Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo musimy się bardziej postarać
ja też tutaj bardziej wolę pisać, raz - na fb nie zawsze kojarzę po nicku z bbf, poza tym tych suwaczków właśnie nie ma no i na fejsie czasem uciekam mi jakiś post na grupie i jestem taka "do tyłu"
Jak nocka? Moja skończyła się o 4 rano, obudziłam się na euthyrox i tak mnie ssało w żołądku że nie mogłam wytrzymać te pół godziny na czczo żeby tabletka się wchłonęła. Teraz jestem już po drugim śniadaniu
no i dziś ważonko było jak co tydzień - waga wskazała 72,6 kg a to oznacza że jestem 9,5 kg do przodu (w ciągu tygodnia kolejny kilogram przybyło). Dziewczyny, to nie za duży przyrost? Ile Wam przybywa mniej więcej tygodniowo? -
Oj tam juz sie zdarzaly takie spokojniejsze dni
Tez zagladam tu i tu i lubie Nasze suwaczki i wogole
Apropo suwaczkow to Anga u Ciebie w opisie jest napisane ze Dziecio wazy ok 500g a Nasze Dzieci juz dawno ta wage osiagnely
Piki ja tez mam w planie kolyske ale lozeczko mimo wszystko kupuje odrazu. Bo np kolyske mozliwe ze zniose na parter a lozeczko zostanie tego jeszcze niewiem. Ale chce jednoni drugie
-
Gabi ja od wizyty do wizyty przybieram max 1 kg, ostatnio np pół kilo i położna stwierdziła, że to ok.
Kaktus - właśnie dzisiaj czytałam ten opis i sama się śmiałam bo wizytę miałam w zeszły piątek i Niki już wazyla prawie 700g dokladnie tam wyszlo 690 z groszem
Kurcze dziewczyny musimy jakoś nadrabiać BBF bo to będzie jedyny wątek, w którym nawet do 1000 strony nie dobijemy
A w sumie nie wiele zostało do lipca...
A tak na serio to im bliżej lipca tym bardziej chce już aby Niki byla ze mna! nie boje sie porodu nawet, chyba jakas dziwna jestem bo ostatnio znajoma z roboty mi pisala ze zaczyna sie bac porodu i wogolesisi lubi tę wiadomość
-
Ja w Rossmanie tez sie obkupilam. Wzielam serie kosmetykiw do kapieli Babydream i Hipp, plus balsam i oliwke, krem do twarzy, wode morska. Mam tez jeden emolient do kapieli, zobaczymy co bede uzywac. Chusteczek tez zrobilam zapas z Babydream i Hipp i Tami (maja termin do 2019 wiec na pewno zuzyje). No i wzielam sporo paczek dużych kwadratowych wacikow bo w domu chce pupke wacikiem i woda ogarniać. Z pieluch wzielam jedna paczke 1 pampers premium care i jedna 2. W szpitalu podobno dostane pieluchy 1 dlatego wiecej nie kupowalam.
-
nick nieaktualny
-
Tez zauwazylam tylko wg mojego Dziecio mniejsze moj 592 wazyl jak wychodzilismy ze szpitala w 23 tc w sumie to rozpoczecia 26 tc 25 to mamy skonczone
Ja tez niemoge doczekac sie lipca ale Mikusowi codziennie powtarzam ze mam tam siedziec do lipca i zdrowo sie rozwijac
Co do porodu to ja jednak jestem przerazona. Jak to bedzie a najbardziej zeby z Mikusiem bylo wszystko ok i zeby wyszedl caly i zdrowy. -
gabi544 wrote:Anga ale kilogram w miesiąc Ci przybywa? Lurczę to niewiele
tak, w sumie co ja jem. Tyle co przed ciążą czyli praktycznie nic nie mam wogóle apetytu ale nie przejmuję się tym bo dopóki z Niki wszystko ok to nie mam się czym przejmować. Sama położna powiedziała, że względnie przybieram na wadze
-
Witam sie i ja co do wagi to u nas 8kg na plusie, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie zakończyć ta ciąże z wynikiem maksymalnie +13 jak poprzednio. W ciazy z synkiem po 6 tygodniach z wagi ciążowej nie zostało praktycznie nic, za to jak zaczęły sie kolki i podjadanie słodyczy o 3 rano to i pare kilo mi przybyło, wiec wagę wyjściowa miałam większa w tej ciazy
Najgorsze jest jednak to, ze wczoraj zauważyłam na brzuchu rozstep!! Narazie sztuk jeden i mam nadzieje, ze to tylko jakiś wybryk jednorazowy! Z pierwszej ciazy nie miałam ani jednego i wolałabym, zeby tak zostało...
-
Gabi ja widzę u siebie ze tyje 1 kg/ tydzien przez dwa tygodnie a potem zero przyrostu. Albo 1 kg, 1 kg, 0 kg i 0.5 kg. Czyli raz 1kg a potem się jakby wyrównuje do okolicy 2-2,5 kg na miesiąc. Ale wyszlo mi przekroczenie stężenia glukozy po 2 godzinach więc czeka mnie na pewno dieta cukrzycowa. Jeszcze w nie byłam u lekarza ale od wczorajszego wieczora jem już tylko te rzeczy które podobno można. Póki co bez glukometru a jedynie z nadzieją ze cukier nie skacze także zobaczymy jak będę tyc przy tych ograniczeniach. Póki co mam +3 kg a od najniższej wagi w ciąży +5,5 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:35
-
nick nieaktualnyPiki ja też łóżeczka używać zacznę dopiero jak mała będzie miała kilka miesięcy. Póki co na parterze kołyska, a w sypialni przy łóżku dostawka. Tylko właśnie ta dostawka to takie trochę łóżeczko jest... Szczerze chyba wolałabym kupić, jeśli masz je gdzie trzymać. Niech sobie stoi zapakowane w kartonie A jak nie masz miejsca to odpuść na razie. Łóżeczka są od ręki dostępne, więc... W sumie my nasze przywieziemy pewnie dopiero jakoś jesienią, jak mała zacznie z dostawki wyrastać. Nie kupuję, bo dostaniemy od rodziny
Prawda, że na forum cichutko, ja zaglądam tradycyjnie każdego dnia rano. Kawa i forum to mój ciążowy rytuał -
My z lozeczka zrobiliśmy dostawkę- jedna ściana lozeczka sie odkręca i dostawiamy je do łóżka. Mi sie to świetnie sprawdziło przy synku, bo nie musiałam do niego w ogole wstawać w nocy. Jak tylko sie urodził to mieliśmy kołyskę i strasznie meczace było to odkładanie go i znowu wyciąganie na karmienie, tym bardziej, ze budził sie co godzine. Potem zrobiliśmy przemeblowanie i wlasnie tak odstawiliśmy łóżeczko, w nocy go tylko lekko przesuwałam do siebie na karmienie a potem juz na butli w ogole łatwo poszło, bo wyciągałam butle z podgrzewacza i podawałam małemu. Spał tak z nami dość długo, ale potem bez problemu przenieśliśmy go do swojego lozeczka i pokoju.
-
ja wczoraj weszlam w III trymestr
co do kg to mi ostatnio wychodzi 0,7-1 kg tygodniowo a teraz to dopiero sie zacznie tycie bo dziecko najbardzije nabiera, do tego wody itd
wczoraj przyszedl fotelik z baza isofix i moj przeszczesliwy
od dzis szkola rodzenia z chłopem :dWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:45
gabi544, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość