X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

Obstawiam dwie opcje:
    1. Niedojrzały układ trawienny - ot tak po prostu
    2. Nietolerancja laktazy - zobaczymy czy eliminacja u mnie nabiału + Delicol coś pomogą (zmniejszą dolegliwości).

Niepotrzebnie eliminujesz nabiał w swojej diecie. Mleko matki to zawsze mleko i chocbys Ty była na samej wodzie, to laktoza i tak w nim będzie. Nie myl nietolerancji laktozy z uczuleniem na białko mleka krowiego, czyli tzw. Skaza białkowa. To dwie różne rzeczy. W przypadku nietolerancji laktozy Delicol to wszystko, co możesz zrobić.
    A eliminując bez potrzeby nabiał szkodzisz sobie.

age.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga z wczoraj 4420, byliśmy też na pierwszym szczepieniu :-)

Ja za to mam zapalenie piersi, noc nieprzespana z gorączką, masakra. Jestem na antybiotyku, w czwartek wizyta u gin.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Niepotrzebnie eliminujesz nabiał w swojej diecie. Mleko matki to zawsze mleko i chocbys Ty była na samej wodzie, to laktoza i tak w nim będzie. Nie myl nietolerancji laktozy z uczuleniem na białko mleka krowiego, czyli tzw. Skaza białkowa. To dwie różne rzeczy. W przypadku nietolerancji laktozy Delicol to wszystko, co możesz zrobić.
    A eliminując bez potrzeby nabiał szkodzisz sobie.

Dzięki Bogu skazy nie mamy...

Ja to wszystko wiem (że nie ma diety matki karmiącej i można jeść wszystko i nie ma to wpływu na kolki) tylko jak mi Miśka tak cierpi to bym z chęcią piła samą wodę, żeby jej ulżyć. I człowiek zaczyna się zastanawiać i nakręcać. Na razie ograniczyłam trochę w sumie tylko po to żeby mieć spokojną głowę :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta a jakiś probiotyk jej dajesz?

age.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje:

Priobiotyk BioGaję: 5 kropli x1
    Krople SabSimplex (coś ala niemiecki Espumisan): 15 kropel x 4 przed jedzeniem
    Krople Delicol: 10 kropel x 4 przed jedzeniem (ze 2 razy daję łącznie z Sab Simplex)

Pediatra powiedział, żeby dołożyć Delicol do tego SabSimplex więc tak od kilku dni. Dzisiaj jest już lepiej tzn problemy są ale gdzieś od ok 18 a nie tak jak wczoraj od rana...

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj byliśmy na pierwszym szczepieniu, mały jakoś kiepsko to zniósł i pd wczoraj nie schodzi z rąk i budzi się z płaczem :( a za dwa tygodnie znów kolejne wkłucia.
    Nasz Niuniek waży już 5445 i jest na prawdę ciężki ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie wnioskuję że nie szczepisz skojarzonymi? Co pisaliście w pierwszej kolejności? My wzw, w przyszłym tygodniu pewnie DTP.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się szczepiliśmy w zeszły pn 6w1 + pneumokoki :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy szczepionki blonica, tężec i krzusiec i HiB, plus rotawirusy i myślę że po tym problemy brzuszkowe i płacz, dziś juz na szczęście juz jest dobrze. Za dwa tygodnie WZW i pneumokoki.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka mieliście szczepionkę na błonicę, tezec i krztusiec? DTP czy ta DTPa z bezkomorkowym krztuscem? Pytam bo podobno ta druga jest już niedostępna a zależało mi właśnie na niej.

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj już po kolejnych szczepieniach. Jak te w 2 miesiacu zbiósł bez objawowo to dzisiaj jakiś marudny się barfziej zrobił. My z racji wcześniactwa mamy skojarzone darmowe i tak nas szczepią. Odpukać nic złego się nie dzieje. Dzisiaj tylko dostałam opiernicz że wszystko tak kalendarzowo robimy a on wcześniak to z następnym mamy przyjść dopiero w drugiej połowie listopada i nie wcześniej, a my po prostu przykładni chcieliśmy być, zwłaszcza że nie miał przeciwskazań do szczepień według kalendarza.
    A ogólbie Jaśko jest olbrzymem. Waga 7950 a wzrost 68 cm. I nadal w sumie tylko na cycu. Sporadycznie, moze raz na 2 tygodnie dostanie modyfikowane jak ma dzien głodomora, ale to jedno na noc i tyle. A tu wszystko leci w górę i leci.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah mieliśmy DTP tak jak Wy.

Zimowa ale chłopisko z Jasia!

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia jak tam chrzciny się udały? Malutka była dzielna i dała radę? :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czołem ;)

Wpadam przelotem, chociaz widze, że na forum cisza i pustki. Szkoda... Chociaz przez te fb już sie forum BBF rozsypywalo.

No ale ja nie o tym :)
    W skrócie u Nas:
    Mała byla 14 wrzesnia na szczepieniach, ważyła juz wtedy 4460g i mierzyla 59cm ;) byla bardzo dzielna, plakala bardziej z glodu.
    Karmię ją na żądanie. Zjada przewaznie 5 posilkow w ciagu doby po 120-150ml. Nakarmiona o 22:00 przesypia mi calutka noc do 6:00.
    Mialysmy problem z kupami, były rzadkie ale nie duzo. Jedna w ciagu doby/dwoch dni. Po kilku wizytach u lekarzy doszlam w końcu sama do przyczyny a to akurat byla wina mleka na kolki/zaparcia. Odstawilam je calkowicie i juz mamy problem z glowy. Niestety pojawialy sie okropne kolki :( na szczescie stare babcine sposoby okazaly sie idealne. Teraz mie wyobrazam sobie dnia bez podania malej herbatki z kopru włoskiego i rumianku + dostalysmy kropelki od pediatry.
    Tak poza tym przy malej musze miec oczy dookola glowy. Na niedziele stuknie jej 2 miesiące a ona juz potrafi obrocic sie z brzuszka na plecki! Juz dwa razy ma za soba wiec no... ;)
    I straszna z niej gadula rosnie ;) jak sie rozgada to nie widac końca ;)

Ale najlepsze zostawilam na koniec:
    Codziennie rano budzi mnie po to aby się do mnie uśmiechnąć i pokazac jak bardzo mnie kocha <3
    Po tym biore ja na ręce, przytula się i idzie dalej sobie słodko spać ;)

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) marzenie było fajnie w kościele grzeczniutka nie spała pol mszy drugie pol przespała, ksiądz ja polał woda i włoski miała jak po kąpieli mokre, suszyła pieluszka cały msze.. było zimno ale duszno i w kościele mi sie zgrzala w sukience wiec od razu po mszy ja przebralam na bawełniana różowa i było Ok . Przyjęcie gorzej zniosła Marysia bo 40 nowych dla niej osób było, każdy chciał sie jej pokazać gadać do niej głaskać dotykać... w dodatku głośno wiec nie chciała zejść z rak ani nawet cyca bo była tak rozproszona a pózniej już sie rozżaliła wiec wzięłam ja i pojechałam do domu. Dopiero sie uspokoiła zjadła i poszła spac , płakała mi przez sen cała noc tak to przeżyła biedna.. teraz już jest okay, dziś tylko śpi i je :)

Anga super ze malutka tak ładnie śpi, u nas tez Marysia co raz dłużej przesypia ale 2-3 razy w nocy cycus jest :) tak samo malutka sie uśmiecha rano i po każdej drzemce gugajac do nas. Super uczucie zawsze ja wycaluje a najlepiej schrupalabym !!!
    Ps Anga jakie kropelki masz i jak dawkujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:12

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy KOLZYM i mam jej dawać 5 kropelek do każdego posiłku. Jest bez recepty i sobie te kropelki chwale bo Niki przynajmniej nie ma boli brzuszka

l22nhdgen92nqanl.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989. Super że tak ładnie śpi. Mi Jaśko też przesypia. Albo od 22 do 5-6 albo od 24 do 8 :) oststnio w dzień mały się zrobił marudny więc w dzień sie wymeczy i sobie spi ładnie.
    A co do przewracania się z brzuszka na plecy to spokojnie. Mi Janko też zaczął i przestał ale położna tłumaczyła że to początkowe przewracanie to jest przypadkowe i że ok.5 miesiaca dopiero dziecko robi to świadomie. Teraz widzę że Janko coś tam kombinuje ale nie wychodzi mu to, tylko przypadkowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 23:14

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia my mamy imprezę w tą niedzielę, boję się jak mały to przetrwa.
    Anga super że Niki tak fajnie sę rozwija i dużo przesypia. Nasz malutki przed szczepieniem przesypiał już 5 godzin ale niestety po szczepionce znów ten czas się skrócił teraz śpi dwie i pół trzy godziny i budzi się na cyca. Ostatnio też pogorszyło mu się z brzuszkiem. Bierze espumisan i dicoflor ale chyba średnio to pomaga, wcześniej brał infacol i też za bardzo nie pomagało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 10:14

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie najlepiej jakby przespał imprezkę :)
    Anga my mamy espumek i dicoflor - mysle ze działa - od 2 dni stosuje gripe water ( koper włoski+ imbir) ze stanów i dopiero po nim puszcza porządne bączki :) No i czkawka od razu przechodzi a tak to męczyła ja anprzez to ulewala :P

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dicoflor to my tez mamy. Lekarka zalecila przy biegunce i mala dostaje do teraz :)

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ