X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą ten poród zaczyna mi się całkowicie inaczej niż pierwszy. A myślałam że będzie podobny. Jednak każda ciąża inna, każdy poród inny, każde dziecko inne

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    na razie siedzę w domu i zapisuję, jak będą jeszcze częstsze to pojadę. Marzy mi się żeby jak najdłużej być w domu a na porodówkę wjechać najlepiej tuż przed parciem :D szkoda że nie możemy sobie same sprawdzać rozwarcia

Nie ma co jechac za szybko, bo Cie zostawią i z tego wszystkiego skurcze sie wycisza, bo stres szpitalny dziala na niekorzysc ;)

Urszulka89, magdis lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    swoją drogą ten poród zaczyna mi się całkowicie inaczej niż pierwszy. A myślałam że będzie podobny. Jednak każda ciąża inna, każdy poród inny, każde dziecko inne

Mój pierwszy zaczął się od odejścia wód w domu. Dopiero po 3 godzinach dostałam jakichkolwiek skurczy - takie mini jak na @. Wtedy po konsultacji z położną przez tel zaczęłam się zbierać do szpitala. Zanim mnie przyjeli i wysłali na blok porodowy była ok 13. Wtedy miałam 4 cm rozwarcia. I zaczęły się prawdziwe skurcze :) Cieszę się, że nie pojechałam od razu jak to mój mąż chciał :p przynajmniej zjadłam śniadanie i wzięłam prysznic na spokojnie. Cały czas byliśmy w kontakcie z moją położną.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ineczka, Magdis - jedne i drugie argumenty są przekonywujące. Więc nie wiem co zrobić;-) Będziemy myśleć.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Każda zrobi jak uważa, czuje i to najważniejsze :) Dobrze, ze jest nas tyle, ze każda może podzielic swoją opinia, wiedza i wybrać co będzie najlepsze :)
    Magdis jesteś w tym samym momencie co ja nie strasz ;) Oczywiście kciuki u mnie cisza :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mój pierwszy zaczął się od odejścia wód w domu. Dopiero po 3 godzinach dostałam jakichkolwiek skurczy - takie mini jak na @. Wtedy po konsultacji z położną przez tel zaczęłam się zbierać do szpitala. Zanim mnie przyjeli i wysłali na blok porodowy była ok 13. Wtedy miałam 4 cm rozwarcia. I zaczęły się prawdziwe skurcze :) Cieszę się, że nie pojechałam od razu jak to mój mąż chciał :p przynajmniej zjadłam śniadanie i wzięłam prysznic na spokojnie. Cały czas byliśmy w kontakcie z moją położną.
    A jak to jest z tymi wodami moja gin mowila, ze jak odejdą to ze spokojem do szpitala w przeciągu godziny żeby już nie brac ciepłego prysznica. Ttylko jechać bo nigdy nie wiadomo czy dziecko zadziała jak korek czy no nie wypadnie pępowina .Wiec jak to jest?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A jak to jest z tymi wodami moja gin mowila, ze jak odejdą to ze spokojem do szpitala w przeciągu godziny żeby już nie brac ciepłego prysznica. Ttylko jechać bo nigdy nie wiadomo czy dziecko zadziała jak korek czy no nie wypadnie pępowina .Wiec jak to jest?:)

Mi lekarz mówił żeby po odejściu wód nie czekać tylko zbierać się i jechać do szpitala

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:

Na początku zaznaczę, że każda zrobi jak uważa. Ja drugi raz bym zrobiła tak samo :)
    Jak mi wody odeszły to zadzwoniłam do położnej. Pytała czy mała się rusza, czy wody były jak woda (nie zabarwione niczym, bez dodatku krwi czy czegoś innego niepokojącego) i jak ze skurczami. Wody były bezbarwne, skurczy brak, mała się ruszała a do szpitala mam max 15min. Zostaliśmy w domu, wymyłam się, zjadłam coś i obserwowałam sytuację. Mała ruszała się a skurczy nie było więc czekaliśmy - to był mój pierszy poród więc wiedziałam że ten etap może trwać nawet do 12 godzin. Wody cały czas potem się sączyły. Gdy pojawiły się jakiekolwiek skurcze a i było już 3 godziny od odejścia wód zdecydowaliśmy z położną że jedziemy do szpitala. Moim zdaniem jeśli to pierwszy poród, ciąża nie powikłana, wody normalne odeszły tj. bezbarwne i nie ma żadnych skurczy, dziecko nadal wykazuje aktywność - to spokojnie można coś zjeść i wziąść prysznic. Ja byłam cały czas w kontakcie z położną.
    Nie jestem lekarzem i nie mogę niczego zagwarantować. Trzeba też słuchać swojego ciała i instynktu. Nawet ostatnio na szkole rodzenia położna nam mówiła to samo co napisałam powyżej jeśli wody odejdą. No ale tak jak mówię, każda z nas jest inna, każdy poród inny. Teraz też jestem ciekawa jak to będzie. I raczej nie ma co zakładać z góry że coś będzie nie tak.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis rozkręca się coś? :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi lekarz mówił żeby po odejściu wód nie czekać tylko zbierać się i jechać do szpitala

Też dostałam takie info od lekarza :) wiem,ze ryzyko ze coś się stanie po odejściu wód jest nieduże ale jednak jakieś jest więc..wiadomo :)
    Chociaż osobiście też chciałabym chociaż zdążyć wziąć prysznic.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Na początku zaznaczę, że każda zrobi jak uważa. Ja drugi raz bym zrobiła tak samo :)
    Jak mi wody odeszły to zadzwoniłam do położnej. Pytała czy mała się rusza, czy wody były jak woda (nie zabarwione niczym, bez dodatku krwi czy czegoś innego niepokojącego) i jak ze skurczami. Wody były bezbarwne, skurczy brak, mała się ruszała a do szpitala mam max 15min. Zostaliśmy w domu, wymyłam się, zjadłam coś i obserwowałam sytuację. Mała ruszała się a skurczy nie było więc czekaliśmy - to był mój pierszy poród więc wiedziałam że ten etap może trwać nawet do 12 godzin. Wody cały czas potem się sączyły. Gdy pojawiły się jakiekolwiek skurcze a i było już 3 godziny od odejścia wód zdecydowaliśmy z położną że jedziemy do szpitala. Moim zdaniem jeśli to pierwszy poród, ciąża nie powikłana, wody normalne odeszły tj. bezbarwne i nie ma żadnych skurczy, dziecko nadal wykazuje aktywność - to spokojnie można coś zjeść i wziąść prysznic. Ja byłam cały czas w kontakcie z położną.
    Nie jestem lekarzem i nie mogę niczego zagwarantować. Trzeba też słuchać swojego ciała i instynktu. Nawet ostatnio na szkole rodzenia położna nam mówiła to samo co napisałam powyżej jeśli wody odejdą. No ale tak jak mówię, każda z nas jest inna, każdy poród inny. Teraz też jestem ciekawa jak to będzie. I raczej nie ma co zakładać z góry że coś będzie nie tak.
    Dzięki za odpowiedz :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzięki za odpowiedz :)

Nie ma sprawy ;) Gdybym tym razem miała taką samą sytuację też bym się nie spieszyła. Ale tak jak mówię, trzeba polegać na swoim głosie ciała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Magdis rozkręca się coś? :)
    Myślę że powoli, ale tak. Skurcze są coraz mocniejsze, ale nie są jeszcze zbyt regularne, czasem co 10, czasem 35 minut. Na razie wzięłam prysznic, ogoliłam się i siedzę na tyłku próbując czymś zająć głowę, żeby nie świrować, ale ciężko, stresa mam

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Myślę że powoli, ale tak. Skurcze są coraz mocniejsze, ale nie są jeszcze zbyt regularne, czasem co 10, czasem 35 minut. Na razie wzięłam prysznic, ogoliłam się i siedzę na tyłku próbując czymś zająć głowę, żeby nie świrować, ale ciężko, stresa mam

Powodzenia!!! :)
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• blama Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozkręcamy się :) magdis - trzymamy kciuki żeby poszło szybko i sprawnie :)

U mnie cisza.. dziś z mężem naturalnie wywoływaliśmy poród, czyli jak połączyć przyjemne z pożytecznym :D a póki co robimy domową pizzę na mecz :D

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Magdis będzie dobrze, trzymam kciuki. Urodzisz jutro pewnie, ale czas już się szykować. Też bym chciała chociaż mieć tyle czasu, by się umyć i dopakować kosmetyki.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis - to pomału coś pewnie się wydarzy niebawem. Oby za długo Cię nie męczyło :)
    P.S. Ja też się boję, choć to mój drugi poród :p

blama - noo, to dobra strategia. Szyjka szybciej dojrzeje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic moje gratulacje, napisz jak się macie, czy wszystko dobrze u was :-) jak fajnie, że nasze maluszki zaczynają życie po tej stronie brzuszka :-)

Magdis mocno zaciskam kciuki i wierzę w was :-)

Margotko rozbawilas mnie swoim snem :-) jestem ciekawa jak wygląda ta dziewczyna od ciebie z jogi ;-) całkiem szczupła to ja nie jestem, mam taki flaczek z przodu, ale w ogóle o tym nie myślę. Minie polog, to wezmę się za to.

Co do mojego porodu z oksytocyną po peknieciu worka. Mam świadomość, że mogłam odmówić, bo miałam już swoje skurcze. Jednak były nie zbyt regularne i wiedziałam, że potrwa to na pewno sporo... Świadomie zgodziłam się na jej podanie ok. 16.30. Fakt ten, ból okrutny, ale akcja szybka- o 19.07 mała na świecie. Skrócił się czas bólu, ale przybyło intensywności. Coś za coś. Na szczęście każda z was może wyrazić zgodę na oksytocynę bądź nie i wybrać dla siebie to co najlepsze.

Decadence, Kaktus93 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trzy słowa do dziewczyn, które będą rodzic w zdrojach. Dwie cudowne młode położne - Pani Weronika (młoda, czarne włosy) i Pani Kasia chyba(blondynka, białe oprawki okularów). Przecudowne. Tłumaczyły i uspokajały, dodawały otuchy, pomagały jak mogły. Dr Boruciński czuwał nad porodem i szyl. Cierpliwy, spokojny, opanowany, ale jednocześnie konkretny, z humorem ;-) lepszej ekipy nie mogłam chyba mieć.

Dowcip dr Borucinskiego z porodówki : szyje mnie i szyje, wydawało mi się to długo, pytam go, czy jeszcze dużo szwów będzie, a on na to konspirscyjnym głosem (bo mąż na kanapie obok z małą) "chciałem tak Panią zszyć, żeby jeszcze Pani na wystawę pojechała" i mrugnął do mnie okiem:-D padłam :-D

pumka1990, Kaktus93 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Melbusia, ja kurczę czuję, że Zdroje są oki, więc mniej się boję. :) A mam pytanie, bo też dostałam skierowanie na indukcje z konkretną datą, tylko z emocji nie zapytałam - o której trzeba być na IP wtedy?

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 8 rano i trzeba uzbroić się w cierpliwość ;-) na kiedy masz?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ