X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:

Obstawiam dwie opcje:
    1. Niedojrzały układ trawienny - ot tak po prostu
    2. Nietolerancja laktazy - zobaczymy czy eliminacja u mnie nabiału + Delicol coś pomogą (zmniejszą dolegliwości).

Niepotrzebnie eliminujesz nabiał w swojej diecie. Mleko matki to zawsze mleko i chocbys Ty była na samej wodzie, to laktoza i tak w nim będzie. Nie myl nietolerancji laktozy z uczuleniem na białko mleka krowiego, czyli tzw. Skaza białkowa. To dwie różne rzeczy. W przypadku nietolerancji laktozy Delicol to wszystko, co możesz zrobić.
    A eliminując bez potrzeby nabiał szkodzisz sobie.

age.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga z wczoraj 4420, byliśmy też na pierwszym szczepieniu :-)

Ja za to mam zapalenie piersi, noc nieprzespana z gorączką, masakra. Jestem na antybiotyku, w czwartek wizyta u gin.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Niepotrzebnie eliminujesz nabiał w swojej diecie. Mleko matki to zawsze mleko i chocbys Ty była na samej wodzie, to laktoza i tak w nim będzie. Nie myl nietolerancji laktozy z uczuleniem na białko mleka krowiego, czyli tzw. Skaza białkowa. To dwie różne rzeczy. W przypadku nietolerancji laktozy Delicol to wszystko, co możesz zrobić.
    A eliminując bez potrzeby nabiał szkodzisz sobie.

Dzięki Bogu skazy nie mamy...

Ja to wszystko wiem (że nie ma diety matki karmiącej i można jeść wszystko i nie ma to wpływu na kolki) tylko jak mi Miśka tak cierpi to bym z chęcią piła samą wodę, żeby jej ulżyć. I człowiek zaczyna się zastanawiać i nakręcać. Na razie ograniczyłam trochę w sumie tylko po to żeby mieć spokojną głowę :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta a jakiś probiotyk jej dajesz?

age.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje:

Priobiotyk BioGaję: 5 kropli x1
    Krople SabSimplex (coś ala niemiecki Espumisan): 15 kropel x 4 przed jedzeniem
    Krople Delicol: 10 kropel x 4 przed jedzeniem (ze 2 razy daję łącznie z Sab Simplex)

Pediatra powiedział, żeby dołożyć Delicol do tego SabSimplex więc tak od kilku dni. Dzisiaj jest już lepiej tzn problemy są ale gdzieś od ok 18 a nie tak jak wczoraj od rana...

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj byliśmy na pierwszym szczepieniu, mały jakoś kiepsko to zniósł i pd wczoraj nie schodzi z rąk i budzi się z płaczem :( a za dwa tygodnie znów kolejne wkłucia.
    Nasz Niuniek waży już 5445 i jest na prawdę ciężki ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie wnioskuję że nie szczepisz skojarzonymi? Co pisaliście w pierwszej kolejności? My wzw, w przyszłym tygodniu pewnie DTP.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się szczepiliśmy w zeszły pn 6w1 + pneumokoki :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy szczepionki blonica, tężec i krzusiec i HiB, plus rotawirusy i myślę że po tym problemy brzuszkowe i płacz, dziś juz na szczęście juz jest dobrze. Za dwa tygodnie WZW i pneumokoki.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka mieliście szczepionkę na błonicę, tezec i krztusiec? DTP czy ta DTPa z bezkomorkowym krztuscem? Pytam bo podobno ta druga jest już niedostępna a zależało mi właśnie na niej.

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj już po kolejnych szczepieniach. Jak te w 2 miesiacu zbiósł bez objawowo to dzisiaj jakiś marudny się barfziej zrobił. My z racji wcześniactwa mamy skojarzone darmowe i tak nas szczepią. Odpukać nic złego się nie dzieje. Dzisiaj tylko dostałam opiernicz że wszystko tak kalendarzowo robimy a on wcześniak to z następnym mamy przyjść dopiero w drugiej połowie listopada i nie wcześniej, a my po prostu przykładni chcieliśmy być, zwłaszcza że nie miał przeciwskazań do szczepień według kalendarza.
    A ogólbie Jaśko jest olbrzymem. Waga 7950 a wzrost 68 cm. I nadal w sumie tylko na cycu. Sporadycznie, moze raz na 2 tygodnie dostanie modyfikowane jak ma dzien głodomora, ale to jedno na noc i tyle. A tu wszystko leci w górę i leci.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah mieliśmy DTP tak jak Wy.

Zimowa ale chłopisko z Jasia!

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia jak tam chrzciny się udały? Malutka była dzielna i dała radę? :)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czołem ;)

Wpadam przelotem, chociaz widze, że na forum cisza i pustki. Szkoda... Chociaz przez te fb już sie forum BBF rozsypywalo.

No ale ja nie o tym :)
    W skrócie u Nas:
    Mała byla 14 wrzesnia na szczepieniach, ważyła juz wtedy 4460g i mierzyla 59cm ;) byla bardzo dzielna, plakala bardziej z glodu.
    Karmię ją na żądanie. Zjada przewaznie 5 posilkow w ciagu doby po 120-150ml. Nakarmiona o 22:00 przesypia mi calutka noc do 6:00.
    Mialysmy problem z kupami, były rzadkie ale nie duzo. Jedna w ciagu doby/dwoch dni. Po kilku wizytach u lekarzy doszlam w końcu sama do przyczyny a to akurat byla wina mleka na kolki/zaparcia. Odstawilam je calkowicie i juz mamy problem z glowy. Niestety pojawialy sie okropne kolki :( na szczescie stare babcine sposoby okazaly sie idealne. Teraz mie wyobrazam sobie dnia bez podania malej herbatki z kopru włoskiego i rumianku + dostalysmy kropelki od pediatry.
    Tak poza tym przy malej musze miec oczy dookola glowy. Na niedziele stuknie jej 2 miesiące a ona juz potrafi obrocic sie z brzuszka na plecki! Juz dwa razy ma za soba wiec no... ;)
    I straszna z niej gadula rosnie ;) jak sie rozgada to nie widac końca ;)

Ale najlepsze zostawilam na koniec:
    Codziennie rano budzi mnie po to aby się do mnie uśmiechnąć i pokazac jak bardzo mnie kocha <3
    Po tym biore ja na ręce, przytula się i idzie dalej sobie słodko spać ;)

lipa lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) marzenie było fajnie w kościele grzeczniutka nie spała pol mszy drugie pol przespała, ksiądz ja polał woda i włoski miała jak po kąpieli mokre, suszyła pieluszka cały msze.. było zimno ale duszno i w kościele mi sie zgrzala w sukience wiec od razu po mszy ja przebralam na bawełniana różowa i było Ok . Przyjęcie gorzej zniosła Marysia bo 40 nowych dla niej osób było, każdy chciał sie jej pokazać gadać do niej głaskać dotykać... w dodatku głośno wiec nie chciała zejść z rak ani nawet cyca bo była tak rozproszona a pózniej już sie rozżaliła wiec wzięłam ja i pojechałam do domu. Dopiero sie uspokoiła zjadła i poszła spac , płakała mi przez sen cała noc tak to przeżyła biedna.. teraz już jest okay, dziś tylko śpi i je :)

Anga super ze malutka tak ładnie śpi, u nas tez Marysia co raz dłużej przesypia ale 2-3 razy w nocy cycus jest :) tak samo malutka sie uśmiecha rano i po każdej drzemce gugajac do nas. Super uczucie zawsze ja wycaluje a najlepiej schrupalabym !!!
    Ps Anga jakie kropelki masz i jak dawkujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 22:12

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy KOLZYM i mam jej dawać 5 kropelek do każdego posiłku. Jest bez recepty i sobie te kropelki chwale bo Niki przynajmniej nie ma boli brzuszka

l22nhdgen92nqanl.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989. Super że tak ładnie śpi. Mi Jaśko też przesypia. Albo od 22 do 5-6 albo od 24 do 8 :) oststnio w dzień mały się zrobił marudny więc w dzień sie wymeczy i sobie spi ładnie.
    A co do przewracania się z brzuszka na plecy to spokojnie. Mi Janko też zaczął i przestał ale położna tłumaczyła że to początkowe przewracanie to jest przypadkowe i że ok.5 miesiaca dopiero dziecko robi to świadomie. Teraz widzę że Janko coś tam kombinuje ale nie wychodzi mu to, tylko przypadkowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 23:14

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia my mamy imprezę w tą niedzielę, boję się jak mały to przetrwa.
    Anga super że Niki tak fajnie sę rozwija i dużo przesypia. Nasz malutki przed szczepieniem przesypiał już 5 godzin ale niestety po szczepionce znów ten czas się skrócił teraz śpi dwie i pół trzy godziny i budzi się na cyca. Ostatnio też pogorszyło mu się z brzuszkiem. Bierze espumisan i dicoflor ale chyba średnio to pomaga, wcześniej brał infacol i też za bardzo nie pomagało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 10:14

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie najlepiej jakby przespał imprezkę :)
    Anga my mamy espumek i dicoflor - mysle ze działa - od 2 dni stosuje gripe water ( koper włoski+ imbir) ze stanów i dopiero po nim puszcza porządne bączki :) No i czkawka od razu przechodzi a tak to męczyła ja anprzez to ulewala :P

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dicoflor to my tez mamy. Lekarka zalecila przy biegunce i mala dostaje do teraz :)

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ