LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka89 wrote:Mi położna odnośnie balonika powiedziała że nie umie mi pomóc bo miała takich porodów dwa nie było nacięcia ale w obu przypadkach dzieci były małe.
Powiedzcie mi czy was bolą skurcze BH? W nocy mnie obudziły były co 15 minut po no spie ustały ale już miałam lęki że może się coś zaczynać❤Ada&Pola❤
-
Magic, gratulacje! Jak będziesz mieć siły - skrobnij coś więcej jeśli chcesz;)
Worek się rozwiązał...kto następny?
Zazdroszczę Wam porodów SN. Ja chyba straciłam nadzieje na obrót malucha
Nalia, nie miałam takiego bólu ale obstawiam jakiś nerwobol. Ja znów unieruchomiona i z nadzieją czekam na jutrzejszą wizytę u fizjoterapeuty. Jak nie lewa strona to prawa - złośliwość losu!
Margotka, nam polozna polecala ten balonik. Gdyby nie ułożenie malucha na pewno bym stosowała! -
Nalia wrote:Ja sie boję, że może to coś z łożyskiem, bo ono jest z przodu po lewej, ale dzidziuś się rusza normalnie... I brzuch miękki, a czytałam , że przy odklejeniu łożyska brzuch jest twardy. We wtorek mam gina, to jeśli to jeszcze będzie, to się zapytam co to.
Ja mam łożysko z przodu ale po prawej.
Nalia odłóż ten internet, poważnieCiesz się ostatnimi podrygami we dwoje. Po co szukać takich informacji i to jeszcze w internecie?
MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Mi położna odnośnie balonika powiedziała że nie umie mi pomóc bo miała takich porodów dwa nie było nacięcia ale w obu przypadkach dzieci były małe.
Powiedzcie mi czy was bolą skurcze BH? W nocy mnie obudziły były co 15 minut po no spie ustały ale już miałam lęki że może się coś zaczynać
BH zazwyczaj są bezbolesne ale to nie jest reguła. Jesli przeszło po nospie to raczej to nie porodoweNa porodowe nie pomoże nawet cały karton nospy czy magnezu.
-
Urszulka89 wrote:Fajne towarzystwo, muzyka i złożony sweter pod tyłkiem - oto cały sekret
Hm, ja cały czas smaruję mustela rozstępy i jak narazie nowych nie mam. Tzn mam te co miałam po ciąży z Lilką. Ale one są tak pod pępkiem więc nie bardzo ich nawet widać po porodzie.
Zauważyłam (przynajmniej u mnie po znajomych od jakiegoś czasu) że często są porody wywoływane bez powodu. Tzn jesteś w dniu terminu i idziesz do szpitala na oxy. Ostatnio sąsiadka miała bez żadnego powodu wywoływany poród przez oxy dzień po terminie. Jej ani dziecku nic nie było, nie było żadnego powodu. Namęczyła się 3 dni (bo robili jej 4x takie wywoływania oxy). W rezultacie 4. dnia zrobili jej cc bo nic nie ruszyło a ona już sił nie miała.masakra jakaś. Nigdy bym się nie zgodziła na żadną taką ingerencję bez powodu. Mówię tu o ciąży bez powikłań.
-
Pamiętam że jak moja siostra miała skurcze BH to lekarz mówił że jeśli bolą to świadczy o niskim progu bólu a moja siostra naprawde się zwijała z bólu, a jak byłam na patologii ciąży to normalnie podawali dziewczynie morfinę na to bo też bardzo cierpiala.
Też chętnie poczytam sobie o tym baloniku02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Na temat balonika rozmawiałam ostatnio z położna i powiedziała, ze ona poleca jednak masaż krocza nie balonik .Tłumaczyła to tym, ze to są mięśnie, które maja się rozciągać w odpowiednim momencie np poród a potem się kurczyć. Przy pierwszym porodzie mięśnie się rozciągają wracają do normy, przy drugim tez przy trzecim czasami trzeba popracować nad mięśniami kegla bo możemy pojawic się nietrzymanie moczu i nie wszystko wraca do normy. Teraz jak weźmiemy pod uwagę balonik, który tam te mięśnie rozciąga i ściąga i tak kilka razy dziennie to pod koniec dziewczyny faktycznie są rozciągnięte i to pomaga przy porodzie chociaż zawsze, ale problem jest taki, ze później mięśnie nie chcą wracać do normy bo tak sa rozciągnięte jak po 5 porodach, dlatego ja zrezygnowałam z balonika myślałam o nim swego czasu.
Mmargotka, pumka1990 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ania 12345 wrote:Kaktus już Ci zostało tylko 3 dni do terminu porodu!! Czekasz czy lekarz planuje wywołać??
W środę idę do szpitala ale bardziej na obserwacje do czasu porodu.po tygodniu około pewnie beda chcieli wywołać,gdyby nic się nie działo,tak mój lekarz wspominał -
Ania 12345 wrote:U mnie mały już 2 dzień leniwy. Kopnie, kilka razy się przekręci i cisza i tak co jakiś czas. Zaczynam się martwić bo do tej pory cały czas się ruszał aż do przesady a tu drugi dzień tak na spokojnie. Dobrze ze jutro mam wizytę u ginekologa i usg bo zaczynam się stresowac
-
Mmargotka wrote:Magic gratulacje ogromne!!!
No to teraz forum się rozjeżdża doświadczeniami, bo część z nas już "po drugiej stronie", ciekawy czas.
Hihi, śniło mi się dzisiaj, że babeczki z forum byłyśmy w jednej sali w realu i że przyszła Melbusia szczuplutka bez brzucha opowiadać o porodzie i dostała od nas brawa!!! Melbusia w moim śnie miałaś postać dziewczyny którą widuję na jodze ciążowej. Reszta z nas z brzuchami była badana przez zaprzyjaźnionego z nami wszystkimi lekarza. Abstrakcja.
Dziewczyny nie wiem czy był ten temat wcześniej, kwestia przygotowania krocza do porodu - chciałabym uniknąć nacięcia na tyle na ile możliwe. Położna nam przedwczoraj powiedziała że jak nie będzie przygotowane to nacięcie może być konieczne (i tak nie ma gwarancji, ale można spróbować).
Zaczęliśmy 2 dni temu codzienne okłady z kawy na 20 minut, a potem 10-15 min. masaż olejkiem z wyciągu z migdałów - masaż robi mój M., Jemu na tym żeby krocze nie zostało nacięte zależy chyba bardziej niż mnie hihi, patrzył na youtube na stronach anglojęzycznych jak robić taki masaż.
Zaczęliśmy czytać o balonikach do naciągania krocza które stosuje się po 37 tygodniu ciąży i zastanawiamy się nad zakupem. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia, opinie w tej kwestii?
Dziewczyny, mam wrażenie że skurcze zaczynają nabierać na sile i regularności, zaczęłam zapisywać to są tak średnio co 15-30 minMmargotka, Loczek2018, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość
-
magdis wrote:Ja baaardzo polecam baloniki. W pierwszej ciąży stosowałam epino, urodziłam bez nacinania z minimalnym pęknięciem córkę 3660g, obwód główki 36 cm, więc kruszynką nie była jak na pierwszy poród. Krocze wróciło z czasem do stanu sprzed ciąży, a przynajmniej ja i mój M nie widzimy różnicy. Z balonikiem można też ćwiczyć po porodzie, zacoskając na nim mięsnie Kegla żeby wszystko wróciło szybciej do normy, ale ja tego nie robiłam bo mi się nie chciało. I tak wszystko samo wróciło do normy. Teraz też oczywiście ćwiczę z balonikiem
Dziewczyny, mam wrażenie że skurcze zaczynają nabierać na sile i regularności, zaczęłam zapisywać to są tak średnio co 15-30 minale u mnie nie przybierały na sile
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:53
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Uuuu może coś się dzieje, może jedz na ktg? Co 30mon to mogą być jeszcze BH, ja skurcze przepowiadające, ale bezbolesne, potrafiłam mieć co 5-7 minut jak z zegarkiem w ręku, a jak się pofatygowała w końcu do szpitala na ktg, to przeszło jak ręką odjął
ale u mnie nie przybierały na sile
-
magdis wrote:no właśnie u mnie BH też nie bolały a te bolą, nie jeszcze jakoś masakrycznie, ale jednak konkretnie, coś jak przy @
możesz wziac ciepły prysznic lub kąpiel, jeśli przejdzie, to znaczy, że to były tylko przepowiadające.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 15:09
❤Ada&Pola❤