiej strony dzis pomyslalam ze ciagle jestem w ciazy, ciagle i ciagle ;p
a dziewczyny jakie macie doswiadczenie Wy lub wasze znajome, rodzina w zrzucaniu kg przy karmieniu cycusiem, slyszalam ze czasem jest tak ze leci dzieki karmieniu bardzo szybko -
mamakejti wrote:Dziewczęta - akcja Lidl reaktywacja;) http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1537
Czytam zmagania wagowe i jestem przerażona Do tej pory mam już 4.5 kg na plusie pilnując się bardzo mocno. Nie wiem co to będzie później U mnie wystarczy, żebym na kolację się najadła białego chleba i już mam 0.5 kg więcej niż dnia poprzedniego"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
co do wagi to mnie kuzynka przestrzegala: slodyczy bardziej tucza w ciazy niz zwykle, ja waze duzo za duzo i balam sie kolejnej przestrogi siostry i innych pna ktore mowily 20 kg i wiecej przy duzej wadze a tu na 0 lub +1 ale wiem ze najtrudniejszy czas przed nami. Sprawa osobnicza ale z tego co wiem 99% pan nabiera na koniec najwiecej bo zbiera sie woda. gdybym teraz byla w 9 miesiacu i miala te 1+ to po porodzie bylabym lzejsza niz przed ciaza ale wiadomo - jeszcze ok 17 tygodni zatem dziewczyny walczymy wiadomo ze zdrowko dzidzi i nasze najwazniejsze ale tak trudno jest sie zdrowo odzywiac
ja ostatnio mam face na zapiekanki (chlebek ser i ketchup). niedobrze
i jeszcze jedno zauwazylam - najgorzej jesc jesc pozno obiad dlatego teraz na L4 jem obiad ok 13 i jest lzejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:10