X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tu i tu zaglądam. Ale tu jest lepiej bo nie dość, że przyjemniej, kolorowo to dodatkowym plusem są notatki i suwaczki u każdej z Nas. Szkoda bo myślałam, że do lipca naciagniemy do 1500 strony

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musimy się bardziej postarać ;)
    ja też tutaj bardziej wolę pisać, raz - na fb nie zawsze kojarzę po nicku z bbf, poza tym tych suwaczków właśnie nie ma ;) no i na fejsie czasem uciekam mi jakiś post na grupie i jestem taka "do tyłu" :D

Jak nocka? Moja skończyła się o 4 rano, obudziłam się na euthyrox i tak mnie ssało w żołądku że nie mogłam wytrzymać te pół godziny na czczo żeby tabletka się wchłonęła. Teraz jestem już po drugim śniadaniu :D
    no i dziś ważonko było jak co tydzień - waga wskazała 72,6 kg a to oznacza że jestem 9,5 kg do przodu (w ciągu tygodnia kolejny kilogram przybyło). Dziewczyny, to nie za duży przyrost? Ile Wam przybywa mniej więcej tygodniowo?

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam juz sie zdarzaly takie spokojniejsze dni :-)

Tez zagladam tu i tu i lubie Nasze suwaczki i wogole :-)

Apropo suwaczkow to Anga u Ciebie w opisie jest napisane ze Dziecio wazy ok 500g a Nasze Dzieci juz dawno ta wage osiagnely :-)

Piki ja tez mam w planie kolyske ale lozeczko mimo wszystko kupuje odrazu. Bo np kolyske mozliwe ze zniose na parter a lozeczko zostanie tego jeszcze niewiem. Ale chce jednoni drugie :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja od wizyty do wizyty przybieram max 1 kg, ostatnio np pół kilo i położna stwierdziła, że to ok.

Kaktus - właśnie dzisiaj czytałam ten opis i sama się śmiałam bo wizytę miałam w zeszły piątek i Niki już wazyla prawie 700g :) dokladnie tam wyszlo 690 z groszem ;)

Kurcze dziewczyny musimy jakoś nadrabiać BBF bo to będzie jedyny wątek, w którym nawet do 1000 strony nie dobijemy :/
    A w sumie nie wiele zostało do lipca...

A tak na serio to im bliżej lipca tym bardziej chce już aby Niki byla ze mna! :) nie boje sie porodu nawet, chyba jakas dziwna jestem bo ostatnio znajoma z roboty mi pisala ze zaczyna sie bac porodu i wogole

sisi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Rossmanie tez sie obkupilam. Wzielam serie kosmetykiw do kapieli Babydream i Hipp, plus balsam i oliwke, krem do twarzy, wode morska. Mam tez jeden emolient do kapieli, zobaczymy co bede uzywac. Chusteczek tez zrobilam zapas z Babydream i Hipp i Tami (maja termin do 2019 wiec na pewno zuzyje). No i wzielam sporo paczek dużych kwadratowych wacikow bo w domu chce pupke wacikiem i woda ogarniać. Z pieluch wzielam jedna paczke 1 pampers premium care i jedna 2. W szpitalu podobno dostane pieluchy 1 dlatego wiecej nie kupowalam.

w57v9n73n742fstj.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus u Ciebie na suwaczku tez to pisze ;)
    Gratulacje z okazji rozpoczecia 25tc! <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga ale kilogram w miesiąc Ci przybywa? Lurczę to niewiele ;)

Alis* lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zauwazylam :-) tylko wg mojego Dziecio mniejsze :-) moj 592 wazyl jak wychodzilismy ze szpitala w 23 tc :-) w sumie to rozpoczecia 26 tc :-) 25 to mamy skonczone :-)

Ja tez niemoge doczekac sie lipca :-) ale Mikusowi codziennie powtarzam ze mam tam siedziec do lipca i zdrowo sie rozwijac :-)

Co do porodu to ja jednak jestem przerazona. Jak to bedzie a najbardziej zeby z Mikusiem bylo wszystko ok i zeby wyszedl caly i zdrowy.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Anga ale kilogram w miesiąc Ci przybywa? Lurczę to niewiele ;)

tak, w sumie co ja jem. Tyle co przed ciążą czyli praktycznie nic ;) nie mam wogóle apetytu :) ale nie przejmuję się tym bo dopóki z Niki wszystko ok to nie mam się czym przejmować. Sama położna powiedziała, że względnie przybieram na wadze ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt- forum trochę zostało zaniedbane przez tego FB!!!Sama po sobie tak twierdzę

Co do kg, to u mnie przez pierwsze 12-13 tygodnie 8 kg potem nic nic nic i od kocówki 6 msca 3,5- razem 11,5. Mam nadzieję, że tuż za zakretem wyhamuje :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) co do wagi to u nas 8kg na plusie, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie zakończyć ta ciąże z wynikiem maksymalnie +13 jak poprzednio. W ciazy z synkiem po 6 tygodniach z wagi ciążowej nie zostało praktycznie nic, za to jak zaczęły sie kolki i podjadanie słodyczy o 3 rano to i pare kilo mi przybyło, wiec wagę wyjściowa miałam większa w tej ciazy :/

Najgorsze jest jednak to, ze wczoraj zauważyłam na brzuchu rozstep!! Narazie sztuk jeden i mam nadzieje, ze to tylko jakiś wybryk jednorazowy! Z pierwszej ciazy nie miałam ani jednego i wolałabym, zeby tak zostało...

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja widzę u siebie ze tyje 1 kg/ tydzien przez dwa tygodnie a potem zero przyrostu. Albo 1 kg, 1 kg, 0 kg i 0.5 kg. Czyli raz 1kg a potem się jakby wyrównuje do okolicy 2-2,5 kg na miesiąc. Ale wyszlo mi przekroczenie stężenia glukozy po 2 godzinach więc czeka mnie na pewno dieta cukrzycowa. Jeszcze w nie byłam u lekarza ale od wczorajszego wieczora jem już tylko te rzeczy które podobno można. Póki co bez glukometru a jedynie z nadzieją ze cukier nie skacze :) także zobaczymy jak będę tyc przy tych ograniczeniach. Póki co mam +3 kg a od najniższej wagi w ciąży +5,5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:35

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina ja się przyznaję bez bicia, że nie smaruję się niczym od początku ciązy i jak na razie nie mam ani jednego rozstępu ;) i oby tak zostało ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki ja też łóżeczka używać zacznę dopiero jak mała będzie miała kilka miesięcy. Póki co na parterze kołyska, a w sypialni przy łóżku dostawka. Tylko właśnie ta dostawka to takie trochę łóżeczko jest... Szczerze chyba wolałabym kupić, jeśli masz je gdzie trzymać. Niech sobie stoi zapakowane w kartonie :) A jak nie masz miejsca to odpuść na razie. Łóżeczka są od ręki dostępne, więc... W sumie my nasze przywieziemy pewnie dopiero jakoś jesienią, jak mała zacznie z dostawki wyrastać. Nie kupuję, bo dostaniemy od rodziny ;)

Prawda, że na forum cichutko, ja zaglądam tradycyjnie każdego dnia rano. Kawa i forum to mój ciążowy rytuał :)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to uwielbialam kawe przed ciaza a w ciazy wogole wypilam moze z 6 lykow kawy. Ale inke uwielbiam :-) z mleczkiem :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac po suwaczkach szok Dziewczyny wy juz wchodzicie w 3 trymestr u mnie za 13 dni sie zacznie szok normalnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:48

qdkki09kwrowb7nz.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja za tydzień w niedzielę - 16 kwietnia - wchodzę w III trymestr :)
    szok! tak szybko ale w sumie to i dobrze, chcę żeby był już koniec czerwca ;) <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z lozeczka zrobiliśmy dostawkę- jedna ściana lozeczka sie odkręca i dostawiamy je do łóżka. Mi sie to świetnie sprawdziło przy synku, bo nie musiałam do niego w ogole wstawać w nocy. Jak tylko sie urodził to mieliśmy kołyskę i strasznie meczace było to odkładanie go i znowu wyciąganie na karmienie, tym bardziej, ze budził sie co godzine. Potem zrobiliśmy przemeblowanie i wlasnie tak odstawiliśmy łóżeczko, w nocy go tylko lekko przesuwałam do siebie na karmienie a potem juz na butli w ogole łatwo poszło, bo wyciągałam butle z podgrzewacza i podawałam małemu. Spał tak z nami dość długo, ale potem bez problemu przenieśliśmy go do swojego lozeczka i pokoju.

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wchodzę w III trymestr tydzień po Wielkiejnocy :) Już nie mogę się tego doczekać :) A najbardziej to ukończonego 32. tygodnia :)

Anga1989, gabi544, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj weszlam w III trymestr

co do kg to mi ostatnio wychodzi 0,7-1 kg tygodniowo a teraz to dopiero sie zacznie tycie bo dziecko najbardzije nabiera, do tego wody itd

wczoraj przyszedl fotelik z baza isofix i moj przeszczesliwy

od dzis szkola rodzenia z chłopem :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:45

gabi544, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ