X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki- wskoczyłam dzisiaj w III trymestr:)

Co do stawrdnień brzucha- ja jako takich nie odczuwam, lub może traktuję je naturalnie?! Za to zaczyna doskiwierać m zgaga i nocne surcze łydek i ta niespokojność nóg :( narazie nie jakoś bardzo dokuczliwie, ale pamiętam ten etap z poprzedniej ciąży i wiem że nie należy do przyjenych (choć wtedy zgaga to już chyba od 5msca męczyła)

Jaguś_7810, sisi, gabi544, Marciiik, mamakejti, kruszynka5 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Co do stawrdnień brzucha- ja jako takich nie odczuwam, lub może traktuję je naturalnie?! Za to zaczyna doskiwierać m zgaga i nocne surcze łydek i ta niespokojność nóg :( narazie nie jakoś bardzo dokuczliwie, ale pamiętam ten etap z poprzedniej ciąży i wiem że nie należy do przyjenych (choć wtedy zgaga to już chyba od 5msca męczyła)

o tak, skurcze łydek :( zauważyłam, przy porannym przeciąganiu się, że łapią skurcze :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Na skurcze łydek polecam aspargin :) mg+potas

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u nas pod górkę, wczoraj zdiagnozowali u mojej babci przerzuty raka do płuc, generalnie masakra jakaś, czuje się jak za mgłą.Dobrze, że choć mały współpracuje i o sobie przypomina, jakoś tak dodaje otuchy.

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    hej :) u nas pod górkę, wczoraj zdiagnozowali u mojej babci przerzuty raka do płuc, generalnie masakra jakaś, czuje się jak za mgłą.Dobrze, że choć mały współpracuje i o sobie przypomina, jakoś tak dodaje otuchy.

Trzymaj się dzielnie, zawsze trzeba mieć nadzieję, nawet w takich trudnych sytuacjach. Mam nadzieję, że z Babcią będzie dobrze i z pomocą lekarzy pokona to paskudne choróbsko! A Maluszek czuje wszystkie Twoje emocje, więc na przekór wszystkiemu warto się dla niego uśmiechać.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • sisi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia przykro mi z powodu babci :(

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia - przykro mi z powodu babci :(
    mam nadzieję, że przy pomocy lekarzy i ze wsparciem rodziny pokona to paskudztwo.

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia- bardzo mi przykro, trzymaj sie tam!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia - przykro mi.. będąc w ciąży nie powinnyśmy mieć żadnych zmartwień jednak jest to nieuniknione..
    U nas weekend szybko minął i był bardzo aktywny - byliśmy w domu wiadomo podróż męczy zwłaszcza jak temp. pokazuje 26 st, a klimy nie chcieliśmy bardzo rozkręcać bo i tak już mnie gardło boli :( czosnek, miód, cytryna + prenalen na gardło i sobie radzimy
    miłego dnia dziewuszki :*

[img][/img]
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Dziś mój 4 dzień z cukrzycą i powiem wam, że jakoś lepiej się czuje. Tzn dzięki diecie nie mam wzdęcia, jem zdrowiej ;) i w ogóle jakoś tak inaczej. Może nie będzie tak źle. Najgorsze to tylko to badanie krwi cztery razy dziennie ale idzie się przyzwyczaić ;)

PannaNatalia tak mi przykro... Mam nadzieję, że jakoś się ułoży...

Jutro standard wizyta i usg więc prosze o kciuki za moje panienki!!! :D <3 <3

Jaguś_7810, mania 89, krolikan, AniaKami, gabi544, sisi lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny,
    widze ze kazdy ma jakies zmartwienia u mnie tez "zmartwieniowo" po weekendzie, burze rodzinne itp. Męczą psychicznie takie rzeczy, ale nasze dzieciatka i my jestesmy najwazniejsze teraz.

ja musze zrobic spis potrzebnych rzeczy i zaczac kupowac. az sie boje ile za to wyjdzie ;)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Ja dziś po krzywej cukrowej, powiem Wam, że myślałam że będzie to mega ohydne i się miło zaskoczyłam. Fakt, że potem przez pierwszą godzinę mi się ciągle odbijało, było mi z lekka niedobrze i słabo ale na szczęście dotrwałam i ta kolejna godzina już totalnie na luzie, wszystko mi przeszło. Ciekawa jestem jak tam wyniki wyjdą.

Ja jutro lecę rano :) i trochę się obawiam bo jeśli chodzi o różne płyny i specyficzne smaki to mam z automatu odruch wymiotny :( a wolałabym mieć to już za sobą ponieważ podejrzewam u siebie cukrzycę ciążową eh

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja jutro lecę rano :) i trochę się obawiam bo jeśli chodzi o różne płyny i specyficzne smaki to mam z automatu odruch wymiotny :( a wolałabym mieć to już za sobą ponieważ podejrzewam u siebie cukrzycę ciążową eh

Hoho widzę, że jutro obie będziemy się męczyć :)

PannaNatalia przykro mi, że Twoja Babcia musi tak cierpieć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 18:27

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro na krzywą lecę :) trzymam kciuki :)

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze krzywe!!! Da sie przezyc nawet z wstretem do slodkiego jao u mnie. Jak mozecie to wezcie sobie cytryne ze soba. U mnie najgorsza byla 2 godzina jesli chodzi o mdlosci w 1 czulam sie oslabiona tylko. Dacie rade Dziewczyny!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) trzymam kciuki za Wasze badania, obyście podołały ;) no i oczywiście nie odstępuję myślami od dzisiejszych wizyt - bulkaasia czekamy na wspaniałe wieści :)

Ja dziś lecę na promocję do rossmana, bo dziś już 4 kwiecień, niewiele jej zostało, a szkoda przegapić taką okazję ;)

Miłego dnia Kochane <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w trzecim trymestrze! Ależ przeleciało! :)

Panna Natalia współczuję!

megi78, AniaKami lubią tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez witam sie w trzecim trymestrze!!! :) jupie jea :)

Trzymam kciuki za wizyty i za slodkie dziewczynki dzisiaj od glukozy:)

sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia dziś na badaniach :)

bulkaasia, kciuki zaciśnięte &&& Czekamy na dobre wieści po wizycie.

Ja w Rossmanie byłam już dwa razy :) Zaopatrzyłam się w zapas chusteczek z Babydream. Jeszcze bym chciała z Hippa kupić kosmetyki, ale akurat w tym sklepie brakło ;)

Miłego dzionka :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia kup przez internet z odbiorem w sklepie. Ja mam kosmetyki z hippa i z babydream.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ