X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie nie raz zadroszcze tym na mm :P mogłabym sprzedać dziecko komuś, a tak to non stop wywalam cyca. Najgorsze jest to, że w te upały tak samo - dlugo śpi, nie chce jeść, wieczorem nie chce spać... :)
    A co do odkładania do łóżeczka.. pisałam na fb. Warto podłożyć na materacyk jakąś kołderkę cienką albo becik żeby miękko było. Mój na poduszce u nas w łóżku odpada po 2 sekundach jakby dostał czymś w głowe :P no i pościeliłam mu kołderkę z wózka do łóżeczka i faktycznie zasypia po odkładaniu. Na początku się wije, ale się uspokaja po minucie i śpi :)
    Nie krępuje mu rączek. Na początku próbowałam ale taka z niego wiercipięta, że masakra. Śpi w krótkich bodach z rozszerzonymi nóżkami i rękami :P a rano budzi się w poprzek łóżeczka.

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga gratulacje!

U nas dziś 2 tygodnie mijają, a wydaje się jakby mały był z nami od zawsze. Dzisiejszy dzień znów masakra, do południa żadnej drzemki tylko cyc i krzyk na zmianę. W te upały mały jadł by non stop więc u mnie też cyc ciągle na wierzchu. A wózek już w ogóle parzy w pupę:-P

Marciiik lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta z 20.07 wynosiła 77,84 a beta z dziś 634,20 nie jest to za wielki przyrost?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny beta z 20.07 wynosiła 77,84 a beta z dziś 634,20 nie jest to za wielki przyrost?

Jest ok :) Gratuluję ;)

smeg lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u nas mały kryzys bo płacze razem z mała przy próbie zostania tylko na piersi... u nas to sie nie sprawdzi chyba bo Marysia tak płacze i zachodzi sie w niebogłosy ze ja odpadam .. ona lubi cyca ale po 40 ml mleka wtedy ładnie ssie i zajada aż jej wycieka jak nie przełknie a zaśnie. Na jutro mamy konsultantkę laktacyjna umówiona zobaczymy co ona powie, bo ja już osiwieje do reszty jak mała bedzie głodna i bedzie płakać. Przy mm co 3-4h mój dzidziuś jest inny spokojny i wyspany wiec nie wiem czy nie zostanę przy mm pomimo ze mam pokarm ale chyba mało skoro mała sie nim nie najada..
    Anga gratulacje córeczki :) moja tez sie włochata urodziła spokojnie bym jej kucyki zawiązała :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deliah pociesze Cię, że jest nas więcej ;) ja twardo przystawialam. Juz mialam sie poddać i wziąć nakladki, ale poczytalam na hafiji komentarze i dały mi nadzieję:) no a jak pisałam ze względu na kształt tej brodawki bałam się przyzwyczajac Małą do nakładek.
    Anga wielkie gratulacje! Doczekalas się w końcu!
    Panna Natalia też juz o tym "sprzedaniu" dziecka myślałam ;) nie żebym wielka potrzebę już miała, ale nawet ciężko iść coś załatwić, bo nie wiadomo kiedy ssak potrzebę ssania poczuje. Z drugiej strony zobacz ile mniej gadzetow i sprzetow potrzeba chocby wychodzac na spacer;)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie ja po dłuuugiej nieobeconosci :) nie miałam kiedy napisać my rozpakowani od 26 czerwca wiec mały Dawidek ma juz prawie miesiąc ale z dwójką dzieci to nie takie hop proste i nie ma kiedy pisać :) Gdzie jest ta lista, żebym mogła podejrzeć kiedy która mamusia urodziła ? :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:09

km5smg7ypbbal4gr.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak żyjecie? Nierozpakowane jak tam samopoczucie? :)
    Mam pytanie do mam karmiących piersią; czy widzicie ze dziecko je aktywnie co najmniej 15 min jedna pierś tzn czy widzicie i słyszycie przełykanie mleka?

[img][/img]
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:09

km5smg7ypbbal4gr.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, ja karmie z dwóch piersi. Jedna 15-20 min, a potem druga zazwyczaj ok 15min. Słyszę przelykanie

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) jak tam u Was? My przeszliśmy prawie całkiem na mm. Miałam kryzys laktacyjny w niedzielę, prawie wogóle mleka nie było, przystawiałam małą ale ona niecierpliwa i strasznie się wiła, nie mogła nic uciągnąć, płakała jakby ją ze skóry obdzierali. Może i za szybko ulegliśmy, ale nie mogłam wytrzymać jak ona tak zawodziła i podaliśmy jej sztuczne. Ta jak posmakowała to teraz cyc bee - nie weźmie mojego mleka, nawet jak poczuje inny smak niż sztuczne w butli. No więc lecimy na tym sztucznym. Trudno, żałuję, to fakt, może i za szybko zrezygnowalośmy i odpuściliśmy - bardziej ja, bo mąż by jeszcze powalczył ale ja chyba za miękka faja jestem.
    Po tym kryzysie znowu przyszedł u mnie nawał, gorszy jak po porodzie a mała nie ciągnęła. Odciągałam ręcznie, laktatorem i mnie zalewało. Zrobił mi sie zastój w lewej piersi (nie mogłam spuścić ani kropli w pewnym momencie a czułam że pierś pełna) i w poniedziałek wieczorem już miałam iść do lekarza bo dostałam gorączki, łamania w kościach, myślałam że już zapalenia się nabawiłam. Ale wzięłam paracetamol, zimna kapusta na pierś, spałam bez stanika (podłożyłam sobie podkład higieniczny na łóżko) i chyba samo powoli zszedł ten nadmiar, bo już wczoraj ogromna ulga, bez gorączki, bez bólu, lekko tkliwa pierś tylko w jednym miejscu ale do przeżycia. Aa - no i piłam dużo szałwii, żeby trochę wyhamować produkcję i chyba się udało.. Próbuję przystawiać małą na śpiąco w nocy, ale weźmie do ust, pociągnie dwa razy i się krzywi, wypluwa.. a potem krzyczy z głodu dopóki nie dostanie mm. Nie wiem czy uda nam się wrócić na kp. Trudno...
    Najgorsze, że czuję wkoło mnie presję i ocenianie, że źle zrobiłam, że nie powalczyłam dłużej. Siostra, matka, bratowa - każda już wyraziła swoje zdanie, dezaprobatę że robię wielki błąd, że powinnam się uprzeć i nie dać sztucznego, to dziecko w końcu załapie. A że płacze tak, że aż się zachodzi? Przeczekać.
    Czuje się jak jakaś trędowata i przez to mi na psychikę trochę wsiada, że jestem gorszą matką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 14:00

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko, od zeszłego wtorku leżałam w szpitalu czekając na cc, które ciągle mi przekładali lub nawet próbowali przekonać na poród sn. Ale w końcu wczoraj o godzinie 12:52 na świecie pojawił się Krzyś :) 3100g i 54cm :) Na chwilę obecną grzeczniutki, staramy się karmić co 2,5-3 godziny, sam zazwyczaj wtedy się domaga. Dobry z niego ssak więc myślę że rozkręci mi laktację :) Pozdrawiam

Marciiik, elvira, Alimak, delilah11, Marzenie27 lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess jak przeszlas cesarke?

zrz6i09kmg998aky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia - słyszę, widzę i czuję ;)
    Gabi - jesteś super mamą czy karmisz piersia czy mm, dla swojego dziecka najlepszą! Ja też nie mogę sluchac jak Mala sie zanosi a ja jestem bezradna. Nie miej wyrzutów! :* a jeśli Ci bardzo zależy, to próbuj jeszcze trochę, może dziecię się przestawi na pierś ;)

• StiuuNatt Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, nie przejmuj się. Ja dzisiaj w nocy rozważałam przejście na mm bo byłam wykończona. Mały nie spał całą noc, do tego przy karmieniu miałam cały czas łzy w oczach, tak mnie sutki bolały. Miałam dosyć. Ale dzisiaj doznaję chyba słynnego nawału, mały jakoś lepiej ssie, nie tak boleśnie i w ogóle w końcu się najada. W szpitalu przez dwie noce też podawałam mm bo już byłam wyczerpana próbami kp nad ranem. Dzisiaj wysłałam tatusia też po mm na wszelki wypadek niech sobie stoi awaryjnie. Nie ma się co wykańczać. Jak nie masz siły do kp, to lepiej się nie unieszczęśliwiać i na siłę zadowalać wszystkich wkoło. Rób wszystko żebyś ty była jak najszczęśliwsza, bo przecież po porodzie i tak nam tak hormony wariują i bywamy bardzo nieszczęśliwe. Dziecko od mm upośledzone nie będzie, gorzej mu zrobisz wpadając w doła z tak głupiego powodu. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. A i twoje cycki - twój wybór. ;) Nie dajcie się dziewczyny tym wszystkim mądralińskim, niech sobie gadają.

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych i pytanie ile jeszcze zostało brzuchatek? :) Jak się już rozpakujecie to opiszę mój poród i późniejszy pobyt w szpitalu ze wspaniałą współlokatorka. Dzięki Bogu że jestem od wczoraj w domu, chyba bym kogoś udusiła jakbym miała spędzić jeszcze jedną noc w szpitalu. :P teraz idę poobkładać trochę cyce póki mały śpi. Chyba zaraz wybuchną. :P

Marciiik, Krokodylica lubią tę wiadomość

82do6iyeir1eoehg.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też karmię mlekiem modyfikowantm i nie ma co się przejmować innymi niech każda robi tak tak uważa że będzie dla niej i maluszka najlepiej :)pamiętajcie ze nigdy nikomu nie pidpasujecie na 100% więc po co się przejmować...

Przed urodzeniem małej też myślałam że matki które karmią mm są jakieś gorsze ale widzę sama po sobie ze chyba nie każda ma ten dar aby móc wykarmic swojego maluszka .. przez takie robienie czegoś na siłę można się tylko jakieś depresji dorobić :)
    Tak jak ktoś wcześniej napisał szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dawno tu nie pisałam odkąd dziewczyny utworzyły stronę lipcowek na Facebooku.. my dalej nie rozpakowani i trochę to mnie martwi..jutro prawidlowo mamy termin porodu.

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie tez ostra walka o pokarm. Malutka tak mi lewego sutka poranila ze dzisiaj juz krew poleciala. Mna razie wisi na prawym ale jest taka niedojedzona ze musze ja dokarmiac mm.

Na razie walczymy ale jezeli bedzie tak dalej to przestawimy sie na samo mm. Potrafi wisiec 1,5 godz na cycu a i tak prawie 50ml mm potrafi dopic...

Zobaczymy co nastepne dni przyniosa. A tak poza tym jutro wychodzimy juz do domku. Wyszlybysmy dzisiaj ale lekarze chca mnie miec jeszcze do jutra na obserwacji ze wzgledu na reczne wyciaganie lozyska

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak jutro kładę się do szpitala :( Dziś obserwuję odchodzenie czopa, ale jest bezbarwny, więc nie mam co liczyć na to, że poród sam się zacznie :( A co tam u CIebie?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ