X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, trochę zmuszona sutuacją kupiłam dziś wózek- JEDO FYN! a właściwie go zamówiłam :) Miałam upatrzony w uniwersalnym kolorze, a że wchodzi nowa kolejna i z kolekcji 2016 nie można już zamawiać to musiałam szybko się decydować i zamawiać ostatni dostępny model ze sklepu (właściciel jeszcze go nie wystawił na sklep, wiec mi się udało). Cieszę się, że w ogóle znalazłam, bo do kilku sklepów pisałam i już nie było opcji. Zależało mi na srebrnym stelażu, a od tego roku do wyboru są tylko czarny i biały.
    No i do tego zamówiłam fotelik maxi-cosi cabriofix i drugi, KITE( z obiciem takim jak wózek). Zamówiłam dwa, zeby ten tanszy został w Polsce i jak polecimy na urlop z dzidzią będziemy z niego korzystać, a do samolotu weźmiemy gondolkę. No i skusiłam się jeszcze na dokupienie śpiworka w komplecie:)

A tak btw to latałyście może samolotem z maluchem? Jeśli tak, to ile miało dzieciątko? Bo się zastanawiamy kiedy będziemy mogli polecieć dziadkom pierwszego wnuka/wnuczkę pokazać :)

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, ja lecialam pierwszy raz z synkiem jak mial 3 miesiace, w dodatku sama, bez męża i nie wspominam tego najlepiej, bo mały wył przez polowe drogi :) za to im był starszy tym było łatwiej go czymś zając. Ważne jest przede wstattkim dobre planowanie- co z wózkiem, gdzie jakie bagaże itd. Bo jesli masz lecieć sama to bedzie ci ciezko z 10kg podręcznym, wózkiem i dzieckiem :) u mnie super sie sprawdziło nosidło- my mamy akurat bondolino, małego mozna szybko zamotać i przynajmniej ręce masz wolne.

Nie wiem gdzie mieszkacie ale w Uk formalnosci dotyczace paszportu u nas trwały jakies 8 tygodni, wiec to tez musicie wziac pod uwagę planując loty :) tak tylko pisze bo sama dostałam paszport dla małego w ostatniej chwili przed odlotem ;)

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzę ze o wadze tez pisaliście, u mnie 4kg na plusie i naprawde nie chce przytyc za duzo. W pierwszej ciazy miałam 13kg na plusie i to było tak w sam raz, bo po 6 tyg praktycznie nic juz z tego nie zostało. Za to potem w trakcie walk z synka kolkami przybyło mi pare kilo- tak sie kończy jedzenie słodyczy o 3 rano! ;) Tak wiec mam nadzieje ze w tej ciazy bilans bedzie maksymalnie 10 kg!

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91, ja lecialam sama jak corka miala 8 mcy i to byla taka podroz okropna ze szok,darla sie caly czas,ludzie swoje rozance oddawali zeby ja czyms zajac to sobie wyobraz ;) faktem jest ze byl to lot wieczorny(normalnie powinna spac o tez porze) nie pozwolono mi z nia chodzic a bardzo ciezko bylo utrzymac dziecko ktore juz dosc sprawnie sie poruszalo ,tez podobnie jak Tina uzywalam nosidla-mei taia w moim przypadku,wogole nie bralam wozka bo lot byl na tydzien tylko a w pl mielismy takimstary zapasowy ..

Tak,wlasnie dzis zaczelam sie martwic tym moim szalonym aletytem ktory wrocil ...i mnie pograza,w tydzien +1,5 kg to niezbyt fajne mi sie wydaje....pierwsza ciaza skonczyla sie na -+16kg co przy moim wzroscie daje ladna kuleczke...nie chce tyle przytyc ale pewnie znow zbierze mi sie woda...

0MPT.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dziś miałam USG połówkowe i mojej Anastazji wyrósł wacek :D Najważniejsze, że Synek choć drobny, to zdrowy :) Teraz tylko przestawić myślenie i wybrać nowe imię!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:39

Muszka15, cookiemonster, PannaNatalia, Jaguś_7810, Maria91, krolikan, 1kaktus, She86, Anga1989, kruszynka5, Mania25, mamakejti, Solane, gabi544, Leoparde, asiczka11, DTEM, Marciiik, DarkPrincess, PiKi, Another, sisi, Alimak, ejkej, bulkaasia lubią tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale niektóre z Was malutka przybrały, super ;) ja +5, cały czas porównuje i z corka w tym czasie tylko +3, ale teraz się bardzo pilnuje, wiec myślę, że to raczej woda i dzidzius z dodatkami ;) z corka się cieszylam,za to w 3trymestrze przybieralam po 2kg tygodniowo na koniec, ostatecznie +14kg było i tez szybko się tego pozbylam ;) ale ostrzegam przed bezkarnoscia... Po ciąży dodatkowe kg są mega dolujace, znajoma sobie dogadzala i cóż... Została po prostu gruba, dziecko urodziła, a sadelka nie :/ a ostatnia rzeczą na którą ma się siłę to odchudzanie, szczególnie z dzieckiem na cycu ;)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Hej Dziewczyny, dziś miałam USG połówkowe i mojej Anastazji wyrósł wacek :D Najważniejsze, że Synek choć drobny, to zdrowy :) Teraz tylko przestawić myślenie i wybrać nowe imię!:)

A może Anastazy?;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:

A tak btw to latałyście może samolotem z maluchem? Jeśli tak, to ile miało dzieciątko? Bo się zastanawiamy kiedy będziemy mogli polecieć dziadkom pierwszego wnuka/wnuczkę pokazać :)

Maria, myśmy wybrali się w podróż jak młoda miała 10 mcy, dla mnie bajecznie, bo przy starcie zassała cyca, spała podróż 2 godz, potem na lądowanie tez podałam jej cyca, żeby jej różnica ciśnień nie przeszkadzała i lot był totalnie relaksujący, 4 me później było dokładnie tak samo....
    więc to chyba sprawa osobnicza;) musisz spróbować sama, ale ja by tak 3-4 mce odczekała po urodzeniu..
    ale byłam świadkiem w locie Paryż - Havana (jakieś 8 godz), że babka z miesięcznym synkiem wracała, może musiała...ale wczepili jej taką leżankę/kołyskę do ściany (pewnie trzeba zgłosić wcześniej taką potrzebę) i młody głównie spał, chociaż bałam się, że lot będzie w d... przez niego...
    czyli nie wolno się nakręcać i pierwsza podróż pokaże co i jak!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, to dramat w ostatni mc +4......nawet mi się ważyć nie chce....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria my lecielismy z roczną córeczką na Teneryfe 5 h lot i startowalismy ok 16 mala prawie caly czas spala lub ogladala bajki. Jak ladowalismy to klaskala brawo:) Powrót byl gorszy bo wylot o 6 rano i ona niewyspana i na dodatek na Teneryfie wylądowała w szpitalu bo zlapala wirusa w samolocie więc to też mialo wplyw na jej samopoczucie.My chcielibysmy jak maly skonczy rok gdzies z nim poleciec ale na pocztek max 2 lotu.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, a ja wkraczam dziś w 23 tydzień :D może lekarz mi oszczędzi tej drugiej krzywej.. nie mogę się opamiętać po tym syfie. Przecież 23tc to prawie jak 24 :D :D

Tak się zastanawiam czy mogę podchodzić do pszczół teraz :) strasznie mnie do nich ciągnie, nie jestem uczulona, ale nigdzie nie ma informacji jak użądlenie wygląda w ciąży, bo wiem, że mnie to nie ominie :/

Anga1989 lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki:)

Wczoraj nakusiłyście zakupami, więc jadę dzisiaj do "użiwaniego"!!!

Spokojnego dnia i czekam na wiadomości od bułkaasia.

rosax3, kruszynka5 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:

Oj, skądś to znam- witaj w klubie!!! Zdrowy, podstawa!!!

eMZetka lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry <3
    Belly mi dzis pokazalo 50 % ciazy za mna :D juz nie 12 jak kiedys ! 50 !!! <3

Leoparde, krolikan lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie dzisiaj tez w planie jakieś zakupy a głównie musze sobie jakąś kurteczkę kupić ;)
    Jeszcze tutaj Was zapytam jak to jest ze szczepienieniem przeciwko zoltaczce..czy się szczepilyscie,bo ja raczej nie byłam szczepiona i chyba musze o tym pogadać z moja gin.

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta - akcja Lidl reaktywacja;) http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1537

Marciiik lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaczynam 23 tydzien, czas tak szybko leci a z drugiej strony dzis pomyslalam ze ciagle jestem w ciazy, ciagle i ciagle ;p

a dziewczyny jakie macie doswiadczenie Wy lub wasze znajome, rodzina w zrzucaniu kg przy karmieniu cycusiem, slyszalam ze czasem jest tak ze leci dzieki karmieniu bardzo szybko

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    ja jutro zaczynam 23 tydzien, czas tak szybko leci a z drugiej strony dzis pomyslalam ze ciagle jestem w ciazy, ciagle i ciagle ;p

a dziewczyny jakie macie doswiadczenie Wy lub wasze znajome, rodzina w zrzucaniu kg przy karmieniu cycusiem, slyszalam ze czasem jest tak ze leci dzieki karmieniu bardzo szybko
    To chyba sprawa osobnicza mam kilka koleżanek które w trakcie karmienia bardzo schudly mniej ważą niz przed ciążą ale tez kilka ktore ciągle walczą z kilogramami po ciąży. Ja mam nadzieję, że będę w tej 1 grupie:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczęta - akcja Lidl reaktywacja;) http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1537
    O ile dziewczęce śliczne, to chłopięce... bleh :(
    Czytam zmagania wagowe i jestem przerażona :P Do tej pory mam już 4.5 kg na plusie pilnując się bardzo mocno. Nie wiem co to będzie później o.O U mnie wystarczy, żebym na kolację się najadła białego chleba i już mam 0.5 kg więcej niż dnia poprzedniego :(

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to mnie kuzynka przestrzegala: slodyczy bardziej tucza w ciazy niz zwykle, ja waze duzo za duzo i balam sie kolejnej przestrogi siostry i innych pna ktore mowily 20 kg i wiecej przy duzej wadze a tu na 0 lub +1 ale wiem ze najtrudniejszy czas przed nami. Sprawa osobnicza ale z tego co wiem 99% pan nabiera na koniec najwiecej bo zbiera sie woda. gdybym teraz byla w 9 miesiacu i miala te 1+ to po porodzie bylabym lzejsza niz przed ciaza ale wiadomo - jeszcze ok 17 tygodni zatem dziewczyny walczymy :) wiadomo ze zdrowko dzidzi i nasze najwazniejsze ale tak trudno jest sie zdrowo odzywiac
    ja ostatnio mam face na zapiekanki (chlebek ser i ketchup). niedobrze ;)

i jeszcze jedno zauwazylam - najgorzej jesc jesc pozno obiad dlatego teraz na L4 jem obiad ok 13 i jest lzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:10

f2w3dqk37wy2z51g.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ