X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no ja bardzo lubię na brzuchu polegiwać, tylko że teraz piersi mnie tak bolą, że jest to dość trudne.
    Kupiłam sobie nawet taką specjalną poduszkę dla kobiet w ciąży - do której się w nocy przytulam. Mega wygodna rzecz, polecam.
    A jaka to poduszka? Taka wielka, podłużna?
    Ja akurat najczęściej na boku albo na plecach.
    Jak brzuch mały to chyba można spac na brzuchu:)

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no ja bardzo lubię na brzuchu polegiwać, tylko że teraz piersi mnie tak bolą, że jest to dość trudne.
    Kupiłam sobie nawet taką specjalną poduszkę dla kobiet w ciąży - do której się w nocy przytulam. Mega wygodna rzecz, polecam.
    A w jakim kształcie jest ta poduszka? Tez chciałam coś kupić, jest duży wybór.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg jest poza konkursem :p moim zdaniem to podstawa, chodzi mi o PaPpa czy właśnie nifty lub aminopunkcje - znam dziewczyny które robiły jedna i druga miała podejrzenie zespołu downa po usg i PaPpa wyszły źle

• Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek zaniosłam l4do pracy wieczorem zaczęło się krwawienie... Leżę w szpitalu zobaczymy jak długo...

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Paulina.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w ksztalcie litery C.. przyzwyczajam się jeszcze do niej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 19:40

Ankakalina1987 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Pani naprawdę nie potrafi się powstrzymać. Zdałam maturę. Pracowałam w dużej firmie medycznej a wcześniej w Telekomunikacji. Nikt nie czepiał się mojej dysleksji, dysgrafii tylko Pani.
    Mój syn ma 7 lat. Chodzi do Szkoły Podstawowej do drugiej klasy. Jest najlepszy w klasie. Uczy się w Szkole Państwowej Muzycznej gdzie świetne wyniki ma, dodatkowo uczy się angielskiego i nie widzę by moje problemy w dziedzinie ortografii wpływały na jego edukację.
    Proponuję zająć się własnym dzieckiem - jeszcze nienarodzonym. Jeszcze Pani nie wie czy będzie zdrowe. Nie wie Pani czy będzie mieć problemy z nauką a może będzie taki inteligentny jak Pani. Życie wszystko weryfikuje. Wiem jedno - chwyta się Pani wszystkiego by tylko upokorzyć. Po drugie szacunek rodzi szacunek. Pani nie da się szanować ponieważ Pani za grosz nie szanuje innych.

Przerażona jest Pani bo Partner był na terenie występowania wirusa ZIKO a nie przeraża Pani brak u siebie kultury, empatii, szacunku??
    Droga Pani ja w swoim środowisku jestem szanowana bo szanuje ludzi. Nie ma znaczenia dla mnie ich status społeczny, to ile mają pieniędzy na koncie, ilość dzieci a nawet to czym się zajmują. Ludzie to nie tylko ich wykształcenie ale i serce. Serce Pani ma zimne. To widać. Być może ktoś Panią bardzo skrzywdził , że aż tak bardzo Pani nienawidzi ludzi. Jednak czy warto?
    Czy wie Pani co każda z nas przeszła? Na co choruje? Co się wydarzyło w jej życiu?
    Dziś jest Pani piękna, bogata, elokwentna jutro może Pani nie mieć nic... nawet przyjaciół czy znajomych bo straciła Pani wszystko kiedy była piękna i bogata i mądra.
    Życzę Pani jak najlepiej. Życzę by dziecko było zdrowe a Pani szczęśliwa.

PS. Jeśli jakieś błędy nadal będą Panią razić proszę o sprostowanie. Bardzo chętnie je poprawię wszak matoły i nieroby muszą być uczone pracowitości.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Ja w czwartek zaniosłam l4do pracy wieczorem zaczęło się krwawienie... Leżę w szpitalu zobaczymy jak długo...
    Trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze !

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Powodzenia, trzymam kciuki!

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:

trzymajcie się dzielnie
    i wracajcie do domu w komplecie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Czy Pani naprawdę nie potrafi się powstrzymać. Zdałam maturę. Pracowałam w dużej firmie medycznej a wcześniej w Telekomunikacji. Nikt nie czepiał się mojej dysleksji, dysgrafii tylko Pani.
    Mój syn ma 7 lat. Chodzi do Szkoły Podstawowej do drugiej klasy. Jest najlepszy w klasie. Uczy się w Szkole Państwowej Muzycznej gdzie świetne wyniki ma, dodatkowo uczy się angielskiego i nie widzę by moje problemy w dziedzinie ortografii wpływały na jego edukację.
    Proponuję zająć się własnym dzieckiem - jeszcze nienarodzonym. Jeszcze Pani nie wie czy będzie zdrowe. Nie wie Pani czy będzie mieć problemy z nauką a może będzie taki inteligentny jak Pani. Życie wszystko weryfikuje. Wiem jedno - chwyta się Pani wszystkiego by tylko upokorzyć. Po drugie szacunek rodzi szacunek. Pani nie da się szanować ponieważ Pani za grosz nie szanuje innych.

Przerażona jest Pani bo Partner był na terenie występowania wirusa ZIKO a nie przeraża Pani brak u siebie kultury, empatii, szacunku??
    Droga Pani ja w swoim środowisku jestem szanowana bo szanuje ludzi. Nie ma znaczenia dla mnie ich status społeczny, to ile mają pieniędzy na koncie, ilość dzieci a nawet to czym się zajmują. Ludzie to nie tylko ich wykształcenie ale i serce. Serce Pani ma zimne. To widać. Być może ktoś Panią bardzo skrzywdził , że aż tak bardzo Pani nienawidzi ludzi. Jednak czy warto?
    Czy wie Pani co każda z nas przeszła? Na co choruje? Co się wydarzyło w jej życiu?
    Dziś jest Pani piękna, bogata, elokwentna jutro może Pani nie mieć nic... nawet przyjaciół czy znajomych bo straciła Pani wszystko kiedy była piękna i bogata i mądra.
    Życzę Pani jak najlepiej. Życzę by dziecko było zdrowe a Pani szczęśliwa.

PS. Jeśli jakieś błędy nadal będą Panią razić proszę o sprostowanie. Bardzo chętnie je poprawię wszak matoły i nieroby muszą być uczone pracowitości.

Odpuść.

shadee, muminka83 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:

Będzie dobrze! Mówili skąd?!

Ja miałam w kształcie litery C

• shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    A w jakim kształcie jest ta poduszka? Tez chciałam coś kupić, jest duży wybór.

ja mam w kształcie litery U
    od chwili jak jej zaczęłam używać - minęły mi bóle kręgosłupa szyjnego - coś pięknego
    wychodzi na to, że szyja ma teraz równomierne podparcie

ja zazwyczaj śpię na boku, ale muszę zwinąć sobie kołdrę, żeby wsadzić pomiędzy nogi :):):) a teraz już nie muszę - mam podusię

anecz_kaa, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tyłozgięcie ale nikt nie wspomniał o leżeniu na brzuszku. Wiem że tyłozgięcie wraz z czasem ciąży się cofa. Przynajmniej miałam tak przy synku i córce.
    Jeśli chodzi o badania genetyczne / prenatalne to mam wskazania ze względu na chorobę genetyczna. Będę mieć wykonywane łącznie z Pappa. Jestem jednak dobrej myśli i wiem i czuję że będzie dobrze.
    Teraz niestety tylko sporo leków biorę.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Aniu trzymamy za was kciuki, czy wiadomo skąd to krwawienie? Dostałaś może jakieś leki? Co powiedział lekarz? Trzymaj się i pisz, co u was.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • shadee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a co do smaków to niestety - ku mojej rozpaczy - cały czas mam ochotę na coś słodkiego :(
    a że niestety mam podejrzenie wczesnej cukrzycy ciążowej powinnam bardzo uważać ze słodyczami

rano do śniadania wyjęłam ogórki - ale musiałam je szybko odstawić do lodówki bo kompletnie nie wchodziły
    dodam, że dieta sprzed ciąży raczej nie uwzględniała zbyt wielu słodkości, bardziej kwaśne i słone potrawy

co za pomieszanie z poplątaniem

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    od chwili jak jej zaczęłam używać - minęły mi bóle kręgosłupa szyjnego - coś pięknego

ja zazwyczaj śpię na boku, ale muszę zwinąć sobie kołdrę, żeby wsadzić pomiędzy nogi :):):) a teraz już nie muszę - mam podusię

Chyba sobie taką uszyję:D

• anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak śpię!!!

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Dzięki, to już wiem co chcę na mikołajki ❤️

shadee lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym leżeniem na brzuchu to nie wiem jak mam tego dokonać gdy mnie tak mdli :)
    według mojego lekarza chodzi o to by pomóc macicy się wyprostować - a prostowanie jest potrzebne do dobrego rozwoju malucha, czytałam faktycznie na różnych portalach i forach ze lekarze często zalecają taką pozycję jesli macica się nie prostuje odpowiednio

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta poducha jest super też polecam ja mam taką w literkę c , była też super do Karmienia później,bo maluch na niej leżał i nie trzeba było go trzymać;).Ja dziś byłam na chwilę w pracy i cieszę się ,że siedzę w domu ,brzuch mnie tak ciągnął po chwilce stania ,że nie wie jak miałabym operować w ciąży;p i to L4 nie takie złe.
    Co do Kashanti ona na poprzednim Forum też siała taki zamęt, trzeba chyba ignorować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 20:02

anecz_kaa lubi tę wiadomość

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ