X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzetka a jest wszystko ok juz? Uspokoilo sie to? Jak sie czujecie? Dalej w szpitalu?

Ja ostatnio rozmawialam z moim ginem o tym wczoraj ze sie zdarza to mowil ze wszystko z szyjka ok pozamykana twarda zwiekszyl mi tylko dawke magnezu mi zwiekszyl.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Emzetka- trzymaj sie tam! Jeszcze nie czas, zeby rodzic! A wczesniej cos szyjka dawała o sobie znac czy tak nagle sie otworzyła?

Mam nadzieje, ze kryzys juz zażegnany i sytuacja pod kontrola!

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziewczyny jak to jest z tymi szyjkami? ja miałam wizytę tydzień temu i ginka twierdziła, że wszystko super, że szyjka dłuuuga i w ogóle.. a ja się i tak nakręcam, bo od wczoraj czuję takie jakby kłucia i przeszywające prądy tam w okolicach.. i nie wiem czy to normalne objawy czy coś niepokojącego... jak sądzicie?

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, już w domku, na szczęście skurcze po kroplówkach się uspokoiły. Oczywiście dostałam nakaz leżenia plackiem, ale to nieważne, byleby do przodu, cieszę się z każdego dnia, bo już naprawdę myślałam, że to wszystko się kiepsko skończy. Przedtem szyjka długa i zamknięta. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co tam obecnie się z szyjką dzieje. Tyle stresów w tej ciąży, mam nadzieję, że kiedyś się będę z tego śmiać!

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka trzymaj się, mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie z Tobą ok i spokojnie dotrwasz jeszcze co najmniej 12 tygodni.. :) ale przyznam Ci, że nieźle mnie wystraszyłaś swoją historią...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam absolutnie straszyć, tylko uczulić, że lepiej pojechać do lekarza o raz za dużo, niż raz za mało, jeśli są jakieś obawy. Ja żałuję, że tyle zwlekałam, ale jednocześnie cieszę się, że nie było jeszcze za późno. Nie ma co mojego przykładu przekładać na siebie, bo wiem, że od złych historii można dosłownie zgłupieć, po prostu dbajcie o siebie, nie przemęczajcie i wszystkie obawy kosultujcie!

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzetka a czułaś jakieś skurcze, coś oprócz twardnien brzucha?

age.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emzetka dobrze że już w domu jesteś ! u mnie też ostatnio z szyjką się zrobić problem bo zaczęła się skracać i też mam leżeć, musimy uważać dziewczyny i jak najwięcej leżeć bo grawitacja nam nie służy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 23:08

lipa lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMzetka - dobrze, że już wszystko w porządku. <3 odpoczywaj i uważaj na Was.
    A czułaś skurcze oprócz twardnienia?

ja na ostatniej wizycie miałam lekko zmiękczoną szyjkę, ale zamkniętą i długość ok, za tydzień mam kolejną wizytę i zobaczymy jak się ona zachowuje :) mam nadzieję, że wszystko jest ok.
    Twardnienia też mi się zdarzały ale biorę magnez i są już sporadycznie.

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że emzetka juz w domu!

dziewczyny, juz niewiele nam zostało, niewiele wizyt - około 3-4? ;)

ja dzis spałam jak suseł po wczorajszym aerobiku, kilka razy się przebudziłam i mała na dole brzuszk się delikatnie ruszała, moja słodzizna <3

mi lekarz powiedzial ze jak brzuch twardnieje do 15 razy dziennie to ok.

sprawdza mi szyjkę za każdym razem dopochwowo.

zrobiłam sobie rozpiske przyrotu wagi, niby 3,5 na plusie tylko, ale sie zatrwożyłam bo podzielilam to na trymestry:

I trymestr: -3,5 kg
    II trymestr: +6,9 kg
    III trymestr: czas start...

bilans 3,4 kg, ale jaki skok w II trymestrze! a podobno w III najbardziej sie tyje, a święta tuż tuż, 2 komunie, 18nastka i sezon grilowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:42

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) no i to jest kolejny minus mojego lekarza, bo szyjki mi w ogóle nie sprawdza. Z resztą, odkąd jestem w ciąży to ani razu nie zbadał mnie "ginekologicznie", tylko i wyłącznie usg. Dopiero po 20 tc zaczął mierzyć szyjkę ale przez usg brzuszne, więc chyba lepszy rydz niż nic..

Co do kłucia to ja odczuwałam wcześniej, no i teraz też mi się zdarza tak w okolicach spojenia, jakby ktoś ciągnął mnie za jakieś niteczki.

Z tym twardnieniem to trzeba podejść racjonalnie. Mnie lekarz uprzedził, że może twardnieć i boleć, ciągnąć po bokach, bo mały leży poprzecznie :/

Poza tym nie mogę uwierzyć :D 2 dni temu początki anginy, którą mam 2 razy w roku. Nie mogłam mówić, ledwo jeździłam samochodem. I faktycznie, końska dawka czosnku, cebuli, miodu, płukanki z szałwii i tantum verde zdziałał cuda. Dziś już w ogóle nie czuje gardła, ale terapię jeszcze pociągnę na zaś :)
    za tydzień badania moczu, mam nadzieję, że nie było jakieś gorszej infekcji niż ten ból gardła, bo nie chciałabym ujrzeć leukocytów w wyniku :/

Marciiik lubi tę wiadomość

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam twardnienia brzucha i nakaz leżenia... szyjkę sprawdzamy co 2 tygodnie, ale przez pochwę i tylko tak jest miarodajnie. U mnie mimo często twardego brzucha szyjka w sobotę miała 4 cm i zamknięta, ale też mnie to niepokoi... lepiej dmuchać na zimne i mieć pod kontrolą

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMzetka a jak to się u Ciebie objawiało? czy brzuch twardy jak kamień ciągle czy jakieś twardnienia miejscowe? dobrze,że już skurcze się uspokoiły, obyscie dotrwali do bepiecznego czasu, tego Wam życzę

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja wtaczam się w kolejny, 27 już tydzień....;)
    i mnie zaczyna coś spływać do gardła, pewnie od córki, która od wtorku ma założony nos, no cóż idziemy do lekarza na 11 i zobaczymy....

PannoNatalio - moja profesorcia bada mnie ginekologicznie na każdej wizycie, odsłuchuje tętno płodu, nie robi usg, no ale to naprawdę mały minusik, bo drzwi dalej mam usg, we wtorek nawet w wyniki spogląda i mówi: no szukam dziury w całym, choć na fotel!, a ja na to: tak, w badaniu palpacyjnym na pewno pani profesor dziurę znajdzie;)

w aspekcie twardnień, jak pisałam - profesorcia na moim etapie dopuszcza do 5 twardnień w ciągu dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:44

Anga1989, PannaNatalia, DarkPrincess lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki, Mamakejti toż to już 7 miesiąc :D gratulacje!
    u mnie na ostatniej wizycie też mała była poprzecznie miednicowo ułożona - z resztą czuję że mnie kopie na dole tak w środku i na boczki czasami - mam nadzieję że nie długo się już odwróci główką do dołu :) którejś brzuchatce już małe fiknęło do dołu?:) u mnie następna wizyta u gina 11 kwietnia i USG III trymestru 21 kwietnia :D :D :D póki co dużo leżę i odpoczywam mam nadzieję że szyjka się nie skraca :)

AA dziewczyny jak sprawdzacie czy wam twardnieje brzuch czy jest w normie - bo normalnie on jest tak troszkę napięty, szczególnie po obiedzie i kolacji u mnie i nie wiem czy dlatego że zjadłam i opiłam się jak smok czy jest niebezpiecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:15

[img][/img]
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMzetka współczuję przygód, ale dałaś do myslenia...

Hoho widzę, że naprawdę muszę zacząć się oszczędzać i LEŹEĆ... Nie biorę magnezu, jedynie luteinę podjęzykowo, twardnienia brzucha (takie bolesne) mi się zdarzają jak zbyt długo pochodzę, ale dość często w ciągu dnia jak stoję, to mam brzuch jak kamień. Do tego czuję kłubia w pochwie, boję się trochę tego, co usłyszę na kolejnej wzycie. No nic, pora przeleżakować cały dzień do tej 15 chociaż :)

Dziś znów +1 kg w tydzień, więc w ciągu 2 tygodni osiągnęłam normę miesięczną. Póki co +3 kg, a do końca 2. trymestru jeszcze trochę, także PiKi gratuluję osiągnięcia!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:18

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    AA dziewczyny jak sprawdzacie czy wam twardnieje brzuch czy jest w normie - bo normalnie on jest tak troszkę napięty, szczególnie po obiedzie i kolacji u mnie i nie wiem czy dlatego że zjadłam i opiłam się jak smok czy jest niebezpiecznie.
    Ja najczęściej sprawdzam, jak leżę na plecach, bo jak stoję to zawsze jest troche napięty. Kładę się i widzę, że robi mi się taka kulka twarda, taki szpiczasty trochę, próbuję lekko wcisnąć palec to czuję duży opór, czasem nie mogę wcisnąć nawet opuszka w skórę a normalnie jest trochę miękki i mogę ucisnąć tak, żeby paznokieć się schował. ;)
    Ale nie sprawdzam np świeżo po tym, jak chodziłam, bo gin mówił że to normalne że po wysiłku ona tak reaguje, to w końcu mięsień :)

PiKi, mamakejti - gratuluję! to już 7 miesiąc :)

U mnie średnio w II trymestrze przybywa 1 kg na tydzień. Trochę mnie to przeraża bo do końca jeszcze troszkę zostało, mam nadzieję że nie skończę na 30+

Dziś się ważyłam i od początku ciąży jest 8,5 kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:03

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gabi też będę sprawdzać na leżąco Twoim sposobem :) u mnie tez będzie już koło 8,5 kg na plusie, my jutro świętujemy 7 miesiąc Gabi :D
    Już się nie mogę doczekać tej mojej Małej Słodzizny, która już ma pewnie ponad kilogram :)))

gabi544 lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, niedługo razem wejdziemy w 9, al ebedzie sie działo :D

co do ułożenia dziecka, to ja mam cały czas dzieciątko do góry nogami i niech sobie tak zostanie jak nietoperzyk ;) le czytałam inne fora i dziewczyny mialy rozne ulozenia - poprzeczne, do gory glowka i najczesciej po 32 tygodniu obracaly sie glowka w dol

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMzetka dobrze, że niebezpieczeństwo zażegnane, też jestem ciekawa jak te skurcze się u Ciebie objawiały.

W UK nikt nie sprawdza szyjki, a też od czasu do czasu czuję kłucia i ciągnięcia w środku. Dobrze, że za 2.5 tygodnia mam wizytę w PL.
    Poza tym mam już 7.5kg na plusie ale w ostatnim czasie folgowałam sobie z deserkami więc cóż...

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ