Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emzetka a jest wszystko ok juz? Uspokoilo sie to? Jak sie czujecie? Dalej w szpitalu?
Ja ostatnio rozmawialam z moim ginem o tym wczoraj ze sie zdarza to mowil ze wszystko z szyjka ok pozamykana twarda zwiekszyl mi tylko dawke magnezu mi zwiekszyl. -
właśnie dziewczyny jak to jest z tymi szyjkami? ja miałam wizytę tydzień temu i ginka twierdziła, że wszystko super, że szyjka dłuuuga i w ogóle.. a ja się i tak nakręcam, bo od wczoraj czuję takie jakby kłucia i przeszywające prądy tam w okolicach.. i nie wiem czy to normalne objawy czy coś niepokojącego... jak sądzicie?krolikan
-
Dziękuję, już w domku, na szczęście skurcze po kroplówkach się uspokoiły. Oczywiście dostałam nakaz leżenia plackiem, ale to nieważne, byleby do przodu, cieszę się z każdego dnia, bo już naprawdę myślałam, że to wszystko się kiepsko skończy. Przedtem szyjka długa i zamknięta. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co tam obecnie się z szyjką dzieje. Tyle stresów w tej ciąży, mam nadzieję, że kiedyś się będę z tego śmiać!Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Nie chciałam absolutnie straszyć, tylko uczulić, że lepiej pojechać do lekarza o raz za dużo, niż raz za mało, jeśli są jakieś obawy. Ja żałuję, że tyle zwlekałam, ale jednocześnie cieszę się, że nie było jeszcze za późno. Nie ma co mojego przykładu przekładać na siebie, bo wiem, że od złych historii można dosłownie zgłupieć, po prostu dbajcie o siebie, nie przemęczajcie i wszystkie obawy kosultujcie!Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Emzetka dobrze że już w domu jesteś ! u mnie też ostatnio z szyjką się zrobić problem bo zaczęła się skracać i też mam leżeć, musimy uważać dziewczyny i jak najwięcej leżeć bo grawitacja nam nie służy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 23:08
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeMzetka - dobrze, że już wszystko w porządku. odpoczywaj i uważaj na Was.
A czułaś skurcze oprócz twardnienia?
ja na ostatniej wizycie miałam lekko zmiękczoną szyjkę, ale zamkniętą i długość ok, za tydzień mam kolejną wizytę i zobaczymy jak się ona zachowuje mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Twardnienia też mi się zdarzały ale biorę magnez i są już sporadycznie.
-
dobrze, że emzetka juz w domu!
dziewczyny, juz niewiele nam zostało, niewiele wizyt - około 3-4?
ja dzis spałam jak suseł po wczorajszym aerobiku, kilka razy się przebudziłam i mała na dole brzuszk się delikatnie ruszała, moja słodzizna
mi lekarz powiedzial ze jak brzuch twardnieje do 15 razy dziennie to ok.
sprawdza mi szyjkę za każdym razem dopochwowo.
zrobiłam sobie rozpiske przyrotu wagi, niby 3,5 na plusie tylko, ale sie zatrwożyłam bo podzielilam to na trymestry:
I trymestr: -3,5 kg
II trymestr: +6,9 kg
III trymestr: czas start...
bilans 3,4 kg, ale jaki skok w II trymestrze! a podobno w III najbardziej sie tyje, a święta tuż tuż, 2 komunie, 18nastka i sezon grilowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:42
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny no i to jest kolejny minus mojego lekarza, bo szyjki mi w ogóle nie sprawdza. Z resztą, odkąd jestem w ciąży to ani razu nie zbadał mnie "ginekologicznie", tylko i wyłącznie usg. Dopiero po 20 tc zaczął mierzyć szyjkę ale przez usg brzuszne, więc chyba lepszy rydz niż nic..
Co do kłucia to ja odczuwałam wcześniej, no i teraz też mi się zdarza tak w okolicach spojenia, jakby ktoś ciągnął mnie za jakieś niteczki.
Z tym twardnieniem to trzeba podejść racjonalnie. Mnie lekarz uprzedził, że może twardnieć i boleć, ciągnąć po bokach, bo mały leży poprzecznie
Poza tym nie mogę uwierzyć 2 dni temu początki anginy, którą mam 2 razy w roku. Nie mogłam mówić, ledwo jeździłam samochodem. I faktycznie, końska dawka czosnku, cebuli, miodu, płukanki z szałwii i tantum verde zdziałał cuda. Dziś już w ogóle nie czuje gardła, ale terapię jeszcze pociągnę na zaś
za tydzień badania moczu, mam nadzieję, że nie było jakieś gorszej infekcji niż ten ból gardła, bo nie chciałabym ujrzeć leukocytów w wynikuMarciiik lubi tę wiadomość
-
ja też mam twardnienia brzucha i nakaz leżenia... szyjkę sprawdzamy co 2 tygodnie, ale przez pochwę i tylko tak jest miarodajnie. U mnie mimo często twardego brzucha szyjka w sobotę miała 4 cm i zamknięta, ale też mnie to niepokoi... lepiej dmuchać na zimne i mieć pod kontroląCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Dzień dobry!
Ja wtaczam się w kolejny, 27 już tydzień....
i mnie zaczyna coś spływać do gardła, pewnie od córki, która od wtorku ma założony nos, no cóż idziemy do lekarza na 11 i zobaczymy....
PannoNatalio - moja profesorcia bada mnie ginekologicznie na każdej wizycie, odsłuchuje tętno płodu, nie robi usg, no ale to naprawdę mały minusik, bo drzwi dalej mam usg, we wtorek nawet w wyniki spogląda i mówi: no szukam dziury w całym, choć na fotel!, a ja na to: tak, w badaniu palpacyjnym na pewno pani profesor dziurę znajdzie;)
w aspekcie twardnień, jak pisałam - profesorcia na moim etapie dopuszcza do 5 twardnień w ciągu dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 09:44
Anga1989, PannaNatalia, DarkPrincess lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Piki, Mamakejti toż to już 7 miesiąc gratulacje!
u mnie na ostatniej wizycie też mała była poprzecznie miednicowo ułożona - z resztą czuję że mnie kopie na dole tak w środku i na boczki czasami - mam nadzieję że nie długo się już odwróci główką do dołu którejś brzuchatce już małe fiknęło do dołu? u mnie następna wizyta u gina 11 kwietnia i USG III trymestru 21 kwietnia póki co dużo leżę i odpoczywam mam nadzieję że szyjka się nie skraca
AA dziewczyny jak sprawdzacie czy wam twardnieje brzuch czy jest w normie - bo normalnie on jest tak troszkę napięty, szczególnie po obiedzie i kolacji u mnie i nie wiem czy dlatego że zjadłam i opiłam się jak smok czy jest niebezpiecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:15
-
eMzetka współczuję przygód, ale dałaś do myslenia...
Hoho widzę, że naprawdę muszę zacząć się oszczędzać i LEŹEĆ... Nie biorę magnezu, jedynie luteinę podjęzykowo, twardnienia brzucha (takie bolesne) mi się zdarzają jak zbyt długo pochodzę, ale dość często w ciągu dnia jak stoję, to mam brzuch jak kamień. Do tego czuję kłubia w pochwie, boję się trochę tego, co usłyszę na kolejnej wzycie. No nic, pora przeleżakować cały dzień do tej 15 chociaż
Dziś znów +1 kg w tydzień, więc w ciągu 2 tygodni osiągnęłam normę miesięczną. Póki co +3 kg, a do końca 2. trymestru jeszcze trochę, także PiKi gratuluję osiągnięcia!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:18
-
nick nieaktualnyNalunia wrote:AA dziewczyny jak sprawdzacie czy wam twardnieje brzuch czy jest w normie - bo normalnie on jest tak troszkę napięty, szczególnie po obiedzie i kolacji u mnie i nie wiem czy dlatego że zjadłam i opiłam się jak smok czy jest niebezpiecznie.
Ale nie sprawdzam np świeżo po tym, jak chodziłam, bo gin mówił że to normalne że po wysiłku ona tak reaguje, to w końcu mięsień
PiKi, mamakejti - gratuluję! to już 7 miesiąc
U mnie średnio w II trymestrze przybywa 1 kg na tydzień. Trochę mnie to przeraża bo do końca jeszcze troszkę zostało, mam nadzieję że nie skończę na 30+
Dziś się ważyłam i od początku ciąży jest 8,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 12:03
-
Dzięki Gabi też będę sprawdzać na leżąco Twoim sposobem u mnie tez będzie już koło 8,5 kg na plusie, my jutro świętujemy 7 miesiąc Gabi
Już się nie mogę doczekać tej mojej Małej Słodzizny, która już ma pewnie ponad kilogram ))gabi544 lubi tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny, niedługo razem wejdziemy w 9, al ebedzie sie działo
co do ułożenia dziecka, to ja mam cały czas dzieciątko do góry nogami i niech sobie tak zostanie jak nietoperzyk le czytałam inne fora i dziewczyny mialy rozne ulozenia - poprzeczne, do gory glowka i najczesciej po 32 tygodniu obracaly sie glowka w dol -
eMzetka dobrze, że niebezpieczeństwo zażegnane, też jestem ciekawa jak te skurcze się u Ciebie objawiały.
W UK nikt nie sprawdza szyjki, a też od czasu do czasu czuję kłucia i ciągnięcia w środku. Dobrze, że za 2.5 tygodnia mam wizytę w PL.
Poza tym mam już 7.5kg na plusie ale w ostatnim czasie folgowałam sobie z deserkami więc cóż...20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860